Zlatan..zlituj się....
- revenever
- Juventino
pieknie wyjete z kontekstu - stosowanie tego typu 'argumentow' jest dla mnie troche smieszneDobrze powiedziane.ale Del Piero....nie udeża piłek.

a konkretnie odnosnie tematu... czasem krew sie we mnie gotuje, jak widze takiego zlatana jak w 6 minucie uderzajacego idealnie prosto w casillasa... glupie straty zdarzaja sie zarowno zlatanowi, jak i del piero. moze del piero nie drybluje juz tak jak kiedys, ale za to dobrze wykonuje stale fragmenty gry.. oboje potrafia dostrzec kolegow i dobrze podac... poniewaz zas del piero juz taki szybki jak kiedys nie jest, powinien grac jako rozgrywajacy i sprawa sie sama wyjasnia

- BaDeJ
- Juventino
Tym gorzej :lol:Oj kolego Del pieor stracił piłke bo zle ją przyją , a nie mail wtedy żadnego rajdu
DP na bank czesciej traci pilke od Ibry bo Zlatanowi przynajmniej zwody wychodza.... Jeśli chodiz o rajdy to raczej Zlatan cześto woli isc sam i traci pilke , napewno częsciej niz DP .
napastnik jest od strzelania goli
Nie tylko
Ibra przynajmniej ma sytuacje i sie umie znalesc DP ma rzadko sytuacje bo malo biega.bo gdyby nie gol Trezegeut , to przy odpadnięciu z LM , wszyscy obwinaili by Zlatan za sytuacje z 6 min , bo tma powinna byc bramka
Zgadzam sieSądze że bramka w ważnym meczu dała by mu wiekszą pewność i grął by zdecydowanie lepeij .
Ja jestem wiernym fanem DP ale uwazam nawet ze w grze trojka napastnikow powiniem wychodzic Zalayeta a nie on. Fakt ze Del Piero ma czasami przeblyski ale on juz nie odzyska swietnosci. Prawda jest tez taka ze Ibra musi zmienic celownik i musi byc bardziej skuteczny. Mimo to z niego wyrosnie prawdziwy mistrz!!!
- AgisDeluxe
- Juventino
Del Piero i Zlatan prezentuja inna szkole tehniczna...Alex gra blizej pzreciwnika a Zlatan szybciej i blizej pilki...jak dla mnie wizualnie lepsza jest technika Dp...ale Zlatan moze sie duzo nauczyc od DP i reszty...w koncu zostanie dlugo w Juve
nie uwazam zeby wygryzl ze skladu Alexa...na pewno jest czesciej wystwiany ale Alex rowie dobrze moglby grac w 1 skladzie...takie sa zalozena trenera i tak ma byc...widocznie ma inne zadania dla Dp a inne dla Zlatana...i rotacja napastnikami tez jest waznym skladnikiem gry destrukcyjnej...

nie uwazam zeby wygryzl ze skladu Alexa...na pewno jest czesciej wystwiany ale Alex rowie dobrze moglby grac w 1 skladzie...takie sa zalozena trenera i tak ma byc...widocznie ma inne zadania dla Dp a inne dla Zlatana...i rotacja napastnikami tez jest waznym skladnikiem gry destrukcyjnej...
... żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek ... F. Nietzsche
- leniup
- Redaktor
ForzaDelPiero..zlituj się....
No i niestety założyłeś....
Aha i Alex i Zlatan zdobyli w tym sezonie po 10 goli w Serie A dla Twojej wiadomości....
Na podsumowanie. Panie fanatyku Alexa: Zlatan jest w tej chwili w wyższej formie i gra dużo lepiej od ADP. Dlatego też zasługuje w 100% na grę w pierwszym składzie. A że Tobie się to nie podoba i szukasz jakiś nieziemskich argumentów żeby tylko pochwalić Alexa i napisać przez kogo jest w słabszej formie. Jesteś kolejną osobą która szuka winnego nie w Alexie ale w czymś lub kimś innym. Zastanów się nad tym...
PS. Ja choć także jestem fanatykiem Alexa, uważam Go za Boga futbolu to nie szukam winnego jego niskiej formy w tym sezonie. On nim jest. Trudno... Gra troszkę gorzej, sam chciałbym żeby wrócił do wielkiej wielkiej formy. Narazie mu to nie wychodzi ale ciągle wierze że wkońcu (marzy mi się w finale LM) bedzie brylował. I oby to się spełniło...
.ForzaDelPiero pisze:Korciło mnie by zacząć ten temat..
No i niestety założyłeś....
O tym rozmawiamy w innym temacie.ForzaDelPiero pisze:Chodzi o to, co sadzicie o Zlatanie.
Jak możesz mieć co do tego wątpliwości. Ile oglądałeś meczy Juve??ForzaDelPiero pisze:Czy ten piłakrz jest juz na tyle dobry by rac w pierwszym składzie?...
Oj Boże.... To mnie rozwaliło. Winowajcą jest sam Alex, nie jest w swojej najwyższej formie i po dobrych 2-3 meczach zdarzają mu się bardzo słabe. Jest bardzo nierówny.ForzaDelPiero pisze:BO moim zdaniem, "winowajca" wszystkich porazek Del Piero..jest od neigo lepszy.
Czy to że trafia Zlatan Panu Bogu w okno wywnioskowałeś po tym niefortunnym strzale z ostatnich minut meczu z Realem.... bo chyba tak.ForzaDelPiero pisze:Owszem Zlatan jest bardziej dynamiczny, młodszy.....ale Del Piero....nie udeża piłek....zamiast na bramkę..to an róg,...nie trafia Panu BOgu w okno....No i mimo zę zagrrał xzdecydowanie mniej w tym sezonie...strzelił juz więcej goli. Nie twierdze że Zlatan jest zły. Jego gra naprawdę sie przydaje, ale myśle że powinien jeszcze nad skutecznosci sporo popracować...MArcelo i Tregol są skuteczniejsi......co wy na to?
Aha i Alex i Zlatan zdobyli w tym sezonie po 10 goli w Serie A dla Twojej wiadomości....
Na podsumowanie. Panie fanatyku Alexa: Zlatan jest w tej chwili w wyższej formie i gra dużo lepiej od ADP. Dlatego też zasługuje w 100% na grę w pierwszym składzie. A że Tobie się to nie podoba i szukasz jakiś nieziemskich argumentów żeby tylko pochwalić Alexa i napisać przez kogo jest w słabszej formie. Jesteś kolejną osobą która szuka winnego nie w Alexie ale w czymś lub kimś innym. Zastanów się nad tym...
PS. Ja choć także jestem fanatykiem Alexa, uważam Go za Boga futbolu to nie szukam winnego jego niskiej formy w tym sezonie. On nim jest. Trudno... Gra troszkę gorzej, sam chciałbym żeby wrócił do wielkiej wielkiej formy. Narazie mu to nie wychodzi ale ciągle wierze że wkońcu (marzy mi się w finale LM) bedzie brylował. I oby to się spełniło...
- Corcky
- Juventino
Chodzi mi o to...zę Zlatan poprostu skłąda sie do strzału jak amator...mógłby troche bardziej przyłozyć sie do tych strzałów!...A jakby niektórzy z was umieli czytać, to wyraźnie napisąłem ze gra Zlatan przydaje sie Juve......ale chodzi imi o to że rzeczywiście te strzały to jest maskara. Aha i jeszcze jedno.......DEL PIERO NIE JEST JUZ W TAKIEJ FORMIE JAK KIEDYŚ, ale kto nie widział ostatnich meczy Juventusu, nie może mówić ze nie zasługuje na pierwsza jedenastkę..i wcale go nie bronię!..tylko widze, że w koncu gra dobrze i nikt tego nie chce zauważyć..a wasz boski LZatan,,,musi sie jeszcze uczyc..stzrelania taka jest prawda... :evil: ,,,bo jeśli chodzi o technikę...to wydaje mi sie byc..ok....

Alessandro Del Piero ole!
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Z pisanem jest tak samo jak z prowadzeniem samochodu, po pijaku nie wychodzi;D lekko Ci umknelo troche literek. O ktora sytuacje Ci chodzilo w pierwszym zdaniu? Bo mial niejedna strate po nieefektywnym rajdzie. Zlatanowi kiwka jeszcze poki co wychodzi. Zlatan gra dobrze, nie jego wina ze niektorzy kibice uwazaja ze napastnik musi tylko dostawiac noge i strzelac gole. Liczy sie wklad w mecz, jesli chodzi zas o bramki to Zlatan a wiecej ich strzelonych z akcji niz DP. To ze Alex strzela prawie kazdego karnego to nie znaczy ze dobrze gra w napadzie. Gdyby nie gol, hm gdyby babcia miala wasy to by byla dziadkiem i tyle, gdyby DP trafil noga w pilke przy probie strzalu to tez moglby trafic. Ale roznica jest taka ze Zlatan mial bardzo ladna asyste a DP nic nie pokazal w tym meczu.Oj kolego Del pieor stracił piłke bo zle ją przyją , a nie mail wtedy żadnego rajdu . Jeśli chodiz o rajdy to raczej Zlatan cześto woli isc sam i traci pilke , napewno częsciej niz DP .
Uważam że dla Zlatan lepiej by byo gdyby czasem usiadl na ławce od pierwszych minut , ponieważ wtedy wiedizl by ze tlyko dobra grą zapewni sobie miejsce w 11 , ale to jest ( tak mi sie ydaje) pupilek Capello i raczej on bedzie wychodizl w pierwszym składzie.
Nie uważma go za złego napastnika , ale napastnik jest od strzelania goli a on psuje zbyt duzo sytuacji , bo gdyby nie gol Trezegeut , to przy odpadnięciu z LM , wszyscy obwinaili by Zlatan za sytuacje z 6 min , bo tma powinna byc bramka . Sądze że bramka w ważnym meczu dała by mu wiekszą pewność i grął by zdecydowanie lepeij .
O i tu jest cale sedno sprawy, ale niestety fanatycy nie zrozumieja tego zdania, bo wg nich DP moze spelniac kazda role na boisku, jest po prostu "najlepszy". Zgadzam sie w zupelnosci z trescia cytatu..takie sa zalozena trenera i tak ma byc...widocznie ma inne zadania dla Dp a inne dla Zlatana...i rotacja napastnikami tez jest waznym skladnikiem gry destrukcyjnej...
To taka mala zabawa jezykiem polskim, pozatym to wygladalo tak :pieknie wyjete z kontekstu - stosowanie tego typu 'argumentow' jest dla mnie troche smieszne
O ile wiem wielokropek jest pominieciem wyrazow ;D ale tu kolega nie mogl chyba tchu zlapac. Pozatym to zaden argument,taki maly zarcik.....ale Del Piero....nie udeża piłek....
Ibra marnuje bo je ma, a DP nie ma co marnowac :lol:Co wy..gadacie!!!!........Przecież...nie mówie tego ze LZatan zasługuje na ławe...ze wzgledu zę jestem fanem DP..poprostu widzę.....jak Ibra marnuje 100% sytuacje.........i tyle
Pozatym znasz cos takiego jak kropka i przecinek?:P
pozdr
PS. Jesli ktos by mogl znalesc stronke ze statystykami zawodnikow (asysty, straty i odbiory, procent celnych uderzen na bramke itp) to bym prosil o linka. Mi sie niestety nie udalo czegos takiego znalesc.
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a
- aleksander1986
- Juventino
Więc moim zdaniem Alex w obecnej formie nie zasługuje na grę w pierwszym składzie,jednak nie powinien być tak często zmieniany,bo jak ma odzyskać formę?Zgodzę się że Zlatan nie jest zbyt skuteczny,jednak dobrze gra z kolegami i się z nimi rozumie coraz bardziej.Narazie on powinien miec pierwszenstwo w składzie,jednak w meczach o większą stawke powinien grac DP ze wzgledu na swoje dosw. i spryt.Zlatan czasem nie wytrzymuje nerwowo i daje sie poniesc emocjom.
...Taka miłość jest jedna...Juve
- Pawciosss
- Juventino
Spoko ,że tak. Ibra raz zmarnuję naprawdę dogodną sytuację ,a innym razem strzeli. W dodatku jest bardzo pożyteczny. Aha, Zlatan przynajmniej trafi w bramkę ,bo jak Del Piero strzela z 4m to piłka szybuję w kosmos (tak było chyba w pierwszym meczu z Romą :)).ForzaDelPiero pisze:Co wy..gadacie!!!!........Przecież...nie mówie tego ze LZatan zasługuje na ławe...ze wzgledu zę jestem fanem DP..poprostu widzę.....jak Ibra marnuje 100% sytuacje.........i tyle
Ibrahimovic bezpsrzecznie zasługuję na miejsce w pierwszym składzie ,jeśli mamy go porównać do DP ,bo jest po prostu lepszy.
Trzeba jeszcze dodać ,że Alex ostatnio gra lepiej niż w pierwszej części sezonu i miejmy nadzieję ,że nie powróci do bezcelowego biegania po boisku ... Koniec dyskusji.
- x_men_1988
- Juventino
tomcatmi6 mowilem o sytuacji , po ktorej Ronaldo strzelił w słupek i śmiac mi sie z ciebie chce , bo mowisz otym jak to wszyscy cos zle robia , a to ty jestes malo kumaty :evil: , bo wpierw zacytowałem wypowiedz gdzie bylo napsiaen ze przez nieudany rajd DP , Ronaldo strzelił w słupek , troche czytania ze zrozuieniem by sie przydało .
Wracając do tematu to nie uważam ze Zlatan powinnien byc tlyko od strzelani , ale powinien wykorzystywac sytuacje ... zreszta z tymi jego zwodami przesadzacie , bo mowicie tlyko o meczu Juve - Real , a jesli wiedizliscie poprzednie mecze to nie grał tak dobrze przykałdowo ze Sieną ( sam widzialem) i z Romą ( z waszych wypowiedzi ) . Fakt faktem do tej pory decyzje Capello z ustalaniem skaldu i zmian przynoszą dobre rezultaty i niech tak pozostanie bo on wie najepij kogo wystawic .
Nie bede sie tu kłócił w obronie Alexa , ale według mnie nie gra w tym momencie wiele gorzej od Zlatana , ale jednak troche gorzej , co nie zmienia faktu że to czasem Alex pwoinien zostać na bosiku a nie Zlatan !
Wracając do tematu to nie uważam ze Zlatan powinnien byc tlyko od strzelani , ale powinien wykorzystywac sytuacje ... zreszta z tymi jego zwodami przesadzacie , bo mowicie tlyko o meczu Juve - Real , a jesli wiedizliscie poprzednie mecze to nie grał tak dobrze przykałdowo ze Sieną ( sam widzialem) i z Romą ( z waszych wypowiedzi ) . Fakt faktem do tej pory decyzje Capello z ustalaniem skaldu i zmian przynoszą dobre rezultaty i niech tak pozostanie bo on wie najepij kogo wystawic .
Nie bede sie tu kłócił w obronie Alexa , ale według mnie nie gra w tym momencie wiele gorzej od Zlatana , ale jednak troche gorzej , co nie zmienia faktu że to czasem Alex pwoinien zostać na bosiku a nie Zlatan !
- Corcky
- Juventino
x_men_15...no i wpełni sie z Toba zgadzam......Aha i nierozpetujcie tu burzy o DP..tylko o Zlatanie.
Ostatni mecz jaki Zlatanzgrał na wysokim pozimieto był Real..choc i tam marnowął jak natchniony.
Aha i jak ktos by zauważył to sotatni gol z CHievo padł po kiksie Zltana :lol: .....heheh.ciekawe co?..Bosko Zlatanowcy?
Ostatni mecz jaki Zlatanzgrał na wysokim pozimieto był Real..choc i tam marnowął jak natchniony.
Aha i jak ktos by zauważył to sotatni gol z CHievo padł po kiksie Zltana :lol: .....heheh.ciekawe co?..Bosko Zlatanowcy?

Alessandro Del Piero ole!
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Możliwe, ze Del Piero nawiązuje z Ibrahimoviciem walke w ilości strzelonych bramek, ale nalezy sobie przypomnieć po ilu podaniach Zlatana padła bramka.
Nie skupia sie ostatnio na strzelaniu goli, tylko na asystach, potrafi przetrzymać piłkę, technikę też ma świetną.A te przyjęcia piłek praktycznie straconych na klatke sa poprostu genialne.
W pełni zasługuje na pierwszy skład..Ma o wiele więcej sił niż Del Piero i poprostu w chwili obecnej jest lepszy.
Fani Del Piero(którym ja też jestem, ale nie do przesady)nie mogą pogodzić sie z tym, ze ciągle Capello go zmienia.I zakładanie takich tematów jest związane z takimi odczuciami...
Proponuje pogodzić sie z decyzjami Fabio i cieszyć sie, ze nie robi błędów selekcyjnych, ponieważ w końcówce sezonu to jest najważniejsze..
Nie skupia sie ostatnio na strzelaniu goli, tylko na asystach, potrafi przetrzymać piłkę, technikę też ma świetną.A te przyjęcia piłek praktycznie straconych na klatke sa poprostu genialne.
W pełni zasługuje na pierwszy skład..Ma o wiele więcej sił niż Del Piero i poprostu w chwili obecnej jest lepszy.
Fani Del Piero(którym ja też jestem, ale nie do przesady)nie mogą pogodzić sie z tym, ze ciągle Capello go zmienia.I zakładanie takich tematów jest związane z takimi odczuciami...

Proponuje pogodzić sie z decyzjami Fabio i cieszyć sie, ze nie robi błędów selekcyjnych, ponieważ w końcówce sezonu to jest najważniejsze..
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Jak bedziesz pisal po polsku to bede czytal ze zrozumieniem. To ze Tobie literki uciekaja to nie moja winatomcatmi6 mowilem o sytuacji , po ktorej Ronaldo strzelił w słupek i śmiac mi sie z ciebie chce , bo mowisz otym jak to wszyscy cos zle robia , a to ty jestes malo kumaty Evil or Very Mad , bo wpierw zacytowałem wypowiedz gdzie bylo napsiaen ze przez nieudany rajd DP , Ronaldo strzelił w słupek , troche czytania ze zrozuieniem by sie przydało .

Jesli nie widziales emczu to sie nie wypowiadaji z Romą ( z waszych wypowiedzi ) .

Fakt faktem do tej pory decyzje Capello z ustalaniem skaldu i zmian przynoszą dobre rezultaty i niech tak pozostanie bo on wie najepij kogo wystawic .
Jesli przynosza efekty, to jaki jest sens ich kwestionowania? Capello wie co robi i nie zmienia zawodnikow na slepo i bez przyczyny.co nie zmienia faktu że to czasem Alex pwoinien zostać na bosiku a nie Zlatan !
Sam zaczales porownywac Zlatana i Del Piero w pierwszym poscie tego topicu. Wiec nie wiem o co Ci chodzi? Czyzby argumenty sie skonczyly apropos Alexa? Akurat o Zlatanie nie ma co gadac, gra, stara sie, ma technike i pomaga druzynie.x_men_15...no i wpełni sie z Toba zgadzam......Aha i nierozpetujcie tu burzy o DP..tylko o Zlatanie.
Nie no w sumie bardzo zle ze padl gol po kiksie... lepiej jakby DP tam byl i nie dotknal nawet pilki, wtedy by bylo 0-0 i by bylo swietnie. Ale co tam pewnie ktos zaraz powie ze DP by strzelil z woleja albo szczupakiem tam wlecial, nie wiem z czego sie smiejesz bo akurat troche nie trafiles z argumentem, ja tam wcale nie mam za zle ze po kiksie padla bramka. Ale luz zyj w swoim swiecie.Aha i jak ktos by zauważył to sotatni gol z CHievo padł po kiksie Zltana Laughing .....heheh.ciekawe co?..Bosko Zlatanowcy?
pozdr
EDIT:
Popieram przedmowce.
"cane che abbaia non morde"

- _Jah
- Juventino
Po co te kłótnie? Ibrahimovic i Del Piero to sa zupelnie inni gracze. Nie ulega watpliwosci, ze wieksze nadzieje sa utkwione w Zlatanie. Jest mlodym, perspektywicznym, wciaz uczacym sie pilkarskiego rzemiosla, graczem. Ma wspaniale warunki fizyczne, bajeczna technike, jest przy tym graczem nieugietym, ktory nie boi sie trudnych rozwiazan. Odczuwa na pewno glod sukcesow, chec zaistnienia w Serie A jako obcokrajowiec z kraju, ktory wszystkie jego zaslugi na pewno nalezycie wynagrodzi. Nie sprawia klopotow, liczy sie z autorytetem Capello, majac na uwadze, ze jest tylko jednym z wielu gwiazd, ktore wspolnymi silami zmierzaja do osiagniecia upragnionych zaszczytow. Wszystko co najlepsze, jest przed nim. Nie mozna mu zbytnio slodzic, azeby nie zepsula go swawola, ale rowniez, nie mozemy mu zagradzac drogi do rozwoju. Jego konkurentem o miejsce w pierwszej druzynie, stal sie, albo inaczej, stanie sie, Alex Del Piero. Tutaj z kolei mamy do czynienia z prawdziwym ewenementem, ktory zasluguje na wyjatkowe traktowanie z naszej strony. To jest zywa legenda, a tacy gracze podbudowuja zespol duchowo, w trudnych momentach. Jest niezwykle pozyteczny przy stalych fragmentach gry, rzutach wolnych, badz karnych. On musi miec to pewnosc, ktora zapewni mu spokoj, potrzebny do wykanczania finalnych akcji. Jemu nie zadrzy noga, jezeli bedzie musial wykonywac rzut karny, konczacy np. final LM, jak to mialo miejsce 2 lata temu w przypadku Szewczenki. Tego zawodnika powinna przepelniac duma, wszyscy powinni traktowac go w sposob szczegolny, a on powinien odwdzieczac sie nalezyta pomoca w realizacji planow druzyny. Kryje sie za tym rowniez to, iz musi ustapic miejsca Zlatanowi. Jednakze to go nie skresla, a wrecz przeciwnie, poteguje jego odpowiedzialnosc. Obydwaj sa nam potrzebni, i kazdy z nich zasluguje na szacunek oraz na gre w tym klubie, do konca swojej przygody z futbolem. Najwazniejszy jest rozwoj, ktoremu głupie komentarze nie pomoga. jo.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- x_men_1988
- Juventino
tomcatmi6 ja nic nie mowielm o niecelnych strzałach Zlatana i ogolnie nigdy nie powiedzialem ze gra źle, tlyko czasem gra gorzej od DP i logicznie mysląc powinien zejsc z bosika bo sie gubi ( przyznam ze rzadko ale zdaza mu sie ) . Wiem ze narazie zmainy Alexa przynoszą skutki , ale w meczu ze słabszym zespołem Alex móglby zagrac caly mecz , Capello powinien pobróbować .
Nie ma co sie kłócić kto jesty lepszy , bo to jest bez sensu , jak dla mnie Zlatanowi brakuje zdecydowania , gdy ma podjąć decyzję czy strzelać czy poidać , a DP chyba zbyt sie przejmuje opinią dziennikarzy i dołuje sie po każdej zesputej akcji . Mam nadziejde ze w meczach o dużą stawke obaj piłkarze bedą grać bardzo dobrze , bo wtedy nikt ich nie zatrzyma :-D 8)
Nie ma co sie kłócić kto jesty lepszy , bo to jest bez sensu , jak dla mnie Zlatanowi brakuje zdecydowania , gdy ma podjąć decyzję czy strzelać czy poidać , a DP chyba zbyt sie przejmuje opinią dziennikarzy i dołuje sie po każdej zesputej akcji . Mam nadziejde ze w meczach o dużą stawke obaj piłkarze bedą grać bardzo dobrze , bo wtedy nikt ich nie zatrzyma :-D 8)
- BaDeJ
- Juventino
Zaprzeczasz samemu sobie :? zobacz co pisales wczesniej.Wracając do tematu to nie uważam ze Zlatan powinnien byc tlyko od strzelani , ale powinien wykorzystywac sytuacje ...
Skoro wygrywamy po 1:0 nawet ze slabymi przeciwnikami to jest to za duze ryzyko.x_men_15 pisze: Wiem ze narazie zmainy Alexa przynoszą skutki , ale w meczu ze słabszym zespołem Alex móglby zagrac caly mecz , Capello powinien pobróbować