Quiz (Filmy)
- kornknot
- Qualità Juventino
I twoją matkę też?

Nic z tych trzech filmow co podaliscie. Zdjecie pomocnicze:

jak ktos ogladal go to na pewno rozpozna bo sa to bardzo charakterystyczne zdjecia

Nic z tych trzech filmow co podaliscie. Zdjecie pomocnicze:

jak ktos ogladal go to na pewno rozpozna bo sa to bardzo charakterystyczne zdjecia
niet"Lalki" ?
Tez nie... Dam podpowiedz jak nikt nie zgadnie do wieczoraodishon??
tez nie, a cholera myslalem ze to latwy film jestChińskie duchy
tak"Wiosna, lato, jesień, zima... i wiosna"
Ostatnio zmieniony 03 grudnia 2005, 12:08 przez kornknot, łącznie zmieniany 5 razy.
- pajzano
- Juventino
"Wiosna, lato, jesień, zima... i wiosna"
No nie wiem, czy to taki łatwy do odgadnięcia film. Ja go nie widziałem, ale czuytałem gdzieś coś o filmie poświęconym mnichom buddyjskim. Poszukałem, znalazłem, i jest
----------------------------------------------------------------------------------------------
Ponieważ jestem w 100% pewien, co do poprzedniego filmu (odnalazłem zdjęcia z galerii onetu), od razu zadam swoja zagadkę, żeby nie przedłużać niepotrzebnie zabawy:

Klasyka westernu.
Podpowiedź - to najbrutalniejszy western, jaki powstał.
No nie wiem, czy to taki łatwy do odgadnięcia film. Ja go nie widziałem, ale czuytałem gdzieś coś o filmie poświęconym mnichom buddyjskim. Poszukałem, znalazłem, i jest

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ponieważ jestem w 100% pewien, co do poprzedniego filmu (odnalazłem zdjęcia z galerii onetu), od razu zadam swoja zagadkę, żeby nie przedłużać niepotrzebnie zabawy:

Klasyka westernu.
Niestety nie.Ja-JUVE-nek pisze:Silverado lub Siedmiu Wspaniałych
Nie.Boncol pisze:W samo południe??
Też nie.Daw pisze:Pewnego razu na Dzikim Zachodzie??
Podpowiedź - to najbrutalniejszy western, jaki powstał.
Brawo! Właśnie "Dzika banda", mój ulubiony western, zawierający scenę najlepszej strzelaniny w historii kina. Zadajesz.kornknot pisze:Dzika banda?
Ostatnio zmieniony 03 grudnia 2005, 17:13 przez pajzano, łącznie zmieniany 3 razy.
You may know the name, but the game has changed. - Police Story (1985)
- kornknot
- Qualità Juventino
Dzika banda? Co do tego filmu to rzeczywiscie jest on uwazany za najbrutalniejszy western, jednak nie o to w tym filmie chodzilo zeby krew sie lala przez poltorej godziny. Jest na pewno wart polecenia, dla tych ktorzy nie znaja tego gatunku takze.
moja zagadka:

Twoja kolej. Od siebie dodam ze jest to dosc nietypowy film o milosci. Albo raczej spojrzenie na nia z innej strony i pokazanie jak bardzo mozna sie dla niej poswiecic. Przerazajacy jest ten film.
moja zagadka:

tez ak uwazamPrzełamując fale
Lars von Trier rules

Ostatnio zmieniony 06 grudnia 2005, 16:05 przez kornknot, łącznie zmieniany 3 razy.
- Boncol
- Juventino
Przełamując fale
Lars von Trier rules :-D

Fantastyczna odmiana w świecie hollywoodzkich kiczy
Polecam tym którzy lubią oglądać różne filmy nie tylko te amerykańskie, nie zawsze dobre :-D

Lars von Trier rules :-D

Tak jestDaw pisze:Dzienniki Motocyklowe.

Fantastyczna odmiana w świecie hollywoodzkich kiczy
Ostatnio zmieniony 03 grudnia 2005, 20:27 przez Boncol, łącznie zmieniany 4 razy.
- pajzano
- Juventino
Z tą brutalnością to była podpowiedź, ten film nie podobał mi się dlatego, ze był brutalny, tylko z powodu tematyki, jaką podjął (chociaż trzeba przyznać, że brutalność wyszła temu filmowi na dobre).kornknot pisze:Dzika banda? Co do tego filmu to rzeczywiscie jest on uwazany za najbrutalniejszy western, jednak nie o to w tym filmie chodzilo zeby krew sie lala przez poltorej godziny. Jest na pewno wart polecenia, dla tych ktorzy nie znaja tego gatunku takze.
You may know the name, but the game has changed. - Police Story (1985)
- kornknot
- Qualità Juventino
zle zrozumialespajzano pisze:Z tą brutalnością to była podpowiedź, ten film nie podobał mi się dlatego, ze był brutalny, tylko z powodu tematyki, jaką podjął (chociaż trzeba przyznać, że brutalność wyszła temu filmowi na dobre).kornknot pisze:Dzika banda? Co do tego filmu to rzeczywiscie jest on uwazany za najbrutalniejszy western, jednak nie o to w tym filmie chodzilo zeby krew sie lala przez poltorej godziny. Jest na pewno wart polecenia, dla tych ktorzy nie znaja tego gatunku takze.

- BVB
- Dortmundczyk
- steru
- Qualità Juventino
A może to On jest Mikołajem ??BVB pisze:pan pajzano chyba z mikolajem gdzies wyryszyl :-)

A tak na poważnie to może jakaś osoba wklei jakiegoś screena bo duży przestój się zrobił.A Pajzano jak wróci z Laponi to doda coś od siebie
- forza bianco-neri
- Juventino
- forza bianco-neri
- Juventino
Boncol pisze:Dom 1000 trupów Question
obydwa filmy nie te.Stefan590 pisze:Film: Chyba Klątwa.
Sprzęgło może po 30h. Bo ja nie zawsze mam czas zeby zajrzeć raz na 24h:D
co do pomyslu z godzinami to napewno trzeba zrobic tak zeby nie bylo jak u Pajzano, ze ktos iny musial wklejac zdjecie, czyli po 24 h od odgadniecia filmu mozna zadawac nowe pytanie a proponuje zeby zadawal ten co poprzednio zadawal... - oczywiscie to tylko moja sugestia.
co do zaproponowanych przez Spzrzeglo 24h to wg mnie trzeba tak dlugo zgadywac az sie zgadnie a jak to nie daje efektu to coraz to bardziej naprowadzajace podpowiedzi...
acha wg mnie tez dobrym rozwiazaniem jest ze 1 osoba w danej odpowiedzi moze udzielic tylko 1 wersji, a jesli ta jest zla to dopiero po 24 h moze udzielic nastepnej albo w danej kolejce juz w ogole.
co do mojej zagadki to podpowiem, iz istotnie jest to horror i napewno jest on znany klasykom tego gatunku, a dowodem na to jest to, ze powstalo (cisza.. bo za duzo podpowiem 8) )
EDIT
nic z tej seriiStefan590 pisze:Wiem. To jest Świt żywych trupów, albo Poranek żywych trupów. Albo coś z tej serii, zawsze te filmy mnie bawiły.
rowniez nie!Boncol pisze:The Ring
Boncol 24h Sprzęgła czy moje??
EDIT 2
zlatan_sc pisze:House Of Death
nie, podpowiem ze ostatnia czesc tej serii miala premiere w 1993 rtrunxik pisze: "13 duchow" albo "Ludzie pod schodami"
EDIT 3
Włodar pisze:"Martwe zło" ("The Evil Dead")
nic dodać nic ująćwhite_wolv pisze:pff brawo Wlodar
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2005, 23:28 przez forza bianco-neri, łącznie zmieniany 3 razy.
Juve per Sempre