Najlepszy piłkarz Juve wszechczasów to....??

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Giov@ni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2003, 22:00

ZGADZAM SIĘ ŻE KAŻDY BYŁ DOBRY W SWOJEJ EPOCE I NIE MOZNA TEGO NIE ZAUWAŻAĆ
JA STAWIAM NA:
ROSSIEGO
ZOFFA
PLATINIEGO
ZIBIEGO ( A CO TRZEBA BYC PATRIOTA :D )
FERRARĘ
ZIZU
DLE PIERO
NO I JAK NEDVED JESZCZE TROCHE W JUVE POGRA TO TEZ BEDZIE DO NICH NALEŻAŁ

CO BY NIE BYŁO I TAK ZAWSZE
JUVE RZĄDZI!!!!!!!!!!!!!!
3andit

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2003, 22:20

Twierdze że obiektywniejsze było by najlepszy piłkarz tam np. 10 lat i potem nastepnych 10 itd. Bo jak już tu pisaliście cała piłka sie zmienia tak samo jak z samochodami kiedyśludzi trzymali się czego popadnie przy 50 km/h a teraz to poprostu żółwie tempo i nie da sie tego porównać. Ale wracając do tematu to jak bym musiał to bym wypisał tych samych co wy.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2003, 22:20

juveluck pisze:
Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze: A więc moja odpowiedź jest prosta! Zacznę od czasów najstarszych :wink: Bonipierti dalej Platini następnie Zidane(czemu nas opuścił :evil: ) a obecna nasza gwiazda to oczywiście Del Piero :!:
Szczerze mowiac to ja nie wiem co wy tak sie na tego Binipertiego uparliscie, byl Sivori, Combi a od Zizu duzo lepszy sie okazal Nedved. Co nie zmienia faktu ze Platini jest najlepszy. Kto tak gral jak on ta technika te rzuty wolne a ile strzelil bramek trzy razy krol strzelcow Serie A trzy Złote Piłki to byl wielki mistrz
No Bonipierti..........strzelił najwięcej goli w histori dla Juventusu aż 179! No na pewien sposób i tak został zapamiętany w Juve. Szczerzeto nigdy go niewidziałem w akcji :D

Obrazek
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2003, 22:35

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze: No Bonipierti..........strzelił najwięcej goli w histori dla Juventusu aż 179! No na pewien sposób i tak został zapamiętany w Juve. Szczerzeto nigdy go niewidziałem w akcji :D
To prawda ze jest najlepszym strzelcem w naszej histori(tak wogle to 178 z tych bramek strzelil w lidze a jedna w pucharze wloch) jest bardzo dobrym pilkarzem ale nie takim jak Platini. Michel zostal wybrany do 10 najlepszych pilkarzy w histori pilki i byl wilekim mistrzem jej wielkim mistrzem, nauczycielem dla innych, Giampiero jak wspomnialem jest bardzo dobrym pilkarzem ale nie takim wilekim jak Platini.

Giov@ni-- jeszce sprawa do ciebie. Bardzo mnie dziwi ze wsrod wymienionych przez ciebie pilkarzy mogl sie znalesc Ferrara, owszem obecnie jest bardzo dobrym pilkarzem i napewno zostanie jako taki zapamietany, ale Scire(niech mu ziemia lekka bedzie) czy Cabrini(jeszce paru innych tez) byli mistrzami obrony, ilu potrafilo grac tak jak oni, bradzo malo. Jestem tez przekonany ze poradzili by sobie w dzisiejszym futbolu, radzili sobie w swoich czasach a poradzili by sobie tez w latach 30, 40 czy innych oni byli po prostu wielcy

Sora ze tak sie czepiam po prostu nie moge sie zgodzic z niektorymi wypowiedziami(oczywiscie kazdy moze miec swoje zdanie). Mam nadzieje ze nie macie mi tego za zle :D

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2003, 09:14

Z całym szacunkiem dla wszystkich piłkarzy Juve, ale mogę powiedzieć tylko jedno...dwa słowa - del Piero.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Mee_too

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2003, 09:51

Platini
Rossi
Zoff
Zidane
Alex
Nedved }POGRAJA JESZCZE I TEZ ICH SIE BEDZIE ZALICZAC DO
Buffon } GWIAZD JUVE

I think love is something we create to make ourselves feel better
'Dandelion'
Mane

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2003, 11:48

Tak sobie przegladam temat i jestem w szoku !!!
A gdzie NADAL WIELKI ROBERTO BAGGIO !!!

lipa

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2003, 14:48

hmm.. jak mam oceniac pilkarza tylko po statystykach? (bo nie widzialem w akcji platiniego czy rossiego... no moze w krotkich filmikach prezentowanych przez eurosport i nic wiecej)
dlatego tez moja klasyfikacja obejmuje tylko pilkarzy ktorych widzialem w akcji:

1. Baggio
2. Vialli
3. Del Piero
4. Zidane
5. Ravanelli

nie bralem pod uwage pilkarzy grajacych obecnie w juve (wyjatkiem jest del piero, ktory juz na trwale zapisal sie w historii juve)

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2003, 20:00

Jeżeli Bruno Conti grał w Juve to on jest najlepszy :-D .A jeżeli nie , to za najlepszych uważam:
- Platini- wszystkich ogrywał jak na spacerze
- Boniek- bo Polak
- Alex- tłumaczyć nie trzeba
- Rossi- tego chyba też nie
i On, Wielki, Niepowtarzalny, Niedościgniony, po prostu najlepszy:

ROBERTO BAGGIO!!! :twisted:

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2003, 20:10

Dionizos pisze:Jeżeli Bruno Conti grał w Juve to on jest najlepszy
W Juve grali Ugo Conti i Raul Conti, ktorzy oczywiscie nie sa ze soba spokrewnieni.

Obrazek
BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2003, 20:39

Najlepszy bramkarz-Zoff
Najlepszy obronca-Scirea,Ferrara tez należał do najlepszych
Najlepszy pomocnik-Platini,Boniek w ostatnich latach Zidane,Nedved
Najepsi napastnicy:Rossi,Bettega,wostatnich latach-Baggio,Vialli,Ravanelli,Del Piero.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
grafi27

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2003, 12:51

1.Platini
2.Del piero
3.Zoff
4.Baggio
5.Charles

DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2003, 10:09

Wg. mnie też chyba Platini. Fantastyczny wirtuoz. 6 lat temu na 100 lecie Juve był robiony plebiscyt na najlepszego piłkarza w historii. Zgadzam się z nim (no może pozycja Del Piero powinna być wyższa, ale było to 6 lat temu, więc pewnie teraz pierwsza dziesiątka jest bezsprzeczna). Oto ta klasyfikacja na 100-lecie Juve:

1. Platini
2. Zoff
3. Scirea
4. Sivori
5. Boniperti
6. Tardelli
7. Bettega
8. Cabrini
9. Charles
10. Causio

(11. Del Piero, 12. Boniek)

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2003, 10:24

Juventinho pisze:Wg. mnie też chyba Platini. Fantastyczny wirtuoz. 6 lat temu na 100 lecie Juve był robiony plebiscyt na najlepszego piłkarza w historii. Zgadzam się z nim (no może pozycja Del Piero powinna być wyższa, ale było to 6 lat temu, więc pewnie teraz pierwsza dziesiątka jest bezsprzeczna). Oto ta klasyfikacja na 100-lecie Juve:

1. Platini
2. Zoff
3. Scirea
4. Sivori
5. Boniperti
6. Tardelli
7. Bettega
8. Cabrini
9. Charles
10. Causio

(11. Del Piero, 12. Boniek)
Pisali o tym w pilce noznej, poczatkowo chcialem to poszukac i tu wpisac(bo kolejnisci nie pamietalem) ale po paru godzinach szukania stwierdzilem ze niechce mi sie, ale fajnie ze ty wpisales. Tez uwazam ze Del Piero powinien byc w 10 ale jak wspomniales to bylo 6 lat temu

Obrazek
Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2003, 15:55

Wielu bylo takich zawodnikow... mozna by wpisac wszystkich pilkarzy Juve (prawie) ale coz jak trza to trza napisze wam moje top 5 :D

1. Rossi
2. Platini
3. Bonipietrii
4. Boniek
5. Del Piero

------------------
No i oczywiscie caly sklad z 96 :D

ODPOWIEDZ