REZERWOWI W JUVE

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

KTORY REZERWOWY JUVE JEST NAJLEPSZYM PILKARZEM

TUDOR
2
2%
OLIVIERA
30
24%
LEGROTTAGLIE
4
3%
APPIAH
5
4%
KAPO
32
26%
ZALAYETA
52
42%

Liczba głosów: 125
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2004, 21:01

Na dzień dzisiejszy najbardziej wartościowym zmiennikiem jest Zalayeta. Za komentarz niech poświadczą bramki, którymi ratował nas w tym sezonie. Natomiast myślę, że Kapo stać na dużo więcej niż w tej chwili prezentuje. Jeżeli wróci (na pewno tak!) do poziomu, który prezentował w lidze francuskiej i pucharze Uefa to będzie równie wartościowy jak Zalayeta a śmiem twierdzić,że nawet lepszy.
Zastanawiam się czy nie warto byłoby wypożyczyć Appiaha. Póki co Tacchi nie jest w blaugranie, a Stephen nie gra za dużo i się cofa w rozwoju...
:?

milki2

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2004, 19:26

olivera poniewaz jest przydatny do zespoolu jako zminnik starego nedveda mysle ze jak nedved odejdzie to bedzie rownym zastepca rezerwowi sa potrrzebni

Jeden za drugim stoi nikt sie nie boi ekipa huliganow juventus swoje zrobi
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 09:35

OTO JAK OCENIŁEM ZAWODNIKÓW :

Igor Tudor : Jest to bardzo dobry obrońca gdy grał jeszcze w pierwszym składzi strzelał bardzo dużo bramek jak na obrońcę

Ruben Olivera : Młdy gniewny wilk głodny gry a gdy już gra stara się pokazywać swoje największe walory Bardzo dobry zawodnik i mocna zapora Juve na przyszłość

Nicola Legrotaglie : No cóż odkąd przyszedł do Juve nie pokazał nic szczególnego same straty głównie przez niego mieliśmy w tamtym sezonie około 40 straconych bramek według mnie zasługuje tutaj na wielki -

Stephan Appiah : Ghanijczyk jak narazie gra na średnim poziomie myślę że jeszcze sięw juve nie zaklimatyzował ( pamiętacie jak się Nedved klimatyzował 1 sezon) mam nadzieje że z Appiahem będzie podobnie

Oliver Kapo : Żadko dostaje szanse gry jednak myślę ze jest bardzo dobtym zawodnikiem chociaż bramek to on za dużo nie strzela ale my już mamy pewnych gosci od tej roboty najważniejsze że nie brakuje mu woli walki

Marcelo Danubio Zalayeta : Ostatnio świetna forma bardzo dużo bramek świetnie zastępuje Trezegueta sprawdza się jako joker no cóż miejmy nadzieje ze dzisiaj uda mu sie pokonać bramkarza Interu

Jednym słowem każdy zawodnik jest potżebny ale mój głos powędrował do Rubena Olivery

Marianb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2005, 22:38

Moim zdaniem wszyscy sa przydatni ale jak narazie dobrze w tym sezonie jak na rezerwowego spisuje się Zalayeta .
Olivera jak dostaje szanse stara się ja jak najlepiej wykorzystac
Legrotaglie-sezon 2003/2004 miał nieudany w Juve do tej pory nie moze sie w Juve rozkręcić.Licze na to że sie rozkreci.
Stephan Appiah-jak napisał Pelson prezentuje średni pioziom gry.Ja też tak uważam.
Olivier Kapo- Nie ma pola do popisu gdyby.Czeka na swoją godzine gry.
Jak mówił Fabio Capello musi sie conieco nauczyć.Zgodze sie z jego słowami.
I.Tudor-dobry obrońca wpierwszym składzie dobrze sie spisywał gdy grał

howik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2005, 22:53

Powiem krotko co sadze.Najlepszym zawodnikiem z gory wymienionych dla mnie jest Oliviera :D Wpadl mi w oko,podoba mi sie jego gra i moim zdaniem powinien grac w postawowym skladzie.Duzo widzi na boisku,umie dryblowac i juz nam pokazal ze umie strzelac bramke :wink:

