Odezwa fanów nt. Del Piero...
- Adi666666
- Juventino
Bez wątpienia Alex Del Piero to wielki zawodnik i juz teraz jest wielka postacia która wpisuje się w historje Bianconerich lecz z jego formą róznie bywa. Jeżeli Capello brałby pod uwage przy wybieraniu składu sukcesy zawodników to Alex Del Piero byłby pierwszy w składzie...
ale narazie nie zasługuje na pierwszą 11-nastke. Z drugiej strony nie dziwie się postawie kibiców (włoskich fanatyków) którzy żyją z Del Piero
i kochają to co robi chcą go naśladować, domagają się powrotu Lippiego bo za jego czasów "Pinturicchio" grywał regularnie ale też trzeba wziąść pod uwage że wtedy był w znacznie lepszej formie i też nie było Zlatana
.Myślę że Capello wie co robi i narazie Alex grzeje ławe..... przyjdzie jego czas. Mam nadzieje że jeszcze wszystkim pokarze na co go naprawde stać.
ale narazie nie zasługuje na pierwszą 11-nastke. Z drugiej strony nie dziwie się postawie kibiców (włoskich fanatyków) którzy żyją z Del Piero
i kochają to co robi chcą go naśladować, domagają się powrotu Lippiego bo za jego czasów "Pinturicchio" grywał regularnie ale też trzeba wziąść pod uwage że wtedy był w znacznie lepszej formie i też nie było Zlatana
Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
- LG
- Juventino
Tylko kto w meczu z Milanem nie grał jak statysta???DjJuve pisze: Wasz boski Alex gra jak co roku padake a kolejnych zapowiedzi o jego wielkim powrocie chyba juz nikt nie traktuje powaznie.
Poziom gry naszego napastnika wspaniale pokazal mecz z Milanem w czasie ktorego DP przechadzal sie po boisku niczym model po wybiegu.
To prawda że Alex obniżył loty, ale zawsze zapowiadał odzyskanie formy i jakoś słowa dotrzymywał. Pech chciał, że co doszedł do jakiegos przyzwoitego poziomu, to od razu łapał kolejna kontuzję. Myślę, że trzeba mu dać jeszcze jedną szansę.
Lepiej nie pić nic na balu niż kibicem być Realu.
- Kuba Napierski
- Juventino
Alex jest najlepszy!! Nie krytykować go proszę, on WRÓCI!! 

- Wojtom
- Juventino
Moze i Alex nie gra zbyt dobrze, ale ktos te 6 bramek w Serie A i 2 w LM strzelil. Na tyle meczow co On schodzil, na bycie "bez formy", to moim zdaniem i tak duzo, i jestem pewien, ze na tym nie poprzestanie. Brakuje mu juz bardzo niewielu bramek do bycia najlepszym strzelcem w historii Juve i mam nadzieje, ze nikt nie odbierze mu tego tytułu, nie pozwalając mu od czasu do czasu wybiec w podstawowej jedenstce.
W tym sezonie, we wszystkich rozgrywkach, grał prawie dwa razy mniej niz Ibrahimovic, ktory strzelil 9 bramek, Del Piero zdobyl ich 8. To o czyms swiadczy, i mimo, ze nie jest w najwyzszej formnie, strzela gole i powinien dostawac szanse gry, tak samo jak dostają ją inni.
W tym sezonie, we wszystkich rozgrywkach, grał prawie dwa razy mniej niz Ibrahimovic, ktory strzelil 9 bramek, Del Piero zdobyl ich 8. To o czyms swiadczy, i mimo, ze nie jest w najwyzszej formnie, strzela gole i powinien dostawac szanse gry, tak samo jak dostają ją inni.
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- Adi666666
- Juventino
Wojtom pisze: Brakuje mu juz bardzo niewielu bramek do bycia najlepszym strzelcem w historii Juve i mam nadzieje, ze nikt nie odbierze mu tego tytułu, nie pozwalając mu od czasu do czasu wybiec w podstawowej jedenstce. .
Nie wie ktoś z was ile dokładnie ma Alex goli (wsumie) bo wiem że jest na 3 miejscu spośród najskuteczniejszych graczy Juve.
Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
- ForzaJuve_Adam
- Juventino
Nie no kurde...... Ja juz nie wiem.... Ile razy cos mu nie wyjdzie to jadą na niego wszyscy.... |Ktos juz podal przyklad Raula. Dokladnie. Zgadzam sie. Raul tez gra cienko i tak na niego nie jada. A Alex to jest Alex i na niego mozna. Jak mnie to wnerwia :evil: Zostawcie go w spokoju i dajcie mu szanse. Do cholery to nie jego wina ze mial ta kontuzje i caly czas jakies lapie. Przecie zon tego nie chce. |Gdyby nie te gowniane kontuzje to DP bylby najlepszy na swiecie. I bylby juz dawno legenda....

- Martin
- Juventino
cos z dalkiej podrozy wraca... bo jakos wrocic nie moze. i raczej nastawcie sie na to, ze alex nie bedzie juz tym samym alexem co kiedys.Antoni Napierski pisze:Alex jest najlepszy!! Nie krytykować go proszę, on WRÓCI!!
ale sie stara. Po aleksie niestety tego nie widac. Jakby chociaz wiekszosc zagorzalych fanow obejrzala pare meczow to na pewno zmieniliby zdanie. Ja go szanuje za to co zrobil dla juve, ale ile mozna zyc przeszloscia???ForzaJuve_Adam pisze:Nie no kurde...... Ja juz nie wiem.... Ile razy cos mu nie wyjdzie to jadą na niego wszyscy.... |Ktos juz podal przyklad Raula. Dokladnie. Zgadzam sie. Raul tez gra cienko i tak na niego nie jada.
A potem kolejna i kolejna i tak do konca sezonu, a po zakonczeniu znow bedzie ze "to ten sezon bedzie nalezal do aleksa". Moim zdanie dobrze ze alex przesiedzial na lawce w meczu z Brescia. Moze wreszcie sie wezmie za siebie.ForzaJuve_Adam pisze:Zostawcie go w spokoju i dajcie mu szanse
Gdyby babica miala wąsy... ciagle te gdyby i gdyby... Przestancie zyc urojoną rzeczywistoscia.ForzaJuve_Adam pisze:Gdyby nie te ### kontuzje to DP bylby najlepszy na swiecie. I bylby juz dawno legenda....
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- tawiarz
- Juventino
Za szybko skreślają Alexa. Oj za szybko. Dla mnie jest to piłkarz idealny. Może nie jest teraz w swojej najwyższej formie, ale uważam, że utrzymuje się na dobrym stałym poziomie. Jest to wzór profesjonalizmu w światowej piłce, możecie być pewni, że Alex nie będzie brać narkotyków, nie będzie obrażać się na trenera i nie zażąda wyższego kontraktu.
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Ta pilkarz idealny, bo nazywa sie Del Piero i kiedys czarowal swoja technika i strzelal duzo bramek. Ciesze sie ze u Capello nei graja nazwiska, tylko gracze o najwyzszej formie, ciekaw jestem czy wielki Alex by doszedl do tej pilki z ktorej padl pierwszy gol z Brescia. Ludzie, on nie moze grac tylko za to co w przeszlosci zrobil, a zachowanie kibicow wygwizdujacych treenra ktory przeszedl z Juve w grupie CL jak przez maslo, ma 5 pkt przewagi nad druga i 13 pkt nad trzecia druzyna w lidze, jest wg mnie K R E T Y N I Z M E M. Wstyd mi za kibicow Juve, nie dosc ze przychodzi ich tyle ze ledwo ich na stadionie widac to jeszcze sie ciskaja. Del Piero nie bedzie gral wiecznie, kazdy kiedys musi odejsc, nie chce zeby bylo tak jak w Realu z Raulem... ze gra tylko ze wzgledu na to ze jest ulubiencem kibicow i Real gra w 10,5 zawodnikow. Coz ciesze sie ze Capello nie jest podatny na wplywy kibicow i mam nadzieje ze tak zostanie. Ale pewnie wpusci go na mecz z ostatnia Atalanta, Alex strzeli 2 bramki i bedzie "wielkim bohaterem" i "wroci do wielkiej formy" a pozniej przyjdzie mecz z Realem albo inna druzyna swiatowego formatu i bedzie bezradny albo mu nie starczy sil/checi i bedzie sie znul po boisku jak cien.
pozdr
PS kibice, opanujcie sie.
PS2. uwielbienie dla DP i slepe oddanie oraz obrona Alexa przeradza sie w fanatyzm.
EDIT:
chyczes : nie bedzie bral narkotykow to fakt, ale wielu pilakrzy nie bierze ;P
nie bedzie obrazac sie na trenera ? Hm na jednym meczu chyba sie obrazil bo mial mine jakby chcial zamordowac Capello;D
a co do tego ze nie wezmie wyzszego kontraktu to chyba nie musi;P po pierwsze za jego umiejetnosci ktore prezentuje to moglby dostac tylko mniejszy, a i tak zarabia o ile wiem najwiecej z pilkarzy Juve.
pozdr
pozdr
PS kibice, opanujcie sie.
PS2. uwielbienie dla DP i slepe oddanie oraz obrona Alexa przeradza sie w fanatyzm.
EDIT:
chyczes : nie bedzie bral narkotykow to fakt, ale wielu pilakrzy nie bierze ;P
nie bedzie obrazac sie na trenera ? Hm na jednym meczu chyba sie obrazil bo mial mine jakby chcial zamordowac Capello;D
a co do tego ze nie wezmie wyzszego kontraktu to chyba nie musi;P po pierwsze za jego umiejetnosci ktore prezentuje to moglby dostac tylko mniejszy, a i tak zarabia o ile wiem najwiecej z pilkarzy Juve.
pozdr
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a
- Medi
- Qualità Juventino
Problem polega na tym, ze Alex nie ma 90 minut w nogach i Capello musi sie z tym liczyc jesli go wystawi w podstawowej jedenastce, gdyz juz na starcie ma tylko dwie zmiany na ewentualne kontuzje lub zmiany taktyczne.
Dlatego lepiej jest kiedy Alex wchodzi z lawki, gdyz w kazdym meczu moga byc rozne sytuacje, jak w ostatnim, gdyby nie kontuzja Nedveda wszedlby Alex a tak musial zagrac Kapo.
Dlatego lepiej jest kiedy Alex wchodzi z lawki, gdyz w kazdym meczu moga byc rozne sytuacje, jak w ostatnim, gdyby nie kontuzja Nedveda wszedlby Alex a tak musial zagrac Kapo.
- Dionizos
- Juventino
Pewnie. Najlepiej skreslic go jak bedzie mial 84 lata i jakas brzydka chorobe.chyczes pisze:Za szybko skreślają Alexa. Oj za szybko.
Srednie ma to znaczenie...Dla mnie jest to piłkarz idealny.
W swojej najwyzszej formie juz nie bedzie.Może nie jest teraz w swojej najwyższej formie,
Dobry, stały poziom wystarcza by byc rezerwowym Juventusu Turyn.ale uważam, że utrzymuje się na dobrym stałym poziomie.
Nie mozemy byc tego pewnie. Ludzie sie zmieniaja.Jest to wzór profesjonalizmu w światowej piłce, możecie być pewni, że Alex nie będzie brać narkotyków
A to ciekawa sprawa. Juz pare razy to zrobil.nie będzie obrażać się na trenera
Wyzszego to juz chyba nie moze miec :shock: . Zreszta osmieszylby sie zadajac czegokolwiek. Gra beznadziejnie juz 3 sezon z rzedu. Nie zasluguje na pieniadze jakie zarabia...i nie zażąda wyższego kontraktu.
- _Jah
- Juventino
Prawda wygląda tak, że najlepszym obecnie duetem napastników jakim dysponujemy, jest para Ibrahimovic-Trezegeut. Pierwszy z nich ma ogromny ciąg na piłkę, świetny drybling, szybkość oraz doskonałą wizję gry, która jeżeli obejmie swoim zasięgiem Trezegola, będzie niezwykle skuteczna. To widać gołym okiem.
Wcale to jednak nie oznacza, że w tej sytuacji wszyscy zapominamy o Del Piero. Nic, bardziej mylnego. Od niego w dalszym ciągu zależeć będzie najwięcej, nawet, jeżeli będzie musiał zadowolić się wyłącznie rolą rezerwowego. Wejścia w roli jokera będą wymagały od niego ogromnej odpowiedzialności, tymbardziej, że automatycznie ominie go problem wytrzymałości, której brakuje mu podczas okrągłych, 90 minut.
Nie róbmy tragedii. Takie rozwiązanie wyjdzie nam na pewno z pożytkiem.
Wcale to jednak nie oznacza, że w tej sytuacji wszyscy zapominamy o Del Piero. Nic, bardziej mylnego. Od niego w dalszym ciągu zależeć będzie najwięcej, nawet, jeżeli będzie musiał zadowolić się wyłącznie rolą rezerwowego. Wejścia w roli jokera będą wymagały od niego ogromnej odpowiedzialności, tymbardziej, że automatycznie ominie go problem wytrzymałości, której brakuje mu podczas okrągłych, 90 minut.
Nie róbmy tragedii. Takie rozwiązanie wyjdzie nam na pewno z pożytkiem.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- Juverulez!
- Juventino
DIONIZOS!!!
"Wyzszego to juz chyba nie moze miec . Zreszta osmieszylby sie zadajac czegokolwiek. Gra beznadziejnie juz 3 sezon z rzedu. Nie zasluguje na pieniadze jakie zarabia..."
Dobrze trafiles. Przypominam 02/03 rok- skleroza nie boli..... to było doprawdy zabawne
W swojej najwyzszej formie juz nie bedzie.
a za przeproszeniem skąd to mozez wiedziec?
"Wyzszego to juz chyba nie moze miec . Zreszta osmieszylby sie zadajac czegokolwiek. Gra beznadziejnie juz 3 sezon z rzedu. Nie zasluguje na pieniadze jakie zarabia..."
Dobrze trafiles. Przypominam 02/03 rok- skleroza nie boli..... to było doprawdy zabawne
W swojej najwyzszej formie juz nie bedzie.
a za przeproszeniem skąd to mozez wiedziec?
- Szymek
- Juventino
Po ostatnim meczu, w którym Alexm zapewnił nam zwycięstwo widizałem kilka wypowiedzi typu "Alex do pierwszego składu" a przed meczem "w ataku Zlatan i Treze bo Alex jest cienki" :? Mówiłem że jeszcze będziecie dziękować Moggiemu że nie puścił Alexa do innego klubu.
Dionizos, ty chcesz za wszelką cenę już go zkreślić. Nie wiem czemu to robisz. Nie możesz się pogodzić z tym że Alex jest jednym z najlepszych napastników świata.
W najwyższej formie to on będzie, może teraz by byl gdyby nie systemn rotacji przez który gra mało, ale i tak pokazuje że on jest królem Turynu.
On będzie w najwyższej formie, zobaczycie :twisted:
Dionizos, ty chcesz za wszelką cenę już go zkreślić. Nie wiem czemu to robisz. Nie możesz się pogodzić z tym że Alex jest jednym z najlepszych napastników świata.
W najwyższej formie to on będzie, może teraz by byl gdyby nie systemn rotacji przez który gra mało, ale i tak pokazuje że on jest królem Turynu.
On będzie w najwyższej formie, zobaczycie :twisted: