Kto z Emersonem?
- białas
- Juventino
moim zdaniem szansę powinien dostać Tacchinardi. Blasi nie spełnia pokładanych, jak na razie, w nim nadzieji. btak rotacji w składzie widoczny jest w kolejnych meczach. jeśli Capello nie zmieni środkowego pomocnika (Blasiego), to będzie krucho w kolejnych meczach. co do Appiaha, to ten zawodnik nie pasuje do Juve. uważam, że powinniśmy go sprzedać, ewentualnie gdzieś wypożyczyć. a Tacchi powinien dostawać więcej szans na pokazanie się w meczach. to, że gra w Juve od 10 lat też o czymś znaczy. kolejni trenerzy ufali mu, czego nie można powiedzieć o Capello. a próba pozyskania Tacchinardiego przez Barcelonę też o czymś świadczy...
- Medi
- Qualità Juventino
Tyle, ze Tacchi prawdopodobnie zostanie sprzedany juz w styczniu (jesli znajda nastepce), razem z Iuliano i Legro.Jaro pisze:Dobra nie puszczajmy się w kolejne spekulacje transferowe-mamy przecież zawodnika który już od dłuższego czasu był pewnym punktem środka naszej pomocy i zdobywał dobre noty za kolejne spotkana,fakt faktem że popadł ostatnio w niełaske Fabio Capello-to Alessio Tacchinardi
- Wessal
- Juventino
Jak dla mnie każdy zawodnik mógłby grać przy Emersonie. Kazy z tych piłkarzy ma swoje plusy jak i minusy.
Appiah: jest szybki, czasami może być jednym z najlepszych zawodników, a czasami być bardzo słaby. Jak na afrykanina w Juventusie to bardzo się stara. Jego minusem jest to, że jego forma praktycznie w każdy mecz jest inna, raz lepsza raz gorsza.
Blasi: bardzo młody i utalentowany zawodnik, chociaż jeszcze musi wiele potrenować. Jego wielkim plusem jest to, że jest on bardzo waleczny. Potrafi przebiegnąć całe boisko, żewby tylko zdobyć piłke. Niestety przy tym bardzo często fauluje. Ogólnie podsumowując jak na swój wiek jest dobry, ale przecież gra ze starszymi zawodnikami.
Tacchinardi: jest już u nas 10 lat. Jest bardzo utalentowanym zawodnikiem. Z Juventusem przeżył wiele. Gdy Lippi prowadził Bianconerich, nie wybrazał sobie składu bez Allesia. A teraz gdy Capello jest naszym trenerem jakoś w niego nie wierzy, ale Tachhinardi jest bardzo cierpliwy. Jednak gdy Capello da mu szansę stara się pokazać z jak najlepszej strony.
Jak widać każdy z nich mógłby grać przy Emersonie. Jednak ja bym postawił na Tacchiego.
Appiah: jest szybki, czasami może być jednym z najlepszych zawodników, a czasami być bardzo słaby. Jak na afrykanina w Juventusie to bardzo się stara. Jego minusem jest to, że jego forma praktycznie w każdy mecz jest inna, raz lepsza raz gorsza.
Blasi: bardzo młody i utalentowany zawodnik, chociaż jeszcze musi wiele potrenować. Jego wielkim plusem jest to, że jest on bardzo waleczny. Potrafi przebiegnąć całe boisko, żewby tylko zdobyć piłke. Niestety przy tym bardzo często fauluje. Ogólnie podsumowując jak na swój wiek jest dobry, ale przecież gra ze starszymi zawodnikami.
Tacchinardi: jest już u nas 10 lat. Jest bardzo utalentowanym zawodnikiem. Z Juventusem przeżył wiele. Gdy Lippi prowadził Bianconerich, nie wybrazał sobie składu bez Allesia. A teraz gdy Capello jest naszym trenerem jakoś w niego nie wierzy, ale Tachhinardi jest bardzo cierpliwy. Jednak gdy Capello da mu szansę stara się pokazać z jak najlepszej strony.
Jak widać każdy z nich mógłby grać przy Emersonie. Jednak ja bym postawił na Tacchiego.