CLK 320...........350Z
www.butybialystok.za.pl posiadam wiecej modeli
Adu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2005, 22:57

pytanie, czy rezerwowi sa potrzebni? odpowiedzi mozna szukac patrzac na galaktyczny real, gdzie poza pierwsza 11-13 nie ma klasowych zespolow, w sumie juve ma dluga lawke, ktora w wiekszosci stanowia mlodzi i perspektywiczni zawodnicy (albo tacy ktozy sie nie sprawdzili) bardzo wazna kwestia jest miec zawsze jakiegos asa w rekawie i tak tez najczesciej dzieje sie z Zalayeta, ale nie wiem czy on jest na tyle dobry... natmiast kapo i olivera moga w przyszlosci zaistniec, miejmy nadzieje.
a w obecnej pilce bez silnych rezerw nie sie nie osiagnie

stazzorZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2005, 23:07

ja jestem miłosnikiem talentu kapo. moim zdaniem narazie sie niestety u nas marnuje. no moze nie tyle marnuje co przynajmniej zatrzymał swoj szybki rozwoj pod okiem reuxa. jakby grał regularniej to bysmy mieli z niego ogromny pozytek. ma swietny styl, jest dynamiczny zreszta wyroznial sie we francji gdzie jest mnustwo swietnych skrzydlowych. to wystarczajaca rekomendacja

Obrazek
Bad_Magick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2005, 23:54

Problemem Juventusu nie są pojedyńczy zawodnicy, problemem jest brak dużej silnej ławki rezerwowych. Namiastkę możliwości naszych rezerw mieliśmy już dwukrotnie. Raz, pamiętny mecz z Atalantą w Pucharze Włoch, kiedy to doszło wręcz do kompromitacji, a drugi raz, dużo bardziej bolesny, zaledwie wczoraj kiedy to Montero pokazał jakby już jedną nogą był w Genui.
Z całym szacunkiem dla Niego, Ferrary, czy nawet Pessotto i Birindelliego, powini to być zawodnicy, którzy wspomogą klub w bardzo trudnej sytuacji kadrowej, a nie będą podporą naszej rezerwy.
Olivera i Kapo są młodzi i całkiem nieźli, ale ciężko mi sobie wyobrazić, żeby tak niedoświadczeni zawodnicy potrafili np zastąpić kogoś kontuzjowanego w którejś z dalszych faz LM. Za sezon dwa, jestem za, może nawet "za" pierwszym składem, ale póki co nadają się tylko do Serie A.
Tacchinardi - sam nie wiem już co o nim sądzić. Chyba muszą być jakieś powody dla których Capello mu nie ufa. Niemniej jednak cieszę się, żę mamy go w składzie, w poważnych sprawdzianach jego doświadczenie może się okazać dla nas zbawienne.
Teraz Zalayeta. Ten zawodnik zasługuje, żeby grać w jakimś niezłym klubie. Niejednokrotnie nas ratował, choćby w meczu z Barcą, czy kilku potyczkach w tym sezonie. Niemniej jednak jest to piłkarz przeciętny(jak na Juventus), który jest w stanie wybiec na boisku w 70 minucie i coś zrobić, ale który też nie potrafi zagrać całego meczu i nie chodzi tu o kondycję fizyczną.
Tudor to solidny zawodnik, jak trzeba to pobroni, a jak napastnicy nie w formie to jeszcze coś ustrzeli ;) Może nie jest to gracz wybitny, ale z jakiegoś powodu jestem do niego pozytywnie nastawiony. Myślę , że nie ma sensu wydawać pieniędzy by zakupić innego rezerwowego. Oczywiście ktoś lepszy do podstawowego składu(by nie powtórzył sie koszmar z Montero) by się przydał(Bonera), ale to nie temat o spekulacjach transferowych :).
Appiah mógłby być jednym z lepszych, ale nie wiem czy nie chce, czy może potrzebuje indywidualnych treningów, od jakiegoś czasu nie błyszczy i w takiej formie nic nie wniesie na boisko jeśli wejdzie z ławki. Potrzebujemy również pomocników, ale nie defensywnych. Potrzeba nam kogoś kto potrafiłby również ruszyć do przodu z piłką (przykład Rui Costa w Milanie).
Silne rezerwy to płuca druzyny. Nie możemy sobie pozwolić na bycie drugim Realem czy Barceloną.

EDIT:

Legro gra tak dobrze, że nawet zapomniałem go umieścić w swoim poście. Myślę, że to nie wymaga daleszego komentarza.

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 10:19

To jest duży problem dzisiejszej piłki. Drużyny w pogoni za zwycięstwami, nie potrafią zaryzykować, wystawiając dublerów, gdyż ciąży na nich zbyt duża presja wyniku. Cele, a raczej marzenia na ten sezon, są wszystkim doskonale znane, ale trzeba mieć świadomość, że w tym wyścigu bierze udział conajmniej kilkanaście drużyn. Prawdę powiedziawszy, aby wytrzymać spokojnie napór Milanu w Calcio, i przy okazji zawojować Champion's League, wypadałoby dysponować kadrą 22 równorzędnych zawodników, którzy zapewnialiby odpowiednią świeżość. Żadnej drużyny na Świecie jednak nie stać, na taki komfort, dlatego najwięcej w tej sytuacji zależy od trenera. Nie ukrywam, że mam do Capello sporo żalu o to, że nie potrafi stworzyć rywalizacji w zespole. Pomysły co do ustawienia, skończyły mu się już chyba w październiku. Trzeba stopniować siły, ale w sumie trudno od niego wymagać wiele, jeżeli nasze ambicje wymuszają 3 punkty w każdym meczu. Sorry, ale chyba coraz bardziej dochodzę do wniosku, że wypadałoby z czegoś zrezygnowac w tej batalii o dublet. W tym roku nie mamy na to dużych szans. Nasze płuca, hehe, słabo się mają.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
Mejgus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 10:25

sadze ze olivera, kapo i zalayeta sa bardzo potrzebni. sa mlodzi i pelni zapalu. co do tudora to mysle ze jest to bardzo dobry obronca jednak dostaje za malo szans od capello. czasami trzeba rotowac skladem bo nasi zawodnicy niee wytrzymaja jest przez caly sezon bedzie grala ta sama jedenastka.chyba w tym rankingu zabraklo tacchiego bo mimo wszysrko on tez jest rezerwowym :x

2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 10:33

Kapo ,Kapo i jeszcze raz Kapo . To wspaniały młody zawodnik , który naparwde się rozwinołem :) Jako wielki fan Auxerre interesowałem się jego grą u Guy Roux i widać było jakie poczynił postępy ,chociażby z sezony 01/02 na 02/03 ... efektem jego dobrej gry było powołanie do Rep.Francji. Ten zawodnik ma za sobą występy w LM i Pucharze UEFA 8)
Naparwde uważam że na dzień dzisiejszy powinnien grać coraz więcej i Capello powinnien dać mu szanse :evil: zagrania w pierwszej "11-stce" ... Uważam że wniesie dużo świeżości do gry , zaangażowania i bedzię bardzo pomocny :wink:

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 11:02

No a ja uważam że Kapo jest bardzo dobrym zawodnikiem

On jest bardzo dobrym zawodnikiem tylko on nie ma jak się rozkręcić

Jak Caepllo go wstawia w 80 minucie to ja się nie dziwie że nie strzela goli

Ja zawsze go lubiłem jak grałw Auxerre i jeszcze bardziej się ucieszyłem kiedy przyjechal do Juventusu

Przeciez gdyby nie on to Juventus nie wygrałby meczu z lazio

A jakbym miał stawiać na drugiego to dałbym na Zalyetę tez bardzo dużo goli strzela

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 11:32

Według mnie najlepszym zdecydowanie jest Zalayeta.Mozliwe ze inni są lub będą lepsi ale oceniam tych zawodnikow za efekty ich pracy a jedynym zawodnikime ktory obecnie przynosci jakiekolwiek korzysci i to nie byle jakie, jest wlasnie Marcelo.

