JUVENTUS 0-1 Sampdoria
- darel
- Juventino
Kolejny mecz juz w środe, więc mało czasu na odpoczynek, ale miejmy nadzieje, że zawodnicy Juve nie będą mieli problemów z kondycją, że brak rotacji nie wyjdzie w tym meczu.
Spotkanie napewno bardzo cięzkie. Sampdoria juz nie raz w tym sezonie udowodniła, że potrafi sprawic duże problemy rywalom. Zajmuje bardzo wysokie - 6 miejsce w lidze, co napewno budzi szacunek.
Spotkanie to jest bardzo ważne conajmniej z dwóch względów: po pierwsze to wiadomo - jak każde spotkanie o 3 pkt w drodze po Scudetto. Gdybyśmy jednak w tym spotkaniu stracili jeakies punkty, a Milan wygrał wtedy Milanisci mieliby jeszcze nadzieje na dogonienie Juve i do następnych meczów przystapili ze zdwojonym zapałem. Jeśli natomiast bedzie odwrotnie i Juve pewnie wygra, Milan bedzie wiedział, że Scudetto powoli sie oddala. Tak więc do boje Juve.
Cięzki mecz, ale 3 pkt. trzeba zdobyc, jeśli Juve w podejdzie do meczu w 100% skoncentrowane i zdeterminowane, to spokojnie powinno byc 2:0.
Olivera po raz kolejny bedzie chciał udowodnic swoją przydatnośc w drużynie, bo podczas absencji Nedveda, to on jest głównym kandydatem do 1 składu.
Spotkanie napewno bardzo cięzkie. Sampdoria juz nie raz w tym sezonie udowodniła, że potrafi sprawic duże problemy rywalom. Zajmuje bardzo wysokie - 6 miejsce w lidze, co napewno budzi szacunek.
Spotkanie to jest bardzo ważne conajmniej z dwóch względów: po pierwsze to wiadomo - jak każde spotkanie o 3 pkt w drodze po Scudetto. Gdybyśmy jednak w tym spotkaniu stracili jeakies punkty, a Milan wygrał wtedy Milanisci mieliby jeszcze nadzieje na dogonienie Juve i do następnych meczów przystapili ze zdwojonym zapałem. Jeśli natomiast bedzie odwrotnie i Juve pewnie wygra, Milan bedzie wiedział, że Scudetto powoli sie oddala. Tak więc do boje Juve.
Cięzki mecz, ale 3 pkt. trzeba zdobyc, jeśli Juve w podejdzie do meczu w 100% skoncentrowane i zdeterminowane, to spokojnie powinno byc 2:0.
Olivera po raz kolejny bedzie chciał udowodnic swoją przydatnośc w drużynie, bo podczas absencji Nedveda, to on jest głównym kandydatem do 1 składu.
na zawsze wierni turyńskiej drużynie
- Szymek
- Juventino
W ostatnim meczu widzieliśmy Alex Del Piero - powrót króla, który zapewnił nam zwycięstwo
Sambdoria może okazać się wymagjącym przeciwnikiem, wszyscy chyba pamiętamy ich dramatyczny, a jakże fuksiarski (dla Interu) mecz.
Od pierwszej minuty, lub wejść na początku 2 połowy powinien Alex. W ostatnim meczu zapewnił nam zwycięstwo, momo że byl to gol z rzutu karnego to jednak był to gol. Nie zagra Zebina, zastąpi go pewnie Birindelli lub Pesotto. Tacchinardi w ostatnim meczu rozegrał pełne 90 minut, ale jak powiedział Martin - na boisku nie pokazał nic wielkiego.
Nie zagra Pevel, to już wiadome bo leczy kontuzję. Szansę powinien dostać Oliviera. Mam nadzieję że zagra od pierwszej minuty Blasi do którego zaczynam nabierac przekonania. A w ataku, no cuż tutaj wola Capello. Liczę na 3 punkty, wcześniej wygraliśmy z nimi 3:0 wtedy też bramki strzelali nasi 3 najlepsi napastnicy, mam nadzieję że Alex strzeli gola, daj Boże 2

