Juventus Turyn w Serie B !!!
- Tito81
- Juventino
Jako kibic Lech Poznań przeżyłem już degradacją swojego ukochanego zespołu do drugiej ligi. Nie była ona aż TAK dramatyczna, ale była. Wtedy też nikt w to nie wierzył. Mam nawet znajomego - przyjaciela, który jest zagorzałym kibicem Legii i on był lekko zszokowany takim spadkiem. Wkońcu wielką, mocną i zaciętą ligę tworzą WIELKIE kluby.
Teraz znów mi przyszło doczekać spadku(?) klubu, który kocham. Co pozostaje? Wiara i nadzieja, że to tylko 2 lata. Może trzy, nie więcej.
Nie jesteśmy byle jakim klubikiem z przedmieść małego miasteczka. JUVE to my! Bo granice Turynu są tam gdzie mieszka ostatni kibic ukochanej Starej Damy.
Lech się odrodził, Juve też będzie jak feniks.
Okradli nas z 2 lat, pełnych nerwów, zdartych gardeł i łez (głównie radości). Historia ich za to rozliczy.
JUVENTUS PER SEMPRE!!!
Teraz znów mi przyszło doczekać spadku(?) klubu, który kocham. Co pozostaje? Wiara i nadzieja, że to tylko 2 lata. Może trzy, nie więcej.
Nie jesteśmy byle jakim klubikiem z przedmieść małego miasteczka. JUVE to my! Bo granice Turynu są tam gdzie mieszka ostatni kibic ukochanej Starej Damy.
Lech się odrodził, Juve też będzie jak feniks.
Okradli nas z 2 lat, pełnych nerwów, zdartych gardeł i łez (głównie radości). Historia ich za to rozliczy.
JUVENTUS PER SEMPRE!!!
- KOCUREK
- Juventino
Nie potarfisz nic sam wymyślić, tylko musisz kopiować innych, w dodatku też nieudaczników? Po co przyszedłeś? Siać nienawiść? z takimi tez umiemy sobie radzić! poczytaj Biblię, jeśli jesteś inteligentny to znajdziesz tam dużo wzmianek o innych Twojego pokoju!!yesyesyes pisze:Tak mnie naszlo wczoraj..### w serce oszustom i sprzedajacym mecze
Wróć tam skąd przyszedłeś! będzie lepiej dla wszystkich...
Ogniu krocz ze mną...
Anioł nie kobieta!!
Grazie Tante e buon viaggio Luca!!!
FORZA ZAMBRO!!!!
FORZA ZAMBRO!!!!
- BIGGI
- Qualità Juventino
- KOCUREK
- Juventino
http://home.skysports.com/list.asp?HLID ... s&clid=128
Słowa Pana G. Cobolli Gilli na temat wysprzdaży zawodników. Najbardziej mi sie podoba kiedy mówi: " Jeśli real chce naszych zawodników, będzie musiał słono zapłacić!!"
Słowa Pana G. Cobolli Gilli na temat wysprzdaży zawodników. Najbardziej mi sie podoba kiedy mówi: " Jeśli real chce naszych zawodników, będzie musiał słono zapłacić!!"
Anioł nie kobieta!!
FORZA ZAMBRO!!!!
FORZA ZAMBRO!!!!
- KOCUREK
- Juventino
Przpraszam za dwa posty! Rozpędziłam się zbytnio, bo coś net mi nawala!
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2006, 13:11 przez KOCUREK, łącznie zmieniany 1 raz.
Anioł nie kobieta!!
FORZA ZAMBRO!!!!
FORZA ZAMBRO!!!!
- Gość
Jak pisałem - odbierają Wam oba tytuły mistrzowskie, zresztą jak najbardziej zgodnie z prawem. Trudno się dziwić, bo oba tytuły w świetle prawa kupiliście, więc zawodnicy wcale, tak jak niektórzy usiłują to innym wmówić, ich nie wybiegali na boisku, ale działacze kupili za kasę.Juventus:
W sezonie 2004/05 klub zostanie przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli, straci także tytuł mistrzowski.
