Bush Zostaje w "Białym Domu"
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Takie jest moje zdanie. Wysłał wojska do Iraku, choć nie miał dowodów, iż Irakijczycy pracują nad pociskami masowego rażenia. Jak dla mnie to to jest okupacja Iraku. Giną tam bezbronni i niewinni ludzie dzieci, kobiety... jeżeli ktoś doprowadza do czegoś takiego to dla mnie jest terrorystąDjJuve pisze:Rozumiem ze mozna nie lubic goscia ale zeby porownywac go do najwiekszego terrorysty naszych czasow :roll:UlTrAs pisze:Ja osobiście nie znosze Busha, poniewaz jest terrorystą niemniejszym niż Bin Laden.
- Dionizos
- Juventino
Bush zabil wiecej ludzi niz Bin Laden...DjJuve pisze:Rozumiem ze mozna nie lubic goscia ale zeby porownywac go do najwiekszego terrorysty naszych czasow :roll:UlTrAs pisze:Ja osobiście nie znosze Busha, poniewaz jest terrorystą niemniejszym niż Bin Laden.
- K.
- Juventino
Hm, no z tego co wiem to Bin Laden zabił mniej ludzi, no chyba, że irakijczyków liczymy inaczej niż amerykanów...DjJuve pisze:Rozumiem ze mozna nie lubic goscia ale zeby porownywac go do najwiekszego terrorysty naszych czasow :roll:UlTrAs pisze:Ja osobiście nie znosze Busha, poniewaz jest terrorystą niemniejszym niż Bin Laden.
1. Fakty podane w tym filmie potwierdzają się na każdym kroku, poogladaj TV, poczytaj gazety albo chociaz zajrzyj czasem na jakis onet.DjJuve pisze:Film zrobiony przez jednego z najwiekszych przeciwnikow Busha.Obraz w nim zawarty nie moze byc obiektywny przez sama wrogosc rezysera do prezydenta.Jaro pisze: A co do samego prezydenta Busha-naprawdę polecam film "Fahrenheit 9.11".Nie wiem czy go oglądałeś ale po tym co mówisz sądze że nie-także polecm poświęcić parę chwil na oglądanie tego filmu i przeanalizowanie zagadniej w nim zawartych.
2. Michael Moore to facet o poglądach lewicowych więc za Partią Demokratów raczej też nie przepada.
3. Zastanówmy się, a co Micheal Moore nie lubi Bush'a? Może za to, że oszukiwał w wyborach. Może za to, że po 11 wrzesnia, wywiozl saudyjczyków z USA, nawet ich nie przesłuchawszy, ale to pewnie tylko dlatego, że wpompowali kupę kasy w jego firmy które on sam z kolei doprowadził do bankructwa. Zaraz, a może dlatego, że zrzucił mase bomb na głowy irakijczykom, szukajac broni, a nie znalazl nic? Głupi ten Moore za takie pierdoły nie lubić George'a Dablju...
USA nam nie pomoga, no chyba, że na śląsku okryją ropę...DjJuve pisze:Hm skad ta pewnosc??Pavciooo pisze:A kto Polskę zaatakuje:lol: To nie te czasy co się trzeba było bać Niemiec i Rosji :roll: :lol:
Nigdy nie wiadomo co komu odbije
Zapomnijcie o wizach, jedyne o czym można rozmawiać to o zniesieniu wysokich opłat za samo złożenie podania o wize.DjJuve pisze:Od checi do zrobienia dluga drogaPavciooo pisze:A co do tematu to raczej Kerry, bo chce znieść wizy dla Polaków, a pozatym Bush niepotrzebnie atakował na Irak.... Więc uważam że lepszy byłby Kerry.
'Korzyści ekonomiczne' - przynjamniej jeden który wie po co była/jest ta wojna.bartusek pisze:Uważam, że z dwojga złego lepszy Bush... (...) Niestety mimo naszego zaangazowania w wojne nie widać znaczących korzyści ekonomicznych... Chociaż wydaje mi się, że jeśli juz czegoś oczekujemy od amerykańskiego prezydenta to Bush byłby lepszym kandydatem.... :-D
Powinniśmy sie wstydzić wysyłając naszych żołnierzy do Iraku z takich pobudek.
