Roma 1-2 Juventus
- aleksander1986
- Juventino
Dionizos napisał
Wiesz jemu chyba chodziło o potęge serie a kiedy zdobyli mistrzostwo,ale kiedy to było w 2000,2001, czy ktorym bo nie pamietam.
Racja co do tego że stali sięśredniakami,każdy z nimi teraz mogą wygrać JUVE też.
Pelson napisał:
No to teraz o meczu , Roma z potęgi futbolu stała się nie dość że średniakiem w Serie
Gdzie zaobserwowales potęge Romy??? Ostatni raz cos znaczyli w 84
Wiesz jemu chyba chodziło o potęge serie a kiedy zdobyli mistrzostwo,ale kiedy to było w 2000,2001, czy ktorym bo nie pamietam.
Racja co do tego że stali sięśredniakami,każdy z nimi teraz mogą wygrać JUVE też.
- x_men_1988
- Juventino
Moim zdaniem w tym meczu najwięcej do powiedzenia będzie miał Capello . To od niego bedzie zależało to czy zagramy dobrze , zależy to od taktyki .
Juventus Mimo że od początku sezonu grał defensywnie to ma też naprawde bardzo dobrych zawodników w ataku i lini pomocy , którzy przy bardziej odważnym ustawieniu nie wątpliwe mogą stworzyć wiele sytuacji strzeleckich .
Sądze zę powinnismy wygrać 2-0 bądź 1-0 .
W pierwszym składzie powinniśmy zobaczyć : Buffona-Thurama,Zebine,Canavaro,Zambrotta-Camoranesi,Blasi,Emerson-Del Piero-Ibrahimovic,Zalayeta*
*- lub Trezeguet
Juventus Mimo że od początku sezonu grał defensywnie to ma też naprawde bardzo dobrych zawodników w ataku i lini pomocy , którzy przy bardziej odważnym ustawieniu nie wątpliwe mogą stworzyć wiele sytuacji strzeleckich .
Sądze zę powinnismy wygrać 2-0 bądź 1-0 .
W pierwszym składzie powinniśmy zobaczyć : Buffona-Thurama,Zebine,Canavaro,Zambrotta-Camoranesi,Blasi,Emerson-Del Piero-Ibrahimovic,Zalayeta*
*- lub Trezeguet
- gosciu_Muranista
- Juventino
moim skromnym zdaniem Capello zagra bardziej defensywnie zważywszy na to że gramy na wyjeździe i mamy mecz z Realem więc najlepszych zawodników nie będzie forsować tak więc 3napastników raczej nie będzie. Poprostu Juve będzie grać z kontr.
- Kostek
- Juventino
W pierwszym meczu w tym sezonie pokonaliśmy na wodzie Romę 2-0 , wtedy bylem spokojny o wynik tamtego meczu ,jednak teraz sytuacja jest troche inna , wprawdzie wygraliśmy ostatnie spotkanie w dobrym stylu jednak WIELKIE MECZE rządzą sie własnymi prawami i myśle że każdy zwycięski wynik bedzie sukcesem, najważniejsze zeby nie przegrać , mam nadzieje że Alex ze Zlatanem postawią bardzo wysoko poprzeczkę Romie i jednak uda nam się wygrac, co do Pavela i Davida to wolałbym oszczędzić ich na Real , w lidze zawsze można 2 czy 3 punkty nadrobić , wkońcu z Milanem grać jeszcze bedziemy , a jak odpadniemy z LM to już nic nie bedzie można poradzić
forza juve!

forza juve!

- BIANCONERI
- Juventino
Mecze z Romą zawsze były wyjątkowe,wiadomo,że kibice obu klubów delikatnie mówiąc nie darzą się sympatią.Teraz sytuacja będzie jeszcze bardziej napięta,chodzi oczywiście o byłych zawodników Romy,którzy teraz z powodzeniem bronią barw Juve i przede wszystkim o Capello.Co prawda w tym sezonie doszło juz do meczu pomiędzy Juve i Romą,ale miał on miejsce w Turynie,więc wspomniana trójka nie mogła odczuć na własnej skórze olbrzymiej niechęci ze strony rzymskich fanów.