Sambdoria może okazać się wymagjącym przeciwnikiem, wszyscy chyba pamiętamy ich dramatyczny, a jakże fuksiarski (dla Interu) mecz.
Od pierwszej minuty, lub wejść na początku 2 połowy powinien Alex. W ostatnim meczu zapewnił nam zwycięstwo, momo że byl to gol z rzutu karnego to jednak był to gol. Nie zagra Zebina, zastąpi go pewnie Birindelli lub Pesotto. Tacchinardi w ostatnim meczu rozegrał pełne 90 minut, ale jak powiedział Martin - na boisku nie pokazał nic wielkiego.
Nie zagra Pevel, to już wiadome bo leczy kontuzję. Szansę powinien dostać Oliviera. Mam nadzieję że zagra od pierwszej minuty Blasi do którego zaczynam nabierac przekonania. A w ataku, no cuż tutaj wola Capello. Liczę na 3 punkty, wcześniej wygraliśmy z nimi 3:0 wtedy też bramki strzelali nasi 3 najlepsi napastnicy, mam nadzieję że Alex strzeli gola, daj Boże 2

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Czeka nas niezmiernie ciężki pojedynek. Sampa to rywal, z rodzaju tych ,,niewygodnych''.
Chciałbym zwrócić uwagę na pewną, ważną kwestię, która coraz bardziej rzuca mi się w oczy. Mianowicie chodzi tu o atut wlasnego boiska. Niestety ale przez te nasze minimalne rezultaty, coraz ważniejszą staje się rzecz, czy gramy u siebie czy na wyjeździe. Nie sięgając daleko w przeszłość. Mecze z Parmą, Cagliari i Atalantą, bramki potracone dosłownie w ostanich sekundach :? Na swzczęście z Bergamo wywieźliśmy 3 pkt. Niestety ale na wyjazdach ostanio nie radzimy sobie tak jakbyśmy tego chcieli, lub chociaż tak jak na początku sezonu, kiedy to strzelaliśmy rywalom po 3 gole, nie tracąc przy tym żadnego ( Siena, Sampa
). Właśnie co do wyniku, to myślę, że powtórzyć wynik z 1 meczu będzie niezmiernie ciężko. Wciąż narzekam i będę narzekał, bo mam powody, na naszą nędzną skuteczność :? Piłka nożna polega na strzelaniu goli, a to przychodzi nam naprawdę cieżko, zwłaszcza patrząc na to z perspektywy tego, jaki drzemie potencjał w naszym ataku. Tak więc to jest rzecz, która pragnę, by uległa znacznemu polepszeniu.
Ten mecz musimy wygrać. Osłabień nie mamy poza Nedvedem. Tylko 3 pkt. wchodzą w grę. Chciałbym też aby Gigi zachował czyste konto, szczególnie po ostatniej drzemce
Straty pkt. przez Milan raczej się nie spodizewam, chociaż liczę po cichu na remis. Stymże trzeba patrzeć na nas a nie oglądać się na Milan, ważne byśmy robili swoje a osiągniemy upragniony cel.
Chciałbym zwrócić uwagę na pewną, ważną kwestię, która coraz bardziej rzuca mi się w oczy. Mianowicie chodzi tu o atut wlasnego boiska. Niestety ale przez te nasze minimalne rezultaty, coraz ważniejszą staje się rzecz, czy gramy u siebie czy na wyjeździe. Nie sięgając daleko w przeszłość. Mecze z Parmą, Cagliari i Atalantą, bramki potracone dosłownie w ostanich sekundach :? Na swzczęście z Bergamo wywieźliśmy 3 pkt. Niestety ale na wyjazdach ostanio nie radzimy sobie tak jakbyśmy tego chcieli, lub chociaż tak jak na początku sezonu, kiedy to strzelaliśmy rywalom po 3 gole, nie tracąc przy tym żadnego ( Siena, Sampa

Ten mecz musimy wygrać. Osłabień nie mamy poza Nedvedem. Tylko 3 pkt. wchodzą w grę. Chciałbym też aby Gigi zachował czyste konto, szczególnie po ostatniej drzemce
Straty pkt. przez Milan raczej się nie spodizewam, chociaż liczę po cichu na remis. Stymże trzeba patrzeć na nas a nie oglądać się na Milan, ważne byśmy robili swoje a osiągniemy upragniony cel.

- mundik15
- Juventino
kolejka pauzy:
Couto, Giannichedda i Cesar (Lazio), S.Inzaghi (Sampdoria), Bresciano (Parma), De Rosa i Pavarini (Reggina), Juarez (Bologna), Giallombardo (Livorno), Iliev (Messina), Olivera i Zebina (Juventus) , Stankevicius (Brescia), C.Zanetti (Inter).
Kary klubowe:
7.500 euro Palermo, 6.000 euro Atalanta, 5.000 euro Livorno i Reggina, 3.000 euro Juventus, 2.500 euro Brescia, Cagliari i Udinese, 2.000 euro Fiorentina i Roma.
żródło pilka.pl
Nia za bardzo mi sie to widzi , dwóch podstawowych naszych piłkarzy zabraknie ,ale myśle ze Olivere godnie zastąpi Kapo a Zebine Pesotto albo Birindelli
Couto, Giannichedda i Cesar (Lazio), S.Inzaghi (Sampdoria), Bresciano (Parma), De Rosa i Pavarini (Reggina), Juarez (Bologna), Giallombardo (Livorno), Iliev (Messina), Olivera i Zebina (Juventus) , Stankevicius (Brescia), C.Zanetti (Inter).
Kary klubowe:
7.500 euro Palermo, 6.000 euro Atalanta, 5.000 euro Livorno i Reggina, 3.000 euro Juventus, 2.500 euro Brescia, Cagliari i Udinese, 2.000 euro Fiorentina i Roma.
żródło pilka.pl
Nia za bardzo mi sie to widzi , dwóch podstawowych naszych piłkarzy zabraknie ,ale myśle ze Olivere godnie zastąpi Kapo a Zebine Pesotto albo Birindelli
Alessandro Del Piero ole!! Forza JUVE
- BIGGI
- Qualità Juventino
Olivera to pół biedy bo wydaje mi sie ze Blasi zagra a prędzej on jest podstaswowym zawodnikiem niz Ruben.mundik15 pisze:kolejka pauzy:
Kary klubowe:
żródło pilka.pl
Gorzej z Zebiną....znow musimy korzystać ze "starej" paczki :x
- Marcin_FCJ
- Juventino
Trochę mnie zadziwiłeś i aż zobaczyłem na Gazzette... jakoś dziwne mi się wydało abyśmy mieli grać 3 defensywnymi pomocnikami. Zgodnie z moimi przypuszczeniami Gazzetta w miejsce Olivery typuje Kapo no a Blasi też prawdopodobnie zagra... tyle że kosztem TacchinardiegoBIGGI pisze:
Olivera to pół biedy bo wydaje mi sie ze Blasi zagra a prędzej on jest podstaswowym zawodnikiem niz Ruben.
Gorzej z Zebiną....znow musimy korzystać ze "starej" paczki