Kerry nie ma programu? A Bush ma?Bad_Magick pisze:No coz z dwojga zlego na pewno Bush. On przynajmniej ma namiastke programu politycznego. A Kerry ? Do tej pory caly czas slysze tylko jego naskakiwanie na Busha i chwalenie sie Wietnamem.

No, Bush ma się czym pochwalić, tatuś zamiast na wojnę wysłał go National Guard w najbardziej niebezpieczne miejsce świata... do Teksasu.
Dzieki wejsciu wojsk 'koalicji' do Iraku, mamy tam teraz najwiecej terrorystow na swiecie. Co chwile porwania, zabójstwa, egzekucje.Bad_Magick pisze: A czy on ma w ogole jakis pomysl na rzadzenie ? Moze zaprzestanie walki z terroryzmem ? To by dopiero bylo.
Obaj wygladaja śmiesznie.Bad_Magick pisze: Jak czasem widze wiece (tak mi to troche komunistycznie brzmi) przedwyborcze Kerrego to mi sie kojarzy on z takimi kreskowkowymi bohaterami - krotkie , nozki, duzy tulow, mala glowka.
Z tym, że Kerry wie jak jeść precle.
spadłem z krzesła...Bad_Magick pisze: Bush jest bardziej zdecydowanym czlowiekiem od Kerrego. Lepiej tez zna sytuacje w Iraku.
Pomijając Jugosławię i fabrykę aspiryny w Sudanie, którą wysadził było całkiem spokojnie. Niestety ludziom się nie spodobała Monika.Bad_Magick pisze:Moim zdaniem najlepiej byloby gdyby prezydentem po raz kolejny mogl zostac Bill Clinton, za jego kadencji wiele sporow bylo rozwiazywanych pokojowo, a wszystkie panstwa traktowane na rowni. No ale neistety ten scenariusz jest juz niemozliwy...
Wybór między Bushem a Kerrym to jak wybór między AIDS a rakiem. Stawiajac sie na miejscu amerykanow, wybralbym Kerry'ego, bo Bush to kompletny idiota.

- Lypsky
- Juventino
Co do Busha i Iraku zgadzam sie z wami.Gina tam niewinni ludzie a Bush wydal rozkaz okupacji (bo o zadnej broni bilogocznej nie ma mowy)
W ten sposob zabija coraz wiecej ludzi.
Co do filmu moze jest w nim zawarta prawda ale to wszystko wyglada jakby jeden chcial zniszczyc drugiego.
Wydaje mi sie ze jestem wielbicielem tego filmu?? :roll:
W ten sposob zabija coraz wiecej ludzi.
O mnie nie masz co sie martwic dochodza do mnie srodki masowego przekazu.kyle666 pisze: 1. Fakty podane w tym filmie potwierdzają się na każdym kroku, poogladaj TV, poczytaj gazety albo chociaz zajrzyj czasem na jakis onet.
Co do filmu moze jest w nim zawarta prawda ale to wszystko wyglada jakby jeden chcial zniszczyc drugiego.
Moore wielokrotnie mowil o niecheci do Busha.Wyglada to jakby chcial aby Busha skompromitowac zniszczyc.Przez to film nie moze byc obrazem obiektywnym(a moze jest w nim zawarta prawda).kyle666 pisze:. Zastanówmy się, a co Micheal Moore nie lubi Bush'a? Może za to, że oszukiwał w wyborach. Może za to, że po 11 wrzesnia, wywiozl saudyjczyków z USA, nawet ich nie przesłuchawszy, ale to pewnie tylko dlatego, że wpompowali kupę kasy w jego firmy które on sam z kolei doprowadził do bankructwa. Zaraz, a może dlatego, że zrzucił mase bomb na głowy irakijczykom, szukajac broni, a nie znalazl nic? Głupi ten Moore za takie pierdoły nie lubić George'a Dablju...
