Del Piero czy Di Vaio ???
- MoreLL_FTL
- Juventino
To że Alex powrócił w słabym stylu nie znaczy wcale że nie wróci do formy. 2-3 mecze i sie barmki posypią! Ja w niego wierze i Lippi też. Alex to bardzo doświadczony gracz. A co do Di Vaio - świetne mecze, pięne bramki, piekielna skuteczność i w przeciągu tych kilku ostatnich meczów bardzo go polubiłem i zyskałem zaufanie co do jego występów. Ja stawiam na obdywóch piłkarzy ze wskazaniem na Alexa.
- PABLO
- Juventino
ja jestem za tym zeby oboje grali !!!!! i trezequeta sprzedac i kupic jakiegos wypasionego pilkarza pokroju Nedveda !!!ADAMJUVENTUSPL pisze:Który z tych dwóch piłkarzy powinien występować w podstawowym składzie Juve. Ten temat postanowiłem założyć po meczu z Udinese ponieważ ostatnio wiele razy słyszałem że Alex powinien iść na ławę.
Według mnie obaj ci piłkarze powinni grać, a Alex nie musiał od razu być w wyśmienitej formie trzeba czasem dwuch lub nawet trzech meczów żeby wrócić do wysokiej formy, już niedługo Alex pokaże na co go stać, apozatym niedawno w meczu ManU-Arsenal v.Nisterlooy w identyczny sposób wykonał rzut karny jak Alex, a itak jest ich najleprzym napstnikiem. Ja uwarzam że Marco i Alessandro powinnigrać w podsatawowej "11"
- Desperado---ALEX
- Juventino
Jeżeli mam wybierać z tej dwójki to zdecydowanie obstawiam na Alexa, on jest napastnikiem nr.1 w JUVE :!: :!: :!:
- darel
- Juventino
To jest chyba najwiekszy mdlemat jaki kiedykolwiek miał Lippi. Podejmowalem temat, aby Juve grało trójka napastników lecz wiekszośc była głosów negatywnych. Więc taki temat raczej nie istnieje. Alex i Di Vaio raczej tez niebędą grac dalej. Del Piero napewno bedzie docelowo grał w pierwszej 11. Myślę, iz należy wystawiac go w 1 składzie, poniewaz gdy dojdzie do formy to napewno bedzie lepszy od Marca, jednak gdy Alexowi gra nie bedzie sie układała nie ma co czekać - trzeba wprowadzać Di Vaio.
na zawsze wierni turyńskiej drużynie
- Juverulez!
- Juventino
- Przemyś(L)ak
- Juventino
Oczywiście że Alex Del Piero!!!On jest wielki i zawsze będzie numerem 1 w Juventusie!!!!
Alex ma słabsze występy bo wrócił po kontuzji...ale jak wróci do formy...Lippi ma duży problem kogo wystawiać w 1 jedenastce.
Juve jest wielki!!!Pozdrowienia dla wszystkich fanów JUVE!!! 8)

- a_JaH_fu
- Juventino
Lippi ma naprawde twardy orzech do zgryzienia. Najwazniejsze jednak jest dobro druzyny i tylko pod tym katem nalezy to rozpatrywac. Nikt nie przeczy, ze Del Piero to najwiekszy symbol tego klubu i tacy pilkarze po prostu 'musza' grac w wyjsciowym skladzie. Ale? osobiscie sie z takim czyms nie zgadzam. AleX jest tuz po kontuzji i obawiam sie, ze moglby nie podolac presji jaka bedzie na nim spoczywala jezeli faktycznie kosztem Di Vaio zagra w pierwszym skladzie. Z kolei Marco gra obecnie kapitalnie i jezeli serialnie jest w lepszej formie to wlasnie na niego Lippi powienien postawic. Prawde mowiac ja nie mam mozliwosci ogladania tychze meczow a wiec tak naprawde trudno mi oceniac postawe tych zawodnikow. Poprzeczka Alexa wcale go nie skresla. Lecz na dzien dzisiejszy potrzebuje jeszcze troszke czasu.. mysle, ze na mecz z Interem powienien powrocic na swoje miejsce. Di Vaio bedzie musial sie z tym pogodzic.. Del Piero to po prostu Del Piero.. jego miejsce wszyscy znamy.. nr. 10, magiczna '10', ktora jest kochana juz przez tyle lat. Tego nie mozna tak szybko zmienic. Zreszta mecz jest dlugi.. a Di Vaio chociazby w meczu z Udine udowodnil, ze nawet wchodzac z lawki mozna odmienic losy meczu. Wiec poczekajmy.. oby wiecej takich dylematow, ktore sprawiaja spora przyjemnosci.
Zupelnie odrzucam opcje z 3 napastnikami czy wyrzucenie ze skladu Trezegola. Poniewaz Davids to rasowy napastnik, ktory wywiazuje sie ze swojej roli prawidlowo. Na mecz z Modena obstawiam duet: Trezegeut - Di Vaio.
Ave Juve 

- Juventinha
- Qualità Juventina
o ja. wybitnie trudna kwestia. cale szczescie ze to n8ie zalezy od mojej decyzji....
z jednej strony wiadomo alez to alex, ale w koncu marco jest w doskonalej formie..... i grajac tak dalej nawet moglby wyprzedzic szewczenke w liczbie goli. no ale prawda jest taka ze juz wkrotce to wlasnie del piero zacznie wychodzic od poczatku a marco z lawki. chociaz moze jeszcze nie z modena, a moze wlasnie z modena bo zaraz potem inter lazio parma i musi sie w koncu rozegrac jesli ma poprowadzic juve do zwyciestwa w tych meczach :-D