Palermo 1-0! Juventus

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2005, 16:53

Citta ostatnie 6 kolejek to prawdziwe góry i doliny: od wygranych z Fiorentiną i Lazio, przez remisy z Milanem i Sieną do porażek z Regginą i Interem. Jednak u siebie Palermo jest bardzo niebezpieczne i chce powtórzyć wynik z października. Naszym plusem jest lepsza gra na wyjazdach.

Jednak piszę post z innego powodu: bardzo prawdopodonbe jest, by Zambrotta wystąpił na prawej pomocy ! Ze skrzydłowych obecnie jestt tylko Olivera, bo Tacchinardi nie zyskał uznania w oczach Capello i raczej nie zagra na flance. Tak więc z niecierpliwością czekam na mecz. W typerku postawiłem na 1:1.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lutego 2005, 17:36

To bedzie napewno trudny mecz !!!!
Mysle ze po spotkaniu z Sampdoria pilkarze Juve jak i trener wyciagna odpowiednie wnioski...
Musimy ten mecz conajmniej zremisowac, bo cos czuje ze Milan po niedawnych dwoch porazkach strasznie sie zmobilizowal i bedzie gral na maxa i zrobia wszystko zeby nas dogonic.
Mam nadzieje ze Ibrahimovic bedzie gral od poczatku i pokaze na co go stac !!!! Choc nie przepadam za jego stylem gry to jednak po ostatnim meczu przekonalem sie ze jest on bardzo waznym punktem Juve !!!!
Stawiam na minimalne zwyciestwo Juve albo remis

aleksander1986

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2005, 17:39

DamKam napisał:
Mysle ze po spotkaniu z Sampdoria pilkarze Juve jak i trener wyciagna odpowiednie wnioski...

Muszą wyciągnąć wnioski, jeżeli tego nie zrobią to skończy się tak jak w meczu z Sampą.

AgisDeluxe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2005, 20:47

moim skromnym zdaniem Juve MUSI !! wygrac ten mecz zeby pzred spotkaniem z realem byly jakotakie nastroje ...
a wracajac do Palermo...pokazala Sapma jak sie z Juve wygrywa...Palermo to nie Atalanta(chociaz nawet ta narobila nam syfu) i powinnismy podejsc do tego meczy bardzo powaznie..Milan sie rozkreca i watpie zeby chcial zwolnic...a Juve musi utrzymywac przewage...
w koncowce sezonu te punkty ktore teraz naldozymy beda potrzebne..bo bedzie mozna sobie teoretycznie moze odpuscic jakis mecz skupiajac sie na finale LM :evil: ale tylko teoretycznie..wiadomo..zawsze jest wiekszy komfort jak sie ucieka a nie gdy sie goni ... niechaj bedzie 0- 2 na stadionie w Palermo... i bede happy :-D

... żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek ... F. Nietzsche
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 04 lutego 2005, 20:54

Po ekscesie z Sampdorią w ogóle darowałem sobie komentowanie tego meczu. Do dziś jestem zbulwersowany wynikiem i do dziś nie mogę pojąć jak można było przegrać ten mecz :? No ale to nie temat o tym.

Na początku zaznaczę, że boję się meczu z Palermo. Tak boję. Jednak to co ostanio pokazujemy powinno dać każdemu do myślenia. Warto zaznaczyć, iż Palermo nie przegrało z żadnym wielkim zepołem. Ich świetną passę, przerwał dopiero Inter, który wygrał z Palermo 2-0, na ich stadionie. Ile ja bym dał byśmy osiągneli taki rezultat.
Wnioski jakie mi się nasuwają przed tym spotkaniem. Czy damy radę zgarnąć komplet pkt? Bez Ibrahimovica nie mamy co nawet strartować, to na chwilę obecną nasze najsilniejsze żądło, razem z Buffonem. No i nasz zdecydowanie największy mankament, skuteczność :( Czekam, czekam i czekam, miją mecze, kolejne i tak w kółko, a my wciąż zamknelismy się w strzelui góra 2 goli na mecz. To coś fatalnego, patrząc na naszą siłe ataku. Czy naprawdę nie potrafimy strzelac tego co stworzymy :?
Nie ma co tu się więcej rozczulać, poprostu ten mecz trzeba wygrać. Lada moment arcyważny dwumecz z Realem, więc kiedy w końcu wyszlifujemy naszą optymalną formę i poprawimy nędzną skuteczność? :? Nie ma na to czasu, a na efekty mam nadzieję, poczekajmy do jutra.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2005, 22:20