Ostatnimi czasy Roma nie jest już drużyną z górnej cześci ligi,ale nie można zapominac,że ma w składzie kilku naprawde świetnych graczy i kibiców,którzy jak już pisałem będą starali się ze wszytskich sił aby ubrzydzuć ten wieczór naszym zawodnikom.Niemniej jednak Juventus to doświadzczona drużyna,która miała juz przeciwko sobie wrogo nastawionych fanatyków,więc jestem spokojny o wynik.
Ostatnimi czasy Roma nie jest już drużyną z górnej cześci ligi,ale nie można zapominac,że ma w składzie kilku naprawde świetnych graczy i kibiców,którzy jak już pisałem będą starali się ze wszytskich sił aby ubrzydzuć ten wieczór naszym zawodnikom.Niemniej jednak Juventus to doświadzczona drużyna,która miała juz przeciwko sobie wrogo nastawionych fanatyków,więc jestem spokojny o wynik.
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"

- darel
- Juventino
Przed Juve bardzo trudne spotkanie. Spotkanie, które jednak powinno powiedzieć nam prawde w jakiej formie jest Juve przed rewanżem z Realem.
Zwyciestwo ze Siena wprowadziło dużo optymizmu, oby ten optymizm był jeszcze wiekszy po spotkaniu z Roma.
Po Romie nie wiadomo, czego sie spodziewać. Moga się zmobilizowac i zagrac całkiem przyzwoicie, równie dobrze moga wyjśc i zagrać fatalna piłke. W meczu z Juve ta druga możliwośc chyba jednak odpada. Wiadomo, jakie są relacje pomiedzy Juve, a Romą, jaka sympatia darza sie kibice.
Według mnie trzeba dalej kontynuowac taktyke z trzema napastnikami, ostatnio sie ona sprawdziła. Nie wiem, kogo Capello powinien wstawić jako 3 napastnika: Zalayete, czy Trezegueta. Wybór nalezy do trenera.
Po tym, jak Milan nie stracił punktów z Interem, Juve nie może sobie pozwolic na chociazby remis z Romą. Nie można pozwolić, żeby MIlan uciekł na odległość punktową, bo pogoń może byc bardzo cięzka.
Zwyciestwo ze Siena wprowadziło dużo optymizmu, oby ten optymizm był jeszcze wiekszy po spotkaniu z Roma.
Po Romie nie wiadomo, czego sie spodziewać. Moga się zmobilizowac i zagrac całkiem przyzwoicie, równie dobrze moga wyjśc i zagrać fatalna piłke. W meczu z Juve ta druga możliwośc chyba jednak odpada. Wiadomo, jakie są relacje pomiedzy Juve, a Romą, jaka sympatia darza sie kibice.
Według mnie trzeba dalej kontynuowac taktyke z trzema napastnikami, ostatnio sie ona sprawdziła. Nie wiem, kogo Capello powinien wstawić jako 3 napastnika: Zalayete, czy Trezegueta. Wybór nalezy do trenera.
Po tym, jak Milan nie stracił punktów z Interem, Juve nie może sobie pozwolic na chociazby remis z Romą. Nie można pozwolić, żeby MIlan uciekł na odległość punktową, bo pogoń może byc bardzo cięzka.
na zawsze wierni turyńskiej drużynie
- Marcin_FCJ
- Juventino
Myślę że w sobotę staniemy przd bardzo trudnym meczem... trudniejszym od tego na Bernabeu i trudniejszego od tego który odbędzie się w środe. Roma zagra o wszystko, ewentualna porażka postawi ich w bardzo trudnej sytuacji, a kibice mogą tego nie znieść. Roma to wbrew temu co pokazuje sezon ciągle wspaniały zespół z fenomenalnymi piłkarzami, i to nie tylko Totti, Cassano i Montella... należy pamiętać także o innych graczach, ale dość już o Romie. Jeśli chodzi o Juventus to zawodnicy staną przed zadaniem nie stracenia punktów do Milanu.. jeśli Milan wygra poprostu nie będą mieli wybporu i muszą koniecznie wygrać. Przy porażce bądź remisie Milanu także remis czy porażka zostanie przezemnie zaakceptowana. Przechodząc do składu to jedyną nie wiadomą jest ustawienie w jakim zagramy. W grę wchodzą oczywiśie 4-4-2 z Del Piero i Ibrą oraz 4-3-3 z wymienioną dwójką i Zalayetą, jeśli idzie o Trezegola to napewno nie od 1 minuty. Kluczem do zwycięstwa będzie jak w każdym meczu zdominowanie środka pola oraz co bardzo ważne wykorzystanie każdej sytuacji, musimy być gotowi na to że być może bedzie tylko 1 szansa na gola i poprostu nie możemy nic marnować. Wynik moim zdaniemjest sprawą otwartą. JEśli miałbym postawić jednak typ to byłby to remis. Całym sercem jednak liczę na zwycięstwo.. Zostawmy serca na Olimpico i wygrajmy!
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
A ja sadze ze w sobote mecz nie bedzie tak trudny jak rewanz w LM, z tego powodu ze w rewanzu Juve gra z bagazem jednej bramki straconej ktora baaardzo powaznie wplywa na szanse awansu, zwazajac na sile ofensywna Realu i nasza. Co do meczu z Roma, Roma to moim zdaniem w 60% wlasnie ta trojka z ataku, bez nich Roma nie bylaby Roma. Szczegolnie Totti, jest cholernie niebezpiecznym pilkarzem, co z tego ze jest boiskowym chamem, jak umie bardzo dobrze grac w pilke
. Zauwaz Marcin_FCJ ze ostatnio Totti wypoczywal i Romie nie poszlo dosc ( 2-0 w Palermo ). Sadze ze jakby Capello uzyl trojzebu to bysmy ogladali bardzo fajne widowisko, w ktorym padloby wiecej bramek niz zwykle. Tyle ze obrona Romy moim zdaniem jest slabsza od obrony Juve, za to atak maja troche mocniejszy. Jesli obrona Romy zagra tak jak na Delle Alpi to mozna byc spokojnym. Zreszta nie ma sie co bac... Ja czekam na ten mecz ze zniecierpliwieniem, z tego powodu ze delikatnie mowiac nie przepadam za Roma, zarowno pilkarzami jak i kibicami. Licze na rewanz za to co sie stalo w zeszlym sezonie, moze tym razem DP bedzie mogl odliczyc Del Neriemu na palcach do 4. Chociaz watpie, nasi gracze potrafia sie zachowac.
Mam nadzieje ze Juve wygra, nawet nie chodzi o punkty tylko o to zeby pokazac tifosim Romy ze nie da sie stlamsic Juve...
No a jak bedzie zoabczymy juz jutro. Pozostaje czekac.
pozdr

Mam nadzieje ze Juve wygra, nawet nie chodzi o punkty tylko o to zeby pokazac tifosim Romy ze nie da sie stlamsic Juve...
No a jak bedzie zoabczymy juz jutro. Pozostaje czekac.
pozdr
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a
- Cyrklus
- Juventino
Ciekawi mnie sprawa, czy Capello wystawi całą podstawę, czy zrezygnuje z kilku zawodników, oszczędzając ich na Ligę Mistrzów. Musimy dopisać 3pkt. po tym meczu, wszak Milan gra z Atalantą, więc raczej wygrają spotkanie z nimi, my musimy więc trzymać ścisłą czołówkę z nimi. Ach ... już się nie mogę doczekać meczu.
Marcello Lippi ritornare!
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Sadze ze wystawi najmocniejszy sklad jaki bedzie dostepny, wydaje mis ie ze dla niego jest to najwazniejszy mecz w sezonie
i chce udowodnic cos tifosim. Powrot na Olimipico napewno nie bedzie mila wycieczka dla Fabio tak samo Emersona i Zebiny. Mam nadzieje ze mimo gwizdow i wyzwisk uda sie Juve wywiezc 3 pkt z Rzymu. Rowniez nie moge sie doczekac meczu. Jeszcze ponad 24 h.
pozdr

pozdr
"cane che abbaia non morde"

- M.
- Juventino
Mecze z Romą zawsze są wyjątkowe. Na pewno nie możemy zlekceważyć naszego rywala, patrząc na miejsce jakie zajmują w tabeli. Roma ma piłkarzy nieprzeciętnych, którzy mają olbrzymi potencjał, ale go nie wykorzystują. Chyba do końca życia nie zapomnę 0:4 w zeszłym sezonie. Mimo, że w poprzednich spotkaniach Roma grała słabo, to do tego meczu mogą wyjść bardzo zmobilizowani. Na pewno będą chcieli "zemścić się" na Zebinie, Emersonie i Capello, którzy latem opuścili Rzym. Jednak Juve chcąc zdobyć Scudetto, powinno takie mecze wygryać. Teraz liczą się każde punkty, a strata ich może zdecydować o przegraniu wyścigu po Mistrzostwo z Milanem. Mecz ten potwierdzi naszą aktualną formę przed meczem rewanżowym z Realem. Mimo, iż w meczu ze Sieną Juventus wypadł bardzo dobrze, nie możemy być w 100% pewni naszej formy. Nie oszukujmy się - Siena nie jest rywalem z górnej półki. Przed nami ciężki tydzień i dwa bardzo ważne mecze. Mam nadzieję (i głęboko w to wierzę), że w obu wygramy.
:roll:
- Marcin_FCJ
- Juventino
I takie myślenie może nas właśnie zgubić. Boje się, że nasi pozostawiom więcej miejsca pozostałym graczom Rzymskiej drużyny skupiając się tylko na tej trójce co może okazać się dla nas katastrofalne w skutkach... Zawodnicy tacy jak Mancini czy De Rossi są w stanie wiele zdziałać choćby w pojedynkę.tomcatmi6 pisze: Roma to moim zdaniem w 60% wlasnie ta trojka z ataku, bez nich Roma nie bylaby Roma. Szczegolnie Totti, jest cholernie niebezpiecznym pilkarzem
Zauważ że w Palermo punkty gubią niemal wszyscy, włącznie z Juve i Milanem. Chcę też tu napisać, że z przebiegu spotkana Roma nie zasługiwała na porażkę. Rzymianie stwarzali sobie wiele doskonałych sytuacji których jednak nie potrafili zamienić na bramkę.tomcatmi6 pisze:Zauwaz Marcin_FCJ ze ostatnio Totti wypoczywal i Romie nie poszlo dosc ( 2-0 w Palermo )
Forza Juve!
- Szymek
- Juventino
Mecz z romą napewno łatwy nie będzie.Kibice obu klubów na pewno nie darzą się sympatią. W ostatniej kolejce Juve wygrało, znacznie wygrało, a Roma przegrała 0:2. W pierwszym meczy Juve i Romy padł wynik 2:0 dla Juve, ten wynik w zupełności by mnie zadowalał. Trzeba uważć na Tottiego, jak i na resztę piłkarzy bo jak wiadomo Roma bardzo chciałaby pokonac znacznie bardzi utytułowanego przeciwnika. Liczę że Alex Urzyma formę z poprzednich spotkań. Co się będę rozpisywał - Vinci per Juve 
- Forza_Juve
- Juventino
a na c+ jest dzisiaj tylko retransmisja?