Roma "wyleci" z LM

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Spitfire

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2004, 21:07

powinien byc walkower dla dynama,represje wobec romy podobne jak przy wiśle(patrz Dino B.) i dla mexesa(a miał grać w juve) tez dyskwalifikacja.

tylko margaryna mleczna jest na ciążę skuteczna
Junakson

Madridista
Madridista

Nieprzeczytany post 18 września 2004, 21:20

z całego serca zycze Romie zeby wyleciala z ligi mistrzów

BiancoNerri_

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 września 2004, 23:32

Widze więc, że twoje serce jest przesiąknięte nienawiścią do Romy :twisted: Ja nie życzyłbym tego żadnemu włoskiemy klubowi (nawet Milanowi :evil: ), a wy tacy okrutni, ojj...

grzesiekk84

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 września 2004, 00:53

Czytam te wasze posty i powiem szczerze dziwię się postawie większości. Rozumiem że Juve i Roma nie są najbliższymi sobie klubami ale zdecydowanie zgadzam sie z Peja(ą?). Mówi się że klub to kibice ale prawda jest taka że kibiców się nie wybiera. A teraz ucierpią piłkarze, prezes i prawdziwi fani. Szkoda. Jestem zwolennikiem umiarkowanej i rozsądnej kary. Zgadzam się z walkowerem a co do pozostałych represji... hmm może by ich tak zobowiązać do lepszego zabezpieczenia stadionu przed pseudokibicami? (np pełny monitoring a w razie jakichś rozrób dożywotni zakaz wstępu na stadion). Nie wiem tylko na ile takie zobowiązanie udałoby się wyegzekwować. Ale może warto spróbować.

TottiGol

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2004, 02:11

[quote="jeżak"]Zasłużyli na karę podobną do Wisły. Jeśli tak się nie stanie, to będzie oznaczało, że prawo nie dla wszystkich jest takie samo a UEFA faworyzuje większe kluby.[/quote]

Na Wiśle poleciał nóż, a nie moneta. Co innego wpuścić na stadion <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> z nożem, a co innego z monetami w portfelu. Na różnych stadionach co chwila idioci rzucają coś na boisko jak im się coś nie spodoba, a Roma miała tego pecha, że ich "kibic" trafił... Dyskwalifikacja to zdecydowanie za wysoka kara. Poza tym spróbujcie upilnować każdego z osobna... Niemożliwe, ale jednak klub ucierpi... :(

Forza Roma
K.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2004, 02:20

Nóż, moneta, zapalniczka co za różnica jak chcesz zrobić komuś kuku to możesz użyć nawet parasolki. Zastanawia mnie jedno - jak to jest, że nie zdarzyło się to nigdzie indziej tylko w Rzymie? Tylko kibice Romy dysponują tak zadziwiającą celnością?

Trochę pokory...

Obrazek
Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2004, 09:00

Co innego wpuścić na stadion <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> z nożem, a co innego z monetami w portfelu
ja czytalem o zapalniczce.
nie sadze zeby zwykla moneta mogla przebic skore do tego stopnia.

poza tym spróbujcie upilnować każdego z osobna... Niemożliwe, ale jednak klub ucierpi...
jednak mozliwe skoro takie wypadki sa sporadyczne.
zreszta czy to pierwszy tego typu "wypadek" z udzialem waszych kibicow ? nie.
na derbach pokazali co potrafia. a za mecz z galata dalej wyrok w zawieszeniu obowiazuje.

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2004, 19:10

UEFA ukarała Romę walkowerem w meczu z Dynamem Kijów i nakazem rozegrania dwóch meczów przy pustych trybunach
Przed tygodniem tuż po I połowie meczu Ligi Mistrzów Roma - Dynamo Kijów (0:1) sędzia Anders Frisk został ugodzony w głowę przedmiotem rzuconym z trybun. Szwed zalał się krwią. Mecz został przerwany. Arbiter stwierdził, że boi się o bezpieczeństwo swoje i asystentów.

UEFA potraktowała rzymian dość łagodnie. Warto przypomnieć, że w 1998 r. Wisła Kraków za podobne przewinienie (nóż rzucony z trybun trafił w głowę zawodnika drużyny przeciwnej) została na rok wyrzucona z pucharów.

Przy pustych trybunach odbędą się mecze: Roma - Bayer Leverkusen (3 listopada) i Roma - Real Madryt (8 grudnia).

http://sport.gazeta.pl/sport/1,35335,2297044.html

A więc jednak walkower. Moim zdaniem powinni wylecieć z LM.