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Bad_Magick
- Juventino
kyle 666 bardzo chetnie zobaczylbym Twoją wypowiedź w tym temacie. Nie cytowanie innych i tylko ciągłe negowanie tego co powiedzieli. Nie dziwię się, że wolisz Kerrego jeśli sam prowadzisz dyskusję dokładnie w ten sam sposób co on: nic od siebie, tylko komentowanie wypowiedzi innych.
Wierzę, że jeszcze zobaczę Twoje zdanie w tym temacie, bo wiedzę masz, warto żebyś się nią z nami podzielił.
Niestety nie mogę pozostać obojętny na kilka wypowiedzi.
Wierzę, że jeszcze zobaczę Twoje zdanie w tym temacie, bo wiedzę masz, warto żebyś się nią z nami podzielił.
Niestety nie mogę pozostać obojętny na kilka wypowiedzi.
Przepraszam, uczestnictwo w wojnie z Wietnamem jaki ma związek z prezydenturą. Że niby nauczył się tam czegoś co mu się przyda w Białym Domu ?kyle666 pisze:Kerry nie ma programu? A Bush ma?Bad_Magick pisze:No coz z dwojga zlego na pewno Bush. On przynajmniej ma namiastke programu politycznego. A Kerry ? Do tej pory caly czas slysze tylko jego naskakiwanie na Busha i chwalenie sie Wietnamem.![]()
No, Bush ma się czym pochwalić, tatuś zamiast na wojnę wysłał go National Guard w najbardziej niebezpieczne miejsce świata... do Teksasu.
Wyzwolenie Iraku spod rządów Saddama spowodowało wylęg terrorystów...przepraszam, co masz na myśli ? nagle przekonali się do dżihadu ? Już ja sobie wyobrażam co oni przyszykowaliby dla Świata gdyby nikt ich nie ścigał w Iraku, Afganistanie, gdziekolwiek.kyle666 pisze:Dzieki wejsciu wojsk 'koalicji' do Iraku, mamy tam teraz najwiecej terrorystow na swiecie. Co chwile porwania, zabójstwa, egzekucje.Bad_Magick pisze: A czy on ma w ogole jakis pomysl na rzadzenie ? Moze zaprzestanie walki z terroryzmem ? To by dopiero bylo.
Z różnymi ludzmi przyszło mi polemizować na forum, ale jeszcze nikt w taki sposób nie skomentował(choć trudno to nawet nazwać komentarzem) moich wypowiedzi. Nie wiem czy mam się zapytać co miały znaczyć te słowa czy lepiej spytać czy nic Ci sie nie stało....kyle666 pisze:spadłem z krzesła...Bad_Magick pisze: Bush jest bardziej zdecydowanym czlowiekiem od Kerrego. Lepiej tez zna sytuacje w Iraku.
- K.
- Juventino
Chyba dość wyraźnie napisałem jakie jest moje zdanie w tym temacie. Przeczytaj tamtą wypowiedź kilka razy jesli nie rozumiesz.Bad_Magick pisze:kyle 666 bardzo chetnie zobaczylbym Twoją wypowiedź w tym temacie. Nie cytowanie innych i tylko ciągłe negowanie tego co powiedzieli. Nie dziwię się, że wolisz Kerrego jeśli sam prowadzisz dyskusję dokładnie w ten sam sposób co on: nic od siebie, tylko komentowanie wypowiedzi innych.
Napisales, że Kerry sie tym 'chwali', ja pytam wiec czym moze pochwalic sie Bush?Bad_Magick pisze: Niestety nie mogę pozostać obojętny na kilka wypowiedzi.Przepraszam, uczestnictwo w wojnie z Wietnamem jaki ma związek z prezydenturą. Że niby nauczył się tam czegoś co mu się przyda w Białym Domu ?kyle666 pisze:Kerry nie ma programu? A Bush ma?Bad_Magick pisze:No coz z dwojga zlego na pewno Bush. On przynajmniej ma namiastke programu politycznego. A Kerry ? Do tej pory caly czas slysze tylko jego naskakiwanie na Busha i chwalenie sie Wietnamem.![]()
Czego się nauczył Kerry? Mam nadzieję, że w przeciwienstwie do Bush'a nauczył sie cenić ludzie życie.
