Pseudokibice

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Mee_too

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2003, 22:04

Nauczyli by sie wreszcie dyscypliny !!
Nie wiem czy ogladaliscie , jest taki program na TeVałeNie Pod Napieciem - i jeden z odcinkow byl poswiecony pseudokiolom.
To sraszne co ci "kibice" mowili - "Ja nie chodze na mecze ze wzgledu na gre pilkarzy ale by sprac kibicow przeciwnej druzyny" ( jakos tak)

I think love is something we create to make ourselves feel better
'Dandelion'
Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2003, 01:00

zapakowaliby ich do paki na rok i zabronili wstępu na pięć tak jak w Anglii i od razu byłby spokój. Czyżby sie to komuś nie opłacało?? :?

Mee_too

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2003, 14:58

Medi pisze:zapakowaliby ich do paki na rok i zabronili wstępu na pięć tak jak w Anglii i od razu byłby spokój. Czyżby sie to komuś nie opłacało?? :?
Popieram cie medi w 100% ale nikomu tak naprawde nie zalezy, ppoza nami czyli normalnymi kibicami

I think love is something we create to make ourselves feel better
'Dandelion'
Ravanelli

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2003, 15:02

Wiecie co takiemu pseudokibicowi najlepiej zrobić? Odciąć rękę i przywiązać mu małego do samolotu. Niech pokutuje. Niech cierpi.

Fabrizio Ravanelli is the king of Juve
NAJLEPSZE FORUM JUVE!
Juve, Juve cara gloriosa societa ...
FORZA JUVE!
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2003, 16:37

Ja tez mam kumpla, a raczej dalszego znajomego. On wlasnie "bawi" sie w takie bójki. I powiem wam tak: ze jesli spotykaja sie gdzies poza boiskiem na wyznaczonym terenie to wg mnie moga sie powybijac do ostatniego. Skoro kazdy z nich to lubi... Ale jesli robia to na stadionie gdzie jest pelno wiary nie zyczacych sobie takiego zachowania to ja sie dziwie (w sumie nie dziwie bo polski rzad niczym mnie juz nie zadziwi), ze nikt w Polsce sie jeszcze za to nie wzial! A jesli jeszcze na dodatek wychodza na ulice i rozwalaja sklepy, samochody to........ eh brak slow i szkoda klawiatury na takich kiepow

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Ravanelli

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2003, 17:19

Ja osobiście nie znam żadnego pseudokibica .. i bardzo dobrze ... ci ludzie nie przychodzą ne mecz żeby kibicować, ale się bić ... równie dobrze mogliby wylądować w kiciu i tam się lać ... do śmierci

Fabrizio Ravanelli is the king of Juve
NAJLEPSZE FORUM JUVE!
Juve, Juve cara gloriosa societa ...
FORZA JUVE!
3andit

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2003, 15:43

Moim zdaniem jedyne wyjście to wyjscie angielskie ale polska jest za gównianym krajem żeby cos z tym zrobić.
Bedzie źle dopuki te popierdułki sami nie zrozumieja że jak chcą sie bić prosze bardzo na łące pod miastem niech nawet do siebie strzelają ale żeby nikt inny nie miał z tym nic wspólnego nie rozwalali stadionów, sklepów, samochodów no niewiem poprostu brak mi słów

DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2003, 15:29

Mam kilku znajomych pseudokibiców. Może od razu zaznacze, że POD ŻADNYM WYPADKIEM NIE STARAM SIĘ ZMNIEJSZAĆ I WYTŁUMACZYĆ ICH WINY I GŁUPOTY, BO TO NIE JEST WYTŁUMACZALNE :!: ale...

prawdziwi pseudokibice, Ci z "najwyższej półki" (może lepszum określeniem byłoby z najniższej...) w pełni stosują się do praw człowieka. Nie leją pierwszego lepszego przechodnia ani wogóle osób postronnych. Czasem nie tkną nawet napotkanego kibica wrogiej im drużyny! Tacy właśnie pseudokibice najczęściej umawiają się się na bójki. Liczba osób biorących udział w bójce, rodzaje akcesorii są szczegółowo omówione przed walką. Takie bójki są staczane gdzieś na uboczu, z dala od osób neutralnych oraz przedewszystkim Policji. Jeśli napotkają kibica wrogiej drużyny, to nie zależy im żeby go zgładzić, tylko aby upokożyć. Skroją mu szalik czy jakąś tam flagę na znak zwycięstwa. Jak dla mnie to mi to kompletnie obwisają takie bójki - jak chcą niech się wybijają, byle normalny człowiek na tym nie ucierpiał. Życie prawdziwego Pseudokibica może przypominać życie Średniowiecznego rycerza, dla którego najważniejszy był "Bóg, Honor, Ojczyzna" - przy czym Bogiem jest ukochana drużyna.
A ci co przeważnie szaleją z nożami po polskich stadionach, to niedorośnięte małolaty, 14-16 letnie dzieciaki!

DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2003, 15:35

A po drugie: To jaki jest sens nakładania grzywny na klub, za rozboje kibiców?? Jest to robione chyba tylko po to, żeby co po niektórym poupychać kieszenie... Bo i co klub robi w kierunku zmniejszenia tych wybryków?? Pseudokibiców powinno się WYTĘPIĆ, a nie stawiać kolejne płoty na stadionach i zwiększać ilość jednostek Policji... Stadiony powinny być bez psuedokibiców, i co za tym idzie bez krat, policji itd. Już teraz wchodząc na stadion można czuć się jak w klatce...

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2003, 16:19

Zgadzam sie w 100%. Jesli im jest z tym dobrze to ok. Ale niech nie sprowadzaja tego na stadiony. Jesli chca sie wybijac to niech to robia ale z dala od normalnych kibicow, ktorzy chca po prostu przyjsc na stadion i spokojnie obejrzec mecz.
Ostatnio ogladalem taki program o unii. Rzecz dziala sie w Belgi przed meczem dwoch znienawidzonych druzyn. Juz mniejsza o nazwe ale na stadinie mozna bylo zauwazyc rodziny z dziecmi, staruszkow z szalikami na szyji.... Policja byla prawie niewidoczna mimo, ze byl to mecz o podwyzszonym ryzyku. Dopiero po meczu policja oddzielala kibicow obu druzyn.
I jak widac mozna cos z tym zrobic. Tyle w Polsce nikomu na tym nie zalezy... Smutne ale prawdziwe.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Giov@ni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2003, 21:36

juveluck pisze:
Giov@ni pisze:ALE NAJLEPIEJJ WYKKASTROWAĆ I WSADZIĆ DO HAREMU :D
To by byla kara, moze nawet zaczol bym im wsploczuc :D
A CO NIECH SIĘ EUNNUCHY MĘCZĄ :D :D

CO BY NIE BYŁO I TAK ZAWSZE
JUVE RZĄDZI!!!!!!!!!!!!!!
3andit

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2003, 00:56

Widziałem dzisiaj jakiś program na jedynce rozmawiali z m.in Listekiewiczem, kibicami i troszke mi się smiać z tych kibiców chciało próbowali wmówić pani redaktor że to wina policji że zabili kibica we Wrocławiu :shock: skąd tacy ludzie się biora. Mówi taki że policja wiedziała wczesniej o tym że zbliża się autokarami grupa kibiców z Arki a oni dopuścili do spotkania kibiców i bójki :shock: No k...... paranoja i oni mówią że są normalnymi kibicami a że była bójka to wina policji a ja mam takie pytanie czy normalny kibic gdy idzie ulicą i zobaczy kibica z innej drużyny to organizyje ekipe i pierze mu gębe ?! chyba nie wiec to są poprostu lekko mówiąc dziwni ludzie......
Ale na motałem no nic ale chyba główna mysl została pojęta :wink:

Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2003, 16:27

Mee_too pisze:Nauczyli by sie wreszcie dyscypliny !!
Nie wiem czy ogladaliscie , jest taki program na TeVałeNie Pod Napieciem - i jeden z odcinkow byl poswiecony pseudokiolom.
To sraszne co ci "kibice" mowili - "Ja nie chodze na mecze ze wzgledu na gre pilkarzy ale by sprac kibicow przeciwnej druzyny" ( jakos tak)

No to jest straszne i okropne... tak robia tylko juz totalni idioci...

PRASKI

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2003, 15:27

skąd Wy <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jesteście!!!!!!!!!!!
LEGIA
JUVE

PRAGA zawsze z LEGIĄ
cybul

Tifoso ManU
Tifoso ManU
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2003, 01:34

Martin pisze: jesli spotykaja sie gdzies poza boiskiem na wyznaczonym terenie to wg mnie moga sie powybijac do ostatniego. Skoro kazdy z nich to lubi... Ale jesli robia to na stadionie gdzie jest pelno wiary nie zyczacych sobie takiego zachowania to ja sie dziwie (w sumie nie dziwie bo polski rzad niczym mnie juz nie zadziwi), ze nikt w Polsce sie jeszcze za to nie wzial! A jesli jeszcze na dodatek wychodza na ulice i rozwalaja sklepy, samochody to........ eh brak slow i szkoda klawiatury na takich kiepow
mam takie samo zdanie. jesli sie leja na odludziu, bo po prostu ich to jara to ich sprawa, niech sie wypier@#$% co do jednego, ale na stadionie musi byc spokoj

przeczytajcie sobie to: http://sport.onet.pl/712069,wiadomosci.html
zapakowaliby ich do paki na rok i zabronili wstępu na pięć tak jak w Anglii i od razu byłby spokój. Czyżby sie to komuś nie opłacało??
za wtargniecie na boisko w anglii (prawie w kazdym przypadku) dostaje sie dozywotni zakaz wstepu na wszystkie stadiony w anglii w danej (w jednej nizej chyba tez :roll: ) lidze. to byloby trudne do wykonania w polsce, bo wiadomo, ze nie kupuje sie u nas biletow na nazwisko ale...

....pseudokibice angielscy wczesniej skazani za przestepstwa stadionowe dostaja wezwania na komisariat w dniu i o godzinie, w ktorej odbywa sie mecz swojej druzyny, a wiadomo, ze w 2 miejscach naraz byc sie nie da.........to mysle, ze jest do wykonania w polsce :idea:

Obrazek
ODPOWIEDZ