Skandal w Rzymie
- Dionizos
- Juventino
Tutaj akurat nie ma sie co dziwic, derby sycylii.Policja miała problemy z kibicami także po innych meczach Serie A - Palermo z Messiną
A koncu Udinese ma grupe "Teddy Boys" 8)Udinese z Romą
Ernesto Che Guevara...ze znaczy kto przepraszam??
Tak samo jak pozwala sie komuchom...jak to mozliwe ze sie im na to pozwala?
marxisti-leninisti-stalinisti-toxici

- Iver.pk
- Juventino
No sprawa jest nie ciekawa. Wlosi sie nie popisali, zreszta polacy tez nie byli lepsi :roll: Szkoda slow na takie zachowanie. powiem szczerze ze przez takie wlasnie incydenty nie chodze na stadion. Troche sie martwie ze w ta srode moze byc nie ciekawie u nas w Turynie (mnowomiejsky pisze:"Rząd włoski ostrzegł, że będzie zamykał stadiony piłkarskie, jeśli powtórzy się sytuacja z tego weekendu, gdy w starciach z pseudokibicami obrażenia odniosło 85 policjantów.
Do bójek piłkarskich chuliganów z policją doszło w Rzymie, Palermo, Udine, Cava dei Tirreni i Perugii. "Jeszcze jedna taka niedziela może doprowadzić do zamknięcia stadionów" - ostrzegł minister spraw wewnętrznych Giuseppe Pisanu.

- wojtekk03
- Juventino
Przeciez normalni kibice nawet w Lazio sie zdarzająDiego pisze:Ja mam nadzieję, że wszyscy będą za to płacić. Moze dzieki temu w przyszłości kibice będą się pilnować nawzajem przed robieniem takich głupstw.mnowomiejsky pisze:"Mam nadzieję, że za ten wybryk nie będą musieli zapłacić wszyscy kibice Lazio" - powiedział prezes rzymskiego klubu Claudio Lotito

i sie zaczęło SCHOOLTiME 
FORZA JUVe FORZA ALEX

FORZA JUVe FORZA ALEX
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Oczywiście sfastyka to symbol zaciągnięty jeszcze z czasów imperium rzymskiego tak samo jak i "nazistowskie pozdrowienie". Symbole te same w sobie nie reprezentują nic złego jednak w tych czasach mało kto urzywając tych symbolów myśli o Imperium Rzymskim ( poza mną

No generalnie to ja jestem za najsurowszymi karami dla tych kiboli jak i dla klubów. Szefostwo klubów powinno dbac o to co wywiesza się na ich trybunach.
Ostatnio zmieniony 15 kwietnia 2005, 15:07 przez Siewier, łącznie zmieniany 2 razy.
- Dionizos
- Juventino
Ten stalinowski image stworzyli juz pare ladnych lat temu. Zdjecie, ktore zapodalem, nie pochodzi z rzeczonego meczu. Takie flagi to normalka na ich meczach. Livorno to miasto komuchow. A ich ultrasi to skrajnie lewicowe patafiany...Siewier pisze:Widząc flagi ZSRR ( mam taką w domu) zastanawiam sie jednak czy te flagi to nie były tylko preteksty i wyrazenie chęci do urządzenia bitwy z kibolami z przeciwnej ekipy.Nie znamy szczegółów jednak nie ździwilbym sie gdyby to bylo tak ze kibole Livorno specjalnie stworzyli stalinowski image ( nie wiem jak się noszą na codzien
) by tylko sprowokowac kiboli z Lazio. Chciałbym jeszcze tu zaznaczyc ze na Delle Alpi tez mozna zaobserwowac tak zwane celtyki
Jezeli juz mamy karac za poglady ( 8) ) to Livorno tez by sie nalezalo dostac po lapach.
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
No chyba ze takDionizos pisze: Ten stalinowski image stworzyli juz pare ladnych lat temu. Zdjecie, ktore zapodalem, nie pochodzi z rzeczonego meczu. Takie flagi to normalka na ich meczach. Livorno to miasto komuchow. A ich ultrasi to skrajnie lewicowe patafiany...
Jezeli juz mamy karac za poglady ( 8) ) to Livorno tez by sie nalezalo dostac po lapach.
Tu nie chodzi o karanie za poglądy jednak za szerzenie nienawiści jaką niewątpliwie sa poglądy swego czasu na szeroką skale wtlaczane w zycie przez III rzesze. Owe praktyki doprowadzily...... zresztą czy musze tutaj cos pisac

Zaś sama idea komunizmu nie namawia do nienawisci a to co reprezentowało ZSRR bylo dalekie od prawdziwej idei komunistycznej.I tutaj czesto nasuwa mis ie takie pytanie ... skoro sfastyki są zabronione to dlaczego sierp&młot mozna wywieszać na kazdym kroku chodź reżim socjalistycznej republiki radzieckiej był bardziej ajesli nie to napewno równie bezwzględny i równie okrutnie odnosil sie do wartosci ludzkiego zycia :roll:
Jeśli symbolą towarzyszą wyzwiska i okrzyki obrażające innych ludzi to wtedy powinno sie karać i to bardzo surowo takowych typków.
ehhh , temat rzeka 8)
- white_wolv
- Juventino
Dionizos pisze:Nikt nie wspomnial, ze po drugiej stronie byly typy wykrzykujace hasla Stalinowskie i machajace flagami z sierpem i mlotem, albo jakims kubanskim pederastą...
(..)ze znaczy kto przepraszam??
Prosilbym o szacunek dla CheGuevary,nie wiem jakim prawem stawiasz go w jednym rzedzie ze Stalinem i Hitlerem.Jesli juz go nie szanujesz to przynajmniej powstrzymaj sie od uzywania slow tego typu w stosunku do niego.Dionizos pisze: Ernesto Che Guevara...
- gerardt1
- Juventino
Popisali się chłopcy,nie ma co... Żałosny incydent. Zresztą...pamiętacie wypowiedzi polskich kibiców po śmierci papieza? Zestawcie to teraz z ich zachowaniem na meczach sprzed 2-3 dni. Ręce opadają! Niektórzy chyba po prostu rodza się głupi...
- RuTeK
- Juventino
Czyli potwierdzilo sie to iz kibice ze Stolicy Rzymu sa po prostu " Chamami oraz Prostakami " oczywiscie nie wszyscy ale wiekszasc !
Nawzajem daja sobie powody do Nienawisci zarowno kibice Romy jak i Lazio... Ale jeszcze nie potrafie zrozumiec ze To wszystko stalo sie po pogrzebie Jana Pawla II....
P.s Mialo byc tak piknie a tu prosze same bijatyki zarowno we Wloszech jak i POLSCE :naughty:

P.s Mialo byc tak piknie a tu prosze same bijatyki zarowno we Wloszech jak i POLSCE :naughty:

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- Ole(k)Juve!
- Juventino
fakt ze di canio zrobil zle, ale postawcie sie na jego miejcsu nie pomyslal, byl szczesliwy po strzeleniu gola i tak wyszlo. niestety za lekkomyslnosc sie placi :oops:Przypomina się wybryk Paolo Di Canio. Nie pamiętam w jakim meczu, ale wykonał gest Mussoliniego. kompletnie nie mam pojęcia jaki cel mają w tym (pseudo) kibice Lazio i jak się okazuje nawet jeden zawodnik (!).
Rób zakupy w dobrym sklepie z grami.
- Reggie
- Juventino
To że okrzyki faszystowskie skierowane przeciwko zawodnikom i kibicom drużyny przeciwnej są niegodnymi kibica incydentami wiemy wszyscy i tu nie ma z czym polemizować. Ale czy z same poglądy człowieka można nim gardzić? Przecież faszyzm to też poglądy. Wielce tolerancyjnych ludzi ostatnio często spotykam i widzę tutaj takich też. Tolerują wszystko od cudzoziemców po małżeństwa homoseksualne, ale nie tolerują nietolerancji. Czy to jest normalne? Czy za to że ktoś nie lubi jakiś ludzi jest godny pogardy tych "tolerancyjnych". Uważam ze podobnie jest z faszyzmem, czy to że ktoś ma poglądy nacjonalistyczne, lubi sfastykę i uważa Mussoliniego za autorytet oznacza że jest bestią i zwierzęciem?
P.S. Nie jestem wcale faszystą, ani komunistą z zamiłowania. Ja tylko staram się sprawiedliwie osądzać wszystkich
Tutaj podobna sprawa. Nam, Polakom komunizm kojarzy się źle, ale czy ktoś kto ma flagę z sierpem i młotem jest "zły". No dajcie spokójDionizos pisze: http://www.repubblica.it/2003/e/galleri ... 39_big.jpg
Tutaj zdjecie dla tych, ktorzy za tych "złych" uwazaja tylko Lazialich...

P.S. Nie jestem wcale faszystą, ani komunistą z zamiłowania. Ja tylko staram się sprawiedliwie osądzać wszystkich
"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
- vojtek
- Juventino
Szkoda,ze w XXI w. na stadionach dochodzi do takich scen
Najgorsze jest to,ze bardzo trudno wytepic takie zachowania.Co rusz slyszymy o podobnych wybrykach kibicow na calym swiecie.To jest przykre bo sport powinien jednoczyc a nie dzielic ale niestety sa ludzie,dla ktorych liczy sie tylko chamstwo,nienawisc itd.
Przykro to pisac,ale nasi kibice w Liverpoolu rowniez sie nie popisali :? Po tym co zrobili bylo mi bardzo wstyd,mam nadzieje ze wiecej nie bede musial takich zachowan ogladac :!: Niestety wszedzie mamy doczynienia z takimi zachowaniami i wszystko wskazuje na to,ze jeszcze dlugo beda one towarzyszyc widowiskom sportowym

Nie tylko w Rzymie kibice sa jak to nazwales "chamami i prostakami"FanJuventusu pisze:Czyli potwierdzilo sie to iz kibice ze Stolicy Rzymu sa po prostu " Chamami oraz Prostakami " oczywiscie nie wszyscy ale wiekszasc
Przykro to pisac,ale nasi kibice w Liverpoolu rowniez sie nie popisali :? Po tym co zrobili bylo mi bardzo wstyd,mam nadzieje ze wiecej nie bede musial takich zachowan ogladac :!: Niestety wszedzie mamy doczynienia z takimi zachowaniami i wszystko wskazuje na to,ze jeszcze dlugo beda one towarzyszyc widowiskom sportowym

Jan Paweł II - na zawsze w naszych sercach