Tytuł odebrany zostanie także za sezon 2005/06, a kolejny rok ma spędzić w Serie B i zacząć go ze stratą 30 punktów.
Byli dyrektorzy klubu - Luciano Moggi oraz Antonio Giraudo przez najbliższe pięć lat mają zakaz angażowania się w działalność związaną z piłką nożną.
- Swider10
- Juventino
Jestem smutny i przygnębiony juz zapewne zostaniemy w Serie B nawet jezeli sie odwołamy od wyroku, ale mam najdzieje ze nie dadza nam -30 ptk. na start sezonu bo to o wiele za duzo !!
Noi siamo come la nostra fede… Immortale!!!
Noi siamo come la nostra fede… Immortale!!!
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- Tom A Juve
- Juventino
Milan ma teraz 5 razy większe szanse na mistrzostwo niż w poprzednim sezonie... :lol: Są tak słabi że lepiej dla nich rywalizować z Udinese itp. mając 15pkt w plecy niż rywalizować z niezwyciężonym JUVE ! Jesteście nic nie warci - zupełne dno,
cieszycie się że Juve spada , choć nie z winy piłkarzy ale działaczy którzy z resztą żadnego wpływu na wyniki zespołu nie mieli...ale wam wygodnie tak myśleć - dostajemy baty, wciąż za plecami JUVE więc na pewno kupują mecze
...żenada panowie nordhal...boć i reszta ... Wygrana w Serie A po degradacji mistrza - prawie jak prawdziwe Scudetto - z tymże prawie jak wiemy robi dużą różnicę !

...żenada panowie nordhal...boć i reszta ... Wygrana w Serie A po degradacji mistrza - prawie jak prawdziwe Scudetto - z tymże prawie jak wiemy robi dużą różnicę !

jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia, proszę nie ubieraj tego faktu w słowa...
- Paulo
- Juventino
Sytuacja we Włoszech w tej chwili jest bardzo napięta i nie ma się co dziwić. Kibice są wściekli, działacze niesamowicie zdenerwowani, a adwokaci szykują pozwy odwoławcze. Politycy niech się szykują, że przyszłoroczny budżet państwa spadnie o wiele procent, skoro trybunał zrobił taki numer i uwalił najważniejsze kluby dla gospodarki, wszystkie kontrakty poszły, no wiecie...
Najbardziej rozśmiesza mnie ten żałosny Berlusconi, który krzyczy, że kara dla Milanu jest niesprawiedliwa, a to jest nic przy Juve, Violi i Lazio.
Widać, że jaki prezydent tacy kibice np. Nordahl, nie bój się dziecko jak wrócimy do Serie A, to będziesz przeklinał ten dzień. Jeżeli nie daj Bóg Milanowi zmniejszą tą karę, to będzie już w ogóle skandal, jakiego nie było.
Co do kar, to zdecydowanie kara dla Juve jest za wysoka, przegieli i to ostro, z drugiej strony coś mi się zdaję, że ktoś ostro naciskał z góry żeby udupić Juve na dłużej. Właściwie żadna różnica, czy Serie C1, czy Serie B z aż -30 punktami, bo czuje, że możemy nie dać rady. Szkoda Violi, bo dopiero co wróciła z Serie C2, a teraz znowu do tyłu, a już była LM i może większe sukcesy na własnym podwórku.
Tak jak pisałem, kibice tego nie potrafią zrozumieć, czują się oszukani, we Włoszech panuje atmosfera napięcia, nawet kibice Lazio czy Violi, mówią o tym, że kara dla Juve to przegięcie. Przede wszystkim to działacze powinni ponieść karę, a nie kluby, a bynajmniej nie w takim wymiarze. Poza tym coś mi się zdaje, że nasza kara specjalnie była taka wysoka, że w razie odwołania zmniejszą do -20 pkt, czyli nawet w tym wyroku są jakieś wałki, zresztą od początku wszyscy obserwatorzy nazywali to cyrkiem, a nie procesem.
