Serie A: (25) Inter 1-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 15:30

Lord_ Juve pisze:Świetnie, niestety w nocy nie czekałem na mecz, i tak nie oglądnołbym go a na następny dzień musiałem iść do szkoły(koniec ferii :? ), zasnąłem jednak z nadzieją na zwycięztwo Juventusu i gol mego idola Del Piero.
:o To masz ty człowieku nerwy ;) ja bym chyba w zyciu nie zasnął. Pamiętam jak chyba trzy sezony temu Juventus grał właśnie w niedziele o 20.30 z Milanem a u mnie w domu prądu nie było. Nie miałem komórki wtedy, nie mogłem się od nikogo dowiedzieć co się dzieje. Myślałem, że mnie potarga :P

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 15:35

spyder pisze: Mam pytanie czy Camor zaslugiwal na zmiane?? Czy byl jednym z najgorszych pilkarzy na boisku?? Czy to kolejne fochy Capello??
Foch Capello? Jakbyś nie wiedział to, że ktoś zchodzi z boiska to nie znaczy, że zagrał słaby mecz. Widocznie Capello chciał przejść do innego ustawienia i zdecydował na się na zmiane Camora. Za Mauro wszedł do ataku Mutu, ponieważ w tedy był rezultat 1:1, a sam Don Fabio mówił przed meczem, że jedziemy do Mediolanu po zwycięstwo.

matej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 15:42

Grazie Juve !! Grazie Alex !!
12 pkt przewagi nad drużynami z Mediolanu to juz coś i to coś pięknego :happy: Brak mi słów żeby opisać radość po meczu. No po prostu coś pięknego. Gol Alexa - miodzio, mógłbym go oglądać w nieskończoność.
Paolo_Rossi_1982 pisze:Chiellini? Prawdziwy rzeźnik! Wogóle nie było widać braku Zambrotty! Ten chłopak wzbudza respekt! 8)
nie da się z kolegą nie zgodzić :twisted: jestem pełen podziwu dla tego co wyrabiał Chiellini w obronie. A i wg mnei Balzaretti tez się spisał bardzo dobrze.
romaneq pisze:Komu serce zabiło mocniej jak zobaczył Blasiego na zmianę ? :smile:
:prochno: to samo uczucie miałem. Strach w oczach jak zobaczyłem tą zmianę.

A co do Alexa nie wiem w jakim meczu ale zapamiętałem komentarz na temat jego osoby, który jest zawsze aktualny: "We Włoszech preferuje się futbol siłowy, defensywny ale takich piłkarz jak on określa się mianem "fantazista" i tacy sa też tu kochani najbardziej"

Obrazek
Robert 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 15:43

Swietny mecz JUVE jak również wynik. tak możnaby podsumować mecz z Interem. Moim zdaniem najlepszym zawodnikiem tego meczu był Vieira który odwalał robote za innych. Choć zawalił troche przy bramce na 1-1 ale myśle że to był najlepszy zawodnik meczu.

spyder

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 15:44

Szymek pisze:
spyder pisze: Mam pytanie czy Camor zaslugiwal na zmiane?? Czy byl jednym z najgorszych pilkarzy na boisku?? Czy to kolejne fochy Capello??
Foch Capello? Jakbyś nie wiedział to, że ktoś zchodzi z boiska to nie znaczy, że zagrał słaby mecz. Widocznie Capello chciał przejść do innego ustawienia i zdecydował na się na zmiane Camora. Za Mauro wszedł do ataku Mutu, ponieważ w tedy był rezultat 1:1, a sam Don Fabio mówił przed meczem, że jedziemy do Mediolanu po zwycięstwo.
Może uzyłem za mocnego słowa. Chodzi mi o to czy Camoranesi był gorszy od Nedveda?? Czy Capello nadal czuje sie obrazony zachowaniem Maura?? Jest on zmieniany w prawie kazdym meczu. Mam nadzieje, ze to tylko ruch taktyczny i nie ma mowy o żadnej niechęci.

Wujekk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 15:56

romaneq pisze:
Pabloz9 pisze:Ma ktos link do całego meczu???
np. torrent :pray: :pray: :pray:
http://www.fbtz.com/forum/
To jest forum, na którym leżą linki do praktycznie wszystkiego: bramki z najlepszych lig, całe mecze czy piłkarskie programy telewizyjne :-D
Zresztą zobaczcie sami :)

Mecz Juventusu też oczywiście tam jest :D
a moglbys podac bezposredniego linka do torrenta z tego meczu bo wchodze na to forum i w kazdym temacie pisze ze nie ma postow ... chyba sie trzeba zarejestrowac a nie chce im zasmiecac forum zeby sciagnac jeden mecz

ADP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 15:57

Ciesze sie z 3 pkt :dance: i dobrej postawy zlatana :bravo: chodz jak zawsze dostal kartke :wink:

P!otr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 16:13

Robert 10 pisze:. Moim zdaniem najlepszym zawodnikiem tego meczu był Vieira który odwalał robote za innych. Choć zawalił troche przy bramce na 1-1 ale myśle że to był najlepszy zawodnik meczu.
Hmm nie wiem czy tak zawali do końca tą bramke. Jeśli oglądacie powtórki to zauważcie że Samuel oparł sią na nim. Vieira dlatego nie podskoczył za wysoko ponieważ miał jego ręke na plecach. Może nie wiele ale zawsze. Dziwi o tyle iż Ibrahimoviczowi sędzie odgwiadał każde takie przewinieni a było ich chyba ze 3 albo 4...

Mecz był całkiem wporzo, mimo kilku incydentów. Bardzo denerwowało mnie zachowanie zawodników Interu do Zlatana, bardzo ostro go atakowali chyba jak nikogo innego. Nie od dzisiaj wiadomo że Ibre ponoszą emocje w tym jednak meczu pokazał że potrafi się kontrolować a najlepszą karą dla obrońcy za to że go "kosił" będzie go ośmieszenie. Bramka Del Piero ...nic dodać nic ują, kapitalnie uderzył bramkarz nawet nie zareagował stał jak wryty. Jestem też wielce oszołomiony postawą naszych skrajnych obrońców może Chiellini nieco słabiej bo nieraz miał troszke niebezpieczne wejścia ale Balzaretti pokazał naprawde wielką klase.
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2006, 20:03 przez P!otr, łącznie zmieniany 1 raz.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 16:21

Po spotkaniu z Interem na usta ciśnie się jedno zdanie "a nie mówiłem?".
Wierzyłem w nasz zespół i byłem pewien, że nie przegramy. Udało się wygrać we wspaniałym stylu, naszą drużyne niosła wiara milionów kibiców na całym świecie.
Na San siro zabrakło słabych punktów, każdy zawodnik wywiązał się ze swoich zadań w znakomity sposób. Zarówno Del Piero jak i Ibrahimović pokazali, że są wielkimi mistrzami i tej dwójce w dużej mierze zawdzięczamy wczorajszy wynik. Zlatan po raz kolejny zagrał kosmiczny mecz przeciwko Interowi (wobec braku Matrixa "buractwem" wyróżnił się Samuel, groźnie faulując Szweda) i co ważne zdobył kolejną bramke, występu DP nie da się skomentować, strzał z wolnego przypomninał lata 90 i dał nam upragnione trzy punkty.
Mam nadzieje że mecz ten będzie nauczką dla kibiców którzy po spotkaniu z Parmą zwątpili w nasze grande Juve.
Wśród honorowych Internistów (wystarczy wspomnieć o dwóch panach na szym forum) są tacy, którzy nie potrafią przyjąć porażki, ale czego mogliśmy się spodziewać? Im pozostaje płacz, my mamy trzu punkty.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 16:42

Jak wielu z Was, rowniez nie spodziewalem sie tak dobrego meczu w naszym wykonaniu :-D Ze skrotow i relacji na stronach wynikalo, iz byl to dobry, wyrownany i emocjonujacy mecz. Tak powinno wygladac kazde Derby D'Italia 8) Praktycznie bez zarzutow spisala sie nasza obrona, pomoc, atak... caly Juventus zagral naprawde dobry mecz :bravo: Ufff, a tak sie balem. Dobrze, ze odbylo sie bez wiekszych bledow sedziego i tym razem Inter nie mial na ten temat duzo do powiedzenia :wink: Ogromnie cieszy gol Zlatana, ktory wydaje sie powracac do formy. Przepiekny gol niezawodnego, wspanialego Alexa :dance: Co do straconej bramki to powiem tylko tyle, ze zastanawiam sie dlaczego Juventus nie zostawia kogos na slupku podczas rzutow roznych. Wydaje mi sie, ze jakby stal tam jakis obronca to moglo by nie byc gola :think: No ale widocznie tak przyjal Capello. Ale nie mam do niego zadnych pretensji. Juz w doliczonym czasie gry mielismy troche szczesci z tym spojeniem. Bramka Adriano prawidlowo nie uznana. Co do zekomego faulu na Nedvedzie: bylo w tym troche symulacji no ale takie rzeczy sie w futbolu zdarzaja. Wiadomo, iz jako kibic Juve nie powiem ze Pavelek w tej sytuacji postapil zle :whistle: A niektore wypowiedzi Interzystow co do Nedveda sa moim zdaniem przesadne. Wielu z nich takze trafiaja sie tego typu "nieczyste" zagrania. Ogolnie jestem bardzo zadowolony. Jest to bez watpienia ogromny krok do 29 Scudetto. Takiej przewagi juz nie mozmy roztrwonic :!: Yeahh, ale jestem szczesliwy...

EDIT:
DjJuve pisze:Mam nadzieje że mecz ten będzie nauczką dla kibiców którzy po spotkaniu z Parmą zwątpili w nasze grande Juve.
Bardzo dobrze powiedziane :!:
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2006, 16:46 przez DamKam, łącznie zmieniany 2 razy.

Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 16:44

Bardzo piekny mecz, dużo emocji, strzałów, szybkich akcji i oczywiście ładne gole oraz cudowny wolny Alexa - prawdziwy majstersztyk :happy: :dance: :bravo: Widać, że dla Alexa siedzenie na ławce nie jest złe, lecz wrecz przeciwnie - doskonałe. Ta rola najwyraźniej jemu samemu odpowiada i w pełni ja spełnia. Dzięki Ci Boże za Alexa! Zlatan też po przełamaniu niemocy strzeleckiej w meczu z Parmą pokazał interowi, gdzie ich miejsce i raczej nie zamierza spuszczać z tonu :D Ogolnie gratulacje dla całej drużyny za świetny mecz!!! A inter niech teraz myśli o następnym meczu, bo rozpamiętywanie przeszłości jest niepotrzebne... Ich komentarze już są i przyjdą kolejne, ale tym nie wygrają :twisted: Ciekawi mnie jeszcze co na to telewizja i prasa... :wink: Grazie Juve!!! Forza Juve!!!
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2006, 16:46 przez Jasiek-x, łącznie zmieniany 2 razy.

mieczkos10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 16:45

i to mi sie podoba JUCE gora!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i tak ma byc do konca:D:D:D:D mam tylko jedna prosbe moglby kots zamiescic linka do sktoru bo bym chcial zobaczyc jak nasi sobie poczynali dziekowa i 3majcie sie kibice Bianconneri!!!
TIaMoJuvE!

romaneq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 16:52

Wujekk pisze:
romaneq pisze:
Pabloz9 pisze:Ma ktos link do całego meczu???
np. torrent :pray: :pray: :pray:
http://www.fbtz.com/forum/
To jest forum, na którym leżą linki do praktycznie wszystkiego: bramki z najlepszych lig, całe mecze czy piłkarskie programy telewizyjne :-D
Zresztą zobaczcie sami :)

Mecz Juventusu też oczywiście tam jest :D
a moglbys podac bezposredniego linka do torrenta z tego meczu bo wchodze na to forum i w kazdym temacie pisze ze nie ma postow ... chyba sie trzeba zarejestrowac a nie chce im zasmiecac forum zeby sciagnac jeden mecz
Trzeba się zarejestrować. Bez tego tak jak piszesz wszystkie tematy są puste :-D

http://rapidshare.de/files/13136256/_so ... rrent.html

bądź

http://s50.yousendit.com/d.aspx?id=3I93 ... 3GVOS57VPG

Zarestrować się naprawdę warto. 2 tygodnie temu zapodali bramki z Italia 90' :D
Pozdrawiam

Obrazek
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 17:40

Ach, cóż to było za zwycięstwo. Takie najlepiej smakują - decydująca bramka w końcówce! No, ale po kolei.
Byłem zdziwiony gdy Juve przez ok 20 min przeważało, ale to dobrze zamiast zaciekle się bronić. Potem mecz się uspokoił, ale Juve w całej 1 połowie było trochę lepsze od Interu. Grożny strzał oddał Emerson, także Ibra (choć z faulem). Szanse miał Trezeguet, ale ubiegł go Cordoba. Dobrą sytuacje miał Adriano, ale sędiza prawidłowo nie uznał jego wolnego, ponieważ był to pośredni, a nie bezpośredni. W 2 połowie nie działo się dużo więcej. Treze był niewidoczny, Ibra wciąż w nie najlepszej formie, choć grał lepiej niż zwykle w tym sezonie. Był dal mnie pierwszym kandydatem do zmiany, a tu nagle po dobrym podaniu Camoranesiego walnął bramę z pierwszej piłki, bez wahania. Później został sfaulowany bez piłki przez Samuela, więc i tak zszedł, a za Niego pojawil się Alex. Bramka na 1-1 - myślalem, że wybije Juve z rytmu, ale nie cofnęli się. No i magiczna 85 minuta. Faul na Nedvedzie (niektórzy mówią, że nie było, ale większość jednak jest za i podobno na powtórkach też to widać). Do piłki podszedł Del Piero i pieknym technicznym strzałem posłał piłkę w okno! Cóż to był za gol.
Okazję po bramce miał Recoba, ale jego strzał trafił w słupek (nie jestem pewny czy Gigi nie musnął palcami piłki) a dobitki na pustą bramkę, nie wykorzystał któryś z graczy Interu.Szczęście sprzyja lepszym, a tego wieczoru był nim Juventus.
Wszyscy poza Trezeguetem (zupełnie niewidoczny przez większość meczu) zagrali dobre spotkanie. No i Buffon - niestety to już nie ta sama pewność w bramce,. Przed kontuzją może by wyjął strzał Samuela i Adriano. No, ale pozostaje mieć nadzieję, że wróci do max optymalnej dyspozycji. Zaskoczyli mnie Balzaretti i Chiellini - obaj solidne mecze bez kompleksów. Giorgio może troche za często kosił, ale błędów raczej nie popełniał. Jeśli staną się jeszcze lepsi, to obaj będą podstawą Juve za jakiś rok-dwa.

Z Juve na dobre i złe!
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 18:01

Marcin (Chester) pisze:No i Buffon - niestety to już nie ta sama pewność w bramce. Przed kontuzją może by wyjął strzał Samuela i Adriano.
Nie zgodze sie.

Po pierwsze gdyby Gigi choc musnal pilke przy strzale Adriano z wolnego bramka zostalaby uznana.Zreszta jak widac w powtorce nasz goalkeeper czekal na podanie i dopiero strzal - nie byl optymalnie ustawiony do uderzenia bezposredniego.
Po drugie przy bramce Samuela mial minimalne szanse szczegolnie ze Vieira zaskoczyl i przegral pojedynek z obronca Interu.

Byc moze Buffon nie wrocil jeszcze do swojej najlepszej dyspozycji ale pewnosci w bramce to mu nie brakuje :wink:

Zablokowany