Mercato (LATO 2026) DYSKUSJA
- Urbi27
- Juventino

- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 39 razy
Już nie ma takiej mizerii, to że David się błąka często po boisku to jest fakt, sytuacje jednak są i to jest ich znacznie więcej na mecz niż średnio przez ostatnie 10 lat. Do tego Lewy gra bardzo dobrze tyłem do bramki, a to byłby przełom dla Yildiza, gra z kimś takim wzniosłaby go o poziom wyżej.
- B@rt
- Juventino

- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 43 razy
Trzeba by sobie odwinąć jakieś doniesienia i analizy z tamtego okresu, ale Liverpool zakontraktował Mamardashviliego w 2024 roku za 30 milionów euro i zostawił jeszcze na rok w Valencii. Także można odnieść wrażenie, że wdrażają plan, którego realizację rozpoczęli dwa lata temu.
Inna sprawa, że podatność Alissona na kontuzje może niepokoić. Z tego co widzę, ma powtarzające się problemy z udem, dość nietypowo jak na bramkarza.
Co do Lewego - o serwis to on się chyba akurat nie musi martwić. To u nas szwankuje w zasadzie tylko w pojedynczych meczach. Ale tak jak wczoraj napisałem na czacie - 38-latek z gwiazdorskim kontraktem do podstawy? Litości...
- xemi
- Juventino

- Podziekował: 77 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Dla mnie Franek na RW to jest klapa kompletna. Ani nie jest skrzydłowym ani schodzącym napastnikiem! Ja bym go wypróbował na LW. Skoro nie ma strzału to może by przynajmniej podawał bezpośrednio dominująca nogą.
Kenan na LW moim zdaniem też się spisuje co najwyżej przeciętnie. Nie gra tam schodzącego napastnika, tylko coś podobnego do gry Franka. Obaj aby strzelać wolą grać w linii równoległej do końca boiska, przy grze do przodu, musza łamać linie biegu. Dlatego widziałbym Kenana na środku, jako CAM.
Kenan na LW moim zdaniem też się spisuje co najwyżej przeciętnie. Nie gra tam schodzącego napastnika, tylko coś podobnego do gry Franka. Obaj aby strzelać wolą grać w linii równoległej do końca boiska, przy grze do przodu, musza łamać linie biegu. Dlatego widziałbym Kenana na środku, jako CAM.
- GajowyMarucha2
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Jestem za Lewandowskim, Bruno Fernandezem i Allisonem. Mam wrażenie że byliśmy dużo mocniejszym zespołem, kiedy za Marotty sprowadzaliśmy „odpady” z największych klubów. Potem zmieniliśmy politykę, zaczynaliśmy sprowadzać piłkarzy z potencjałem ze średniaków typu Atalanta, Newcastle, Lille i sami staliśmy się średniakiem na ich poziomie. Trzeba wrócić do polityki okazji, prawie 40 letni Lewandowski z miejsca staje się jednym z najlepszych piłkarzy w Juve
- Tab.
- Juventino

- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Ale co jest takiego w obecnym Lewandowskim, że miałby zmienić grę Juventusu? Pressingu zero, startu do piłki zero , chęci odzyskania po stracie zero. Że niby ustawiać się potrafi? A to mało takich ? To, że Dusan ma średnie umiejętności nie znaczy, że z innymi jest podobny problem, trzeba tylko odpowiednio wybrać.
Płacić XX za podpis , plus X rocznej pensji dziadkowi , to już naprawdę przedwojenna desperacja. Tym bardziej, że dziadek za byle 6 milionów "biegał" nie będzie (pewnie 10+ ). Po co komu to potrzebne ?
Płacić XX za podpis , plus X rocznej pensji dziadkowi , to już naprawdę przedwojenna desperacja. Tym bardziej, że dziadek za byle 6 milionów "biegał" nie będzie (pewnie 10+ ). Po co komu to potrzebne ?
- woe
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 35 razy
- Vlahovic: 6 goli + 2 asysty w 886 minut
- David: 8 goli + 5 asyst w 1992 minuty
- Openda: 2 gole + 1 asysta w 975 minut
Zmarnowane okazje i impotencja pod bramką to dla nas duża bolączka. Robert nawet w wieku 38 lat jest skuteczniejszy niż wszyscy nasi napastnicy razem wzięci. Stary Giroud dawał radę w Serie A. Dzeko czy Vardy też. U Spalettiego nasz rodak będzie się bił o Capocannoniere.

- Volto
- Juventino

- Podziekował: 29 razy
- Otrzymał podziękowanie: 74 razy
Lewandowski zjada całą trójkę naszych parodystów bez popitki. Pogonił bym wszystkich, po zastanowieniu to Vlaho też, nawet jakby miał dostać roczny kontrakt. Gość idzie w kierunku Milika, znaczy gabinetów medycznych. Co nam po napastniku, co blisko pół sezonu jest niedostępny.
Lewy na te dwa lata to byłoby dobre rozwiązanie, chyba. Ileż nasze asy zmarnowały sytuacji to głowa mała, to raz, a dwa to lepiej mądrze stać niż głupio biegać. Przykład - ostatni mecz i David. Wyliczyli że topka w przebiegniętych kilometrach a poza dostawieniem głowy na początku grał wielkie nic.
Ja tak jestem na tak, o ile Komoli nie poszaleje z chorą pensją bo zaraz wszyscy będą chcieli podwyżkę 100 procent. I tak mamy dużo przepłaconych grajków.
Lewy na te dwa lata to byłoby dobre rozwiązanie, chyba. Ileż nasze asy zmarnowały sytuacji to głowa mała, to raz, a dwa to lepiej mądrze stać niż głupio biegać. Przykład - ostatni mecz i David. Wyliczyli że topka w przebiegniętych kilometrach a poza dostawieniem głowy na początku grał wielkie nic.
Ja tak jestem na tak, o ile Komoli nie poszaleje z chorą pensją bo zaraz wszyscy będą chcieli podwyżkę 100 procent. I tak mamy dużo przepłaconych grajków.
- Bart985
- Juventino

- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 31 razy
Jak Vlaho albo któremukolwiek z tych melepetów z przodu piłki będą podawać Yamal, Fermin czy Pedri to też strzelą. Sprowadzanie złotego cielca polskiej kopanej do Juve - ta myśl wywołuje u mnie spazmy i wymioty. Nie tylko dlatego, że to już emeryt, którego fani chowają wszystkie jego słabości za golami wbitymi słabiakom, ale przede wszystkim dla cyrków z sezonowcami ciągnącymi za tym gościem.
Wiem z pierwszej ręki od fana Bayernu co się tam działo i strasznie bym nie chciał miliona farmazoniarzy przy Juve, w tym tej całej masy pseudo-dziennikarzy, którzy nawet nie udają, że mogą schować swoje fanbojstwo na moment do kieszeni. To samo dzieje się teraz wokół Porto. Do dziś nie przeczytałem żadnej analizy dlaczego dwa odpady z PL są nagle portugalskim odpowiednikiem Chielliniego i Bonucciego.
A potem przyjeżdża całe trio na reprę i klepie ich Szwecja, o której było wiadomo jak zagrają od... roku? No i tak zagrali, że ich wych... z Mundialu. Ale ćśśśśś, dlaczego tak? Ćśśśśś, nieważne.
Co do Alissona to on gra jak nie ma kontuzji, ale miewa ich coraz więcej. Do tego Mamardashvili za plecami i zwolnienie jak największych środków żeby próbować zastąpić Salaha i Robertsona. Za Brazola zgarną odstępne, za Faraona i Szkota już nie.
Dla mnie to też łatanie. Trzeba było postawić na Donnarummę za wszelką cenę i mieć spokój. Ale jest jak jest.
Wiem z pierwszej ręki od fana Bayernu co się tam działo i strasznie bym nie chciał miliona farmazoniarzy przy Juve, w tym tej całej masy pseudo-dziennikarzy, którzy nawet nie udają, że mogą schować swoje fanbojstwo na moment do kieszeni. To samo dzieje się teraz wokół Porto. Do dziś nie przeczytałem żadnej analizy dlaczego dwa odpady z PL są nagle portugalskim odpowiednikiem Chielliniego i Bonucciego.
A potem przyjeżdża całe trio na reprę i klepie ich Szwecja, o której było wiadomo jak zagrają od... roku? No i tak zagrali, że ich wych... z Mundialu. Ale ćśśśśś, dlaczego tak? Ćśśśśś, nieważne.
Co do Alissona to on gra jak nie ma kontuzji, ale miewa ich coraz więcej. Do tego Mamardashvili za plecami i zwolnienie jak największych środków żeby próbować zastąpić Salaha i Robertsona. Za Brazola zgarną odstępne, za Faraona i Szkota już nie.
Dla mnie to też łatanie. Trzeba było postawić na Donnarummę za wszelką cenę i mieć spokój. Ale jest jak jest.

