Siatkówka

W tym pokoju możesz podyskutować z kibicami na temat innych dyscyplin sportowych.
ODPOWIEDZ
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2007, 22:04

dzisiaj zwyciestwo i oby tak dalej

a tak przy okazji to prosze o "Pieśń o Małym Rycerzu" czyl i hymn naszych siatkarzy w mptrojce, z góry dzieki

Obrazek
delPiotr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2007, 00:30

A dziś kolejne z rzędu 6 już wygrane spotkanie, tym razem z Chińczykami, choć wymęczone (bo przegrywając 2-0) i wygrać 2-3 to też nie łatwa rzecz :!: :-D
Ciekawe jak zaprezentują się z najlepszymi i oczywiście w najsilniejszym składzie :?: :-D

MeHoweck

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2007, 12:54

Wczoraj kolejne zwycięstwo Polaków. Śrubują rekord zwycięstw z rzędu. Ciekawe czy uda im się wygrać wszystkie spotkania. Brazylia ma jak na razie 10 zwycięstw, ale nie zanosi się na to żeby przegrała coś.

Dominik10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2007, 10:09

Dwa wygrane mecze z Bułgaria to jest bardzo dobry wynik patrzac ze nie mogl zagrac w 2 meczu Winiarski to jest extra. Żeby w Katowicach bylo podobnie :smile: :smile: .

GRANDE JUVENTUS

Obrazek
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2007, 11:07

znamy juz większośc druzyn które zagrają w Finałach w Kato

z grupy A - Brazylia
z grupy B - ---------
z grupy C - Rosja
z grupy D - Bułgaria

gospodarz - Polska
dzika karta - wydaje mi sie ze bedą to Włosi poniewaz za rok oni organizuja Lś i w razie niepowodzenia Polacy beda mogli liczyć na dziką kartę od nich

tylko nie wiem jak to jest z tą dziką kartą, czy sa jakies zasady komu moze ona przypaść, czy moze dostac ja kazdy zespół czy musi być to zespół z 2 miejsca w grupie jak myslicie?

Obrazek
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2007, 11:18

czy sa jakies zasady komu moze ona przypaść, czy moze dostac ja kazdy zespół
Może ją dostać każdy zespół. Najczęściej jednak przyznawanie "dzikiej karty" podyktowane jest poziomem sportowym, jak również aspektem "politycznym" czyli: jak my damy Włochom, to oni w razie czego za rok dadzą nam. Proste.

gigi20

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2007, 11:20

Pięknie dwa zwycięstwa z bułgarami na ich terenie :bravo:
Ja jade do Katowic w piątek na mecz jedzie ktoś z was???

"Inter jest świetny tylko dzięki Calciopoli" Marcello Lippi

Milan- drużyna do europejskich pucharów
Juve- drużyna do scudetto
Inter- drużyna do niczego
-Lucas-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2007, 11:28

Dziką Kartę przyznaje FIVB a dokładniej mówiąc prezydent federacji Ruben Acosta. W dodatku nie jest ona przyznawana za darmo. Często wiążą się z tym wysokie koszty (sprzedaż) lub organizacja deficytowej imprezy siatkarskiej. Nie wydaje mi się aby Włosi po raz kolejny otrzymali możliwość wystąpienia w turnieju finałowym. Wystarczy tego obdarowywania za zasługi w przeszłości. Zdecydowanie lepiej w obecnych rozgrywkach Ligii Światowej prezentują się zespoły USA i Francji i właśnie jedna z tych drużyn powinna otrzymać Dziką Kartę. Włosi dostali ją rok temu :whistle:

Obrazek
gorczas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2007, 11:50

tabo89 pisze:dzisiaj zwyciestwo i oby tak dalej

a tak przy okazji to prosze o "Pieśń o Małym Rycerzu" czyl i hymn naszych siatkarzy w mptrojce, z góry dzieki
Sorki, że tak późno, ale dopiero teraz wpadłem na ten topic :)

Pieśń o małym rycerzu

Co do dwumeczu to Polacy pokazali, że powoli forma rośnie, mimo że nie grali w nalepszym składzie dali radę Bułgarom na wyjeździe (szkoda, że oni też nie byli w najlepszym składzie i formie)

Jedyne co mnie w ten weekend denerwowało to to, że cały czas Lozano stawiał na Grzyba, mimo że nie rozgrywał dobrych spotkań, a Kadziu musiał troszkę wtedy wysiedzieć na ławie...

