Kto będzie nowym trenerem Juve?
- J1897
- Juventino
behemot, Alexxxxx i AdriaNeQ bardzo dobrze gadają :!:
jak Marcello przyszedł do JUVE, prawie nikt o gościu nie słyszał :!: a Prandeli ma już jakiś tam "sukces" :!: z Parmą(podobno na skraju upadku) nie dość, że utrzymał się w Serie A, to jeszcze na takiej pozycji :!: on ma kilku dobrych zawodników w składzie...
...a co może być, jak będzie miał tylu wspaniałych zawodników w JUVE
dajmy mu szansę :!:
jak Marcello przyszedł do JUVE, prawie nikt o gościu nie słyszał :!: a Prandeli ma już jakiś tam "sukces" :!: z Parmą(podobno na skraju upadku) nie dość, że utrzymał się w Serie A, to jeszcze na takiej pozycji :!: on ma kilku dobrych zawodników w składzie...
...a co może być, jak będzie miał tylu wspaniałych zawodników w JUVE

dajmy mu szansę :!:
- Rybeq
- Juventino
Cos sie konczy cos sie zaczyna...
Marcello dziekuje to duzo za malo. jest wspolautorem moich pieknych wspomnien. na jego filozofii futbolu sie wychowalem. mam nadzieje ze juz nie obejmie zadnego klubu tylko reprezentacje.
zobaczymy czy nowy trener wytrzyma ogromna presje wyniku. nie ma sie co oszukiwac - musi cos zdobyc. jestem coraz wiekszym sceptykiem. jednak Juve to Juve...
czeka nas nowy sklad. (r)ewolucja kadrowa. w przypadku przyjscia Cesare bedzie chyba duzy zaciag z parmy. bonera, ferrari i gilardino - o nich mowi sie najwiecej. ktos jeszcze ? zobaczymy. Sadze ze odejdzie Ceko ;( kasa jest potrzebna. osobisicie najbardziej bym chcial sprowadzic teraz jakiegos perspektywicznego rozgrywajacego ktory przez rok uczyl by sie od Pavelka. jednak chyba to nierealne. gruntowna zmiana czeka nas chyba tez w obronie. nie zdziwilbym sie widzac w pierwszej 11 czterech nowych obroncow ( Zabrto z powrotem na pomoc).
Trzeba dac szansce mlodym (Chiumente !). ten sezon juz stracilismy. niestety.
Marcello dziekuje to duzo za malo. jest wspolautorem moich pieknych wspomnien. na jego filozofii futbolu sie wychowalem. mam nadzieje ze juz nie obejmie zadnego klubu tylko reprezentacje.
zobaczymy czy nowy trener wytrzyma ogromna presje wyniku. nie ma sie co oszukiwac - musi cos zdobyc. jestem coraz wiekszym sceptykiem. jednak Juve to Juve...
czeka nas nowy sklad. (r)ewolucja kadrowa. w przypadku przyjscia Cesare bedzie chyba duzy zaciag z parmy. bonera, ferrari i gilardino - o nich mowi sie najwiecej. ktos jeszcze ? zobaczymy. Sadze ze odejdzie Ceko ;( kasa jest potrzebna. osobisicie najbardziej bym chcial sprowadzic teraz jakiegos perspektywicznego rozgrywajacego ktory przez rok uczyl by sie od Pavelka. jednak chyba to nierealne. gruntowna zmiana czeka nas chyba tez w obronie. nie zdziwilbym sie widzac w pierwszej 11 czterech nowych obroncow ( Zabrto z powrotem na pomoc).
Trzeba dac szansce mlodym (Chiumente !). ten sezon juz stracilismy. niestety.

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
- Juverulez!
- Juventino
- Dziadek
- Juventino
Mysle ze moge pozegnac Lippiego slowami" Lippi BYLES WIELKI" Moim zdaniem jego czas juz sie skonczyl. Trzeba jednak przypomniec sobie co on dla nas zrobił. Prandelli- mam nadzieje ze z nim osiągniemy scudetto w następnym sezonie.
- DeeJay
- Juventino
Oczywiście nie jest to przecież oficjalna informacja tylko zwykła plotka. Jeszcze niczego nie podpisano i pewnie nie podpisze się do końca sezonu. Chociaż wydaje mi się, że ta informacja przestanie być plotką, gdy ukarze się po sezonie, bo wydaje mi się, że to właśnie on zostanie trenerem. Są chyba tylko dwie opcje - ale nie wiadomo która kożystniejsza. Prandelli lub Deschamps. Jeśli Prandelli - Bianconeri pójdą w stronę Parmy i prawdopodobnie do Turynu zostaną ściągnięci Bonera, Gillardino, Ferrari. Jeśli wybiorą Deschampsa - możemy zobaczyć w Juve Morientesa, Rothena, Evrę czy Squillachiego . Kandydatura Didera jest także uzależniona od sukcesu Monaco w LM.BIGGI pisze:Po zakończeniu sezonu pracę z Juventusem Turyn zakończy szkoleniowiec piłkarzy tego klubu Marcello Lippi. Jeden z włoskich dzienników ujawnił już nazwisko nowego szkoleniowca "Starej Damy".
Zostanie nim Cesare Prandelli.
"Decyzja zapadła, w najbliższych dniach Prandelli podpisze kontrakt" - czytamy w jednym z włoskich dzienników.
Prandelli podpisze dwuletnią umowę, która zagwarantuje mu gażę netto w wysokości miliona euro.
Wcześniej szkoleniowiec ten pracował w Lecce, Hellas Verona, Venezii i Parmie.
http://sport.onet.pl/1020297,0,0,wia,91 ... plina.html
Podobnie jak już kilku z was wspomniało, Lippi również był bardzo mało znanym trenerem. Cesena, Atalanta - bez sukcesów. Dopiero puchar Uefa z Napoli i został zauważony przez Juve.Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Jak widać prowadził on niezbyt utytułowane kluby. Jestem bardzo ciekaw jak sobie da radę....
Owszem, druga pozycja w lidze to nie jest złe miejsce, ale w Turynie każdy inny wynik niż triumf jest porażką. Nie twierdze, że Ancelotti jest słabym trenerem. Zna się bardzo dobrze na tym co robi, ale po co taki trener skoro sukcesów wciąż brak? Na logiczne myślenie łatwo sobie wykombinować, że skoro nie jest na tyle dobry żeby osiągać sukcesy to nie nadaje się do Juve.TomekW pisze:Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Modlę się też by nieokazał się 2 Ancelottim.A ja mysle, ze za jakis czas bedziecie plakac, ze nie okazal sie drugim Ancelottim. Swoja droga to nie rozumiem jak mozna pisac, ze on narobil syfu. Przypomnijcie sobie "genialny" sezon 1998/99, gdy wielki Lippi uciekl w polowie rozgrywek jak szczur z tonacego okretu. Ancelotti dociagnal ten cyrk na kolkach do konca sezonu, a potem 2 razy z rzedu doprowadzil zespol do drugiego miejsca w lidze. Tylko ignorant nie rozumie, ze drugie miejsce w Serie A to tez bardzo dobra pozycja.Shadow_Alex pisze:Jak ten koles okaze sie frugim Ancelottim i narobi takiego syfu jak tamten to chyba osobiscie sie do niego pofatyguje :twisted:
- Dziadek
- Juventino
Pewnie teraz dostane ostrzezenie za nabijanie posta ale chciałbym sie usprawiedliwic ze gdybym edytowal moj poprzedni post, mógłby być niezauwazalny
Znalazlem na necie artykuł
Marcello Lippi poinformował na konferencji prasowej, że poprowadzi Juventus Turyn tylko do końca obecnego sezonu. Potem opuści włoski klub.
Po odpadnięciu Juventusu z Ligi Mistrzów zaczęły się spekulacje na temat tego, kto mógłby zastąpić Lippiego na stanowisku trenera. Dzisiaj Lippi potwierdził, że opuści "Starą Damę".
- To była fantastyczna przygoda, ale nadszedł czas, by opuścić Turyn - stwierdził szkoleniowiec, mimo tego, że kontrakt wygasa mu dopiero za rok.
- Około 50 dni temu, po decydujących dla nas meczach, musiałem wszystko przemyśleć. Każdy wie jakie są moje uczucia w stosunku do klubu. Ci zawodnicy dali z siebie wszystko i jestem przekonany, że nadal będą się tak samo angażować w grę, ale już pod wodzą innego trenera - oświadczył szkoleniowiec.
Rzecznik prasowy klubu powiedział, że Juventus nie postanowił jeszcze, kto mógłby zastąpić Lippiego. Według włoskich mediów najpoważniejszymi kandydatami są Cesare Prandelli (Parma), Luigi Del Neri (Chievo) i Didier Deschamps (Monaco).
Juventus zajmuje aktualnie trzecie miejsce w lidze włoskiej ze stratą 13 punktów do liderującego Milanu. Z Ligi Mistrzów Juventus odpadł w ćwierćfinale, po dwóch porażkach z Deportivo La Coruna.
Co wy na to?? Nie wiadomo czy to bedzie trener Parmy!
Znalazlem na necie artykuł
Marcello Lippi poinformował na konferencji prasowej, że poprowadzi Juventus Turyn tylko do końca obecnego sezonu. Potem opuści włoski klub.
Po odpadnięciu Juventusu z Ligi Mistrzów zaczęły się spekulacje na temat tego, kto mógłby zastąpić Lippiego na stanowisku trenera. Dzisiaj Lippi potwierdził, że opuści "Starą Damę".
- To była fantastyczna przygoda, ale nadszedł czas, by opuścić Turyn - stwierdził szkoleniowiec, mimo tego, że kontrakt wygasa mu dopiero za rok.
- Około 50 dni temu, po decydujących dla nas meczach, musiałem wszystko przemyśleć. Każdy wie jakie są moje uczucia w stosunku do klubu. Ci zawodnicy dali z siebie wszystko i jestem przekonany, że nadal będą się tak samo angażować w grę, ale już pod wodzą innego trenera - oświadczył szkoleniowiec.
Rzecznik prasowy klubu powiedział, że Juventus nie postanowił jeszcze, kto mógłby zastąpić Lippiego. Według włoskich mediów najpoważniejszymi kandydatami są Cesare Prandelli (Parma), Luigi Del Neri (Chievo) i Didier Deschamps (Monaco).
Juventus zajmuje aktualnie trzecie miejsce w lidze włoskiej ze stratą 13 punktów do liderującego Milanu. Z Ligi Mistrzów Juventus odpadł w ćwierćfinale, po dwóch porażkach z Deportivo La Coruna.
Co wy na to?? Nie wiadomo czy to bedzie trener Parmy!
- El_chico_a_Coruna
- Juventino
Zobaczymy co bedzie...
Mam nadzieje, ze wezmie ze soba z Parmy paru zawodnikow
Mam nadzieje, ze wezmie ze soba z Parmy paru zawodnikow
- TomekW
- Juventino
Ja nie neguje tego, ze Juve ma wielkie ambicje. Rozumiem, ze w dazeniu do perfekcji zmieniono wowczas trenera i nie widze w tym nic dziwnego. Ale pisanie, ze Ancelotti zrobil syf w Juve jest co najmniej nie na miejscu. Swiadczy to o tym, ze autor tego sformulowania jeszcze nie widzial jaki syf potrafia zrobic trenerzy.DJ Juventinho pisze:Owszem, druga pozycja w lidze to nie jest złe miejsce, ale w Turynie każdy inny wynik niż triumf jest porażką. Nie twierdze, że Ancelotti jest słabym trenerem. Zna się bardzo dobrze na tym co robi, ale po co taki trener skoro sukcesów wciąż brak? Na logiczne myślenie łatwo sobie wykombinować, że skoro nie jest na tyle dobry żeby osiągać sukcesy to nie nadaje się do Juve.
Abbiamo un grande sogno in fondo al nostro cuore
Vedere il grande Milan che vince il Tricolore!
Vedere il grande Milan che vince il Tricolore!
- x_men_1988
- Juventino
Ja uważam że przyjście takiego nie znanego , ale raczej bardzo dobrego trenera jakim jest Cesare Prandelli jest dobrym rozwiązaniem . Po pierwze trzeba pamiętać że tener tych śrdniaków jakim jest teraz Parma (no może trochę wyżej niż średniak) , kiedy taki trener radzi sobie tobrze to zaczynają się nim interesować większ kluby . Kiedy już przejdzie do większego klubu , to dopiero wtedy będzie mozna powiedziećczy nadają się tylko do średniaków .
Wszyscy teraz chcą Deschampa , ale trzeba pamiętać że przed sezonem nikt by go nie chciał , zresztą może to jest tylko jeden taki sezon i miał poprostu duzo szczęścia , dla mnie jest to zbyt pochopne ocenianie , tak samo było z Wisłą jak jes w 2 dwumeczach wyszły 2 mecze i każden z nich zrobił njalepszy klub w hitori Polski , pózniej pierwszy raz w eliminacjach LM polska drużyna miała średniaka jako rywala i dostali w d... .
Jeśli stanie sie tak jak piszą na JP że razem z Prandellim przyjdzie : Gilardinio, Bonera lub Ferrai M. Blasi to w Juve po dodatkowych transferach t,j, przyjście Jankulovskiego , Kapo i Koldrupa ( ktoś mi powie kto to jest , bo go nasz asysten trenera chwalił) , to Juve może się stać potężnym i do tego młodym zespołem . Ważne jest to że skoro działacze chcą odnowić sklad i zarazem go odmłodzić ( co wynika z tego że interesują sie głownie młodymi pilkarzami) to Prandelli może sobie z nimi znakomicie poradzić , bo w Parmie pokazał żę potrafi pracować z młodymi zawodnikami .
Wszyscy teraz chcą Deschampa , ale trzeba pamiętać że przed sezonem nikt by go nie chciał , zresztą może to jest tylko jeden taki sezon i miał poprostu duzo szczęścia , dla mnie jest to zbyt pochopne ocenianie , tak samo było z Wisłą jak jes w 2 dwumeczach wyszły 2 mecze i każden z nich zrobił njalepszy klub w hitori Polski , pózniej pierwszy raz w eliminacjach LM polska drużyna miała średniaka jako rywala i dostali w d... .
Jeśli stanie sie tak jak piszą na JP że razem z Prandellim przyjdzie : Gilardinio, Bonera lub Ferrai M. Blasi to w Juve po dodatkowych transferach t,j, przyjście Jankulovskiego , Kapo i Koldrupa ( ktoś mi powie kto to jest , bo go nasz asysten trenera chwalił) , to Juve może się stać potężnym i do tego młodym zespołem . Ważne jest to że skoro działacze chcą odnowić sklad i zarazem go odmłodzić ( co wynika z tego że interesują sie głownie młodymi pilkarzami) to Prandelli może sobie z nimi znakomicie poradzić , bo w Parmie pokazał żę potrafi pracować z młodymi zawodnikami .
- Batigol
- Juventino
Decyzja juz zapadla i nic jej nie zmieni. Oby Prandelli okazal sie godnym nastepca Lippiego.Tego trenera bedziemy mogli rozliczyc dopiero po wynikach Juventusu w przyszlym sezonie. Narazie to czy Prandeloli poradzi sobie w wielkim klubie pozostaje wielka zagadka. Oby mu sie udalo.
- Mosiu
- Juventino
No cóż , nie podoba mi się taka decyzja , ale każdemu trenerowi Juve będe życzył szczęścia . Sądze jednak że nie ma takiego drugiego szefa jak Marcello Lippi
i MOŻE JESZCZE KIEDYŚ WRÓCI DO TURYNU. 
MOSIU[/img]
MOSIU[/img]
...Tu sei la squadra del cuore , sempre in campo undici eroi , vinci I'mpossibile e vai , ti seguiremo anche noi , metti un'altra stella sul petto...
- bblackk
- Juventino
Moim zdaniem na trenera Juve został wybrany najlepszy z kandydatów (jeżeli w ogóle został wybrany ;P). Facet musi sie znać na rzeczy, jeżeli pogrążoną w długach Parmę potrafi tak prowadzić, by zajmowała 6 miejsce w Serie A, to jest COŚ. Gdyby miał przyjśc do Juve, pociągnie on za sobą takich piłkarzy jak Ferrari, Gilardinio czy Bonera :D Szkoda Lippiego to fakt... ja chciałem aby został, ale jeżeli decyzja zapadła, to wolę Prandelliego niż Deschampa.

- *Pavel*
- Juventino
Lippi odchodzi można by powiedzieć no trudno.. Zgadzam się z że musimy uszanować wolę tego wielkiego człowieka który dla naszego ukochanego klubu zrobił tyle co nikt jeszcze chyba nie zrobił dla swojej drużyny.Ja szczerze mówiąc po przeczytanie tego newsa ma dużego doła ale przez cały czas to niemoge uwierzyc że to prawda porostu niechce w to wierzyć
Ze swojej strony chcialem podziekować Lippiemu (chociarz nigdy tego nie przeczyta) za jego wielki wkład w budowanie potęgi Juventusu , za jego profesjinalizm i oddanie klubowi na dobre i na złe.Na koniec chciałbym dodać że Lippi dla mnie zawsze był najlepszym trenerem wszechczasów , a przedewszystkim najlepszym taktykiem , a zawsze (rozklejam sie) hm.. zawsze kiedy wychodził na boisko i stawał obok ławki trenerskiej odpalając jego słynne cygaro czułem wtedy wielką dume , poprostu już po wyglądzie można było powiedzieć że jest to człowiek wielki.
Aha i chciałem jeszce podkreślic że odchodzi on w naprawde wielki stylu poniewaz powiedział że definitywnie kończy kariere i nie bedzie już trenował innego klubu odowadnia tym że w jego sercu jest tylko Juventus i nie bedzie trenował już żadnej innej drużyny i za to go właśnie kochamy
NA ZAWSZE ZOSTANIE ON W MOIM SERCU JAKO LEGENDA
GRANDE MARCELLO LIPPI
Ze swojej strony chcialem podziekować Lippiemu (chociarz nigdy tego nie przeczyta) za jego wielki wkład w budowanie potęgi Juventusu , za jego profesjinalizm i oddanie klubowi na dobre i na złe.Na koniec chciałbym dodać że Lippi dla mnie zawsze był najlepszym trenerem wszechczasów , a przedewszystkim najlepszym taktykiem , a zawsze (rozklejam sie) hm.. zawsze kiedy wychodził na boisko i stawał obok ławki trenerskiej odpalając jego słynne cygaro czułem wtedy wielką dume , poprostu już po wyglądzie można było powiedzieć że jest to człowiek wielki.
Aha i chciałem jeszce podkreślic że odchodzi on w naprawde wielki stylu poniewaz powiedział że definitywnie kończy kariere i nie bedzie już trenował innego klubu odowadnia tym że w jego sercu jest tylko Juventus i nie bedzie trenował już żadnej innej drużyny i za to go właśnie kochamy
NA ZAWSZE ZOSTANIE ON W MOIM SERCU JAKO LEGENDA
GRANDE MARCELLO LIPPI