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2004, 19:16

NOoo wspaniale miało być wykluczenie z LM nawet na 2 lata, zamknięcie stadionu, a tu prosze - UEFa znowu pokazała co potrafi. Skandal wg. mnie, bo nie może się dziać tak, że poważne zranienie sędziego kończy się tylko walkowerem. To tylko zachęta, a nie przestroga przed kolejnymi takimi zdarzeniami, bo kto będzie sie bał łamać prawa UEFY skoro ta olewa sprawę ... :evil:

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2004, 19:28

Też sie z tym zgadzam werdykt (w porównaniu z wisłą) JEST SKANDALEM :!: :!: :!: ale z drugiej strony nie powinno karać sie klubów za pojedyńcze występki a krani powinni być sami "zainteresowani kibice" a jak byś my sie zachowali gdyby dotyczyło to nas :?: nie wiadomo kluby powinno karać sie za jakieś większe zadymy a nie przez jakiegoś chorego <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> :evil: (sorry za wyraz ale takich ludzi można tylko tak nazywać) ale taka jest sprawiedliwość :!: niestety :(

Marezmo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2004, 19:47

Jestem zniesmaczony decyzją UEFY i uważam ją za skandal!

Zwłasza, że ostatnia kara dla Romy była w zawieszeniu, które jeszcze nie minęło i ukaranie ich tylko walkowerem i zakazem wstępu publiczności na 2 meczu kwituję tylko krzywym uśmiechem... :? :? :?

Ciekawe co teraz powie mądry totti o decyzji uefy... Pewnie znowu będziemy świadkami rzymskiego taktu i kultury oraz pokory... :?

Szkoda gadać...

Maggie Del Piero

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2004, 09:32

o boszzzzzz
To woła o pomstę do nieba, przecież to nie kara!!!!!!!!!!
Dwa mecze bez kibiców i walkower???????? to jest śmieszne, tam chyba ktoś na głowę upadł. Wisła powinna teraz sie dopominać jakichś wielkich odszkodowań za decyzję w ich sprawie :evil: :evil: :evil:
Wiem że nie ma sprawiedliwości na Świecie ale to jest śmieszne;/

Najtańszy Show na jaki stać ten utytłany w szmirze świat ....
Marezmo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2004, 11:42

Korespondent Rzeczpospolitej Piotr Kowalczuk pisze o okolicznościach zranienia sędziego podczas meczu Ligi Mistrzów poiędzy AS Roma a Dynamem Kijów. Incydent będzie kosztował włoski klub kilkanaście milionów euro.

15 września Dynamo zasłużenie prowadziło na rzymskim Stadionie Olimpijskim 1:0 po pięknym strzale Gavrancica z wolnego. Szwedzki sędzia Frisk zagwizdał na przerwę. Wtedy nabytek Romy, Francuz Phillippe Mexes, podszedł od tyłu do napastnika Dynama Verpakovskisa, lekko go popchnął, a na dokładkę kopnął. Ten upadł, jakby go uderzył Mike Tyson. Frisk pokazał Francuzowi czerwoną kartkę. Po krótkich przepychankach sędziowska trójka rozpoczęła marsz do szatni.

Obrzuceni zostali (z trybuny honorowej!) zapalniczkami i monetami. Jedna moneta ugodziła Friska w czoło. Twarz sędziego natychmiast zalała się krwią. Przy zejściu do szatni upadł. Potem Friskiem zajął się lekarz. Komunikat spikera, że sędzia czuje się źle i że udzielana jest mu pomoc medyczna, czterdziestotysięczna widownia przyjęła z wielkim entuzjazmem, skandując: "Powinieneś umrzeć!" (Devi morire). Po 50 minutach oczekiwania ogłoszono, że mecz nie zostanie dokończony.

Nazajutrz zszokowana włoska prasa, burmistrz Rzymu Veltroni, prezes Romy Sensi i dyrektor Baldini potępili w czambuł chuligana i pokajali się w imieniu Italii, Rzymu i klubu. Ale już następnego dnia ruszyła rozpisana na wiele głosów kampania nienawiści do sędziego Friska. Co szokujące, biorą w niej udział wszyscy, nawet wyważona "Corriere della Sera" i spokojny z natury trener włoskiej kadry Marcello Lippi. W tej chwili cała Italia jest przekonana, że Frisk jest sam sobie winien i na dobrą sprawę na cios w głowę zasłużył już dawno.

(...) Dotychczas za wszystko obwiniano fanatyków zasiadających na łukach trybun. Tym razem monetę rzucono z trybuny honorowej. I nie był to wyczyn "jednego imbecyla", jak kłamią adwokaci Romy w trzydziestostronicowym raporcie do komisji dyscyplinarnej UEFA. Z trybuny honorowej poleciał na schodzących do szatni sędziów cały grad przedmiotów, ale tylko jeden trafił. To rzucone euro będzie kosztować Romę kilkanaście milionów.

Źródło: http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wid=5798011&kat=1752

Jestem zszokowany tym co przeczytałem :shock:
Zawsze gardziłem romą, ale teraz moja pogarda i nienawiść do tego klubu jest jeszcze większa...
Trybuna honorowa, kłamstwa adwokatów klubu, te okrzyki publiczności, zachowanie nowych piłkarzy, który już zdążyli przesiąknąć "romizmem" :?
Już dawno trzęsły mi się ręce kidy słyszałem nazwę tego klubu, ale teraz ta nazwa wywołuje we mnie taką złość, że brak mi słów.

Jak można być takim prefidnym i bezczelnym? Czy oni naprawdę uważają, że rządzą piłkarskim światem? Że sędzia powinien sędziowac pod nich? I że nie powinien wykonywac swoich obowiązków, bo "kibicom" :? romy (przepraszam za przekleństwo) może się to nie spodobać? No, ale widzę, że UEFA swoją decyzją tylko utwierdzi ich w tym błędnym przekonaniu...

Biało-czarni bohaterowie proszę Was! Zniszczcie ich w podczasu meczu!

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2004, 13:56

Ta decyzja to parodia :lol: :lol: :lol:
Golym okiem widac ze swiat futbolu jest podzielony na lepszych i na slabszych.Wystarczy sobie przypomniec dyskwalifikacje Wisly :? tym razem Uefa byla nadzwyczaj lagodna.Bardzo dziwne :x
Nie ma co sie dziwic ze panuje przemoc na stadionach jezli za takie rzeczy kara sie kluby w tak lagodny sposob.Walkower i gra bez kibicow to zadna kara(i tak roma przegrywala a brak kibicow moze tylko im pomoc :? ).Za takie wybryki powinno dyskwalifikowac sie zespol bez wyjatkow czy to Juve roma lub Wisla.Nie zdziwie sie jezli beda kolejne incydenty rzucaniem w sedziego lub pilkarzy czym popadnie a przy tym robienia im krzywdy.Ubolewam nad ta decyzja ktora jest calkowicie niesprawiedliwa.Jezli dwa lata temu wywalono Wilse wczoraj powinno zrobic to samo z roma.
Obrzuceni zostali (z trybuny honorowej!) zapalniczkami i monetami. Jedna moneta ugodziła Friska w czoło. Twarz sędziego natychmiast zalała się krwią. Przy zejściu do szatni upadł. Potem Friskiem zajął się lekarz. Komunikat spikera, że sędzia czuje się źle i że udzielana jest mu pomoc medyczna, czterdziestotysięczna widownia przyjęła z wielkim entuzjazmem, skandując: "Powinieneś umrzeć!" (Devi morire).
Obraz rzymskich kibicow :?
Ale już następnego dnia ruszyła rozpisana na wiele głosów kampania nienawiści do sędziego Friska. Co szokujące, biorą w niej udział wszyscy, nawet wyważona "Corriere della Sera" i spokojny z natury trener włoskiej kadry Marcello Lippi. W tej chwili cała Italia jest przekonana, że Frisk jest sam sobie winien i na dobrą sprawę na cios w głowę zasłużył już dawno.
Nigdy nie uwierze ze Marcello powiedzial ze Frisk zasluzyl sobie na to :? wymysl dziennikarzy
I nie był to wyczyn "jednego imbecyla", jak kłamią adwokaci Romy w trzydziestostronicowym raporcie do komisji dyscyplinarnej UEFA. Z trybuny honorowej poleciał na schodzących do szatni sędziów cały grad przedmiotów, ale tylko jeden trafił
Lecz Uefa uwierzyla :?
Widac jakich to wspanialych kibicow ma roma.Pomyslec ze na ich forum jeszcze niedawno tak nimi sie zachwycali :?
To rzucone euro będzie kosztować Romę kilkanaście milionów.
Przynajmniej jedna pozytywna rzecz z tej calej afery :?

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
ODPOWIEDZ