Uważam, że prawdziwy skandal, to jest dopiero ten wyrok i prawdziwa wojna dopiero się zaczęła. Włosi muszą się pogodzić, że ich Calcio zostało zniszczone przez "brudną" biurokrację, i długo nie będą mieli sukcesów na arenie międzynarodowej, z takimi władzami szczególnie. Najbardziej boli, że wszyscy mistrzowie świata w tej chwili na bank opuszczą kraj, czyli taki wstyd po mundialu. Nie potrafię się również pogodzić, z tym, że kibice z innych krajów naśmiewają się z Italii, a tak naprawdę korupcja jest w każdym kraju w piłce nożnej, tylko np. Hiszpania świetnie kryje wszystkie przekręty, bo mają mądry rząd, ale we Włoszech wszyscy chcą grać sprawiedliwych mężów stanu. Niestety taka jest prawda, tam gdzie wielkie pieniądze tam i przekręty, ale zawsze w Italii wszyscy wpadają.
Będzie bardzo ciężko, ale ja Juve nie zostawię, napewno dalej będę oglądał mecze, i wyczekiwał momentu w którym Juve się odrodzi i powróci na najwyższy szczebel jako zwycięski klub, a wtedy ci wszyscy którzy z nas szydzili, będą na kolanch oklaskiwać.
http://www.pilka.pl/?mid=1&show=57363
Wydaje mi się, że ta wypowiedź Giraudo potwierdza moje przypuszczenia, jaki by nie był, tutaj ma rację, i mam nadzieję, że to nie koniec afery, wszyscy mają polecieć, którzy są winni.
Najbardziej rozśmiesza mnie ten żałosny Berlusconi, który krzyczy, że kara dla Milanu jest niesprawiedliwa, a to jest nic przy Juve, Violi i Lazio.
Widać, że jaki prezydent tacy kibice np. Nordahl, nie bój się dziecko jak wrócimy do Serie A, to będziesz przeklinał ten dzień. Jeżeli nie daj Bóg Milanowi zmniejszą tą karę, to będzie już w ogóle skandal, jakiego nie było.
Co do kar, to zdecydowanie kara dla Juve jest za wysoka, przegieli i to ostro, z drugiej strony coś mi się zdaję, że ktoś ostro naciskał z góry żeby udupić Juve na dłużej. Właściwie żadna różnica, czy Serie C1, czy Serie B z aż -30 punktami, bo czuje, że możemy nie dać rady. Szkoda Violi, bo dopiero co wróciła z Serie C2, a teraz znowu do tyłu, a już była LM i może większe sukcesy na własnym podwórku.
Tak jak pisałem, kibice tego nie potrafią zrozumieć, czują się oszukani, we Włoszech panuje atmosfera napięcia, nawet kibice Lazio czy Violi, mówią o tym, że kara dla Juve to przegięcie. Przede wszystkim to działacze powinni ponieść karę, a nie kluby, a bynajmniej nie w takim wymiarze. Poza tym coś mi się zdaje, że nasza kara specjalnie była taka wysoka, że w razie odwołania zmniejszą do -20 pkt, czyli nawet w tym wyroku są jakieś wałki, zresztą od początku wszyscy obserwatorzy nazywali to cyrkiem, a nie procesem.
Uważam, że prawdziwy skandal, to jest dopiero ten wyrok i prawdziwa wojna dopiero się zaczęła. Włosi muszą się pogodzić, że ich Calcio zostało zniszczone przez "brudną" biurokrację, i długo nie będą mieli sukcesów na arenie międzynarodowej, z takimi władzami szczególnie. Najbardziej boli, że wszyscy mistrzowie świata w tej chwili na bank opuszczą kraj, czyli taki wstyd po mundialu. Nie potrafię się również pogodzić, z tym, że kibice z innych krajów naśmiewają się z Italii, a tak naprawdę korupcja jest w każdym kraju w piłce nożnej, tylko np. Hiszpania świetnie kryje wszystkie przekręty, bo mają mądry rząd, ale we Włoszech wszyscy chcą grać sprawiedliwych mężów stanu. Niestety taka jest prawda, tam gdzie wielkie pieniądze tam i przekręty, ale zawsze w Italii wszyscy wpadają.
Będzie bardzo ciężko, ale ja Juve nie zostawię, napewno dalej będę oglądał mecze, i wyczekiwał momentu w którym Juve się odrodzi i powróci na najwyższy szczebel jako zwycięski klub, a wtedy ci wszyscy którzy z nas szydzili, będą na kolanch oklaskiwać.
http://www.pilka.pl/?mid=1&show=57363
Wydaje mi się, że ta wypowiedź Giraudo potwierdza moje przypuszczenia, jaki by nie był, tutaj ma rację, i mam nadzieję, że to nie koniec afery, wszyscy mają polecieć, którzy są winni.
- _Jah
- Juventino
Zalecam spokój i dystans. Poczekajmy na wynik apelacji, gdyż badź co bądź - jest to początek walki o punkty nowego sezonu w Serie B.
Cała ta afera podaje w wątpliwość wiarygodność co do uczciwości rozgrywek w piłkarskich Włoszech. Wcale nie zamierzam w tym miejscu usprawiedliwiać naszej triady, ale bynajmniej nie mam zamiaru sie za nią wstydzić. Sportowy wynik stał się bolączką urzędników, rywalizujących w specyficznym systemie odrzucającym samych sportowców, w których wyrok najbardziej uderzył.
Tak jak powiedział Giraudo, jest to nielogiczne. Bowiem świadczy to tylko o tym, że nie jest to walka dobra ze złem, lecz walka dobra z Juventusem, który jest złem. Sprawiedliwości stało się za dość.
Jednak nikt i nic nie jest w stanie nas zniszczyć. Możemy swobodnie i pełni entuzjazmu przyrzec, że Stara Dama zmartwychstanie. Mogą nam odebrać tytuły, ale nie odbiorą nam ukrytego przeświadczenia, że to właśnie My jesteśmy najlepsi.
Nadszedł czas prawdy dla tych najbardziej poszkodowanych, czyli kibiców i przede wszystkim - zawodników. Wszyscy oni mają okazję potwierdzić swoją przynależność do biało-czarnych barw. Potrzebujemy wszystkich. Mogą odebrać nam wszystko, ale mobilizacji i chęci do wygrywania Nam nie zabiorą. Nasza przyszłość jest niepewna, ale jednego mogę być pewny już dziś: za żadnym łachem, który odejdzie nie będę płakał.
Cała ta afera podaje w wątpliwość wiarygodność co do uczciwości rozgrywek w piłkarskich Włoszech. Wcale nie zamierzam w tym miejscu usprawiedliwiać naszej triady, ale bynajmniej nie mam zamiaru sie za nią wstydzić. Sportowy wynik stał się bolączką urzędników, rywalizujących w specyficznym systemie odrzucającym samych sportowców, w których wyrok najbardziej uderzył.
Tak jak powiedział Giraudo, jest to nielogiczne. Bowiem świadczy to tylko o tym, że nie jest to walka dobra ze złem, lecz walka dobra z Juventusem, który jest złem. Sprawiedliwości stało się za dość.
Jednak nikt i nic nie jest w stanie nas zniszczyć. Możemy swobodnie i pełni entuzjazmu przyrzec, że Stara Dama zmartwychstanie. Mogą nam odebrać tytuły, ale nie odbiorą nam ukrytego przeświadczenia, że to właśnie My jesteśmy najlepsi.
Nadszedł czas prawdy dla tych najbardziej poszkodowanych, czyli kibiców i przede wszystkim - zawodników. Wszyscy oni mają okazję potwierdzić swoją przynależność do biało-czarnych barw. Potrzebujemy wszystkich. Mogą odebrać nam wszystko, ale mobilizacji i chęci do wygrywania Nam nie zabiorą. Nasza przyszłość jest niepewna, ale jednego mogę być pewny już dziś: za żadnym łachem, który odejdzie nie będę płakał.
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2006, 13:59 przez _Jah, łącznie zmieniany 1 raz.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- Jasiek-x
- Juventino
Żeby tylko ciekawa. Gościu powiedział prawdę, pomimo wszystko co się o Juve nie mówiło to ilośc zawodników wysłana na mundial mówi sama za siebie... Zresztą w finale tegorocznych MŚ mieliśmy 8 obecnych graczy Juve i kilku byłych - w tym Zidane, Henry...
Wg mnie ktos chciał porzadnie udupić Juve i zrobić z klubu bagno. I co? Z zewnątrz jest takie wrażenie, cały świat tak na nas patrzy. Ale wazne, że my od wewnątrz będziemy czyści i wkrótce miejmy nadzieje zmarzemy ten syf, który na nas pozostawiono.
NIe ma co płakać... Boli jedynie utrata mistrzostw, bo to było najcenniejsze, ale ktoś wiedział jak na sprawić przykrość i udało mu się. Wielu naszycvh wrogów nabija się z nas, ale my to wytrzymamy, bo bezsensowna i bezpodstawna krytyka do niczego nie prowadzi. Każdy teraz będzie chciał nas zgnoić tak jak to już zrobił sąd, a raczej ktoś kto kierował tym sądem.
Można by wiele pisać jeszcze o tym, ale to nie ima się z celem. Najbliższy sezon to czas kiedy musimy udowodnić naszą wartość i pokazać światu to znaczy nasz cały klub - piłkarze, kibice, działacze i wszyscy ci, którzy wkładają swoje serce dla dobra klubu. Forza Juve! Ti Amo Juve!
P.S.
Zgodze sie w stu procentach... święte słowa.Jednak nikt i nic nie jest w stanie nas zniszczyć. Możemy swobodnie i pełni entuzjazmu przyrzec, że Stara Dama zmartwychstanie. Mogą nam odebrać tytuły, ale nie odbiorą nam ukrytego przeświadczenia, że to właśnie My jesteśmy najlepsi.
- kiks
- Juventino
Chciałoby się powiedzieć kto sieje wiatr ten zbiera burzę. Kibice Juventusu o zaistniałą sytuację mogą mieć pretensje tylko i wyłącznie do władz klubu. Myślę ,że nadszedł czas - a bezapelacyjnie nadejdzie on po uprawomocnieniu wyroku, aby zmienić wystrój strony tak aby odpowiadał on stanowi faktycznemu. Chodzi w szczególności o liczbę 29 zdobiącą stronę główną, a i o jako taki ład w avatarch zwykła przyzwoitość nakazuje zadbać. 29 może może kiedyś się doczekacie , ale najpierw trzeba umieć grac czysto, a analizując wypowiedzi macie ze zrozumieniem tej całej sytuacji olbrzymi problem. 
27
- Mrówa
- Juventino
Pewne jest jedno.Mianowicie ,nieważne jako klubu jestes "kibicem"kiks pisze:Chciałoby się powiedzieć kto sieje wiatr ten zbiera burzę. Kibice Juventusu o zaistniałą sytuację mogą mieć pretensje tylko i wyłącznie do władz klubu. Myślę ,że nadszedł czas - a bezapelacyjnie nadejdzie on po uprawomocnieniu wyroku, aby zmienić wystrój strony tak aby odpowiadał on stanowi faktycznemu. Chodzi w szczególności o liczbę 29 zdobiącą stronę główną, a i o jako taki ład w avatarch zwykła przyzwoitość nakazuje zadbać. 29 może może kiedyś się doczekacie , ale najpierw trzeba umieć grac czysto, a analizując wypowiedzi macie ze zrozumieniem tej całej sytuacji olbrzymi problem.

- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
przed chwila znalazlem cos ciekawego oczywiscie po wlosku ale moze ktos tu dobrze zna wloski i mogl by to przetlumaczyc z gory dzieki
a wiec to :
Con trenta punti di penalizzazione la Juve riuscirà a salire subito in Serie A evitando due anni di purgatorio in B? Questo l'interrogativo che si pongono i tifosi bianconeri alla luce della dura sentenza della Caf.
L'impresa per la squadra di Didier Deschamps, che sabato ha diretto il suo primo allenmento, è difficile ma non impossibile considerando che la rosa a disposizione del tecnico francese è di primissimo livello per un campionato come quello cadetto e che oltre alle prime due classificate, la terza squadra ad accedere alla promozione esce dai play-off (tra terza, quarta, quinta e sesta classificata)
Nell'ultimo campionato di Serie B, sono stati 15 i punti di distacco tra la prima (l'Atalanta) e la settima classificata, cioè la prima delle escluse dai play-off. Se ipoteticamente la Juve fosse riuscita ad ottenere gli stessi punti (81) conquistati dall'Atalanta nella scorsa stagione, sarebbe finita di cinque punti sopra la zona retrocessione.
Per arrivare invece in zona play-off, come sesta classificata, tenendo sempre come riferimento la classifica dell'ultimo campionato di B, alla Juve sarebbero serviti 96 punti totali: cioè 28 vittorie, 12 pareggi e 2 sconfitte per potersi giocarsi la possibilità di una clamorosa promozione. Considerando che nell'ultimo camapionato di A la Juve ha subito una sola sconfitta, l'impresa non sembra impossibile.
http://sports.alice.it/it/cmc/calcio/20 ... 98814.html
to jak ktos mzoe przetlumaczyc to prosze i jesczez raz dzieki i pozdrawiam!
a wiec to :
Con trenta punti di penalizzazione la Juve riuscirà a salire subito in Serie A evitando due anni di purgatorio in B? Questo l'interrogativo che si pongono i tifosi bianconeri alla luce della dura sentenza della Caf.
L'impresa per la squadra di Didier Deschamps, che sabato ha diretto il suo primo allenmento, è difficile ma non impossibile considerando che la rosa a disposizione del tecnico francese è di primissimo livello per un campionato come quello cadetto e che oltre alle prime due classificate, la terza squadra ad accedere alla promozione esce dai play-off (tra terza, quarta, quinta e sesta classificata)
Nell'ultimo campionato di Serie B, sono stati 15 i punti di distacco tra la prima (l'Atalanta) e la settima classificata, cioè la prima delle escluse dai play-off. Se ipoteticamente la Juve fosse riuscita ad ottenere gli stessi punti (81) conquistati dall'Atalanta nella scorsa stagione, sarebbe finita di cinque punti sopra la zona retrocessione.
Per arrivare invece in zona play-off, come sesta classificata, tenendo sempre come riferimento la classifica dell'ultimo campionato di B, alla Juve sarebbero serviti 96 punti totali: cioè 28 vittorie, 12 pareggi e 2 sconfitte per potersi giocarsi la possibilità di una clamorosa promozione. Considerando che nell'ultimo camapionato di A la Juve ha subito una sola sconfitta, l'impresa non sembra impossibile.
http://sports.alice.it/it/cmc/calcio/20 ... 98814.html
to jak ktos mzoe przetlumaczyc to prosze i jesczez raz dzieki i pozdrawiam!
- cziro
- Juventino
Kod: Zaznacz cały
Pewne jest jedno.Mianowicie ,nieważne jako klubu jestes "kibicem" Wink to nigdy nie dożyjesz liczby 27 ,a 29 tym bardziej.