Juve ma słabych scoutów!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
jacek17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2004, 18:38

Czy zastanawialiscie sie na tym,ze JUVE nie kupilo od kilku sezonów zadnego zawodnika z poza serie a,b,c
[/list]

GREGOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2004, 19:32

RACJA MOGGI MUSI ODEJSC , POTRZEBNY JEST KTOS KTO UMIAL BY ROBIC DOBRE TRANSFERY :D :D

JUVE THE BEST DREAM OF THE WORLD
kacioros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2004, 22:15

Skauci są nawet przyzwoici, ale niektóre transfery robione tam ...

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2004, 10:28

ja odnosze wrazenie ze juve ma 2 grupy scoutow
- pierwsza taka ktorych wszyscy znaja i oni jezdza ogladac teveza rodrigueza lucio ibrahimovica i innych, robia szum ze niby juve sie nimi interesuje, ze jest aktywne na rynku no i dostarczaja prasie kolejnych artykulow
- druga taka ktorych nikt nie obczaja, nikt nie wie ze to scouci a juz tym bardziej juventusu i oni jezdzili ogladac zebine kapo lagrotaglie trezegueta cariniego olivere i innych a teraz ogladaja nastepne potencjalne zakupy o ktorych wszyscy dowiedza sie z gazet jak juz zostana kupieni jak wlasnie wyzej wymienieni

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Sting

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2004, 18:51

Ogólnie śmieszą mnie swierdzenia o odchodzeniu jakimkolwiek ze strony Moggiego. poprostu my polqcy, mamy krótką pamięć, pamiętamy tylko rzeczy które zdarzyły sie ostatnio(głównie porażki), a tego co było choć rok temu nikt nie pmięta(naszych dokonań). Aż żal rzope sciska...

Obrazek
jammiq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 21:28

Scoutow to moze takich zlych Juve nie ma, gorzej z wladzami
ktorym troche zal wydac troche pieniazkow na dobrych zawodnikow.
Taki np (nielubiany zreszta przeze mnie) Real ma kupe dlugow ale
non stop sprowadza gwiazdy i kupuje innych zawodnikow...
A chcialbym kiedys zobaczyc w Juve ekipe argentynska: Tevez,
Battaglia, Cavenaghi, D'Alessandro, a oprocz tego Diego i moze
Freddiego Adu - mysle ze w Juve moglby sie wiele nauczyc...
Pozdrawiam.

Obrazek
Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 22:18

ten caly temat to jedna wielka kpina. nagraliscie sie w cema chlopcy. w normalnym klubie nie jest tak ze sciagniesz to madeire i on okaze sie gwiazda. wielkie kluby nie moge sobie na takie rzeczy pozwolic. zreszta zawodnik w wieku 15, 16, 17, 18 lat to jeszcze nie uksztaltowany pilkarz. niewiadomo jak sie dalej potoczy jego rozwoj psychiczny i fizyczny.
juve ma slabych "scoutow" ? to ja sie pytam skad sie biora obcokrajowcy w naszej primaverze ? to jest robota tych "scoutow". poztym jak tu czytam to czegos nierozumiem. piszecie tu o gwiazdach (deco, lucio). obserwacja gwiazd, i ocena ich przynaleznosci do druzyny zajmuja sie trener i luciano moggi. jesliby uznali ze lucio jest nam potrzebny, to teraz trenowalby z juventusem.
i na koniec radze zapamietac, ze na jednego kake przypada 20-30 takich pseudogwiazdek jak saviola itp.
teraz czas na cytaciki:
Przez osatnie 2 lata nie kupilismy zadnego młodego lub bardziej doświadczonego bardzo dobrego zawodnika.
a camoranesi i appiah to co ?
zreszta ty wolisz "mlode talenty" wiec prosze: ruben ariel olivera.
Przykładem jest Legro np co za niezłą sumke do nass przybył, a jest po prostu słaby!
tylko ze tego nikt nie mogl przewidziec. zreszta polecam przejrzec tematy z lipca-sierpnia ubieglego roku. wszyscy sie wtedy cieszylsimy ze nikt nie ubyl, a przybyli dwaj mlodzi zawodnicy. zreszta przypomnij sobie wczesniejszy sezon w chievo w wykonaniu legro. byl jednym z najlepszych obroncow. ja dalej w niego wierze. na szczescie juz skonczyl plakac ze jest obwiniany za wszystkie niepowodzenia, a wzial sie do roboty.
a Teveza?
a ile razy widziales tego teveza ?
Najbardziej boli mine to ze my walczylismy o niego przez chyba rok
przez rok pisala o tym prasa. jednak okazalo sie to tylko plotka.
ale mamy prezesa "takiego a nie innego"
jak luciano jest prezesem juve, to ja jestem romanista.
dionizos napisal:
nie chcialo mi sie tego wklejac wiec powiem tylko ze w pelni sie z nim zgadzam.
Czy zastanawialiscie sie na tym,ze JUVE nie kupilo od kilku sezonów zadnego zawodnika z poza serie a,b,c
a kapo i ruben ariel olivera skad przyszli ? "z nienacka" ?
maly napisal
Obrazek Obrazek Obrazek
Real ma kupe dlugow ale
non stop sprowadza gwiazdy i kupuje innych zawodnikow...
i taki real, juz nie mogac ponowic szwindlu ze sprzedaza gruntow, niedlugo znajdzie sie w powaznych klopotach finansowych (vide roma i lazio)

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
WladeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2004, 00:22

Co wy gadacie za głupoty(ci experci co tak jadą na Moggiego)? A powiedzcie mi kto sprowadził Buffona- chyba najlepszego bramkarza na swiecie; kto Nedveda najlepszego piłkarza 2003 swiata, i wielu wleiu innych, nie wspominając Alexa. Zastanówcie się i popatrzcie czasem w przeszłosć.
Rybeq mądrze prawisz :)

DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2004, 09:40

Maly pisze:ja odnosze wrazenie ze juve ma 2 grupy scoutow
- pierwsza taka ktorych wszyscy znaja i oni jezdza ogladac teveza rodrigueza lucio ibrahimovica i innych, robia szum ze niby juve sie nimi interesuje, ze jest aktywne na rynku no i dostarczaja prasie kolejnych artykulow
- druga taka ktorych nikt nie obczaja, nikt nie wie ze to scouci a juz tym bardziej juventusu i oni jezdzili ogladac zebine kapo lagrotaglie trezegueta cariniego olivere i innych a teraz ogladaja nastepne potencjalne zakupy o ktorych wszyscy dowiedza sie z gazet jak juz zostana kupieni jak wlasnie wyzej wymienieni
Być może i tak jest. Ja dorzuciłbym do tego jeszcze jedną grupę ludzi, którzy nie są typowymi scoutami. Są to przede wszystkim byli piłkarze Juventusu, którzy po rozstaniu z biało-czarnymi barwami pozostali z klubem w bardzo dobrych stosunkach. Często wystarczy jeden telefon aby mógł się wybić talent z małego miasteczka w kraju, w którym ten były piłkarz żyje i pracuje. Przykładem takiego scouta Juventusu jest np. Sivori.

hania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2004, 12:52

Rzeczywiscie ostatnio malo jest transferow do Juve ktore moglyby procentowac w przyszlosi. Jedyne za co mge pochwalic scoutow to za wypatrzenie Alexa :wink: Bo tak to w ostatnim czasie kupujemy graczy znanych, sprawdzonych a potrzeba mlodych ktorzy rowineliby sie w Juve i nastepnie zastapili starszych.

IL BELLO DEL CALCIO

Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...

Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
*Fighter*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2004, 09:38

Ja uważam że scoutów mamay dobrych tyle że Moggi jak zwykle sępi kasy :evil:

Juventus Turyn- Tylko przed Boggiem padniemy na kolana
ODPOWIEDZ