USA same są sobie winne, całe dziesieciolecia sponsorowali terrorystów na całym swiecie. Gdyby usunęli Saddama po "Pustynnej Burzy" nie byłoby tej wojny i ofiar.Bad_Magick pisze: Wyzwolenie Iraku spod rządów Saddama spowodowało wylęg terrorystów...przepraszam, co masz na myśli ? nagle przekonali się do dżihadu ? Już ja sobie wyobrażam co oni przyszykowaliby dla Świata gdyby nikt ich nie ścigał w Iraku, Afganistanie, gdziekolwiek.
Co ma mysleś dzieciak którego rodziców zabily amerykanskie bomby? Kogo w przyszlosci bedzie uwazal za swego wroga?
Dzieki za troske, niestety wciaz zyje.Bad_Magick pisze:Z różnymi ludzmi przyszło mi polemizować na forum, ale jeszcze nikt w taki sposób nie skomentował(choć trudno to nawet nazwać komentarzem) moich wypowiedzi. Nie wiem czy mam się zapytać co miały znaczyć te słowa czy lepiej spytać czy nic Ci sie nie stało....kyle666 pisze:spadłem z krzesła...Bad_Magick pisze: Bush jest bardziej zdecydowanym czlowiekiem od Kerrego. Lepiej tez zna sytuacje w Iraku.
Jezeli mowisz, że Bush zna sytuacje w Iraku - to wybacz ale musi spowodowac to moje rozbawienie.
==============================================
DjJuve pisze:O mnie nie masz co sie martwic dochodza do mnie srodki masowego przekazu. Co do filmu moze jest w nim zawarta prawda ale to wszystko wyglada jakby jeden chcial zniszczyc drugiego.kyle666 pisze: 1. Fakty podane w tym filmie potwierdzają się na każdym kroku, poogladaj TV, poczytaj gazety albo chociaz zajrzyj czasem na jakis onet.
A uważasz, że niechęć Moore'a jest bezpodstawna? Nie lubi go i dlatego zrobił film w którym powiedział tylko prawdę. Cóż w tym złego?DjJuve pisze:Moore wielokrotnie mowil o niecheci do Busha.Wyglada to jakby chcial aby Busha skompromitowac zniszczyc.Przez to film nie moze byc obrazem obiektywnym(a moze jest w nim zawarta prawda).
Troche mnie poniosło, przepraszam.kyle666 pisze: poogladaj TV, poczytaj gazety albo chociaz zajrzyj czasem na jakis onet

- Bany_DG
- Juventino
Zrobiłeś dokladnie o co "posądził" cie Bad_Magick negujesz czyjeś wypowiedzi nie sztuka komentować co powiedzieli inni na ten teamt każdy głupi tak potrafi zamiast komętować co napisali inni wyraził swoje zdanie w sensowny sposóbkyle666 pisze:[...]
- Dionizos
- Juventino
A kto ich tam sciga? Dziennikarze Tvnu? Armia amerykanska nie jest w iraku zeby scigac terrorystow, zreszta Ci ktorzy sa Iraku nie znacza nic. Amerykanie sa tam dla ropy. Oczywiscie teraz wszyscy zaczna rzucac tekstami o nieoplacalnosci tej wojny. Myslicie, ze Bush mial zamiar poprzestac na iraku? Po co powstala "os zla"? Zupelnie przypadkiem sa na niej kraje bogate w rope.Bad_Magick pisze:Wyzwolenie Iraku spod rządów Saddama spowodowało wylęg terrorystów...przepraszam, co masz na myśli ? nagle przekonali się do dżihadu ? Już ja sobie wyobrażam co oni przyszykowaliby dla Świata gdyby nikt ich nie ścigał w Iraku, Afganistanie, gdziekolwiek.
Co do wyborow... Kyle666, Kery jest nie mniejszym kretynem niz Bush. Do niedawna sadzil, ze jest z pochodzenia Irlandczykiem, a dowiedzial sie, ze pochodzi z zydowskiej rodziny, gdzies z Polski

- K.
