Stadion Juve....

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2004, 11:26

"W Maju 2003 roku na stadionie Alpejskim rozpoczną się pierwsze prace nad przebudową obiektu"
Czy rzeczywiście się rozpoczęły ? Jeśli tak to na jaką skalę ?

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2004, 16:27

To chyb dobrze ze stadion zostanie przebudownay.Bo na meczach wyglada jakby malo ludzi przychodzilo a tak wcale nie jest.Mam nadzieje ze stadion bedzie jeszcze lepszy!!!!!!!

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Del Przemek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2004, 20:52

Nieważne jak będzie wyglądał stadion i jak będzie się nazywał. Najważniejsze jest to żeby Juve grało na nim dobrze i żeby przypadł do gustu kibicom. Bo ja niewiem jak można mieszkać w Turynie i żeby na trybunach siedziało np. 1000 kibiców a z tego połowa to przeciwnej drużyny :evil: :evil: :evil: .

PiotrekJuveMan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 marca 2004, 20:34

Moi koledzy śmieją się ze mnie że każdy klub na świecie rozbudowuje swój stadion, ale tylko Juve go zmniejsza!!!!!

Lecz ja się zgadzam, trzeba koniecznie zlikwidować bierznie, ale najważniejsze jest to że mało kibiców przychodzi na mecze juve, trzeba zrobić kameralny stadion żeby na każdym meczu był komplet niż żeby na molochu było góra 10 tysiaków.

Obrazek
I Love Queen and Sting!!!
Desperado---ALEX

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2004, 21:01

Dobrze ze odnowia obiekt Juventusu :!: Jak wiadomo teraz bardzo przeszkadza ta bieznia jest zła widocznosc z trybun szczegolnie tych oddalonych :!: Ja jestem za zmordenizowaniem stadionu Delle Alpi :!:

Juverulez!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2004, 21:20

DJ Juventinho pisze:
FanJuventusu pisze:Ktos może z Was wie kiedy zostanie przebudowany Stadion Juve?? Bo o ile sie orientuje ma On miescis 40-tys wiernych kibicow, ma byc zlikwidowana bieznia itp.
Widze, że nie zajrzałeś na JP do działu Stadio Delle Alpi, gdzie jest wszystko opisane.
kouba pisze: A nazywać sie będzie najprawdopodobniej po zmarłym Giovanni Agnellim ([*][/b])
[/i]
Albo Stadio Nike... :evil: :evil: :evil: Jak Gianni umarł, to chcieli mu stawiać pomniki, nazywać jego nazwiskiem stadion... A teraz pojawiły się pieniążki i pomysł od Nike, żeby jej nazwą nazwać stadion, to Moggi nie jest już taki skory aby powstał Stadio Agnelli. Może teraz na kilka miesięcy znowu ktoś wszyje, że stadion będzie nosił nazwę Charles? Gdzie jak gdzie, a w pewnych momentach nie można być pazernym na kase!
Jasiek-x pisze:Ciekawe czy będzie przychodzić więcej kibiców. Bo narazie na meczach stadion świeci pustkami. Może po remoncie to się zmieni. :?
W tym sezonie średnio przychodzi około 30 tysięcy. Nie są to aż takie pustki, choć może to i tak wygląda na 70 tysięcznym obiekcie. Myśle, że na całkiem nowym ok. 40 tysięcznym stadionie nawet na meczach średniej klasy będzie się zjawiać prawie komplet. Jednak najbardziej mnie zastanawia jedno: na szlagiery takie jak z Milanem czy ManU przychodzi zazwyczaj około 60 tysięcy widzów... a więc co stanie się z tymi 20 tysiącami!?
fighter_juve pisze:
El_chico_a_Coruna pisze:
Jaka tradycja? Nie dosc ze Juve gra tam tylko niespelna 14 lat to jeszcze stadion ten nigdy nie byl lubiany przez kibicow...
nie chodzi o granie, chodzi o nazwe stadionu !!!!!czytaj uwaznie!!
A ja dalej nie rozumie jaką tradycje widzisz w nazwie Delle Alpi... Nie ma co ukrywać, ten stadion jest niewypałem. Takiej drużynie jak Juventus należy się obiekt z prawdziwego zdarzenia. Nie mam żadnego sentymentu dla nazwy Stadio Delle Alpi i jestem nawet za, aby ją zmienić. My i tak nie mamy na to wpływu, a z tego co czytałem to zmiana nazwy jest już pewna.
Dobrze powiedziane DJ JUVENTINHO! Wszystko jest na JP, a poza tym to prawda ze ten stadion jest duzy i nowoczesny ale troche "zwalony"... moze nówka bedzie lepsza? NIe chodzi tyle o miejsca, co o odleglosc do pilkarzy, bo w końcu lepiej w TV ogladać niż z lornetką na pustym stadionie!

Obrazek
Tymothy

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 marca 2004, 22:00

No ja faktycznie jestem rozczarowany DELLE ALPI tym ktory teraz jest i uwazam ze trzeba go jak najszybciej przebudowac. Z tymi pustkami na meczach to nie do konca prawda. Srednio na mecze JUVENTUSU przychodzi z 30 tys. ludzi(na lige). No ale nie wiem czemu na PW przychodzi 300osób!!!??? To fatalnie swiadczy o kibicach no i o stadionie tez. Przeciez nie do pojecia jest zeby kibic na trybunie znajdował sie 160(!) metrów od piłki. A co do pojemnosci nowego stadionu to mysle ze 40 tysiecy to za mało. Najlepiej by było zeby mogl pomiescic z 50 tysiecy( na nowy napewno by przychodziło wiecej ludzi. No i ostatnia kwestia. Uwazam za głupote nazwanie stadionu 'NIKE' !!!!!!!!! WRRRRR. Przeciez to bez sensu. Według mnie powinien sie on nazywac tak jak teraz. Narazie sytuacja wyglada tak - wielki klub, kiepski stadion.

darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2004, 22:28

Ja jestem jak najbardziej za przebudowa Delle Alpi. Stadion okazał sie wielkim niewypałem. Wybudowano go z myslą, że maja odbywac sie tu tkze zawody lekkoatletyczne, a tym czasem w przeciagu 14 lat chyba tylko raz odbyłu sie jakieś zawody lekkoatletyczne. Bieznie trzba na pewno zlikwidować. Ja jednak mam nadzieje, że liczba miejsc nie bedzie mnioejsza niz 50 tys. Bo na mecze o najwyzsze cele to 30, czy 40 tyś. kibiców to troche mało.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2004, 07:30

szkoda tylkoże liczba mijesc tak drastycznie spadła z 72 tys. na 40 tys. to duża różnica ale miejmy nadzieje że im to wyjdzie na dobre

Danielpiero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2004, 08:45

Bardzo dobrze że juz zaniedługo JUVE zagra na nowiutkim stadionie przy komplecie widzów :wink: . Tak zawswze Dell Alipi świecił pustakami, a teraz no to całe trubuny : FORZA JUVE!! :D

,,Takich meczów nie wygrywa się piłkarzami jak Tacchinardi, ale takimi jak Zidane. Tacchinardi może pomóc, ale trzeba liczyć na mistrzów "
Juve1983

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2004, 08:59

Przeciez mieli buydowac nowy stadion nawet byly projekty?!

booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2004, 09:13

Uważam że 40 tys. to w sam raz... Po co mamy budować stadion 60-70 tys, skoro na mecze nie zawsze zjawia się połowa tej liczby... A co do nazwy delle Alpi mogło by zostać bo się już przyzwyczaiłem ale Stadio Agnelli nieźle brzmi :D

★ ★ ★
J1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2004, 10:26

jak dla mnie mogą zmienić nazwę :!: :!: :!:
JUVE nie gra na nim od 50 lat żeby był do niego jakiś ogromny sentyment :!: :!: :!:
poza tym kiedyś grali na innym stadionie, który nazywał się "Comunale" :!: :!: :!:
i trzeba by upamiętnić Giovanniego, a nadanie stadionowi jego imienia, to chyba było by dla niego coś wielkiego :!: :!: :!:

Obrazek
x_men_1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2004, 10:44

Po pierwsze jeśli stadion zostanie zmniejszony o jakieś 20 -30 tys . to koszt jego utrzymania zmnniejkszy sie o napewno sporą sumę , a co za tym idzie bilety będą mogły być tańsze bo nie trzeba będzie tyle hajsu wydawać na utrzymanie , a co za tym idzie to i więcej kibiców będzie mogło przychodzić ( tańsze bilety)- choć pewnie cena dla wiekszości włochów nie gra jakiejś najważniejszej roli i zmniejszenie jej o pare euro może nic nie dać , ale teoretycznie powinno pomóc .

Po drugie , trzeba pamiętać że zysk to nie jest tak ja mam więcej miejsc to mam wiekszy zysk , zysk to jest to ile zostanie nam po tym jak z pieniędzy biletów wydamy na utrzymanie stadionu i jeszcze pare rzeczy . I to że będziemy mieli mniejszy stadion nie oznacza mniejszych zysków , a wprost przeciwni będą one większe .

Na JP przeczytałem że stadion będzie miał szklany dach , czy to oznacza że będzie cały zadaszony , tak jak Ajaxu czy Herty ( nie wiem jak to się pisze) , bo jeśli tak to super , bo ile to już spotkań nie mogłem sobie spokojnie obejżeć przez te mgły które nachodziły Delle Alpi .

macias91

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2004, 22:47

Mam nadzieje że stadion wybudują jak najszybciej :D :D:D

Legia Juve i Polska-Moi TRZEJ MUSZKITEROWIE

Macias9
ODPOWIEDZ