- BIGGI
- Qualità Juventino
O jezu,juz taka pora ze zapomnialem o kontuzji Nedveda i wliczam go do skladu heh....Marcin_FCJ pisze:Trochę mnie zadziwiłeś i aż zobaczyłem na Gazzette... jakoś dziwne mi się wydało abyśmy mieli grać 3 defensywnymi pomocnikami. Zgodnie z moimi przypuszczeniami Gazzetta w miejsce Olivery typuje Kapo no a Blasi też prawdopodobnie zagra... tyle że kosztem TacchinardiegoBIGGI pisze:
Olivera to pół biedy bo wydaje mi sie ze Blasi zagra a prędzej on jest podstaswowym zawodnikiem niz Ruben.
Gorzej z Zebiną....znow musimy korzystać ze "starej" paczkiJeśli chodzi o atak to na chwilę obecną gazzetta podaje Del Piero - Ibrahimovic.. Czy jednak jest to realne? Mam nadzieje.
A co do ataku to wątpie ze Alex zagra od pierwszych minut
- ToMeK
- Juventino
Mecz juz jutro...mamy 8 punktow przewagi i chcialbym, aby ta przewaga nie zmalala,a zwiekszyla sie do 11 pkt...moze to nie jest zbyt realne, ale jesli Messinie udalo sie wygrac w Mediolanie to moze i u siebie beda w stanie pokonac ACM.
Co do naszego meczu...musimy wygrac mecz,ktory tak jak juz koledzy wspomniali moze decydowac o koncowej wygranej w lidze...Sampdoria zajmuje wysoka lokate, ale spogladajac na ostatnie mecze sa to wahania formy...Zespol z Genui pokonuje Lazio na ich stadionie, zeby pozniej zremisowac na wlasnym obiekcie ze slaba Siena...
Podsumuwujac - chcialbym aby wyniki Juventusu i Milanu powtorzyly sie tak jak mialo to miejsce w 3 kolejce ;]
Forza Juve !
Co do naszego meczu...musimy wygrac mecz,ktory tak jak juz koledzy wspomniali moze decydowac o koncowej wygranej w lidze...Sampdoria zajmuje wysoka lokate, ale spogladajac na ostatnie mecze sa to wahania formy...Zespol z Genui pokonuje Lazio na ich stadionie, zeby pozniej zremisowac na wlasnym obiekcie ze slaba Siena...
Podsumuwujac - chcialbym aby wyniki Juventusu i Milanu powtorzyly sie tak jak mialo to miejsce w 3 kolejce ;]
Forza Juve !
- DamKam
- Juventino
No jak zawsze licze na 3 pkt w takich meczach
Ale juz na powaznie to nie bedzie latwo.... Sampdoria w tym sezonie spisuje sie nie najgorzej !!!!
Brak Nedveda w pomocy i Zebiny w obronie to duze oslabienie.
I nasi zawodnicy moga byc zmeczeni po ostatnim meczu....
Na miejscu Capello wystawil bym w pierwszym skladzie Del Piero za napastnikami Treze i Zlatanem !!!! Mysle ze w tym meczu mozna by tak zaeksperymentowac
biorac pod uwage brak Nedveda.
No i miejsmy nadzieje ze Milan znowu straci punkty

Brak Nedveda w pomocy i Zebiny w obronie to duze oslabienie.
I nasi zawodnicy moga byc zmeczeni po ostatnim meczu....
Na miejscu Capello wystawil bym w pierwszym skladzie Del Piero za napastnikami Treze i Zlatanem !!!! Mysle ze w tym meczu mozna by tak zaeksperymentowac
No i miejsmy nadzieje ze Milan znowu straci punkty

- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Co do Olivery to on nie udowodni on swojej perzydanosci bo podobnie jak Zebina pauzuje za kartki. Co do Del Piero to nie pokazal on nic wspanialego w swoim ostatnim wystepouie a karnego mogl rownie dorbze stzelic kazdy inny zawodnik, wiec sadze ze mowienie ze zapewnil zwyciestwo jest troche na wyrost. Doberze by bylo wygrac ten mecz i nie patrzec za siebie, bo nie powinnismy liczyc na slabosc Milanu tylko na wlasna sile.
pozdr
PS. DP -_-'
pozdr
PS. DP -_-'
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a
- iero10
- Juventino
tomcatmi6 mowiąc "karnego mogl rownie dorbze stzelic kazdy inny zawodnik..." chyba zapominasz o finale LM, gdzie JUVE przegrało wlasnie w karnych, bo 3 naszych piłkarzy nie potrafiło zamienic okazji na bramke.
Gdyby nie ten karny, to nie wiadomo czy znowu nie stracilibysmy 3 punktow w ostatniej minucie, a nawet w doliczonym czasie.
FORZA JUVE!!!
Gdyby nie ten karny, to nie wiadomo czy znowu nie stracilibysmy 3 punktow w ostatniej minucie, a nawet w doliczonym czasie.
FORZA JUVE!!!
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Mowiac "karnego potrafi strzelic kazdy inny zawodnik" mowie ze DP nie dokonal nic ponad przecietna, to byl jego obowiazek aby strzelic tego karnego, jakby nie strzelil to by sie tylko zblaznil i bylbym pewien ze na nim suchej nitki prasa by nie zostawila. Ale przynajmniej wyjasnilaby sie sprawa formy tego zawodnika. Niektorzy beda mowili ze jest w formie i ze jego czas nastanie, nawet jak DP by nie strzelil 10 100% i 5 karnych. To i tak by musial grac w 1 skladzie tak jak Raul . Coz wspolczucia tym ktorzy kibicuja zamiast Juve to DP.
pozdr
pozdr
"cane che abbaia non morde"