JUVENTUS 5-2 Lecce

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2005, 18:42

Kolejne spotkanie - kolejna próba ... Trzeba zdobyć 3pkt. żeby pokazać że Juventus jeszcze gra i liczy sie w tym ,czego Włosi pragną najbardziej czyli Mistrzostwa Włoch ... Przeciwnik z niższej półki , więc sądze że będzie pewne 2-0 dla naszych ... mam nadzieje że Capello pomyśli :think: i da pograć "innym" zawodnikom - którzy wniosą świeżości do gry!

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2005, 19:25

tomcatmi6 pisze:
Czy zagra sprawdzonym 4-4-2 z Del Piero i Zlatanem w ataku oraz Nedvedem w pomocy czy moze ofensywna 4-3-3 z trojka napastnikow Question
Dobrze by bylo jakby wrocil do skladu Zebina,wtedy normalna fdormacja w obronie bysmy zagrali i jak zwykel 4-4-2. Jesli nie wroci to trzeba bedzie kombinowac.
Nie wydaje mi sie zeby wrocil Zebina. Teoretycznie powinien byc juz zdolny do gry bo mial przeciez tylko niegrozna kontuzje kolana-ale to nigdy nie wiadomo :( Miejmy nadzieje ze bedzie zdrow wtedy masz racje-zadnego kombinowania tylko sprawdzone 4-4-2 :!:
tomcatmi6 pisze:
Capello zaskoczyl mnie/nas* jeszcze jednym ustawieniem zepolu mianowicie 3-4-3 zastosowanym przeciwko Liverpoolowi ale jak wiemy ta taktyka nie za bardzo sie sprawdzila gdyz nie stzelilismy zadnej bramki.
Watpie aby Lecce bronilo sie jak Liverpool (5 obroncow), wiec bedzie teoretycznie latwiej przejsc pod bramke przeciwnika. Cieszyc moze ze w Lecce nie gra juz Bojinov.
A ja watpie zeby Lecce rzucilo sie na nas z jakmis super ofensywnym ustawieniem! Co prawda Zeman gra bardziej ofensywnie-tzw. "radosny futbol" ale watpie zeby przyjechal na Dell Alpi z mega ofensywnym ustawieniem.

tomcatmi6 pisze:A mnie by tylko utwierdzil w przekonaniu ze jego koniec juz jest baaaardzo bliski i nie nalezy mu sie miejsce nawet na lawce. Robil dosc powazne bledy w meczu i gral po prostu slabo.
Czy chodzi Ci przypadkiem o podanie do Luisa Garci czy moze o to jak Baros nim zakrecil :lol:
leniup pisze:
Iver.pk pisze:*-niepotrzebne skreslic
Ty jeszcze żartujesz ???? Po takim meczu jak wczoraj...
Poprostu nie mam zamiaru teraz siedziec przez tydzien w domu i plakac gdzies w szarym koncie mieszkania-to bylo wczoraj :) Dzisiaj juz mam zamiar zyc jak dawnej a nie narzekac :!:

Obrazek
Kali

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2005, 19:25

Teraz Juve musi udowodnić, że potrafi wygrywać i to nie wygrywać przez przypadek lub błąd sędziego. Po odpadnięciu z Ligi Mistrzów będą mogli się skupić tylko i wyłącznie na zdobyciu scudetto. Wydaje mi się, że Juventus może wygrać wysoko, ponieważ będą chcieli jak najszybciej wrócić na fotel lidera.

Milan gra ze Sieną i prawdopodobnie wygra (oby nie :pray: ), tym bardziej trzeba się postarać.

Co do usawienia Juventusu: chciałbym aby zagrali 4-3-3, ale 4-4-2 nie jest najgorsze. Oby tylko nie 3-4-3.

-------------------------Buffon-----------------
Thuram---Pesotto/Zebina---Canna--Zambro
Camoranesi--Emerson/Tacchinardi--Nedved
Ibrahimovic-----------------------DP/Zalayeta

Ti Amo Juve!
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2005, 20:02

Myślę że wygrają, mam nadzieję że Capello po tym jak w trzech meczach z rzędu zlekceważył przeciwnika teraz wreszcie będzie patrzył na każdego z szacunkiem. Myślę że wygramy 2-0.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Radidam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2005, 20:40

Juventus jak sie odbuduje po remisie i odpadnieciu z dalszych gier w polfinale Ligi Mistrzow na Stadio Delle Alpi z Liverpoolem to ma wikesze szanse niz ma obecnie Milan :!: Poniewaz Milan musi sie oszczedzac na trudne mecze z Psv na San Siro i na stadionie Phillipsa w Eindhoven :!: Juventus powinien zagrac 4-3-3
Buffon- Zambrotta (prawa obrona) Thuram Canna Pessoto - Camoranesi Emerson Nedved- Zlatan Alex Zalayeta :!:
Mysle ze Juventus powinein wygrac do zera :!:

Obrazek
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2005, 20:47

Już tylko Serie A zostało nam do wygrania. Możemy się już całkowicie poświęcić tym rozgrywkom. Jak wiadomo do końca zezonu nie zostało dużo spotkań i nie można już tracić punktów. Milan ma nad nami tą przewage, iż mają mecz z nami u siebie, więc mam nadzieje, że przed meczem na San Siro wyprzedzimy ich, aby w razie przegranej (odpukać) mieć jeszcze jakiś zapas punktów. Po dwóch remisach w meczu z Lecce powinniśmy sięgnąć po 3 punkty. Ba! nie tyle powiniśmy co musimy sięgnąć po komplet. Teoretycznie przeciwnik słaby, więc powinniśmy gładko wygrać. Aczkolwiek nasi często "olewają" tych słabszych i w najmniej spodziewanych momentach tracimy punkty :doh: Mam nadzieje, ze tym razem to sie nie zdaży. Do końca sezonu z każdym przeciwnikiem trzeba grać na maksa. Nie można nikogo lekceważyć, bo jedna głupia wpadka może zadecydować o końcowym niepowodzeniu. Co do wyniku to stawiam 2-0 dla Juve. Licze również na niespodzienke w meczu Siana- Milan :wink:

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2005, 23:12

mam nadzieje że Capello pomyśli Think i da pograć "innym" zawodnikom - którzy wniosą świeżości do gry!
Ktorych "innych" masz na mysli? Bo ja nie widze alternatywy dla zawodnikow z 1 skladu, niestety wychodzi nasz brak dobrych rezerwowych. Jedyny ktorego chcialbym widziec poza Pesotto na boisku jest kontuzjowany - mowie tu o Kapo. A reszta to niestety widoczna roznica klas.
Rowniez licze na mobilizacje i sprezenie sie w meczu z Lecce.
pozdr

darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2005, 10:04

Rozpoczynamy finałową część walki o Scudetto.
Nie ma co ukrywać, że mamy tylko jednego rywala: Milan, bo Inter nie jest w stanie odrobić takiej straty.
Bo odpodnięciu z Ligi Mistrzów na każdy mecz w serieA trzeba zmobilizowac wszystkie siły, nie ma co osczedzac się na następne spotkania, te 8 meczów które nam zostały trzeba wytrzymać, trzeba je wygrac!!!
Licze na pełną mobilizacje zawodników, mam nadzieje, że po przegranym dwumeczu z Liverpoolem wyzwoli sie w nich prawdziwa sportowa złość, że będą mieli świadomość, że głupie straty punktów ( przykładowo z Lecce) mogą sprawić, że drugi sezon będziemy bez tytułu.
Jeśli chodzi o ustawienie, to juz sam nie wiem, jakie byłoby najlepsze. To Capello jest trenerem i chyba wie co robi, trzeba jakos poskładac ta drużyne, zmobilizować obrone, optymalnie ustawić pomoc, niech jest solidnym wsparciem dla ataku, niech zdominuje środek pola.
Lecce - potencjalnie rywal nie najsilniejszy, ale o słabych przeciwnikach nie można mówić, z każdym mozna stracic punkty, które mogą sie okazać już niemożliwe do odrobienia.
Trzeba wkoncu wygrać po tej przerwie, bo dwa remisy i porażka nie wyglądają imponująco.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2005, 15:59

Przed nami ostatnia prosta walki o scudetto. Po odpadnięciu z Ligi Mistrzów musimy się skupić na zdobyciu pierwszego miejca w tabeli. W ostatniej kolejce Milan dał nam wielki prezentremisując, a my nie potrafiliśmy go wykorzystać. Nie ma co ukrywać że nie przyjmuję innego rozwiązania niz zwycięstwo. W ostatniej potyczce z Lecce wygaliśmy na trudym terenie 1:0 Po bramce Alessandro Del Piero, który zapewne wybiegnie w podstawowej jedenastce w meczu z Lecce.
Ostatnio zmieniony 15 kwietnia 2005, 18:53 przez Szymek, łącznie zmieniany 1 raz.

vojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2005, 17:07

Po odpadnieciu z LM nie pozostalo nam nic innego jak skoncentrowac sie na walce o scudetto.Moim zdaniem to kto zostanie mistrzem,rozstrzygna mecze z takimi wlasnie druzynami jak Lecce.Wiadomo,ze z teoretycznie slabszymi druzynami trzeba wszystko wygrywac bo konkurencja nie spi,a czasem wbrew pozorom nie jest to takie latwe :? co pokazaly mecze Milanu i Juve z poprzedniej kolejki.Nalezy wierzyc,ze Juve wyjdzie na plac odpowiednio skoncentrowane i rozstrzygnie mecz na swoja korzysc.Innego rozwiazania sobie nie wyobrazam...Choc trudno mi to mowic,to juz nawet na stylu mi nie zalezy(na jego poprawe przyjdzie czas po sezonie) :xTeraz licza sie w kazdym meczu tylko 3 pkt. :!:

Jan Paweł II - na zawsze w naszych sercach
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2005, 17:53

Mecz z Lecce.. pamietam, jak Lecce zawsze psulo mi nerwy, bo byl okres, ze czesto z nimi remisowalismy.. :x Teraz musimy wygrac, w ogole teraz to juz musimy wygrywac raczej w kazdym nastepnym meczu, jesli chcemy wygrac ten sezon w serie A :roll: , i liczyc na potkniecie Milanu :pray: ewentualnie najzwyczajniej w swiecie pokonac Milan w bezposredniej potyczce! (jakie proste? :) )
Juventus na pewno bedzie chcial sie zrehabilitowac za ten przegrany dwumecz z Liverpoolem. Co do tego nie ma dwoch zdan. Czytalem dzisiaj list Thurama do kibicow z www.juventus.com, takze mysle, ze o niczym innym jak o wygranej nie mysla.
Co do ustawienia- Montero niech odpocznie. Moze jakis platny urlop? :roll: W obronie, jesli nie bedzie Zebiny, niech zagraja: (od prawej) Pessotto, Thuram, Cannavaro i Zambrotta. Chociaz co do tego ostatniego- rewanz z Liverpoolem udowodnil, ze lepiej czuje sie on w pomocy niz w obronie. Biegal do przudu i wracal sie do obrony, byl widoczny. Ale gdyby spekulowac w ten sposob, to kogo na obrone? Pozostawalby chyba tylko Birindelli.. :roll:
Co do pomocy- trudno mi powiedziec, to zalezy na ilu pomocnikow zdecyduje sie Capello. Moglibysmy zagrac trzema napastnikami, a przynajmniej dwoma z jednym cofnietym (czy, inaczej mowiac, wysunietym ofensywnym pomocnikiem :roll: )
Zobaczymy, jakie beda kolejne decyzje Capello. Zycze wygranej po dobrej grze. A jesli nie po dobrej grze- to chociaz zebysmy wygrali. Bo musimy wygrywac. Bo zycie toczy sie dalej :roll:
Ostatnio zmieniony 15 kwietnia 2005, 18:34 przez mnowo, łącznie zmieniany 1 raz.

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2005, 18:32

Ten mecz trzeba wygrac :!:
Po pierwsze: trzeba pokazac sie z dobrej strony przed wlasna publika po slabiutkiej grze w LM z Liverpoolem !!!
Po drugie: trzeba oczywiscie zdobywac mozliwie jak najwiecej punktow jak chce sie myslec o Scudetto !!!
Mam nadzieje ze nasi gracze odpowiednio podejda do tego meczu i wygramy...

Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2005, 21:35

NIe wyobrazam sobie niczego innego jak zwyciestwa pilkarzy Juventusu. Sadze, ze moze pasc duzo bramek poniewaz Juve bedzie chcialo troche postrzelac powetujac sobie porazke w LM i dac cos na pocieszenie kibicom zapominajac troche o obronie, jak wiemy Lecce obrone ma slabiutka lecz w ataku sprawa jest zupelnie odwrotna. Stawiam na 5:2 dla naszych :twisted: :dance: Poszalalem
tomcatmi6 pisze: Jedyny ktorego chcialbym widziec poza Pesotto na boisku jest kontuzjowany - mowie tu o Kapo
Z tego co sie orientuje Oliver byl juz w kadrze na Liverpool (mial byc na drugi mecz z realem :roll: ) wiec z Lecce powinien juz zagrac :think:

Capitan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2005, 18:22

Przed nami mecz, który z kilku powodów może należeć do kluczowych spotkań Juve w tym sezonie.
Przede wszystkim wkraczamy w ostatnia fazę rozgrywek. Milan, który tak wiernie dotrzymuje nam kroku, czekają spotkania w półfinale LM i myślę, że także finał. Powinniśmy to wkorzystać, bo nie wierzę, że Milan nie straci teraz chocby 2 pkt.
Poza tym Juve musi się podnieść po odpadnięciu z Liverpooolem i przekonać swoich kibiców, że był to tylko wypadek przy pracy. Uważam, że Capello powinien jutro dać szanse tym zawodnikom, którzy mało grali w ostatnich meczach: Pessotto, Olivera, Zalayeta. Myślę, że obecna sytuacja dodatkowo ich zmobilizuje i postaraja się wywalczyć miejsce w podstawowej 11.
Po raz kolejny możemy dokopać Zemanowi. A jak wiemy on nie lubi przegrywać.

Licze na 2-0 dla nas. Licze na bramkę Alexa. :dance:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2005, 20:57

Cube - fan Juve pisze:Chciałbym, aby Milan przegrał ze Sieną, a gola strzelił nie kto inny jak IGOOOOR TUDOOOR! :D :smile:
Hehehe nie ma to jak RETE!!!! TUDOOR !! REEETEEE!!!!
:pray:

a co do samego meczu to uważam ze bedzie to znakomita okazja do rekompensaty za Champions League pozatym nic nam nic już już nie zostało tylko Serie A wiec trzeba walczyć do upadłego w końcu zagra Kapo zobaczymy co będzie trzeba dotrzymywać kroku Milanowi nie pozostaje nic jak wygrać:
To Jest Piłka:
:ball:
To Jest Bramka:
||###||
3 punkty!

i nic więcej....

Zablokowany