Teraz najbardziej ciekawi mnie jakich zawodników wybierze Argentyńczyk na mecze finałowe.. Kto na środku? Igła czy Gacek? To chyba najbardziej intrygujące pytania (przynajmniej mnie)..

W każdym razie teraz trzeba rozwalić Bułgarów w kolejnym dwumeczu i zobaczc z kim będziemy w kolejnej grupie (obstawiam Serbię i Francję i komplet punktów :D )

hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2007, 11:57

-Lucas- pisze:Dziką Kartę przyznaje FIVB a dokładniej mówiąc prezydent federacji Ruben Acosta. W dodatku nie jest ona przyznawana za darmo. Często wiążą się z tym wysokie koszty (sprzedaż) lub organizacja deficytowej imprezy siatkarskiej. Nie wydaje mi się aby Włosi po raz kolejny otrzymali możliwość wystąpienia w turnieju finałowym. Wystarczy tego obdarowywania za zasługi w przeszłości. Zdecydowanie lepiej w obecnych rozgrywkach Ligii Światowej prezentują się zespoły USA i Francji i właśnie jedna z tych drużyn powinna otrzymać Dziką Kartę. Włosi dostali ją rok temu :whistle:
Z tym aspektem sportowym to różnie bywa, wszędzie są układy i układziki... nie pamiętam, który to był sezon, ale Polska prezentowała się fantastycznie, każdy liczył na dziką kartę, ale oczywiście powędrowała ona gdzie indziej(chyba właśnie do włoch)...
Co do śrubowania rekordów, to Brazylia ma w tym roku łatwą grupę i dorównanie im pod względem liczby wygranych meczów, to pokazuje jeszcze bardziej siłę polskiej siatkówki... najciekawiej wygląda grupa B i szkoda, że z niektórymi zespołami tamtej grupy będziemy musieli się pożegnać...

Capo di tutti capi
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2007, 12:11

http://sport.onet.pl/0,1260144,1560582,wiadomosc.html
Zadecydowano jedynie, że mogą ją otrzymac wyłącznie drużyny, które w swoich grupach zajęły 2. miejsca.
a jednak jest powiedziane ze dzika karta bedzie dla druzyny z 2 miejsca w tabeli wiec najwieksze szanse jak narazie mają francuzi
Mamy możliwość złożenia swojej sugestii
heh sugestia :D wszędzie układy...

Obrazek
Pajo1906

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2007, 12:20

- Każdy chce nas pokonać, bułgarscy kibice wrzeszczeli: "Bij, Polaka, bij". Jednak nikt nie potrafi nas pobić, teraz to my dyktujemy warunki i wszystkie działa kierujemy na igrzyska w Pekinie - mówi Piotr Gruszka, kapitan siatkarskiej reprezentacji Polski.
- Bułgarzy? Ich determinację widać było na każdym kroku. Prezydent kraju Georgi Pyrwanow zapowiedział, że mają wygrać i koniec. Kibice - pierwszy raz coś takiego nas spotkało - przywitali nas gwizdami i potwornym buczeniem. Na nas to wrażenia nie zrobiło, chcieliśmy tym bardziej im zagrać na nerwach.

- Z organizacją też było różnie, bo 20 rosłych chłopów z bagażami podróżowało małym busikiem. W hotelu już było OK, chłopaki z bułgarskiej reprezentacji też fajnie się zachowali, pogadaliśmy trochę, nie było nieporozumień. Za to po meczach wszyscy się wściekali - prezydent, kibice, siatkarze. Im naprawdę bardzo zależało.

Zródło Onet.pl http://sport.onet.pl/0,1260144,1560333,wiadomosc.html

ja osobiscie twierdze ze to chamstwo ostatniego stopnnia!!!!!!
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2007, 12:57 przez Pajo1906, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2007, 12:24

noo. W Polsce nigdy tak nie było że nasi kibice obrażąli przeciwników. Ale jak Polacy by tak do Bułgarów krzyczeli to byłaby awantura wtedy!!!!
:evil: :evil: :evil:

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2007, 12:26

a jak będzie wyglądał finał rozgrywek w Katowicach skoro jest 6 drużyn bo jakoś się nie orientuję :?: :oops:

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
ArtHur

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2007, 12:28

o Boże. Cali Polacy, uważają się za najlepszych bo nie gwiżdżą na siatce na przeciwników. a "bij polaka"? To chyba chodziło o pobicie w zdobyczy punktowej.

Afery z gówna robicie, dzieci onetu.

ODPOWIEDZ