Przyszłość JUVE...

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2004, 20:27

BaUeR pisze:nom wlasnie ja to samo sadze .... mimo ze wygralismy prawie wszytkie mecze to jednak styl jest fatalny .... ostanio przeczytalem neswa w ktorym capello wypowiedzial sie wczorajszy mecz z bayeren byl zayebisty i wogle ze juve gralo swietnie a po obejrzeniu skrotow zwatpilem ... toz my mielsimy moze tylko z 4 takie sobie sytuacje podramkowe .... i wlasnie nie wiem co sie dzieje .... jak capello jest z takiego stylu zadowolony to to bedzie porazka jak bedzie np grac z barca .... oni to naprawde umieja grac w pilke az chce sie ich ogladac ....
Juve nie ma zadnych szans z Barcą?? Jesli tak myslisz, to chyba jeszcze mało meczy obejrzałeś w swoim życiu. Meczy nie wygrywa ten kto gra efektowniej, kto popisuje sie pieknymi sztuczkami technicznymi, tylko ten kto strzela wiecej bramek. Juve ma w tym sezonie świetną obrone i napastnikom takiej Barcelony bedzie bardzo trudno zmusić Buffona do kapitulacji.
Najlepszym przykładem porównawczym bedą ostatnio Mistrzostwa Europy?? Grecja grała pieknie? - NIE. Stwarzała dużo sytuacji? - NIE, a pomimo tego zdobyła mistrzostwo .
Jesli natomiast chodzi o Juventus, to mysle, że bedziemy jeszcze grali efektowniej (ale nie teraz - na to przyjdzie czas w dalszej części sezonu). Dla mnie jednak najważniejszy jest wynik, jak na razie wyniki przemawiają za Juve i to mnie cieszy.
Jesli więć chodzi o przyszłośc Juve to jestem pełen optymizmu. Mój nastrój był zupełnie inny w wakacje, kiedy drużyna nie prezentowała się najlepiej, a szczyt obaw przyszedł po remisie 2:2 na Delle Alpi z Djugrarden. Było trzeba jednak krótkiego czasu, żeby Capello uporzadkował zespól i w tym sezonie ( przynajmniej jak na razie) ogladamy wielki Juventus.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2004, 20:40

Witam
Moim zdaniem Juventus jest teraz jednym z lepszych klubow pod wzgledem jakosci gry, obrona + Buffon spisuje sie znakomicie, napad musi sie rozegrac (Ibrahimovic juz zaczyna lapac o co chodzi [mecz z Bayernem] i cos zaczal grac) Nedved upora sie z kolanem to bedzie gral lepiej, Camoranesi stara sie jak moze i wnosi bardzo duzo do gry Juve, Emerson jest klasa sama w sobie, drugi srodkowy pomocnik - dzieki temu ze jest dosc duza rotacja na tej pozycji chlopaki sie staraja i walcza o miejsce w skladzie. Zebina, na poczatku jak go sprowadzilo Juve to czytalem multum glosow ze "jest lipny" " po co on nam" "niech zjezdza do Romy" itd. wydaje mis ie ze swoja gra udowodnil ze warto bylo mu zaufac, odplaca sie za to dobra gra. W miaredostepnosci C+ ogladalem dosc duzo meczy Juve i nie moge powiedziec abym nie byl zadowolony. Wole aby Juve ciezka praca zdobywalo bramki a nie zeby remisowalo i przegrywalo w superboskim-ofensywnym stylu (vide Hiszpania - reprezentacja). Wierze w to ze Capello zrobi z Juve zespol kompletny, co jak narazie mu sie udaje w 100%:) no koncze juz moj przydlugi wywod
pozdr i FORZA JUVE
z Reggina msle ze Juve wygra 2:0;)

Spitfire

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2004, 20:45

a co do przyszłości to dzisiaj oddaliśmy ot tak Wiktora Budiańskiego i Ilyasa Zejtulajewa i to właśnie miałą być przyszłość juve :? no trudno

i smieszą mnie opinie ze nic nie zdzialamy w tym sezonie,juve w tym sezonie zgarnie całą pule bo gra MĄDRZE jak nigdy i to jest klucz do sukcesu :-D

tylko margaryna mleczna jest na ciążę skuteczna
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2004, 14:27

Brzydki futbol nie znaczy zły futbol!!

A tak poza tym to Juve nie gra nudnego futbolu tylko rzekłbym wyrachowany. Jest sprawnie działającą maszyną, która ma bardzo mało słabych punktów.

Fakt są drużyny grające efektowniej, ale w końcu czy któraś z nich ma taką średnią punktów w lidze jak Juve?? ŻADNA :D

WSZYSTKO JEST NA DOBREJ DRODZE!!

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2004, 14:34

nie liczy się styl, ale wyniki. za 10 lat nikt nie będzie pamiętał jak grało Juve, ale ludzie będą pamiętać wyniki. pamiętacie styl i wyniki Milanu sprzed 2 lat? grali "słaby" futbol (mecze w LM po 1-0), ale LM wygrali...

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2004, 14:36

A ja jestem o naszą przyszłość dziwnie spokojny Zlatan ma dopiero 33 lata neiwiem czy jest jeszcze ten Benjamin ,Chiumentuno spoko nie ma co sie obawiać

Buhaha, Zlatan 33 lata :lol: Dobre. Pozatym opanuj się trochę, bo wyglądasz coraz bardziej na nabijacza. Wypowiadasz się doslownie w każdym topiku :? Szczeście, że śa to jeszcze wypowiedzi na poziomie. Ale zachamuj trochę. -Dragon-

Przepraszam. Zlatan oczywiście ma 23 lata tylko pomyliły mi się klawisze
Ostatnio zmieniony 04 grudnia 2004, 15:58 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

gryzli2

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2004, 14:00

jak dla mnie to juve o przyszlosc moze byc spokojne IBRAHIMOVIC stary nie jest sprowadzili KAPO ktory na razie grzeje lawe ale w przyszlosci moze byc z niego porzytek BLASI nie jest stary OLIVIEIRA to swietny pilkarz CAMORANESI jeszcze w pilke pogra tak samo jak ZAMBROTTA ale faktem jest ze del piero i nedved wiecznie zyc nie beda ( chyba ze w sercach naszych czyli W SERCACH FANOW JUVE ) A JAK BY CO TO ZAWSZE JEST BUFFON

milki2

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2004, 19:37

ja o przyszlosc juve sie nie martwie sa jeszcze mlodzi zawodnicy jak np kapo zlatan olivera blasi chopie nie martw sie na zapas i tak juve bedzie najlepsze na swiecie
w tym roku wszystkie puchary beda juve{ oprocz pucharu wloch}

Jeden za drugim stoi nikt sie nie boi ekipa huliganow juventus swoje zrobi
fredi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 13:49

Stanek_10 nie wiem dlaczego się tak niepokoisz. Z biegiem czasu do Juve będą napływać corasz młodsi i coraz lepsi zawodnicy (ja tak to wiedze) przeciez musi ktoś kiedyś zastąpić te gwiazdy które teraz grają.. Więc ja się o to nie martwie mam nadzieje że Juventus będzie wielki na wieki.. :D

Obrazek
PROmilky
Juventus Turyn - Tobie Chwała na wieki !!
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2004, 09:45

Stanek_10 pisze:Niewiem jak wy, ale ja ostatnio boje sie o Stara Dame! Pomimo tego, ze wygrywaja graja naprawde brzydki futbol, brak im takiego polotu jak np Barcelonie...Mamy genialnie grajaca defensywe, a ofensywa boi sie otworzyc, Nedved nie jest juz tym Nedvedem "plucami Juve", ktory byl wszedzie i robil wszystko (, potrzebny jest nam ktos kto bedzie kreatywny i blyskotliwy...i tu widze Rosickiego...)...Wiadome, ze liczy sie wynik koncowy, a nie przebieg meczu, ale przez taki przebieg meczu Juve traci fanow szczegolnie we Wloszech (gdzie teraz jest ich chyba mniej niz w Polsce)...No i te transfer, bynajmniej nie zakupy, ale sprzedaze!! Jak mozna bylo pozbyc sie Maresci (i paru innych)?! On jest przeciez swietny i juz to udowodnil...A trzymani sa "starcy" tacy jak np Montero, Pessotto, ktorzy i tak nie mieszcza sie w podstawowym skladzie...?!
O efektowaność naszego futbolu z pewnością nie możemy się martwić. Fakt faktem nie gramy pięknej, wyrafinowanej piłki. Jest to bardziej rzeźnicza, konsekwentna gra. Ale najważniejsze są przecież wyniki. W piłce nożnej chodzi o wygrywanie, pokazanie kto jest lepszy, a styl jest już dowolny (byle zgodny z przepisami :wink: ). Za kilka dziesiąt lat nie wielu będzie pamiętało, że Juventus wygrał lige w brzydki sposób, czy przegrał ją grając piękny dla oka futbol.

Nagła wymiana zawodników na "lepsze, młodsze modele" na pewno nie pokryła by się z kożyściami dla klubu. Era Pessotto, Montero, Ferrary czy Iuliano powoli dobiega końca. I dobrze, że powoli... Nie ma sensu wymienić na raz pół składu. Co do innych ruchów transferowych to faktycznie jest troche zaniepokojony. Trzon Juventusu w niedalekiej przyszłości mieli tworzyć tacy piłkarzy jak właśnie Maresca, Miccoli, Chiumiento... Tym czasem nie wiele chyba z tego będzie. Nie możemy jednak zapominać, że Juventus ma wiele innych talentów, którzy znajdują się na wypożyczeniach lub Juve jest ich współwłasnością. Myślę też, że za słabo ekploatujemy piłkarzy Primavery.

paweł (neo)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2004, 11:48

dziora pisze:Grą, jaką reprezentuje obecnie Juve, niestety nie mamy szans w dalszych rozgrywkach ligi mistrzów. Zawodnicy zachowują się jakby mieli tylko po 3 piłeczki w formie (Ci, którym MZ manager nie jest obcy - wiedzą o co chodzi).
Należy tylko mieć nadzieję, że Nedved troszkę się obudzi a Trezeguet wróci z ogromnym zapałem.
Więc tak ... Piłka nozna nie jest gra w której liczy sie efektownosc ale efektywnosć Juve w tym sezonie strasznie mnie zaskoczyło konsekwencja gry . JEzeli uwazasz ze lepiej bedzie jak zaczniemy grac ofensywną piłke tzw piłke na tak.. to moim zdaniem jestes w błedzie za przykłąd masz poprzedni sezon.W naturze włoskich druzyn jest obrona i kontrattak.JUve wychodzi to doskonale.NIemozemy "jeczec' ze zle gramy
w Lm jeszcze nie stracilismy punktu ... ba nawet bramki.W Serie A mamy najlepsza obrone i jeden z lepszych Ataków.Jestesmy na pierwszym miejscu od kilkunastu kolejek majac przewage 4 punktów na Milanem.Jak zalezy ci na pieknej grze zacznij Kibicowac Arsenalowi, Galakticos czy tez Barcelonie ...i nie nazekaj wiecej.. tylko docen wysiłek wszystkich działaczy , piłkarzy i trenerów pracujacych ciezka w JUVE. Amen ..

Raffikki87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2004, 14:15

Nie wiem o co sie martwic jeśli chodzi o przyszłość Juve .Logiczne jest to że nie należy wymieniać całego składu na nowy młodszy ,gdyż byłby to duży błąd kierownictwa Juventusu .Analizując sobie transfery doszłem do wniosku że w Juve dochodzi do zmiany pokolenia piłkarzy ,lecz w bardzo dobry sposób .Moggi swietnie to wymyślił zakupił doświadczonych piłkarzy którzy pozwolą spokojnie tą drużyne przebudować ,oni będą grać na chwałe klubu ,a Lucek bedzie mógł sobie spokojnie budować drużyne ,a raczej zakupić spokojnie piłkarzy młodych i odpowiednich dla Juve .Zresztą już teraz jest kilku przyszłych ważnych dla Juve piłkarzy takich jak : Manuele Blasi(24l.),Zlatan Ibrahimovic(23l.),Davide Chiumento(19l.),Giorgio Chiellini(20l.),Rej Volpato(18l.),Landry Bonnefoi(23l.),Enzo Maresca(24l.) Wiadomo że Juventus ma też wielu utalentowanych zawodników na oku .Dzięki zakupie doświadczonych można ich spokojnie obserwować i kupic i wkomponować do Juve .Podobna sytuacja była na początku lat 90" .Juve zatrudnił Capello aby nie stracić pucharów,a wręcz je wygrywać , i bez szwanku przejść przez zmiane pokoleń w drużynie .
Oto skład jaki mamy w sezonie 2004"/05"("11")(w wiekszości meczów):
Buffon-Zebina ,Thuram ,Cannavaro ,Zambrotta ,BLASI ,Emerson , Camoranesi , Nedved ,ZLATAN , Del Piero
wniosek dwóch młodych :już jest w pomocy Blasi ,a w ataku Zlatan i graja dobrze .Młodzi są wprowadzani ale bardzo dobrze po koleii na każdą pozycję. średnia wieku: 27lat
Skład na sezon 2005"/06" według mnie("11"):
Buffon -Zebina ,BONERA ,Cannavaro ,CHIELLINI ,Camoranesi ,
BLASI ,Emerson ,Zambrotta ,Nedved ,ZLATAN ,Trezegeut
wniosek :"4" młodych i to już dwóch w obronie , jeden pomocnik i jeden napastnik . średnia wieku: 29lat
Skład na sezon 2006"/07" według mnie("11"):
Buffon -Zebina ,BONERA ,HEITINGA ,CHIELINNI ,Zambrotta ,BLASI , ROSICKY ,VOLPATO ,ZLATAN ,CHIUMENTO średnia wieku:25lat
wniosek zmiana pokolń zakończona nowa młoda armia ,głodna sukcesów!!!
Zmiany są potrzebne ale nie należy sie zbytnio spieszyc i w tym procesie zarząd Juve nie moze popełnic błędu ,bo moz eon byc straszny w skutkach. 8)

Na wielkiej scenie ¿ycia musimy zagraæ dobrze role sw± .

NIEWA¯NE CZY SERIE A ,B ,C1 ,C2 ,D ,JUVENTUS TO JEST NAPRAWDE WA¯NE .
Mark

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2004, 00:38

fredi pisze:Stanek_10 nie wiem dlaczego się tak niepokoisz. Z biegiem czasu do Juve będą napływać corasz młodsi i coraz lepsi zawodnicy (ja tak to wiedze) przeciez musi ktoś kiedyś zastąpić te gwiazdy które teraz grają.. Więc ja się o to nie martwie mam nadzieje że Juventus będzie wielki na wieki.. :D
Taa... tylko żeby Ci nowi to byli porządni gracze, na których czasem trzeba trovhe kasy sypnąć... a nie jakieś nowe promocje czy bonusy związane z wygasaniem kontraktów itd... Te kombinacje i oszczędności Moggiego mogą się źle skończyć... :(

PZU AZS i "Stara Dama"...
stazzorZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2004, 00:53

Stanek_10 pisze: Pomimo tego, ze wygrywaja graja naprawde brzydki futbol, brak im takiego polotu jak np Barcelonie
nie wiem jak wy ale ja kiedy widze zlatana osmieszającego monachijską obrone pakując im dziure podeszwą to nie mysle sobie ze brak nam polotu ani nie nazywam tego brzydkim futbolem

Obrazek
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2004, 10:04

Mysle, że nie ma się czego obawiać. Mamy kilku naprawdę świetnych zawodników (młodych!) którzy będą stanowili fundamenty Juve. Puki co jeszcze mamy kilku naprawdę doświadczinych zawodników, którzy nieprędko zakończa karierę. A w przyszłości Zlatan, Kapo, Blasi, Maresca :? Chielini :? Mam nadzieję, że wrócą do nas tacy piłkarze jak Benjamin, Chimentuco (chyba tak to sie pisze???) Boundlaiski (nie wiem jak sie to pisze :wink: )

ODPOWIEDZ