- juveni
- Juventino
MARESCA i tyle i nie potrzeba juz nic
A dla tych co nie kumaja pojasniam
W moich oczach ( i myśle, że nie tylko w moich) jest to wspaniałe połączenie zawodnika takiego jak Tacchinardi i Gattuso lub jak kto woli Blasi tzn. jest zawodnikiem dobrym technicznie i myśle ze z czasem mogłby spokojnie dzielić i rządzic w środku pomocy a przy okazji (co ciekawe) jest bardzo ambitny waleczny i nieustepliwy.
Więc ja się pytam KTO GO ODDAŁ DO FIORENTINY!!!!!!!!!!!!!
NIE SPRZEDAWAĆ GO!!!!!!!!!!!!!!! :evil:
A dla tych co nie kumaja pojasniam
W moich oczach ( i myśle, że nie tylko w moich) jest to wspaniałe połączenie zawodnika takiego jak Tacchinardi i Gattuso lub jak kto woli Blasi tzn. jest zawodnikiem dobrym technicznie i myśle ze z czasem mogłby spokojnie dzielić i rządzic w środku pomocy a przy okazji (co ciekawe) jest bardzo ambitny waleczny i nieustepliwy.
Więc ja się pytam KTO GO ODDAŁ DO FIORENTINY!!!!!!!!!!!!!
NIE SPRZEDAWAĆ GO!!!!!!!!!!!!!!! :evil:
Don't hear the bell but you answer the call
It comes to you as to us all
We're just waiting
For the hammer to fall
It comes to you as to us all
We're just waiting
For the hammer to fall
- darel
- Juventino
Według mnie potrzebna jest rotacja składu, z naciskiem na Tacchinardiego i Blasiego. W Grudniu wyraźnie było widac zadyszke u piłkarzy Juve, a najwybitniej pokazał to ostatni mecz z Milanem.
Alessio jak najbardziej zasługuje na szanse zaprezentowania swoich umiejetności - niech zmieni Balsiego na 2, może 3 spotkania.
Emerson powinien grac dużo, ale nie zawsze. W meczach ze słabszymi przeciwnikami powinien odpoczywać.
Rotacja jest jak najbardziej potrzebna, bo w takim tempie nasi zawodnicy nie wytrzymaja do maja i wszystko może się skończyć podobnie jak rok temu.
Oczywiście najlepszym rozwiązaniem byłby transfer jakiegos utalentowanego pomocnika. I tutaj nie trzeba szukac daleko, tylko czy to jest jeszcze mozliwe: Maresca wracaj.
Alessio jak najbardziej zasługuje na szanse zaprezentowania swoich umiejetności - niech zmieni Balsiego na 2, może 3 spotkania.
Emerson powinien grac dużo, ale nie zawsze. W meczach ze słabszymi przeciwnikami powinien odpoczywać.
Rotacja jest jak najbardziej potrzebna, bo w takim tempie nasi zawodnicy nie wytrzymaja do maja i wszystko może się skończyć podobnie jak rok temu.
Oczywiście najlepszym rozwiązaniem byłby transfer jakiegos utalentowanego pomocnika. I tutaj nie trzeba szukac daleko, tylko czy to jest jeszcze mozliwe: Maresca wracaj.
na zawsze wierni turyńskiej drużynie
- bartekoo14
- Juventino
Ja nie wiem co wy widzicie w tym Tacchinardim on jest taki cienki jak hmm... jak sik pajaka.Czy on jest dla Was az taki dobry??Tacchinardi jest zadodnikiem odpowiadacym za gre w destrukcji a emerson tak samo wiec jak maja razem grac to tak dziwnie byloby grac dwoma defensywnymi pomocnikami.Lepiej sprzedac Appiaha i Tacchinardi'ego i za pieniadze otrzymane ze sprzedazy ich kupic jakiegos ofensywnego pomicnika.Wiem ze jest nedved ale to nie o to mi chodzi.Potrzeba nam np d'allesandro albo aimara lub tego mlodego argentynczyka co tak dobrze ostatnio gral.Marchechano jak jak to sie pisze;/ Pozdro
- bartus
- Juventino
dla mnie to tylko sie liczy tacch albo blasi. nie wiem kogo bym postawil obok emersona, no ale cappelo to fachowiec i mozemy mu ufac, tyle ze po tym jak wprowadzil taccha z milanem ostatnio to wszyscy widzieli jak sie sytuacja na boisku zmienila... stawiam na taccha 
- Marcin_FCJ
- Juventino
Juventusu nie stać na GerrardaACMichał pisze:Juventusu po prostu nie stać na Gerrarda, więc jego transfer to sfera marzeń a nie możliwosci. Zresztą sam powiedział że chciałby grać w Chelsea albo dołaczyć do wesołej gromadki w Madrycie. Jeżeli chodzi o temat to w zasadzie żaden z wymienionej trójki nie zasługuję na miejsce w pierwszej 11 Juventusu, o ile w destrukcji spisują się wszyscy poprawnie to konstruowanie akcji w ich wykonaniu jest beznadziejne, potrafią i to nie zawsze podać celnie jedynie do tyłu. To zdecydowanie najsłabszy obok występów na boisku Del Piero punkt Juventusu.

Mówisz że nikt z trójki Appiah, Tacch, Blasi nie załuguje na grę w Juve? Ja myślę że każdy z nich ma coś ciekawego do zaproponowania a jeśli na dodatek twierdzisz że Tachi beznadziejnie konstruuje akcje i podaje to ja stwierdzam że ty beznadziejnie znasz się na futbolu... No ale nie ma jak Brocchi i Ambrosini :lol:
- M.
- Juventino
Podobno przed tym sezonem Abramowicz dawał Gerrardowi 100 tys funtów tygodniowo za podpisanie kontraktu z Chelsea, żeby tylko podpisał kontrakt. Został jednak w Liverpoolu i szczerze wątpie, aby przeszedł do Juve....:::Szymek:::... pisze:Heh ja też go lubie. I co najważniejsze Gerrard groził odejściemMedi pisze:Slyszalam, ze Juve interesuje sie Gerrardem, oczywiscie to moze byc tylko plotka, ale gdyby tak bylo, to jestem za, bardzo lubie tego pilkarza, ale nawet gdyby to byla prawda to watpie zeby Liverpool go sprzedal.
Jeśli Liverpool nie awansuje to on odejdzie tak powiedział. Ale awnsowali i nie wadomo czy odejdzie....
W Juventusie na środku pomocy oprócz Emersona powinien grać Tacchinardi. Blasi może i jest piłkarzem perspektywicznym, ale powinien dostawać szansę gry w meczach np. o Puchar Włoch lub taki meczach jak z Maccabi. W Serie A i LM powinien grać Alessio. Nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że zwycięskiego składu się nie zmienia. Zawsze jest w nim jakaś rysa. U nas jest nią Blasi.
:roll:
- DamKam
- Juventino
Moim zdaniem powinna odbywac sie wieksza rotacja skladu a tutaj konkretnie pomocy !!!!
Emerson- to pewniak...
Tacchinardi- jest bardzo doswiadczony, Capello powinien go czesciej wystawiac...
Appiah- wydaje mi sie ze sprowadzenie go do Juve to bylo nieporozumienie...
Blasi- przed sezonem jak i na poczatku miewal dosc dobre wystepy, teraz jest juz gorzej...
Podsumowujac tak jak juz mowilem powinni sie czesciej wymieniac, grac powinien ten kto ma lepsza forme !!! Na dzien dzisiejszy napewno nie Blasi i Appiah wiec zostaje Tacchi
Emerson- to pewniak...
Tacchinardi- jest bardzo doswiadczony, Capello powinien go czesciej wystawiac...
Appiah- wydaje mi sie ze sprowadzenie go do Juve to bylo nieporozumienie...
Blasi- przed sezonem jak i na poczatku miewal dosc dobre wystepy, teraz jest juz gorzej...
Podsumowujac tak jak juz mowilem powinni sie czesciej wymieniac, grac powinien ten kto ma lepsza forme !!! Na dzien dzisiejszy napewno nie Blasi i Appiah wiec zostaje Tacchi
- juve_faaan
- Juventino
Tak jak większość z Was postawiłem na Tachinardiego, ale myśle że szansę raz na czas powinien dostawać też Appiah [ale nie z Realem tylko ze słabszymi rywalami :twisted: ]. Tachinardi moim dziwnym zdaniem ma podobne umiejętnośći jak Emerson. Pewnie się wam to wyda głupie ale takie jest moje zdanie
.
Blasi nie zaprezentował się jakoś nadzwyczajnie w meczu z Milanem......... :?
Blasi nie zaprezentował się jakoś nadzwyczajnie w meczu z Milanem......... :?
- _Jah
- Juventino
Blasi to nie jest gwiazdeczka, dlatego też musiał zbiegiem czasu, ponieść tego konsekwencje. Capello mówi: cała drużyna grała słabo, kibice mówią: Blasi zagrał słabo. Okej. Normalna kolej rzeczy. Może część z Was od razu uda się na stronę Królewskich? oni chyba mają na każdej pozycji gwiazdę z pierwszych stron, kolorowych czasopism.
Gdyby to było takie proste z tymi transferami, to piłka już dawno straciłaby sens. Moggi podarował nam cudowne 3 prezenty na koniec sierpnia, doceńmy to, i nie oczekujmy więcej. Poczuliście napór Milanu, i już szukacie przyczyn niezaspokojonych ambicji? nie potrzebnie. Jednocześnie jest mi żal tego, że niektórzy piłkarze są przez Was tak niewdzięcznie traktowani. Sprawdźcie archiwum, sprawdźcie co pisaliście na temat Blasi'ego 2,3 miesiące wcześniej. I zastanówcie się: jak poważnie traktujecie Juventus. Szczególnie tyczy to się tych wszystkich, którzy rozpaczali po odejściu Miccoli'ego. Albo trzymamy się wszyscy razem od początku do końca, albo nie wiem. Moim zdaniem, poradzimy sobie bez zmian.
Gdyby to było takie proste z tymi transferami, to piłka już dawno straciłaby sens. Moggi podarował nam cudowne 3 prezenty na koniec sierpnia, doceńmy to, i nie oczekujmy więcej. Poczuliście napór Milanu, i już szukacie przyczyn niezaspokojonych ambicji? nie potrzebnie. Jednocześnie jest mi żal tego, że niektórzy piłkarze są przez Was tak niewdzięcznie traktowani. Sprawdźcie archiwum, sprawdźcie co pisaliście na temat Blasi'ego 2,3 miesiące wcześniej. I zastanówcie się: jak poważnie traktujecie Juventus. Szczególnie tyczy to się tych wszystkich, którzy rozpaczali po odejściu Miccoli'ego. Albo trzymamy się wszyscy razem od początku do końca, albo nie wiem. Moim zdaniem, poradzimy sobie bez zmian.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- Szymek
- Juventino
Tak oczywiście Tacchi jest cienki :lol:bartekoo14 pisze:Ja nie wiem co wy widzicie w tym Tacchinardim on jest taki cienki jak hmm... jak sik pajaka.Czy on jest dla Was az taki dobry??Tacchinardi jest zadodnikiem odpowiadacym za gre w destrukcji a emerson tak samo wiec jak maja razem grac to tak dziwnie byloby grac dwoma defensywnymi pomocnikami.
Jak go nigdy w Akcji nie widziałeś to się lepiej nie wypowiadaj. Dla mnie w minionym sezonie najlepszym zawodnikiem był Tacchi ( i Zambro

To jest człowiek który konstruuje akcje i trzworzy sytuacje do jej zdobycie. Polecam obejrzeć mecz z udziałem Alessio zanim sie o nim cos napisze.
- BIANCONERI
- Juventino
Wątpie,żeby Tacchinardi odszedł w styczniu..Sytuacja jest taka,że Blasi gra nieco słabiej,a Appiah nigdy nie zachwycał,więc pozbycie się kogoś sprawdzonego na tej pozycji było by niedorzeczne.Mówi sie o ewentualnym następcy,wszystko fajnie,ale cieżko powiedzieć kto to miał by być.Latem czytałem o możliwości pozyskania Crystiano Zanettiego z Interu,uważam jednak,że nie jest to dobra kandydatura;bardziej cenie Taccha.Narazie dysponujemy takim a nie innym składem i na tym należy się skupić.Tacchinardi do pewnego momentu nie grał wcale,ale w ostatnim czasie Capello daje mu coraz więcej szans,jest to wynik między innymi przeciętnej postawy Blasiego i Appiaha.Blasi miał całkiem udany początek,jednak w meczach z silniejszymi rywalami jak Milan nie spisywał się zbyt dobrze i sytuacje ratować musiał Tacchinardi.Najlepszym wyjściem jest rotacja i to nie tylko na tej pozycji.Sezon jest długi a ambicje jeszcze większe,więc należy to jakoś rozłożyć na większą ilość graczy,ponieważ "żelazna" jedynastka po prostu może nie dac rady;już teraz widać lekkie zmęczenie Emersona,Nedveda,czy nawet Thurama i Cannavaro(zwłaszcza w meczu z Lazio).
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"