Polska - Anglia 1:2 (el.MS)

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ

Kto wygra mecz?

Czas głosowania minął 06 września 2004, 21:47

Polska
18
31%
remis
14
24%
Anglia
26
45%

Liczba głosów: 58
eLeM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2004, 12:39

Ludzie trzeba być dobrej myśli!!! Anglia jest nie w formie, miejmy nadzieje że na równi pochyłej. Poza tym mogą mieć np. zły dzień, masowe rozwolnienie (hehe) lub trawa będzie za twarda. Ja tam wierze że jesteśmy w stanie ich pokonać (zawsze możemy beszczelnie faulować w razie sytuacji podbramkowej i spokojnie patrzeć jak david idzie do piłki :)) Kibicujcie biało-czerwonym (choćby dlatego że wypada).
Doooo booooojuuuuu pooooooooolskoooo-o-o :)

Obrazek
darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2004, 12:43

kouba pisze: Jedo partnerem nie chce aby byl Wlodarczyk. Nie bede pisal za jakiego go pilkarza uwazam, bo wie ze tu tez sa Legionisci :wink: Dalbym szanse Niedzielanowi, alby gdy ten nie bedzie sie czul na silach to Kryszlowiczowi.
Ja jednak bardzo ubolewam, że Włodarczyk nie zagra. Bardzo głupio załapał czerwona kartke. W meczu z Irlandia płn. zaprezentował sie wg mnie duzo lepiej niz Żurawski, a nie ma sie co oszukiwac nie mamy dobrych napastników. Niedzielan problemy zdrowotne, Rasiak całkowicie bez formy, a to co pokazał Kryszałowicz w końcówce meczu z Irlandią wole nie komentować. kouba zapewniam Cie, że nie jestem Legionistą, ale dla mnie Włodarczyk jak najbardziej by sie przydał w meczu z Anglią. Szkoda, że załapał czerwona kartke.

A jeśli chodzi o sam mecz to moje zdanie nie różni sie od przedmówców. Sukcesem bedzie remis i z takiego wyniku nalezy się cieszyć. Ja jednak zawsze jestem niepoprawnym optymistą i wierze, że każdy mecz można wygrać, ponieważ w sporcie nie takie rzeczy sie juz zdarzały. Oczywiście faworytem jest Anglia i to zapewne ona bedzie stroną przeważającą, lecz jesli długo będzie utrzymywał sie wynik 0:0 to wszystko może sie zdarzyć w koncówce.
Tak więc podsumowując: dużych szans Polakom nie daje, ale po cichu licze na niespodzianke.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2004, 13:49

kouba pisze:Jedo partnerem nie chce aby byl Wlodarczyk. Nie bede pisal za jakiego go pilkarza uwazam, bo wie ze tu tez sa Legionisci :wink:
Wiem za to za jakiego pilkarza uwazalbys go gdyby nie gral w Legii lecz np. w Wisle :roll:

Mam nadzieje ze zagramy na pozoiomie i nie osmieszymy sie.
Mysle ze ze remis bylby bardzo korzystnym wynikiem lecz wszystko w nogach naszych orlow.Zeby tylko nie bylo powtorki z meczu z Dania.

Natomiast jezeli chodzi o stadion to pozostaje miec nadzieje ze nie bedzie powtorki z meczu ze Szwecja kiedy to na meczu bylo sporo losi z trabkami.Zero dopingu tylko dmuchanie w rure :wink: Moze tym razem Polscy kibole sie pokaza i swoim spiewem pomoga Orlom zwyciezyc Anglikow :-D

znalazlem ciekawy artykul: http://sport.onet.pl/975951,wiadomosci.html

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2004, 14:00

DjJuve pisze:Natomiast jezeli chodzi o stadion to pozostaje miec nadzieje ze nie bedzie powtorki z meczu ze Szwecja kiedy to na meczu bylo sporo losi z trabkami.Zero dopingu tylko dmuchanie w rure :wink: Moze tym razem Polscy kibole sie pokaza i swoim spiewem pomoga Orlom zwyciezyc Anglikow :-D
I tu masz racje. Byłem ne meczu Polska- Węgry i od razu za mną siedziały jakieś dwa bałwany z trąbką i bębnem :/ zwracasz gościowi uwage a on Ci powie, że to jest mecz i nic go to nie obchodzi (oczywiście użyłem gładkiej formy :? ) Na Anglie kupiłem bilety już trochę lepsze... :) chciałbym być na meczu, który będę wspominał do końca życia, "marni" Polacy pokonali "wielką" Anglie :):) Mam nadzieje też, że kibice nie sprawią nam żadnych burd i ekscesów.