- Juventino
Mnie sie jednak wydaje, że w moich komentarzach jest więcej treści niż w Twoim poście.Juventin pisze:wczoraj postawiłbym na Kerry'go ale z tą Polską przesadził za to zachowanie bush'a było wzorowe zawsze uważełem że poloki taki partner dla usa jak z koziej du** trąbka a tu prosze bardzo nasze starania nie poszły na marne bravo Bush dopiero teraz cie doceniłem
====================
Tak Dionizos, przecież napisałem, że za obojgiem nie przepadam.
Jednak Bush jest wiekszym pajacem niż Kerry, w mojej ocenie przynajmniej. Co do pochodzenia

- Bad_Magick
- Juventino
kyle666 pisze:Chyba dość wyraźnie napisałem jakie jest moje zdanie w tym temacie. Przeczytaj tamtą wypowiedź kilka razy jesli nie rozumiesz.[/qoute]Bad_Magick pisze:kyle 666 bardzo chetnie zobaczylbym Twoją wypowiedź w tym temacie. Nie cytowanie innych i tylko ciągłe negowanie tego co powiedzieli. Nie dziwię się, że wolisz Kerrego jeśli sam prowadzisz dyskusję dokładnie w ten sam sposób co on: nic od siebie, tylko komentowanie wypowiedzi innych.
Nie, nie widziałem tam nic poza odnoszeniem się do wypowiedzi innych. Twoje zdanie jest takie, że jeden jest jak Rak a drugi jak AIDS...to są jedyne słowa które napisałeś od siebie, a nie jako odpowiedź na wypowiedzi innych. I nie traktuj mnie proszę jak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
Tu się muszę zgodzić, ale co ma do tego twój "idiota Bush" ? Spija piwo, które nawarzyli inni, ale czy to tak źle, że z ym walczy ?kyle666 pisze: USA same są sobie winne, całe dziesieciolecia sponsorowali terrorystów na całym swiecie. Gdyby usunęli Saddama po "Pustynnej Burzy" nie byłoby tej wojny i ofiar.
Nieno My przecież też mamy comiesięczne krucjaty na RFN, za to co nam w XX wieku przez dwie wojny zrobili... To nie jest normalne, ale taka jest właśnie wojna, nic nie poradzimy.kyle666 pisze: Co ma mysleś dzieciak którego rodziców zabily amerykanskie bomby? Kogo w przyszlosci bedzie uwazal za swego wroga?
Powiedziałem, że zna lepiej niz Kerry, nie powiedziałem w jakim stopniu.kyle666 pisze: Dzieki za troske, niestety wciaz zyje.
Jezeli mowisz, że Bush zna sytuacje w Iraku - to wybacz ale musi spowodowac to moje rozbawienie.
- K.
- Juventino
Wszystkie komentarze są mojego autorstwa, mało tam treści?Bad_Magick pisze: Nie, nie widziałem tam nic poza odnoszeniem się do wypowiedzi innych. Twoje zdanie jest takie, że jeden jest jak Rak a drugi jak AIDS...to są jedyne słowa które napisałeś od siebie, a nie jako odpowiedź na wypowiedzi innych. I nie traktuj mnie proszę jak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
Z czym walczy? Z bronią masowego rażenia której nie ma?Bad_Magick pisze:Tu się muszę zgodzić, ale co ma do tego twój "idiota Bush" ? Spija piwo, które nawarzyli inni, ale czy to tak źle, że z ym walczy ?kyle666 pisze: USA same są sobie winne, całe dziesieciolecia sponsorowali terrorystów na całym swiecie. Gdyby usunęli Saddama po "Pustynnej Burzy" nie byłoby tej wojny i ofiar.
Z Bin Ladenem którego rodzinę wypuszcza z USA?
Obejrzyj dziennik to zobaczysz ile lat maja dzieciaki które wysadzają się w żydowskich autobusach. Moze zrozumiesz o co mi chodzi.Bad_Magick pisze:Nieno My przecież też mamy comiesięczne krucjaty na RFN, za to co nam w XX wieku przez dwie wojny zrobili... To nie jest normalne, ale taka jest właśnie wojna, nic nie poradzimy.kyle666 pisze: Co ma mysleś dzieciak którego rodziców zabily amerykanskie bomby? Kogo w przyszlosci bedzie uwazal za swego wroga?
Podejscie 'taka jest wojna - nic na to nie poradzimy' napawa mnie najwiekszym obrzydzeniem.
Ale się podłożyłes...Bad_Magick pisze:Powiedziałem, że zna lepiej niz Kerry, nie powiedziałem w jakim stopniu.kyle666 pisze: Dzieki za troske, niestety wciaz zyje.

- Jaro
- Juventino
Tak na marginesie chciałbym wspomnieć że brat Michaela Moora zginął podczas zamachów terrorystycznych na WTC...kyle666 pisze: Zastanówmy się, a co Micheal Moore nie lubi Bush'a? Może za to, że oszukiwał w wyborach. Może za to, że po 11 wrzesnia, wywiozl saudyjczyków z USA, nawet ich nie przesłuchawszy, ale to pewnie tylko dlatego, że wpompowali kupę kasy w jego firmy które on sam z kolei doprowadził do bankructwa. Zaraz, a może dlatego, że zrzucił mase bomb na głowy irakijczykom, szukajac broni, a nie znalazl nic? Głupi ten Moore za takie pierdoły nie lubić George'a Dablju...
- Bad_Magick
- Juventino
kyle666, udowadniasz, że wszystko da się wytłumaczyć i postawić w innym świetle. Piszes coś, że się podłożyłem...rzeczywiście, tym razem nie rozumiem.
Nie będę odpowiadał na Twoje zarzuty bo i tak wymyślisz coś w stylu palestyńskich dzieci, żeby tylko udowodnić że Bush to idiota, a Kerry trochę mniej.
Na moja odpowiedź w sprawie finansowania broni dla Afgańczyków w wojnie przeciwko sowietom odpowiedziałeś mi o wypuszczaniu rodziny Bin Ladena z USA, ja rozumiem, że jest jakaś droga kolokacji, no ale jest tak długa, że jedno ma się do drugiego jak piernik do wiatraka...
Jeśli chcesz dalej pisać 'treściwe komentarze własnego autorstwa' to proszę żeby to miało jakieś w miare bliskie odniesienie do komentowanej treści.
Chętnie przeczytam jakie Ty masz podejście do wojny ?
Nie będę odpowiadał na Twoje zarzuty bo i tak wymyślisz coś w stylu palestyńskich dzieci, żeby tylko udowodnić że Bush to idiota, a Kerry trochę mniej.
Na moja odpowiedź w sprawie finansowania broni dla Afgańczyków w wojnie przeciwko sowietom odpowiedziałeś mi o wypuszczaniu rodziny Bin Ladena z USA, ja rozumiem, że jest jakaś droga kolokacji, no ale jest tak długa, że jedno ma się do drugiego jak piernik do wiatraka...
Jeśli chcesz dalej pisać 'treściwe komentarze własnego autorstwa' to proszę żeby to miało jakieś w miare bliskie odniesienie do komentowanej treści.
Chętnie przeczytam jakie Ty masz podejście do wojny ?
- Lypsky
- Juventino
Moze i nie jest bezpodstawna ale niewiadomo czy robiac ten film chcial pokazac prawde czy dowalic Bushowi.kyle666 pisze:A uważasz, że niechęć Moore'a jest bezpodstawna? Nie lubi go i dlatego zrobił film w którym powiedział tylko prawdę. Cóż w tym złego?
Zgadzam sie z tym w 100%Dionizos pisze: A kto ich tam sciga? Dziennikarze Tvnu? Armia amerykanska nie jest w iraku zeby scigac terrorystow, zreszta Ci ktorzy sa Iraku nie znacza nic. Amerykanie sa tam dla ropy. Oczywiscie teraz wszyscy zaczna rzucac tekstami o nieoplacalnosci tej wojny. Myslicie, ze Bush mial zamiar poprzestac na iraku? Po co powstala "os zla"? Zupelnie przypadkiem sa na niej kraje bogate w rope.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady