Kto za Del Piero ???

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
BiancoNerri_

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 maja 2004, 14:40

Cassano,Van der Vart,Miccoli są za młodzi i niedoswiadczeni na kapitana.Powinien byc to:Ferrara,Zambrotta lub Tachinardi.No może Buffon

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2004, 14:49

Jka dla mnie jeszcze nie ma takiego zawodnika kotry moglby zastompic alexa!! W ostatecznosci Van der Varta ale to i tak nie bylo by to samo!!! :roll: :roll: :roll:

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2004, 17:27

DJ Juventinho pisze: Nie sądze, aby Van Der Vaart mógł zastąpić Del Piero. To przecież zupełnie inni zawodnicy a dzieli ich przecież przede wszystkim pozycja na boisku...
No właśnie. Tak czytam i czytam i sie zastanawiam co wy takiego widzicie w Van Der Vaarcie. Owszem, to znakomity, młody, uzdolniony zawodnik z wielką przyszłością, aczkolwiek stawianie go w roli kapitana mija sie celem... :?
Kapitan to najważniejsza postać drużyny. to musi być postać bardzo doświadczona, o znakomitej komunikacji na boisku i umiejąca pokierować grą całej drużyny. To musi być zawodnik z wielką wolą walki, duchem, który pcha cały zespół do przodu.
Nie mówię, że V.D Vaartowi tego brakuje, jednak jeszcze jest za młody by w takim klubie jak JUVE, nosić opaskę na ręce.

Zastępca Del Piero? Niechcę się zamartwiać na zapas. Żyjmy chwilą obecną. Jeśli już maiłbym wybierać, to postawił bym na Miccoliego i Chiumiento.

Zaś odnośnie funkcji kapitana... cieżkie pytanie. Może Buffon, może Zambrotta, naprawę nie wiem :) Pasowałby mi Nedved, lecz jak wiadomo ten, zakończy karierę piłkarską przed Alexem.

Obrazek
Juverulez!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2004, 17:44

IMHO 10 powinna być zastrzeżona, tak aby żaden gracz nie zagrał w niej... Kapitanem może być... Buffon, ew. Zambro.

Obrazek
Sarsik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2004, 19:10

Juverulez! pisze:IMHO 10 powinna być zastrzeżona, tak aby żaden gracz nie zagrał w niej... Kapitanem może być... Buffon, ew. Zambro.

Nie no, skoro 10 nie została zastrzeżona po występach Platiniego, Bonipertiego czy Baggio, to raczej nie zostanie zastrzeżona po występach Del Piero. Chciałbym, by w momencie zakończenia kariery Alexa, ludzie powiedzieli, że był on najlepszym graczem w historii Juve i 10 należy zastrzec, ale z drugiej strony, gdy będę grał w Juventusie też będę chciał występować z dychą na plecach :P ... Rozmarzyłem się trochę. Ogólnie to jestem przeciwny zastrzeganiu numerów i myślę, że po Delu ten numer powinien przejąć Robinho. Oczywiście tą wypowiedzią, chciałem zaznaczyć, że marzy mi się transfer właśnie tego Brazylijczyka. Ale jest on mało realny. A z obecnych graczy i takich zarazem, którzy będą jeszcze grali w chwili zakończenia kariery przez Del Piero, nie widzę odpowiedniego kandydata do przejęcia numeru. Jeśli chodzi o kapitanat, to sprawa ma się podobnie, bo nie wiadomo, czy po odjściu Alexa na emeryturę, będą grali jeszcze u nas na choćby ligowym poziomie Zambrotta, Buffon, Tacchinardi. Jeśli chodzi o następce Del Piero ogólnie, jeśli chodzi o pozycję w zespole i na boisku to także marzy mi się Robinho. Ale większe szanse na to mają obecni gracze Primavery, w tym największe na dzień dzisiejszy Chiumento. Ale tak w ogóle to Del Piero nikt nie zastąpi, tak jak nie zastapi nikt Platiniego, czy innych wielkich. tylko lepszymi. Ktoś może przyjść na ich miejsce, zająć ich pozycje, ale nie zastąpić w sensie okazać się graczami prawie identycznymi jesli chodzi o styl, ale znacznie lepszymi

I need a girl that I can train.
Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2004, 22:20

Wiadomo, Alex ma swoje lata, ale w Juve ma zamiar pozostac do konca, liczyc jednak nalezy sie z tym ze nie bedzie on juz tak czesto gral w pierwszym skladzie. Aczkolwiek tak dlugo jak bedzie gral tak dlugo bedzie mial koszulke z nr 10.. Jednak pozostaje kwestia "C". Moim zdaniem, gdy Alex juz nie bedzie mogl pelnic dluzej tej roli to zaslugiwac na nia z pewnoscia bedzie tylko jeden pilkarz i to on powinien ja otrzymac i dla wiekszosci moze to bedzie szokiem co powiem ale jak dla mnie to nie bedzie Miccoli... Bedzi nim ktos inny... A mianowicie uwazam ze na to miano swoja gra i umiejetnosciami zalsuguje ENZO MARESCA... Doswiadczenia do czasu kiedy bedzie mial otrzymac "C" na pewno nabierze.. jest wsapnialym zawodnikiem i uwazam ze nalezalaby mu sie ta opaska....

Co do nr 10 to kiedy Alex juz odjedzie w chwale z Juventusu i wstapi do zarzadu Juve czy tez zostanie menadzerem koszulke z nr 10 powinien przejac rowniez ENZO MARESCA....

Ale na dzien dzisiejszy Alex jest kapitanem Juve ma nr 10 na koszulce, a te rozwazania to zbyt odlegle czasy by o nich mowic...

adi130

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2004, 22:30

Kapitan - Buffon
Numer 10 - ??Miccoli??
zastępca Alexa - może Shabani Nonda z Monaco przecież w zesżłym roku tak wrzało o nim

Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2004, 23:18

adi130 pisze:Kapitan - Buffon
Z calym szacunkiem dla Buffona jak i w ogole bramkarzy to uwazam ze bramkarze nie sprawdzaja sie w roli kapitana z racji tego ze nie moga kontrolowac calej druzyny na meczu poniewaz nie sa w ruchu i nie biegaja z druzyna po boisku... Dlatego najlepiej jest gdy kapitanem jest ktos z pola... Bo moze zarzadzac cala druzyna i moze jakos nadac jej ladu... Oczywiscie to tylko moje zdanie...

kibic

Nieprzeczytany post 18 maja 2004, 09:10

Mareca bedzie przyszla 10 w juve jest bardzo dobry mysle ze to on bedzie w przyszlosci najlepszym pilkarzem

bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2004, 16:09

Del Piero bym sobie głowy nie zaprzątał, bo on jeszcze długo będzie kopał piłkę ;) Co prawda najmłodszy to on nie jest ale przypuszczam że jeszcze z jakies 4-5 lata będzie w pasiastej (chyba że zmienią imidż ;) koszulce. Bo ten piłkarz to za duży symbol dla Juve a działacze zbyt sentymentalni, by sie go ot tak pozbyć... Trzeba tez pamiętać że to już nie jest ten sam Del Piero co kiedyś i zastąpić go w tym momencie to nie największy wyczyn piłkarski, ale bądź co bądź w tym sezonie wszystko jest na opak i nikt sie dobrze nie prezentuje (z tych co powinni, a w tym Alex) i nie należy spisywać go na straty, tylko dać mu jeszcze jedną szansę i myślę, że jeżeli kolejny sezon będzie tak zmarnowany jak ten, ale to tacy zawodnicy w Juve są niepotrzebni (ale jak już pisałem wyżej i tak zostanie w Juventusie, a to co pisałem to czcze gadanie :P). Nie ma co szukać jego następców (jeszcze). Jak będzie trzeba to dany nastepca "znajdzie się sam", własną postawą i grą.
Są piłkarze bardziej "potrzebujący" poszukiwan swoich zastepcow...

Obrazek
Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2004, 06:55

ja mam tylko dwa typy
- Buffon - zagrał kilka sezonów i jest caly czas wierny Juve!!(tak jak alex)
- Miccoli- jeśli Juve go nie sprzeda i bedzie występowac regularnie w pierwszym skladzie to opaska kapitana mogła by byc jego, ale to będzie trudne :wink:

*Fighter*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2004, 09:13

Dla mnie Tacchinardi mogłby nosić opaske capitaina :wink: gdy Alex odejdzie, a przecież wszyscy wiem że on i tak nie odejdzie... :wink:

Juventus Turyn- Tylko przed Boggiem padniemy na kolana
Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2004, 09:30

Ehh ciezko jest powiedziec ale moim zdaniem za kilka lat (jak go sciagniemy oczywiscie) klasyczna "10" bedzie Gilardionio jest mlody juz teraz ma jakies doswiadczenie no i przeciez w tak mlodym wieku byl 2 w klasyfikacji KRola Strzelcow. Ale jednak na kapitana bedzie mi pasowac albo Zambrotta albo Buffon po odejsciu Alexa . NIe wiem moze sie myle ale tak misie wydaje

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
Jaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2004, 11:49

Ja szanownych forumowiczów skłaniałbym do lektury ostatniego numeru Piłki Nożnej i artykułu o rywalach Grzegorza Rasiaka.

"Chiumiento-to 19-letni Szwajcar,który od kilku lat podnosił swoje umiejtności w Juve i jako ofensywny pomocnik robił fororę w rozgrywkcha juniorskich.W Serie A zadebiutował w lutym tego roku meczem Juventus-Ancona,zaliczł także jeden występ w Lidze Mistrzów.Są tacy,którzy nie boją sie poruwnywać go do słynego Alessandro Del Piero i typują go na jednego z większych odkryć zbliżającego sie sezonu"

Fragment artykułu autorstwa Tomasza Lipińskiego

Dla przypomnienia Chiumiento jest wypożyczony do zespłu Sieny i powiniśmy bacznie obserwować poczynania ego zawodnika w tym sezonie...byc może nowy "symbol Juve" już u Nas jest i nie trzeba tak daleko go szukać...

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2004, 12:56

Philby pisze:Co do nr 10 to kiedy Alex juz odjedzie w chwale z Juventusu i wstapi do zarzadu Juve czy tez zostanie menadzerem koszulke z nr 10 powinien przejac rowniez ENZO MARESCA....
zgadzam się z tobą. Jest to zawodnik mlody, utalentowany. Wyraźnie podkreśla swą miłość do Juventusu. Niestety działacze tej miłości nie doceniają :evil: Chciałbym, aby Mareska wrócił do Juve. Wydaje mi się, że jest on idealnym następcą Del Piero (jezeli chodzi o funkcje kapitana). Oczywiście dopiero wtedy, kiedy Alex zakończy kariere i kiedy Mareska nabierze większego doświadczenia. Jezeli miałbym wybierać kogoś z obecnego składu Juve to myśle, że najlepszymi kandydatami są Zambrotta i Buffon. Nie wiem dlaczego większość chce, aby kiedyś kapitanem drużyny został Van Der Vaart. Nie mam nic przeciwko jego grze w Juventusie, ale nie chciałbym, aby to on był kiedyś naszym kapitanem. Jest wielu młodych utalentowanych Włochów w kadrze Juventusu i uważam, że to włąśnie oni bardziej zasługują (w przyszłości) na noszenie opaski kapitana niż holender. On zresztą chce graćw Barcelonie i jakoś mi się nie wydaje by Moggi rzucił na tyle kasy, aby wyciągnąć go z ArenA. Jednak na razie nie ma co wymyślać kto móglby być kapitanem. Jak narazie mamy naszego Alexa i on jeszcze przez kilka dobrych lat pozostanie w Turynie 8)

ODPOWIEDZ