No i Palermo , po ostatnich słabych występach z outsiderem Atalantą i Sampdorią nie wiadomo co mysleć o tym spotkaniu z dosyć silną drużyną
która urawała punktu wielkim klubom w tym sezone

Beniaminek z Palermo to dobra i poukładana drużyna mocno stopająca po ziemi , nasz Juventus ostatnio prezentuje kipską forme tak jak mówiłem meczarnia z ostatnią Atalantą i porażka z Sampdoriaan własnym obiekcie , zagramy bez Nedveda i Camoranesiego , Nedveda który był naszym silnikiem a Camoranesi pod nieobecnosć Pavla robił wszystko co w jego mocy żeby go zastapić i nawet mu to wychodziło.

W pierwszej rundzie graliśmy w pełnym składzie na własnym obiekcie i w pełnej formie , teraz bez wielu kluczowych graczy i w beznadziejnej formie wtedy zremisowaliśmy wiec lepiej nie wiedzieć co będzie teraz jednyne pocieszenie to to że Palermo potrawfi grać z wielkimi zespołami ostatnio Inter wygrał z Palermo 0-2 liczę an ten sam wynik bo przecież my nei jesteśmy gorsi o Interu nie?? tyle że Inter wyciągnał 3-2 z Sampdorią a my przegraliśmy 0-1 ale to tylko taki mały szczegół , mecz z Realem zbliża się wielkimi krokami a my forma słaba i nadodatek gramy padake mecz z Palermo może być przełomowym momentem licze na komplent punktów

Mój typ 0-1 po pięknym meczu (0-1 dla nas oczywiście :wink: :D )

darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2005, 13:34

Arcyważne i bardzo ciężkie spotkanie przed nami. Po stracie punktóe z Sampdorią Juve nie może zadowalac remis, trzeba w kolejnych meczach zgarniać 3 pkt., żeby spokojnie kontrolowac sytuacje w SerieA.
Pierwsze spotkanie dało nam nauczke, że Sampdorii nie wolno lekceważyć. Ten zespół zabierał już punkty najlepszym. Wierze jednak, że tym razem bedzie inaczej. Pomimo tego, iz gramy na wyjeździe, że zabraknie Nedveda i Camora Juve dysponuje ogromna siłą ataku. No właśnie - dysponuje siła ataku, ale wciąż nie udowadnia tego w spotkaniach. Wydawało się, że lekarstwem bedzie powrót Treze, ten jednak daleki jest od swojej formy i skuteczności. Zlatan fantastycznie walczy, wypracowuje sytuacje, ale kiedy sam ma strzelić na bramke, to juz nie robi tego tak dobrze. Wierze, że w tym spotkaniu bedzie inaczej i strzelając dwie, albo i trzy brameczki zainkasujemy komplet punktów.
Zdaje sobie sprawe, że moje słowa to tylko pobozne życzenia (2,3 bramki), ale kiedys trzeba zacząć wykorzystywać stwarzane sytuacje. Oby stało sie to dzisiaj, bo kolejna strata punktów byłaby bardzo nieporządana.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2005, 16:11

mnowomiejsky pisze:
Wojtom pisze:Mam nadzieje, ze Capello znowu da szanse Del Piero, ktory wczoraj zagral dobrze. Moglby grac za Zlatanem i Treze, wspomagając ich. Zobaczymy co wymysli Fabio.
No wlasnie tez o tym myslalem, moznaby sprobowac takiego manewru, zeby od pierwszej minuty zagrac trzema napastnikami w skladzie, ustawiajac Del Piero jako ofensywnego pomocnika badz ustawionego zaraz za linia napadu. Ciekawi mnie jak przebiegalaby wtedy gra i wspolpraca miedzy nimi :roll:
Sądzę, że Juventus nie zacznie z takim ustawieniem. W meczu z Sampdorią takie ofensywne ustawienie spowodowane było tym, że przegrywaliśmy do przerwy. Wątpie by Capello zdecydował się na tak ofensywne ustawienie już od początku mecz. Może po przerwie, gdy wynik będzie nie korzystny :roll:

Mecz z Palermo spacerkiem nie będzie. Ostatnie spotkania pokazały, że chcąc zdobyć Scudetto nie możemy nikogo lekceważyć. Chwila rozluźnienia i już 0:1 z Sampdorią. Mam nadzieję, że ta porażka dała coś do myślenia i zostaną z niej wyciągnięte wnioski. Niestety nie wyśtąpi u nas najsilniejszy skład. Brak Nedveda (kapitalnego zawodnika, od którego zależy siła Juventusu), Camoranesiego (również świetnego zawodnika) i Kapo (gracza nieprzeciętnego) nie wróży nic dobrego. Wydaje mi się, że na lewym skrzydle wystąpi Zambrotta (jego miejsce w obronie zajmie Birindelli bądź Pessotto), w środku Emerson i Blasi (wątpie by Tacchinardi przekonał do siebie Capello), a z prawej strony Olivera. W ataku liczę na występ Ibrahimovica i Alexa, który narescie zaczął walczyć.
Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Lada moment arcyważny dwumecz z Realem, więc kiedy w końcu wyszlifujemy naszą optymalną formę i poprawimy nędzną skuteczność? :? Nie ma na to czasu, a na efekty mam nadzieję, poczekajmy do jutra.
Nie obraziłbym się, gdyby Juve pokonało Real dwa razy po 1:0 :wink: .

:roll:
Adu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2005, 17:30

no na pewno nie bedzie to latwe spotkanie, ale mam nadzieje ze po ostatniej wpadce z sampa, to teraz nasi pokaza jak sie gra i nie dadza palermo zadnych szans. koniecznie trzeba pilnowac Toni'ego. i najwazniejsze zeby juve wyszlo maxymalnie skoncentrowani i od samego poczatku rzucili sie do ataku i maja przez 90 min grysc trawe!!!

wszystkie drogi prowadza do... TURYNU!
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2005, 22:35

No wiec kolejny raz pokazalismy klase i drugi mecz pod rząd przegralismy ze slabiakami, bo jak ich inaczej nazwac? Niebawem przyjdzie czas na Udinese i juz dzis sie boje jak to sie skonczy... :?
Jest mi zle, jest mi smutno :( Nie wiem co sie dzieje z moim Juventusem? :( Mam nadzieje, ze te porazki dadzą im w kosc i pozbierają sie aby moc w koncu osiagnac szczyt formy i zaczac grac !
Nie mozna wygrywac przez caly sezon, porazki sie zdarzają, ale nie dwie pod rzad i to z takimi zespolami. :( To co dzis slyszalem i chwile widzialem na necie, to co zaprezentowali nasi jest godne politowania. Nie robili nic. :? Licze, ze ktos wyleje na nich kubel zimnej wody, bo z 8 punkow, co tak pieknie wygladalo, zeszlismy do 2 i juz w nastepnej kolejce Milan moze nas wyprzedzic, a co gorsza, Inter moze nas dogonic. Takie mysli jednak od razu odrzucam, bo wierze, ze wszystko wroci do normy i znowu bedzie dobrze. :roll:

Jesli jutro Milan wygra z Lazio to normalnie niebedzie ciekawie ! Mam nadzieje, ze rzymianie cos wymyslą. Czekam na korzysnt dla nas wynik jutro.

Niebawem czas na Real, a tu taka gra... :( Mam nadzieje, ze nie jest to jakas przykrywka przed krolewskimi bo mi sie to nie podoba !

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2005, 22:37

KRYZYS :(

Tak, wlasnie jestesmy świadkami kryzysu, naszej ukochanej drużyny. Taki klub jak Juventus, nie może w żadnym wypadku ozwolić sobie na 2 z rzędu, żenujące porażki. Nazywajmy rzeczy po imieniu. Sampa i Palermo to zepoły conajwyżej średnie. Patrząc na nasze aspiracje, poterncjał, i to co jets na papierze, pownnismy gładko zgarnąć w tych 2 meczach punkty, nie zdobylismy żandego :!: Dla mnie osobiście jest to niepojete :( Marzymy o LM,walczymy o Scudetto, a tu z 8 pkt. przewagi w 1 tygodniu robi się 2, bo Milan napewno wygra :(
Jestem tak ogromnie zasmucony i zszokowany szą sytuacją, ze boję się patrzeć w przyszlość. Gramy taką padlinę, że szkoda gadać, nie wychodzi nam kompletnie NIC :!:
Jutro pewno powróci mi hu8mor, czytająć pomeczowy wypowiedzi Capello. Ile moża mydlić oczy! Każdy widzi, że jest okropnie. Stoimy w martwym punkcie, z którego nie potrafimy się ruszyć. Jesteśmy uwięzieni we wlasnej bezradności. Co gorsza nie znamy drogi, która ywprowadzi nas na wlasciwy trop. Naszą nędzna skuteczność, przechodzi wszelkie, negatywne oczekiwania. Jest tak źle, że zakończę i pójdę topić smutki :( :(

Dlaczego?! :(

Obrazek
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2005, 22:45

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Dlaczego?! :(
Mi to pytanie cisnie sie na usta kiedy pomysle o tym, ze przegrywamy od 12 minuty, a do konca spotkania wykorzystujemy tylko dwie zmiany! :evil: Ja rozumiem, ze gralismy de facto w sumie trzema napastnikami- Trezeguet, Ibrahimovic i Zalayeta, ale nie wiem, po prostu nie rozumiem niektorych ruchow Capello. :| Zobaczymy co tym razem bylo winne porazki wedlug interpretacji Capello. Moze trzeba bedzie napisac ksiazke dla trenerow autorstwa F.Capello- "1001 wytlumaczen na przegrana w meczu". :? I wtedy posypalyby sie- zla murawa, dobry dzien bramkarza przeciwnikow, zle dobrane buty, brak szczescia itp itd... no ale poczekajmy na jutrzejszy komentarz. Trzeba przyznac sie w koncu do tego, ze nie gramy tego, co bysmy chcieli. Capello planuje skorzystac z Mutu w finale LM? Na te chwile to nie wiem czy to jest Realne.. :? No coz, zobaczymy jak dalej potocza sie losy w Serie A. Czy powinnismy teraz krzyknac "Lazio do boju"? :roll: bo mogliby uciac punkty Milanowi... :| Ze tez musimy liczyc na innych w takich sytuacjach... Mielismy 8pkt przewagi. Szkoda slow.
Zeby nie bylo tak, ze myslac o Scudetto beda nasuwac sie slowa piosenki "Powrocmy jak za dawnych lat w zaczarowany bajek swiat". No coz, heh, wierzmy bracia i siostry, ten maly dolek minie. I bedziemy znowu w swietle glorii. :roll:

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2005, 22:53

Dochodze do wniosku ze takiego czegos nawet nie warto komentowac :|
Ogladalem ostatnie 10min. spotkania i widzialem ''dzieci zagubione we mgle''.
Milan coraz blizej a my gramy coraz wieksza padake :] nic tylko wziasc sznur...

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Dagmara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2005, 22:56

Dlaczego przegrali??? ;( mam wielki żal w sercu ;( bałam się tego meczu jak cholera i słusznie :evil: niestety. A Capello mówi po częsci prawde po meczach bo rzeczywiście nigdy szczęścia nie mamy: nie strzelamy gola w ostatnich minutach meczu a w ciągu jego napastnicy nie wykorzystują okazji. po prostu mamy pecha. tylko że Capello powinien zrobić coś żeby to zmienić a on nie robi nic tylko cały czas to mówi !!!!! Mam nadzieje że z Udinese (które jest wyżej niż Palermo i Sampdoria) będzie lepiej. ;(

Obrazek
Obrazek
Jamal_TH

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2005, 22:59

Asia :) pisze:Dlaczego przegrali??? ;( mam wielki żal w sercu ;( bałam się tego meczu jak cholera i słusznie :evil: niestety. A Capello mówi po częsci prawde po meczach bo rzeczywiście nigdy szczęścia nie mamy: nie strzelamy gola w ostatnich minutach meczu a w ciągu jego napastnicy nie wykorzystują okazji. po prostu mamy pecha. tylko że Capello powinien zrobić coś żeby to zmienić a on nie robi nic tylko cały czas to mówi !!!!! Mam nadzieje że z Udinese (które jest wyżej niż Palermo i Sampdoria) będzie lepiej. ;(
TO NIE PECH TYLKO KRYZYS !!!! To nie jest prawdziwe Juve :cry:

Go hard, or go home.
Zablokowany