Juventus Turyn 2-0 AS Roma
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Uwazam ze po ciezkim i ciekawym meczu Juve wygra 3-1, mam nadzieje tylko ze zadnego pilkarza Juve nie dopadnie kontuzja, bo jak ogladalem ostatnie mecze to dziwnym trafem Pavel Nedved obrywa wiekszosc kopniakow po prawym kolanie, a Alex w sciegno achillesa. W koncu moze sie to zle skonczyc
oby nie. A co do meczu to jak zwykle licze na Capello ze przygotuje odpowiednia taktyke, oraz na to ze Ibrahimovic zagra w koncu na swoim poziomie i wkomponuje sie w zespol. Fajnie by bylo gdyby Zebina i Emerson pokazali klase swoim bylym kolegom z druzyny. No ale jak bedzie zobaczymy juz w czwartek, a dzis juz mecz Manchester - Arsenal tez swoja droga ciekawe widowisko.
A jeszcze apropos meczu z Roma to na stronce Asroma.pl znalazlem dosc ciekawa informacje : "Cassano na pewno nie zagra w spotkaniu z Palermo, ominie go też prawdopodobnie arcyważny mecz z aktualnym liderem Serie A, Juventusem Turyn" Nie wiem czy sie cieszyc, ale jednak wolalbym aby Roma wystapila w najsilniejszym skladzie zeby Romanisci nie mieli czym usprawiedliwiac pzegranej :twisted:
pozdr

A jeszcze apropos meczu z Roma to na stronce Asroma.pl znalazlem dosc ciekawa informacje : "Cassano na pewno nie zagra w spotkaniu z Palermo, ominie go też prawdopodobnie arcyważny mecz z aktualnym liderem Serie A, Juventusem Turyn" Nie wiem czy sie cieszyc, ale jednak wolalbym aby Roma wystapila w najsilniejszym skladzie zeby Romanisci nie mieli czym usprawiedliwiac pzegranej :twisted:
pozdr
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a
- _Jah
- Juventino
To będzie nasz najważniejszy sprawdzian w trwającym sezonie Serie A. Pomimo, że Roma przeżywa widoczny kryzys, czeka nas szalenie trudne zadanie. Dokładnie rok temu sytuacja była niemal identyczna. Wtedy jednak, pierwszym kolosem na naszej drodze była drużyna Interu Mediolan. Wówczas przegraliśmy 1-3, zaczynając fatalną passę niewyrazistych konfrontacji. To był punkt zwrotny i nie chciałbym, aby sytuacja miała się znowu powtórzyć. Poprzedni sezon przegraliśmy, gdyż w spotkaniach z największymi ponosiliśmy sromotne porażki. Pod żadnym pozorem więc, nie możemy dopuścić do podobnego obrotu spraw.
REMIS? to mało.. pragnę zwycięstwa i każdy inny wynik będzie wielkim niedosytem. Wielkim, gdyż Roma to wyjątkowy dla nas klub.. tym samym miło byłoby ich pokonać w czystej walce.
REMIS? to mało.. pragnę zwycięstwa i każdy inny wynik będzie wielkim niedosytem. Wielkim, gdyż Roma to wyjątkowy dla nas klub.. tym samym miło byłoby ich pokonać w czystej walce.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- Lypsky
- Juventino
Niech zgadne 8)Wojtom pisze:Nie wiadomo jak zareagują kibice z Rzymu.
Po raz kolejny potwierdza swoja glupote wyzwiskami,kretynskimi transparentami i glupi zachowaniem jak to zwykle w ich wyapdku bywa :?
Co do samego meczu to czekam na niego sporo czasu 8) Jest to dla mnie wazne spotkanie ktorego nie mozemy przegrac.Roma bedzie chciala sie odegrac za wszystko co mialo miejsce ostatnio (transfery) ale wierze ze Bianconeri beda wlaczyc z calych sil.Podwojnie zmotywowani beda Zebina i Emerson aby pokazac swoje umiejetnosci i ograc tych ktorzy nazywali ich zdrajcami.Mam nadzieje ze Puma cos usrzeli,byloby milo 8)
Wazna jest skutecznosc,Zlatan musi sie przebudzic i zaczac zdobywac bramki bo asysty to troche malo.Nedved musi wziasc ciezar gry na swoje braki dlatego powinien zaprezentowac sie lepiej niz w ostatnich spotkanich.
Wazne jest zeby nie stracic gola,nasza obrona powinna poradzic sobie,szczegolnie wierze w Zebine.Pozostaje miec nadzieje ze ostatni mecz ze Siena nie byl tylko jednym dobrym spotakniem DP ale takze przeciwko romie zaprezentuje wysoki poziom.
Na kogo trzeba uwazac w zespole przeciwnika??Cassano ostatnio gra tragicznie ale on jest nie przewidywalny i jezeli zagra przeciwko nam bedzie trzeba na niego uwazac.Montella ostatnio prezentuje sie bardzo dobrze dlatego bedzie trzeba odciac go od podan.Musimy uwazac na toffiego bo mimo iz jest malo inteligentny w pilke grac potrafi i jes niebezpieczny.Oprocz tego mlody i zdlony De Rossi.
Mam nadzieje ze pilkarze Juve opanuja w czwartek boisko i nie dadza pograc romie ktora zapewne od pierwszych minut bedzie chciala rzucic sie do ataku.
To spotkanie musze obejrzec dlatego wbijam sie do kumpla

