Poprawa w obronie???
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ja nie wiedziałem na co zagłosować więc wybrałem ostatnią z możliwych opcji.Nie ma tutaj co mówić o żadnej poprawie.Zagrali dobry mecz, chociaz kilka razy Buffon musiał nas ratować, ale tak pozatym było nienajgorzej.A jeden z punktów mówiący o strachu przed utratą posadyy jest troche niekompetentny.Bo np.jak moża zwolnić Thurama czy Legrotagllie???Oni można powiedzieć są podstawą obrony.Już prędzej Montero, ale nie ci wymienieni powyżej.
- Pavciooo
- Juventino
Niby masz rację. Ale co w sytuacji, kiedy napastnicy nie będą potrafili strzelić bramki, a obrona będzie tracić jedną bramkę za drugą?Mario_166 pisze:Ja wam powiem ze dlamnie juve moze tracic bramki ile tylko chce oby tylko strzelolo wecej niz przeciwnika tak na serio to trudno powidziec czy jest to poprawa czy nie szczegolnie ze tobyl mecz z reggina anie z milanem lazio czy interem ale moze to zanak poprawy pozyjemy zobaczymy
PS: Widzę, że Jasiek-x ma poniżej fragment tekstu piosenki Linkin Park- "From the Inside". Ja też lubię tą piosenkę
- hania
- Juventino
To przypadek ze Reggina nie strzeliła nam brammki, i przypadkiem moze byc jesli w nastepnym meczu Juve takze nie straci bramki. Niezmienny jest fakt ze Juve ma wyjątkowo slaba defensywe. Wystarczy tylko popatrzec ile bramek dotychczas straciło Juve - 25 a ile Milan (11) czy Roma (9), mimo ze Juve strzelilo ich najwiecej. Ale jeden czy dwa albo nawet 3 mecze bez straty gola nic nie znaczą. Trzeba zmienic cos w obronie bo pozostale formacje sa w porządku. Kto wie czy gdyby nie nasza ostatnie formacja, Juve nie byloby juz dawno na 1 miejscu w Serie A.
IL BELLO DEL CALCIO
Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...
Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...
Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
- Pavciooo
- Juventino
Mały kryzys?AdriaNeQ pisze:mysle ze po jednym meczu bez straconej bramki nie mozna okresli czy to jush koniec jakiegos tam malego kryzysu naszej obronki !

- Reggie
- Juventino
Może i jest to naprawdę poprawa formy obrońców, ale ja bym się aż tak bardzo nie podniecał, wątpie że aż tak się poprawili, będzie coś można powiedzieć po następnym meczu 8)
"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
- Juverulez!
- Juventino
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Według mnie nie straciliśmy gola tylko dlatego że był to słaby przeciwnik, Roma pokazała jaka jest nasza obrona.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Pavciooo
- Juventino
No i kolejna skromna wygrana, ale znowu do zera
Lecz teraz czeka nas kilka prawdziwych sprawdzianów: Dwa mecze z Deportivo, z Lazio w finale Pucharu Włoch i oczywiście ligowy mecz z Milanem. Wtedy można będzie powiedzieć więcej o stanie naszej obrony...