Harry Potter

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 17:16

Ja kiedys sam smiałem sie z ludzi co to czytali, do czasu az sam mi Harry wpadł w ręce :D Strasznie sie wciągnąłem i przewaliłem 5 tomów 8) Mi osobiscie książka sie bardzo podobała,ale film juz gorzej.Niestety nie oddał tego "klimatu" 8) Jak sie pojawi 6 czesc na pewno przeczytam :wink:

nopone

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 17:35

a_gu_nia pisze:Cieszy mnie samo fakt, ze ludzie czytaja- i juz nie wazne czy Dostojewskiego czy Harrego Pottera wlasnie :wink:
święta prawda chociaż zapiski z martwego domu.. .bardziej przemawiają to hp jest o tyle ksiażka na rozluznienie,przyjemna,łatwa,szybka.. .taki progres ksiażkowy dla 'dzieci' aczkolwiek z tendencją dla 'dorosłych' :D

myśl. wierz. marz. miej odwage - Walt Disnay ;)
stazzorZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 18:09

Diego pisze: A wracając do temtu to uważam, że seria książek o Harrym Potterze, to jedne z najlepszych książek w historii literatury
hahah nie no prosze cie ile w takim razie TY ksiazek przeczytałes skoro tak mówisz?

Obrazek
Manifestos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 18:22

prUcz ciebie nikt.

too bad she won't live....but than again, who does

:--{======>cannibal holocaust<======}--:
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 18:33

stazzorZ pisze:
Diego pisze: A wracając do temtu to uważam, że seria książek o Harrym Potterze, to jedne z najlepszych książek w historii literatury
hahah nie no prosze cie ile w takim razie TY ksiazek przeczytałes skoro tak mówisz?
Po pierwsze to nic nie mówię, jedynie na tym forum piszę 8) .

Nie twierdzę, że przeczytałem masę książek i jestem wybitnym znawcą literatury, ale swoją opinię opieram na różnego rodzaju statystykach. Np. książki o Harrym Potterze zajmowały pierwsze miejsca na światowych listach najchętniej czytanych książek. Tylko Biblię przetłumaczono na więcej języków niż Harrego Pottera. A zresztą nie często się zadarza, żeby w zwykłej telewizji podczas jakiegoś dziennika informawali widzów, że wyszła jakaś książka. A kiedy wychodził Harry Potter i Zakon Feniksa ciągle o tym trąbili.

:roll:
nopone

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 18:38

Diego pisze: A zresztą nie często się zadarza, żeby w zwykłej telewizji podczas jakiegoś dziennika informawali widzów, że wyszła jakaś książka. A kiedy wychodził Harry Potter i Zakon Feniksa ciągle o tym trąbili.
dobra kampania reklamowa,rozgłasnianie tematu itd. HP jest dobry, ale jest o wiele wiecej ambitnych i jeżeli o treść chodzi lepszych ksiazek o których nie trąbią w telewizji.

myśl. wierz. marz. miej odwage - Walt Disnay ;)
Łucja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 18:52

Np. książki o Harrym Potterze zajmowały pierwsze miejsca na światowych listach najchętniej czytanych książek
To śmieszne - Britney Spears też była na pierrwszych miejscach wszystkich list przebojów - i co to jest najlepsza wokalistka na świecie??? Ha-ha-ha-ha! Najczęściej słuchaną piosenką w tamtym miesiącu na świecie była piosenka zespołu Green Day - "american idiot" - i jakoś do mnie nie przemawia - tak samo jak Harry Portier.

Lepiej naprawdę poczytaj tą biblię - są tam niejasności i sprzeczności - ale nie zaprzecze, żę to dzieło I formatu.
Mein Kempf też jest niezle. Kilka dobrych sentencji Hilter tam umieścił - zresztą używanych do dziś.
Nie czytać Bibli Szatana - chłam jakiś mało - żałuje straconego czasu - ale chociaż się pośmiałem. To jest chwyt marketingowy nic więcej, pustka i brak głębszych idei się przebija strasznie podczas czytania - zupełnie jak z Harrym

stazzorZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 18:52

Diego pisze:
A zresztą nie często się zadarza, żeby w zwykłej telewizji podczas jakiegoś dziennika informawali widzów, że wyszła jakaś książka. A kiedy wychodził Harry Potter i Zakon Feniksa ciągle o tym trąbili.
no z pewnością kazda nowa powieść np. Puszkina wywoływała burze w mass mediach :roll:

Obrazek
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 19:05

Lucid_Dreamer pisze:
Np. książki o Harrym Potterze zajmowały pierwsze miejsca na światowych listach najchętniej czytanych książek
To śmieszne - Britney Spears też była na pierrwszych miejscach wszystkich list przebojów - i co to jest najlepsza wokalistka na świecie??? Ha-ha-ha-ha! Najczęściej słuchaną piosenką w tamtym miesiącu na świecie była piosenka zespołu Green Day - "american idiot" - i jakoś do mnie nie przemawia - tak samo jak Harry Portier.

Lepiej naprawdę poczytaj tą biblię - są tam niejasności i sprzeczności - ale nie zaprzecze, żę to dzieło I formatu.
Mein Kempf też jest niezle. Kilka dobrych sentencji Hilter tam umieścił - zresztą używanych do dziś.
Nie czytać Bibli Szatana - chłam jakiś mało - żałuje straconego czasu - ale chociaż się pośmiałem. To jest chwyt marketingowy nic więcej, pustka i brak głębszych idei się przebija strasznie podczas czytania - zupełnie jak z Harrym
Nie można tego porównywać :roll: . A według Ciebie każda książka musi coś przekazywać, musi mieć jakiś ukryty sens? A nie może być genialna przez to, że się ją świetnie czyta i nic poza tym? Traktuję to jako rozrywkę tak samo jak wiele innych ludzi. W tej książce coś jest. Sam jako dziecko niewiele czytałem, ale wolałem poczytać HP niż np. pograć na komputerze, czy pooglądać TV. Jeśli nie lubisz HP to uszanuję Twoje zdanie, ale powiedz mi dlaczego jeśli jest takim "chłamem" to czemu czyta ją tak wiele osób?

stazzorZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 19:26

no dobra z tego co mowisz to britney tez jest genialna bo ja slucha mnostwo osob.
zgadzam sie ze jest ewenementem bo ogromna ilosc osob ja przeczytala ale prosze cie nie mów ze to jedna z najlepszych ksiązek w historii literatury

Obrazek
Łucja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 19:36

Własnie dlatego, ze jest takim latwo-przystepnym chłamem - kiedys pol polski sluchaja disco-polo a to byl pusty chlam i dlatego go wlasnie sluchali. Bo łatwo sie czyta, bo nie meczy, bo nie ma glebi, ktorej trzeba by sie doszukiwac.

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 19:45

stazzorZ pisze:no dobra z tego co mowisz to britney tez jest genialna bo ja slucha mnostwo osob.
zgadzam sie ze jest ewenementem bo ogromna ilosc osob ja przeczytala ale prosze cie nie mów ze to jedna z najlepszych ksiązek w historii literatury
Chyba Britney słucha się u Ciebie, bo u mnie nikt jej nie słucha :P . Nie wiem co się jej tak przyczepiliście. Według mnie jeśli książka jest tak popularna jak Harry Potter to musi być coś w niej wyjątkowego, coś takiego czego nie ma w innych książkach. A jeśli nie byłaby dobra nikt by jej nie czytał.

Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 19:59

Seria dość ciekawa ,ale trzeba powiedzieć ,że przede wszystkim dociera do dzisiejszej młodzieży bo się ją łatwo czyta
Nie da się zaprzeczyć jednak ,że są to książki prosatanistyczne 8)

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 20:06

Pawciosss pisze:Seria dość ciekawa ,ale trzeba powiedzieć ,że przede wszystkim dociera do dzisiejszej młodzieży bo się ją łatwo czyta
Nie da się zaprzeczyć jednak ,że są to książki prosatanistyczne 8)
Co!!!! Prosatanistyczne!! Teraz żeś chlapnął. te wszystkie głupie poglądy że na stronie 666 są jakieś rytułały są wyssane z palca!!! Zamiast rozmawiać o książce co się wam podoba a co nie to wy tu się kłócicie i jeszcze o Britney Spears rozmawiacie. nie odstawiajcie parodi.

Obrazek
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 20:32

a_gu_nia pisze: Cieszy mnie samo fakt, ze ludzie czytaja- i juz nie wazne czy Dostojewskiego czy Harrego Pottera wlasnie :wink:
No z żalem ściskającym sercem ale się nie zgadzam. Wyniki CBOSu są jak wyrok. Polska nie czyta... Niedługo dziwnie będą patrzyli na tego kto cokolwiek czyta a nie odwrotnie. Tak tak, jestem czarnowidzem

Co do Harry'ego to myślę, że jest nienajgorszy ale ja osobiście odczuwam przesyt. Pierwszą część przeczytałem było OK, ale później zaczął się Matrix. Drugą skończyłem ostatnim tchem, a trzecią rzuciłem po 20 str. i już do niej nie wrócę. (zwłaszcza, że katecheta powiedział na lekcji- w liceum!!- że Potter to dzieło szatana!! :D Nieźle co??
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2004, 21:00 przez Supersonic, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