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- juve21
- Juventino
Ja rownież nie moge się doczekać tego meczu.A to dlatego że po średniakach i slabych zespołach w końcu zmierzymy się z kimś z gornej pilki.Oczywiście każdy powie że takim zespolem był Bayern,zgadza się,ale mecz z Romą to coś innego.To klasyka ,ktora przyciąga na stadiony i przed telewizory tysiące ludzi.Może Roma nie gra teraz zachwycająco,ale to jednak Roma.Posiada kilka gwiazd i utalentowanych zawodników ktorzy na pewno zmobilizują się na ten mecz.Nasi też na pewno się zmobilizują i zapowiada się ciekawy mecz.Trudno mi też wyrokować co do wyniku,bo przy konfrontacji dwoch tak klasowych zespołow boisko nie jest żadnym atutem,a czasami wręcz może paraliżować.Wiadomo że gwizdy działają mobiluzująco na przeciwków :-D Moim zdaniem nie padnie też wiele bramek,bo zamiast finezji ,zobaczymy pewnie klasykę jeśli chodzi o taktykę i strategię.Chciałbym aby juve wygralo,osobiście stawiam 2:1 dla nas,ale wiem że bedzie cięzko..
Zawsze i wszędzie Juve w moim sercu będzie
- BIANCONERI
- Juventino
Mecze Juventusu z Romą to prawdziwe klasyki SerieA.Wiadomo,że kibice obu drużyn mówiąc delikatnie nie przepadają za sobą,a dodatkowym "smaczkiem" tegoż meczu będą osoby Capello,Emersona i Zebiny,którzy zdobywali sukcesy z Romą.Znana wszystkim jest ciężka sytuacja Romy,która miała olbrzymie problemy z trenerami(teraz wydaje się,że Del Neri zostanie w klubie dłużej niż chociażby Prandelli czy Voller),swoimi zawodnikami;Cassano i ostatnio Panucci.Roma zawodzi nie tylko w SerieA,ale przede wszystkim w Lidze Mistrzów,gdzie podopieczni Del Neriego przegrali wszystkie mecze.Jestem pewny,że klub ten w końcu się obudzi,ponieważ mają oni olbżymi potenciał.Nasi zawodnocy muszą zagrać najlepiej jak jest to możliwe,bo Roma w ostatnim czasie była od nas po prostu lepsza.Mam także wielką nadzieje,że Ibrahimovic zacznie grac na miare swoich możliwości.
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"

- Wojtom
- Juventino
Obys mial racje 8) ... bo jesli przyjdzie ich tyle co do tej pory przychodzilo, to wątpie zeby przegluszyli kibicow Romy... :?Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Jak mogą zareagować? Gramy na Delle Alpi wiec co jak co, ale większość będzie tifosich JUVE i to oni bedą dykotować warunki. Rzymian nie będzie nawet słychać, obyWojtom pisze: Zapewne bedzie sie trudno gralo Zebinie i Emersonowi, ale Capello rowniez nie bedzie mial lekko... Nie wiadomo jak zareagują kibice z Rzymu.![]()
Licze na sporą frekwencje tifosich !

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- Coldsoul
- Juventino
No coz.. Juve jest w swietnej formie a roma wrecz przeciwnie ale to o niczym nie swiadczy. w straciu takich druzyn wszystko jest mozliwe choc to my jestesmy faworytami i licze ze wygramy choc po ciezkim meczu.
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
To..będzie największe wyzwanie dla Juve do tej pory..
Zobaczymy jak zagraja przeciwko dobremu zespołowi z SerieA.
W LM wywiązali sie z zadania i po niezbyt ciekawej grze(ale skutecznej)"wygrali"..
Jeżeli mają zamiar grać tak samo przeciwko Romie , to nie wruże dobrego rezultatu..
Będzie trzeba przyśpieszyć gre i zagrać troszke bardziej agresywnie, jeżeli nie pokażemy tego od początku meczu to bedzie tak jak napisałem powyżej..
(..)>.
Zobaczymy jak zagraja przeciwko dobremu zespołowi z SerieA.
W LM wywiązali sie z zadania i po niezbyt ciekawej grze(ale skutecznej)"wygrali"..
Jeżeli mają zamiar grać tak samo przeciwko Romie , to nie wruże dobrego rezultatu..
Będzie trzeba przyśpieszyć gre i zagrać troszke bardziej agresywnie, jeżeli nie pokażemy tego od początku meczu to bedzie tak jak napisałem powyżej..

- Reggie
- Juventino
To byłby dobry wynik ale ja jestem jeszcze większym optymistą, stawiałbym nawet na 2-0 :twisted: I wątpię w to że Cassano wogóle zagra, nie układa mu się z trenerem, a trener tym bardziej nie będzie chciał aby Antonio zaprezentował się przed swoimi potencjalnymi nowymi pracodawcami._juvel_ pisze:... Po ciężkim meczu obstawiam 2-1 dla Juventusu, a bramki strzeli Alex i Emerson :twisted:a dla Romy Cassano.
Teoretycznie Juventus jest w dużo lepszej formie niż Roma, nie tylko dzięki lepszemu przygotowaniu fizycznemu, ale także mentalnie. Morale Romy są nadszarpnięte, ciągłe spory i kłoptnie z trenerem nie służą dobrze atmosferze w drużynie.
A więc po dobrym, ciężkim meczu 2-0 dla Juve, jedną z bramek pewnie ztrzeli Del Piero.
"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
- M.
- Juventino
Zapowiada się świetny mecz, który nareszcie pokaże możliwości Juventusu. Nie ma się co oszukiwać, do tej pory w Serie A mieliśmy raczej średniaków, w LM tylko Ajax i słabiutki mecz z Bayernem. Teraz mamy szansę pokazać, że celujemy w najwyższe trofea. Mam nadzieję, że Alex utrzyma skuteczność z meczu ze Sieną i zamknie usta wszystkim sceptykom. Roma mimo kryzysu to silna drużyna. Mam nadzieję, że Cassano nie zagra, to świetny piłkarz, który mógłby nam sprawić masę problemów. Totti mimo, że inteligencją nie grzeszy, to piłkę umie kopać. Na obronie Mexes i Panucci, ale ten drugi jest skłócony z działaczami :-D . Sądzę, że Juve wygra to spotkanie 8)
:roll:
- DamKam
- Juventino
No to bedzie pierwszy powazny mecz :-D Roma gra ostatnio slabo a Juve dobrze ale w takich meczach moim zdaniem nie ma faworytow.....
Ten mecz pokaze na co tak naprawde stac Juventus. Jak dotad jest super, tylko ze gralismy z teoretycznie slabymi przeciwnikami.
I ciekawe ile bedzie kibicow?????!!!!!!! Zeby nie przyniesli nam kolejnego wstydu tak jak z Bayernem.
Stawiam na 2:1 dla Juve albo remis.
Ten mecz pokaze na co tak naprawde stac Juventus. Jak dotad jest super, tylko ze gralismy z teoretycznie slabymi przeciwnikami.
I ciekawe ile bedzie kibicow?????!!!!!!! Zeby nie przyniesli nam kolejnego wstydu tak jak z Bayernem.
Stawiam na 2:1 dla Juve albo remis.
- wiwat
- Juventino
Na pewno bedzie to ciekawy mecz, ale obawiam sie zachowania kibicow z Rzymu, ktorzy nie raz juz pokazali na co ich stac :-/ Mam nadzieje, ze Roma zagra tak slabiutko jak dzis z Palermo i Juve wygra.Obstawiam 2-1 dla naszych.Pozdr.
- Machnes
- Juventino
Hm... Roma będzie dosyć osłabiona... Raczej nie zagra Cassano niewiadomo jak z Panuccim... dalej kontuzjowany jest Chivu
spadek formy zanotował De Rossi
Trzeba uważa na Tottiego, Montelle i Manciniego, którzy w piłkę grać bardzo dobrze potrafią....
Osobiście zadowoli mnie (jak i was chyba
) tylko rewanż za to 4;0 w zeszłym roku... szkoda, że Alex chyba się nie odważy na taki gest jak Totti... w końcu nasz kapita jest trochę bardziej cywilizowanym człowiekiem
I ma być komplet na Delle Alpi (w co ja wierzę
)

Trzeba uważa na Tottiego, Montelle i Manciniego, którzy w piłkę grać bardzo dobrze potrafią....
Osobiście zadowoli mnie (jak i was chyba

I ma być komplet na Delle Alpi (w co ja wierzę

- Vincitore
- Juventino
W Serie A kazdy potrafi i kazdy bardzo dobrzeMachnes pisze:
A co do tematu czytalem gdzies kiedys ze Totti powiedzial po przejsciu Emo i Zebiny ze jeszcze milej bedzie pokonywac Juve w tym sezonie no to zobaczymy juz w ten Weekand :twisted: