Sport w TVP

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
BOOM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2005, 21:09

taa zgadzam sie :P
Ja nawet nie pomyslalem o tym ze puszcza mecz MU-Sparta, nie ogladalem zadnych zwiastunow. Na pewniaka zrobilem sobie popcorn i ide na MECZ, wlaczam TVP a tam "zapraszamy wiec na I polowe spotkania MU-Sparta Praga". Mowie sobie jakis blad, dopiero TV wlaczylem wiec moze tez zachecali zeby ogladac tamten mecz. Przeczekalem reklamy, zaczyna sie transmisja............... A TU <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, na murawe wylatuje mi te czerwone diably. Lekko mowiac baardzo sie zdenerwowalem i od razu zasypalem TVP mailami (moi koledzy tez).
Tak prywatnie to wdzieczny jestem TVP ze puszczaja te mecze bo np. taka cyfra+ to troche droga, a zeby miec jeszcze canal+ niecieski to juz wogole wydaje mi sie absurdem zeby tyle kasy placic :P mysle jednak ze wybieraniem meczy powinien zajmowac sie ktos kompetentny zeby nie bylo wiecej takich wpadek :D (i nie pisze tak bo kocham JUVE, ale nawet z obiektywnego punktu widzenia mecz JUVE byl 1000x ciekawszy)

Obrazek
Radidam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2005, 21:58

Moim zdaniem takie firmy jak Canal + to sa zlodzieje ich telewizja jest dla tzw. Bogaczy bo tacy zwykli polacy zarabiajacy po 700 zł niebeda placic za abonament po 160 zł :x Powinna z ta sprawa cos zrobic telekomunikacja polska wykupic jakies prawa do transmisji albo polsat sport np. Jenda z lepszych lig np.hiszpanska wloska angielska czy francuska

Obrazek
El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2005, 22:25

Coś ktoś i gdzieś :-D powinien zrobić w związku z pusczaniem najlepszych meczów w najlepszych ligach tylko w telewizjach kodowanych.
"Biedny" kibic obejrzy tylko podczas lm co dwa tygodnie 2 mecze i od czasu do czasu jakiś sparing Reprezentacji, no i oczywiście wielkie imprezy typu Euro czy MŚ.
:o
Tak jak we wszystkich krajach europy zachodniej każdy kibic powinien mieć w weekend szanse na obejrzenie meczu przy piwku :-D

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2005, 23:49

ale to się nie opłaca, co piszecie. za transmisje meczów LM i poszczególnych meczów, federacje i kluby dostają ostrą kasę. zarabia też telewizja, która puszcza mecze. jeśli telwizja publiczna puszczałaby takie mecz, to z Canal+ i Polsatu Cyfrowego połowa użytkowniów by zrezygnowała. tak więc federacja woli podpisać kontrakt z telewizją niepubliczną, bo tam zarabiają obie strony...

hubi_007

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2005, 15:25

Gdyby wszyscy ludzie płacili abonament to dwa lub trzy mecze w tvp lecialy by na raz (TVP1, TVP2 i TVP3) , a tak to dupa zbita. :(

*oni nie maja kasy na nic bo nikt nie placi abonamentu, a jakby placili to by w telewizji puszczali to co chca ludzie ogladac a w polsce wiekszosc ludzi interesuje mecz Bayer-liverpool(mnie oczywisce Juve-Real)
to mialem na mysli
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2005, 15:49 przez hubi_007, łącznie zmieniany 1 raz.

Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2005, 15:35

Co do sportu w tvp to od dawna wiadomo że to chłam o braku klasy mówi sam fakt że na MŚ w Obersdorfie pojechał jednen wóż transmisyjny i to że pokazuja tylko skoki a co z fanami biegów i biathlonu zamiast tego wolą pokazywac jakieś durne programy publistyczne :x I co za to mam płacic abonament :? niech się popukają w głowe bo jak widze tą reklame o Teleexpresie to mi żal cztery litery sciska. W mojej rodzinie nigdy nie był opłacany abonament nie jest opłacany i nie bedzie opłacany bo to strata kasy niech Tvp bierze przykład z Rai - Są specjalne programy publistyczne a i jest kanał sporotwy.
Co do puszczanych meczów kierują sie polakami i tu się nie dziwie bo po meczu FCB -Juve który był naprawde nudny jak flaki z olejem mecz Juve puszczą dopiero w 1/4 lub 1/2 finału naprawde nie mamy się na co łudzic :cry:
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2005, 15:49 przez Bany_DG, łącznie zmieniany 1 raz.

lukask1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2005, 15:44

sport w TVP schodzi na psy... :twisted: np. zamiast pokazac mecz Juve-Real ktory wedlog mnie jest 100 razy lepszy od innych a oni pokazą super polski hit!!!! Liverpool-Bayer :evil: moze niedlugo pokaza nam jak Rasiak sobie strzela w 2 lidze angielskiej zamiast meczu LM bo tam polak sobie gra.... :| :roll:

Obrazek
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2005, 15:54

lukask1 pisze:sport w TVP schodzi na psy... :twisted: np. zamiast pokazac mecz Juve-Real ktory wedlog mnie jest 100 razy lepszy od innych a oni pokazą super polski hit!!!! Liverpool-Bayer :evil: moze niedlugo pokaza nam jak Rasiak sobie strzela w 2 lidze angielskiej zamiast meczu LM bo tam polak sobie gra.... :| :roll:
Najpierw jedziecie na TVP i Polsat Sport, że pokazują ten sam mecz, a teraz chcielibyście żeby tu i tu leciało Real - Juve. Troche obiektywizmu ...

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
lukask1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2005, 16:02

Wajron pisze:Najpierw jedziecie na TVP i Polsat Sport, że pokazują ten sam mecz, a teraz chcielibyście żeby tu i tu leciało Real - Juve. Troche obiektywizmu ...
no kto jechal ten jechal ze pokazuja ten sam mecz ale nie ja :wink: nie kazdy ma Polsat Sport i daltego pisze tak.. :?

Obrazek
ODPOWIEDZ