Boss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 12:44

Z wymienionego tu grona dla mnie najlepsi są Zalayeta i Oliveira. Strzelili już pare ważnych bramek i uratowali Juve pare punktów w tym sezonie. Jest jeszcze Kapo ale o nim trudno cos powiedzieć bo tak naprawdę nie otrzymał prawdziwej szansy od Capello pokazania swoich umiejętności 8)

Wessal

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 16:38

A więc tak to widze:

Tudor : jest młodym zawodnikiem. Brakuje mu jeszcze techniki. Gdy trenerem był Lippi wypuszczał go nawet w tych najważniejszych meczach. Jak nasiebie spisywał się dobrze, ale jeszcze do pierwszego składu niezasługuje.

Legrottaglie : okropieństwo! Nie chcę go widzieć w Juventusie. W Chievo był gwiazdą i powinien nadal być. Zdecydowanie jak na Juventus jest on zasłaby. Powinien się jeszcze ze 3 lata podszkolić a potem dopiero pomyśleć o takim klubie jak Juventus. Wydaję mi się że on już popsuł swoją piłkarską karierę. Powinien odrzucić propozycję Juventusu. Przecież wiedział że nie poradzi sobie w Bianconerich. Gdyby jeszcze pograł w innym klubie to mógłby być super gwiazdą. No ale chciał odrazu grać w wielkim klubie.

Appiah: ja osobiście to niego nic niemam. No pozatym że jest jeszcze słaby :wink: . Myślę, że podobnie jak Legrottaglie powinien jeszcze gdzieś się podszkolić. Chociaż pewnie uznał, że nauczy grać się od lepszych od siebie piłkarzy i od lepszego trenera. Powinien zdawać sobie sprawę, że jeszcze grać w pierwszym składzie Juventusu nie da rady. Ale niestety Capello zrezygnował z Tacchiego a chciał widzieć w pomocy Appiaha.

Kapo: dla mnie jest on zwykłym piłkarzem. Jest młodym, dobrze wyszkolonym techinicznie piłkarzem, ale ja mu wielkiej kariery nie wróżę.
Z pewnością gdyby szkoleniowcem Juventusu byłby Lippi, dałby on szansę dla Kapo. Zresztą pewnie by większość składu zmienił i przez to mogli by się wypromować młodzi piłkarze. Lecz teraz trenerem jest Capello i jest jak jest.
Jak dla mnie powinien on wchodzić z ławki rezerwowych, ale nie grać od pierwszej minuty.

Olivera: wielki talent. Ja bym go nazwał takim Torresem. Jest on świetnym piłkarzem. Potrafi strzelać piękne gole. Mógłby grać w Juventusie regularnie, od pirszej minuty, lecz niestety on ma pecha. W ataku jest Trezeguet i Ibrahimovic. Jeżeli chciałby on grać regularnie powinien zacząć treningi jako pomocnik.

Zalayeta: sprzedać Del Piera i Trezegueta. W ataku Zalayeta i Ibrahimovic, a za nimi Olivera. Tak sobie bym marzył. Marcelo jest doświadczonym zawodnikiem, wie co to gra w takim klubie jak Juventus i zasługuje na grę w takim klubie. Gdy tylko jest na murawie daje z siebie wszystko i bardzo często strzela piękne gole. Poprostu ideał.

ODPOWIEDZ