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2004, 14:17

Ja mam nadzieję że jednajk Janas wyciągnął wnioski po meczu z Danią, a nasi piłkarze ciężko pracowali na treningach by takich nie popełniać.
Myślę że jest nas stać nawet na jednobramkowe zwycięstwo z Anglikami.
Mam nadzieję że samo to ze gramy z Anglią zmobilizuje naszych kadrowiczów do dobrej gry.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2004, 16:23

Niestety, ale według mnie przegramy z Anglikami, ponieważ:
- stracili punkty z Austrią i teraz nie mogę sobie na to pozwolić
- grają w piłkę dużo lepiej niż my, newet jeśli nie są w najwyższej formie
- Polacy mają słabą psychikę, więc się przestraszą utytułowanych rywali

:roll:
mighal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2004, 17:16

no po zwyciestwie nad irlandią oczywiscie wszyscy życzą sobie zeby forma byłai na anglie. ale nie wierze ze polacy pokonają wyspiarzy. anglia nam dokopie i bedzie sie trzeba martwić jak podniesc potem piłkarzy na duchu.

lukask1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2004, 17:27

ja stawiam na remis, choc kozystniejsze dla nas byloby zwycieswo, ale remis tez bedzie dobrym wynikiem

Obrazek
Michael (L)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2004, 17:36

kouba pisze: Co do ustawienia Polakow mysle, ze bedzie bardzo podobne jak z Irlandia. Bramka i obrona pozostanie taka jaka byla. W pomocy Janas moze sciagnac Zienczuka. Mysle, ze Gorawski pokazal juz nie raz w Wisle, ze odpowiada mu ta pozycja, choc wczesniej gral na ataku. W srodku nie wiem co tam robi Lewandowski. Przeciez to jest parodia. Ja dalbym szanse Kukielce (choc to bardzo ryzykowne). Drugim srodkowym raczej pozostanie Mila. Na lewej to wiadomo. Krzynowek, jeden z dwojki Polakow, ktorzy sie pozytywnie wyrozniaja na tle innych (drugim jest Dudek). W ataku raczej na pewno pozostanie Zuraw. Ladna bramka, choc troche szczesliwa w meczu z Irlandia powinna dodatkowo zadzialac. To jednak jest inny Zurawski niz ten z Wisly :/ Jedo partnerem nie chce aby byl Wlodarczyk. Nie bede pisal za jakiego go pilkarza uwazam, bo wie ze tu tez sa Legionisci :wink: Dalbym szanse Niedzielanowi, alby gdy ten nie bedzie sie czul na silach to Kryszlowiczowi.

Jednak co by nie bylo to Anglia i tak wygra. Niestety :cry:

Ustawienie pewnie i masz racje ze bedzie prawie takie samo jak z Iralndia Płn., no moze poza kilkoma zmianami wydaje mi sie ze nie zagra Zienczuk który katastrofalnie grał w ostatnim meczu nie wiem dlaczego do konca został na boisku przeciez cały mecz przespał,lepiej na lewa flanke przesunac najlepiej tu czujacego sie Krzynowka a na prawej postawic na Gorawskiego lub Smolarka. Co do Włodarczyka to wykonał swoja robote strzelił bramke,miał jedna sytuacje i wykorzystał ja. Piłkarzem nie jest genialnym,ale kto z polskiej reprezentaji nim jest????
Zurawski bramke strzrelił,szczescliwie to mało powiedziane, gdy miał dogodna sytuacje do umieszczenia piłki poraz drugi w siatce to za daleko sobie ja wypuscił i trafił w boczna siatke,ale ogolnie zaprezentował sie bardzo pozytywnie. Co do szans to rozbawiło mie to jak napisałes ze dawałes wiecej szans wisle w meczu z realem niz polsce z anglia -niepoprawny optymista z ciebie, pozatym za bardzo zapatrzony jestes w wislakow i brakuje ci obiektwizmu. Polska niech walczy i nie przyniesie nam wstydu, tylko tyle od nich wymagam bo na wiecej ich nie stac. :(

I believe I can fly

I believe I can touch the sky
Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2004, 18:04

Wydaje mi sie że przegramy :( Nie oszukujmy sie Anglia to Anglia. Obyśmy nie dostali takiego lania jak z Danią bo prezentujemy podobną formę co w wtedy a Anglia jest równie dobra lub leprza od Danii

kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 07 września 2004, 18:12

Michael (L) pisze:Co do szans to rozbawiło mie to jak napisałes ze dawałes wiecej szans wisle w meczu z realem niz polsce z anglia -niepoprawny optymista z ciebie
moze i jestem 'niepoprawnym opymista', ale wg mnie taka jest prawda. Wisla sie dosc dobrze trzymala w pierwszym meczu. Nie wiem jak grali w rewanzu, bo mnie nie bylo w Polsce i nie mialem gdzie zobaczyc. A Polska? Jesli chociaz zremisujemy to tylko przez nieudolnosc Anglikow, a na pewno nie przez nasza dobra gre. Nie mamy pomyslu na gre!
Michael (L) pisze:pozatym za bardzo zapatrzony jestes w wislakow i brakuje ci obiektwizmu. Polska niech walczy i nie przyniesie nam wstydu, tylko tyle od nich wymagam bo na wiecej ich nie stac. :(
mozliwe ze jestem zapatrzony w Wislakow. Ale kibicem to ja jestem Gieksy, a nie Wisly!!. To juz przypominam poraz ktorys. W Wisle podoba mi sie to jak graja. Sa najlepsi w Polsce i to kazdy powie. Czyli faworyzuje Wislakow nie przez to, ze jestem ich fanem, tylko dlatego, ze ladnie graja i nalezy im sie to (moze nie wszystkim ;) ) Pozdro.

Mlody85

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2004, 18:30

W meczu z Anglia Polska powinna uwazac na nastepujacych zawodnikow:
Bridge - ten zawodnik w koncu dostal szanse gry i zrobi wszystko zeby udowodnic ze jest swietnym pilkarzem. Podczas gdy do tej pory z lewej flanki Angielskiej nic nikomu nie grozilo to teraz bedzie to formacja o wiele grozniejsza niz prawa strona. Bardzo sie obawiam mocnych, mierzonych dosrodkowan Wayna. na szczescie jednak od czasu Shearer'a nie ma w ataku Anglikow nikogo kto by gral glowa na wysokim poziomie.
Smith - kolejny pilkarz ktoremu juz dawno nalezalo sie miejsce w ataku anglii (wedlug mnie powinien on wygladac tak: Smith - Rooney/Smith - Beattie). Alan w ManU po prostu wymiata. Podobnie jak Rooney nie czuje on zadnej presji, jest glodny gry i gra z wielka swoboda.
Lampard/Gerrard - ci pilkarze tworza pomoc idealna. Sam nie wiem czy sa bardziej defensywni czy ofensywni ale swoja prace wykonuja po prostu fenomenalnie. Obawiam sie ze przez nich nasi pomocnicy nie beda mieli nic do powiedzenia.
Anglia ma jednak jeden slaby punkt. Prawa strona. Zarowno Beckham jak i Neville nie powinny stanowyc wiekszego problemu dla Jacka Krzynowka (o ile nasz bystry trener nie wystawi go na prawej stronie). Tutaj widze jedyna nadzieje polakow. Tylko kto bedzie wykanczal dosrodkowania Jacka to juz wielka niewiadoma...

Juve The Best

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2004, 18:25

Niestety to co teraz prezentujemy to nie jest piłka nożna. Wydaje mi sie że przegramy 3-1, obym sie mylił. Prosze o osunięcie tego posta kliknołem przez przypadek. Nie karajcie mnie.
Ostatnio zmieniony 08 września 2004, 18:27 przez Juve The Best, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
BiancoNerri_

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 września 2004, 18:26

Nie mamy większych szans z Anglikami, ale cuda się zdażają. Wygraliśmy z nimi tylko 1 raz w Chorzowie i nie sądze, aby był drugi właśnie teraz.
W ataku powinien wystąpić Żurawski i Rasiak. Występ S.Mili jest niepewny w tym spotkaniu.
Pomoc to Kosowski (który nie grał z Irlandią i pewnie nie będzie grał cały mecz), Krzynówek (ten zawodnik jest w szczytowej formie i występami w Bundeslidze zapewnił sobie miejsce w podstawowej 11), w środku szansę może dostać Lewandowski lub Kukiełka.
W obronie pojawi się pewnie Żewłakow i Baszczyński.
Co do reszty piłkarzy to dowiemy się już przed samym spotkaniem, ale ci powinni się pojawić od pierwszych minut.
Stawiam: Polska-Anglia 1:0

Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2004, 22:54

Cud się nie zdarzył ,a było jeszcze gorzej... Grzegorz R. (ścigany za kradzież czerwono-białego trykotu) "zagrał" jednak ,a co sobą prezentuję to każdy wie ... włóczył się po tym boisku i nic ...

Pozytywy:Krzynówek(jechał angoli jak chciał) ,Żuraw (również świetna dyspozycja ) ,Kosa (troszkę gorzej niż wymienieni ,ale również harował aż miło )
Negatywy: Głowacki(zawinił 2 bramki) ,Lewandowski( hę? ) no i wyżej wymieniony piłkarz ,który grać będzie na trybunach pewnego włoskiego klubu ... , w dodatku MIla rozczarował :/

Anglicy grali lepiej i wogle ,u Nas zabrakło systematycznośći ,konsekwencji ,poukładania... Najlepiej o tym świadczy ,że tylko kilka minut utrzymał się remis 1:1

ODPOWIEDZ