Nostradamus i jego przepowiednie.
- zlatan_sc
- Juventino
Z tego co wiem (a moge sie mylic 8) ) to nostradamus przepowiedzial ataki na WTC z 11 wrzesnia. Pamietam tylko fragment i to nie doslowie, zapewne poprzekrecany straszliwie ale szlo to jakos tak: "I runa dwaj wielcy bracia, w sercu poteznego panstwa". Jesli ktos ma ten fragment to moze przytoczyc. Zadziwiajace jest jednak ile z przepowiedni nostradamusa sie spelnilo. Wojny swiatowe, napoleon, hitler. Co do inwazji arabow, Iran juz teraz posiada prawdopodobnie bron nuklearna, az strach pomyslec co by bylo gdyby panstwa arabskie postanowily sie polaczyc i wypowiedziec swiatu wojne :roll:

wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
- basque
- Juventino
To moze byc rownie dobrze Napoleon, Marks (on dopiero uwiodl tlumy) albo nawet Beckham (z biednej rodziny, z zachodu, a na wschodzie, czyli Japonii, Chinach to sa jego fankluby). tylko ze przy Beckhamie to nie "mową". Ale moze jakis piosenkarz?paku pisze:No tak ale Nostradamus przewidział Hitlera przykład ? Proszę:
"Głęboko na zachodzie Europy
Biednym ludziom urodzi się dziecko
Które swą mową uwiedzie wielkie tłumy
A usłyszą o nim aż po krainy Wschodu"
Dla mnie to moze byc rownie dobrze wojna trzydziestoletnia - ogromne spustoszenie kraju. Stosunkowo wieksze niz podczas II ws. Albo reformacja (czyli zdrajcy, bo wystepowali przeciwko swoim rodakom). przeciez fortece (czyli grody, zamki, bunkry, schrony) i wielkie katastrofy w Niemczech byly niezliczona ilosc razy, kazda historyjke tu mozna wcisnac.paku pisze: "Zamknięte Fortece otoczonych
Przez ognisty proch wciśnięte w otchłań
Zdrajcy w nich pogrzebani będą żywcem
Nigdy takie przekleństwo nie spotkało Saksów"
Bez Trudu można odczytać "zakmknięte fortece" jako schrony przeciwlotnicze gdyż jak wiemy osobisty schron Hitlera w Berlinie był zbudowany jak prawdziwa forteca.
a moze to chodzi o islamizacje Włoch? i nawet powoli sie sprawdza (bardzo powoli, ale odsetek muzulmanow wzrasta - imigranci z Afryki), a wiec hurra kolejna przepowiednia Nostradamusa sie spelnilapaku pisze: Przepowiednia 3 Antychrysta:
"Ten który piekielnych bogów Hannibala
Ożywi znów, ku przerażeniu ludzie
Nigdy nie było większego nieszczęścia
Ni gorszych wiadomości w gazetach :shock:
W przeszłośći, niż te, które przyjdą do Włochów z Babilonu"

EDIT: u mnie wchodzac na ta stronke trojany chca sie wladowac, ale norton je powstrzymalleniup pisze: http://nostradamus.portalik.pl/
OGGI. DOMANI. SEMPRE.
- ULAT
- Juventino
A ja napiszę tak: przepowiednie Nostradamusa są tak zawiłe i niejasne że można je interpretować na tak wiele sposobów że wreszcie któryś okaże się trafny ale tak naprawdę to uważam że nostradamus nie bardzo miał jakiekolwiek prorocze zdolności a teraz wszyscy robią z tego wielkie halo. bądźmy realistami a nie wierzmy we wszystko od czarnych kotów na kominiarzach i guzikach skończywszy 

- RuTeK
- Juventino
I tak juz nie ebdziesz ZylJa-JUVE-nek pisze:Hmmmm, chyba połowa trzeciego tysiąclecia to 2500r a nie 3500???leniup pisze:Dokładnie 3797, dobrze że już nie bede wtedy żyłBIGGI pisze:Ta ja z kolei słyszałem ze Nostradamus przepowiadał koniec świata na połowe trzeciego tysiąclecia....widze ze ile wpisów tyle dat![]()

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- Ja-JUVE-nek
- Juventino
- fredi
- Juventino
Co prawda to prawda.. było coś takiego ale podał też jakieś współrzędne i po jakiś badaniach wyszło że byly to współrzędne WTC.. ale pamietajcie tez o jego przepowidni "Będzie papież Polak, potem Niemiec i czarnoskóry wtedy nadejdzie koniec"zlatan_sc pisze:Z tego co wiem (a moge sie mylic 8) ) to nostradamus przepowiedzial ataki na WTC z 11 wrzesnia. Pamietam tylko fragment i to nie doslowie, zapewne poprzekrecany straszliwie ale szlo to jakos tak: "I runa dwaj wielcy bracia, w sercu poteznego panstwa". Jesli ktos ma ten fragment to moze przytoczyc. :
Sam nie wiem co na ten temat myslec przepowidział wiele rzeczy ale troche się tez nie sprawdzilo;/
- Wojtom
- Juventino
Faktycznie, niektóre z przepowiedni Nostradamusa mogą zaszokować, zaciekawić, co więcej, mogą okazac się nawet prawdą, jak ta przepowiednia z World Trade Center. Mam książke z jego przepowiedniami, bo babka kiedyś zakupiła, zeby poczytać co kiedy będzie. Są tam podane latami przepowiednie i musze powiedzieć, ze niektore z nich są na prawde ciekawe.
Jak narazie "uwierzyłem" w dwie jego przepowiednie: WTC i o papieżach. Jak wiemy, nasz obecny Papież Benedykt nie jest zbytnio młody, więc większosc z nas będzie mogła się przekonać, czy na prawde sprawdzi się przepowiednia Nostradamusa o czarnym papieżu...
Cóż rzec, pożyjemy - zobaczymy
Jak narazie "uwierzyłem" w dwie jego przepowiednie: WTC i o papieżach. Jak wiemy, nasz obecny Papież Benedykt nie jest zbytnio młody, więc większosc z nas będzie mogła się przekonać, czy na prawde sprawdzi się przepowiednia Nostradamusa o czarnym papieżu...

Cóż rzec, pożyjemy - zobaczymy

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- bartus
- Juventino
a mi qumpel opowiadal ze zaraz po papiezu Polaku ma byc papiez czarny, ale nie chodzilo o jego kolor skory tylko o jego przeszlosc w III rzeszy i to ze nalezal do tych bojowek hitlerowskich, oczywiscie nic mu nie zarzucam, kazdy musial nalezec.fredi pisze: ale pamietajcie tez o jego przepowidni "Będzie papież Polak, potem Niemiec i czarnoskóry wtedy nadejdzie koniec"
- 322
- Juventino
NO JASNE!! Moze nostradamusowi nie chodziło o "czarnego" Papieża jako czarnoskórego. Może chodziło mu o złego papieża który miał "czarną" Przeszłośc...wkońcu Joseph Ratzinger był na wojnie po stronie niemieckiej :?

- azzurra
- Qualità Juventina
Taaaa... a może chodziło mu o to, kolor włosów? A może o to, że lubi muzykę soul? A może o to, że jego ulubiony kolor to czarny? A może o to, że kibicuje Polonii? A może jeszcze jakiś inny absurd... Błagam, nie dawajcie sie tak łatwo omamić takim fanaberiom!322 pisze:NO JASNE!! Moze nostradamusowi nie chodziło o "czarnego" Papieża jako czarnoskórego. Może chodziło mu o złego papieża który miał "czarną" Przeszłośc...wkońcu Joseph Ratzinger był na wojnie po stronie niemieckiej :?
A najlepsze jest to, że jak się mylę, to i tak mi tego nie wypomniecie w odpowiedniej chwili :rotfl:
"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet, kiedy jesteś smutny, nigdy nie wiadomo, kto może zakochać się w Twoim uśmiechu." - Gabriel Garcia Marquez
- Pawciosss
- Juventino
No i właśnie o to chodzi w tych przepowiedniach, że tam nie jest wszystko czarno na białym zdefiniowane, tylko tak, by człowiek tak to zinterpretował, by akurat wszystko pasowało ... Bo jak ktoś drąży taką przepowiednię na kilkanaście interpretacji, sposobów, to zawsze doszuka się jakiegoś powiązania :)bartus pisze:a mi qumpel opowiadal ze zaraz po papiezu Polaku ma byc papiez czarny, ale nie chodzilo o jego kolor skory tylko o jego przeszlosc w III rzeszy i to ze nalezal do tych bojowek hitlerowskich, oczywiscie nic mu nie zarzucam, kazdy musial nalezec.fredi pisze: ale pamietajcie tez o jego przepowidni "Będzie papież Polak, potem Niemiec i czarnoskóry wtedy nadejdzie koniec"
- JuVeJoZeK
- Juventino
A oto główny czterowiersz Nostradamusa na temat 1999 roku :
"Północny wiatr rozniesie oblężenie,
rozrzuci nad murami popiół, wapno i kurz:
przez późniejszy deszcz, który uczynie je o wielegorszymi,
ostatnia pomoc przeciw ich granicy"
Ta przepowiednia nie zapowiada końca świata , ale ostrzega przed zagładą ludzi wywołaną przez ludzi . Może nie brzmi to zbyt gramatycznie , ale to jest prawda . Nostradamus mówi tu o broni człowieka przeciw drugiemu człowiekowi , która może doprowadzić nas do zagłady , lecz nie mówi on o końcu świata .
Oto najciekawsza przepowiednia Nostradamusa :
"Kiedy badanie wyznaczy jedną częstotliwość
która działa na chorego,
fale dźwięku zabiją raki,
Staną się miękkie. Ich trucizna opuści organizm."
Ta przepowiednia mówi nam o tym , że ludzie będą potrafili zabić komórki raka falami dźwiękowymi o odpowiedniej częstotliwości . Ta przepowiednia nie ma blizej określonego czasu wiadomo , ze ma nastac po 2000 roku...
"Ktoś na drodze filmuje dziwne istoty
inteligentne, przybyłe z nieba, o wyglądzie
niewyraźnym, zamazanym. Sprawi, że uciekną.
Odjadą ale będzie się wierzyć. "
A to chyba każdy potrafi zinterpretować ... Oczywiście chodzi o przybyszów z kosmosu , którzy coraz częściej mają nas odwiedzać . W innym czterowierszu Jasnowidz z Salon ostrzega nas jednak przed , abyśmy ratując swoją egzystencję zniszczyli pewną przybyłą do nas formę inteligencji w ... 2700 roku ... Sam Nostradamus nazywa ich :
"...tłoczonymi o Widelcowatych Nosach..."
Nostradamus żył w XVI wieku , a wtedy Chrześcijanie nie przepadali za takimi ludźmi jak On , Mikołaj Kopernik czy Galileusz . Do czego dąże ??? Ano do tego , że Nostradamus obawiając się o swoje życie musiał jeszcze bardziej szyfrować swoje przepowiednie . Dlatego "czarny papież" to właśnie może być Ratzinger, a nie czarny jako murzyn.
"Północny wiatr rozniesie oblężenie,
rozrzuci nad murami popiół, wapno i kurz:
przez późniejszy deszcz, który uczynie je o wielegorszymi,
ostatnia pomoc przeciw ich granicy"
Ta przepowiednia nie zapowiada końca świata , ale ostrzega przed zagładą ludzi wywołaną przez ludzi . Może nie brzmi to zbyt gramatycznie , ale to jest prawda . Nostradamus mówi tu o broni człowieka przeciw drugiemu człowiekowi , która może doprowadzić nas do zagłady , lecz nie mówi on o końcu świata .
Oto najciekawsza przepowiednia Nostradamusa :
"Kiedy badanie wyznaczy jedną częstotliwość
która działa na chorego,
fale dźwięku zabiją raki,
Staną się miękkie. Ich trucizna opuści organizm."
Ta przepowiednia mówi nam o tym , że ludzie będą potrafili zabić komórki raka falami dźwiękowymi o odpowiedniej częstotliwości . Ta przepowiednia nie ma blizej określonego czasu wiadomo , ze ma nastac po 2000 roku...
"Ktoś na drodze filmuje dziwne istoty
inteligentne, przybyłe z nieba, o wyglądzie
niewyraźnym, zamazanym. Sprawi, że uciekną.
Odjadą ale będzie się wierzyć. "
A to chyba każdy potrafi zinterpretować ... Oczywiście chodzi o przybyszów z kosmosu , którzy coraz częściej mają nas odwiedzać . W innym czterowierszu Jasnowidz z Salon ostrzega nas jednak przed , abyśmy ratując swoją egzystencję zniszczyli pewną przybyłą do nas formę inteligencji w ... 2700 roku ... Sam Nostradamus nazywa ich :
"...tłoczonymi o Widelcowatych Nosach..."
Nostradamus żył w XVI wieku , a wtedy Chrześcijanie nie przepadali za takimi ludźmi jak On , Mikołaj Kopernik czy Galileusz . Do czego dąże ??? Ano do tego , że Nostradamus obawiając się o swoje życie musiał jeszcze bardziej szyfrować swoje przepowiednie . Dlatego "czarny papież" to właśnie może być Ratzinger, a nie czarny jako murzyn.
- Ein
- Juventino
Ja w przepowiednie Nostradamusa wierze z niedowierzaniem
.Oczywiście przwidział atak na WTC,ale i tak przepowiednia o Adolfie troche nie pasuje
.Prawde mówiąc wierze tylko w jedną przepowiednie mówi ono o czarnym papieżu.Moim zdaniem może też chodzić o ks.Rydzyka
.W końcu to CZARNY DJ

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."