- Tab.
- Juventino

- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Jest jak jest, ale my za chwilę musimy się bujać z: Luizem, Gonzalezem, Koopem , Zhegrova, Davidem, Openda, Vlahoviciem i pewnie jeszcze z pięcioma o których zapomniałem, którzy żyją jak balerzy, nic nie robiąc i którym się nie spieszy do odejścia. Tu nic się nie wydarzy, bo nie ma za co , pomijając fakt, że do końca czerwca trzeba wygospodarować 30 baniek, a nie ma gdzie . O dziurach w tym beznadziejnym składzie nie wspominając
- Szwamb
- Juventino

- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 42 razy
Właśnie naszym problemem jest strata kilkunastu punktów, bo nie mam takiego napastnika, który wbije tę bramkę słabiakom.Bart985 pisze: ↑27 kwietnia 2026, 01:41 Nie tylko dlatego, że to już emeryt, którego fani chowają wszystkie jego słabości za golami wbitymi słabiakom, ale przede wszystkim dla cyrków z sezonowcami ciągnącymi za tym gościem.
Lewandowski nie miałby przyjść, żebyśmy wygrali LM tylko żebyśmy realnie powalczyli o Scudetto ew. bez zmartwień o kwalifikację do LM aż do końca sezonu. Na to jest idealny. Czy przyjdą sezonowcy czy nie, co tam będą gadać dziennikarze mnie srednio obchodzi. Jest opcja zablokuj na forum.
To prawda. Szczerze już wolałbym De Geę po przejrzeniu historii kontuzji Brazylijczyka. Na dodatek dla Allisona bylibyśmy fajną emeryturą w wielkim klubie, ale już bez ambicji, a dla De Gei fantastyczną opcją do powrotu do top piłki w top klubie. Zupełnie inny wymiar mentalny i ambicjonalny.
polecam www.sokker.org

menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
- GIGI Buffon 89
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Podobno przed końcem czerwca mamy zarobić minimum 30 milionów Euro na transfererach, bo inaczej dbająca o przejrzystość finansową klubów Europy UEFA nałoży na nas karę zakazu kupowania piłkarzy podczas letniego mercato... Tak sobie teraz myślę, że jeśli ma to być 30 milionów wskazanego zysku, to musimy kogoś sprzedać za kwotę plus 15 milionów Euro i UEFA będzie musiała szukać dalej...
Zysk pewny many z transferu Weaha do OM, bo Francuzi muszą go wykupić za oko 15 milionów.
Według doniesień transfer Ruganiego za 2 miliony Euro miał być obowiązkowy jeśli Viola się utrzyma... Utrzymanie jest już niemal pewne, więc przelew też powinien już iść.
Zarobimy też 600 tyś na wykupie przez Parmę Hansa N. Caviglie...
Zatem zostaje uzbierać za transfer 13,4 miliona i tyle.
Zysk pewny many z transferu Weaha do OM, bo Francuzi muszą go wykupić za oko 15 milionów.
Według doniesień transfer Ruganiego za 2 miliony Euro miał być obowiązkowy jeśli Viola się utrzyma... Utrzymanie jest już niemal pewne, więc przelew też powinien już iść.
Zarobimy też 600 tyś na wykupie przez Parmę Hansa N. Caviglie...
Zatem zostaje uzbierać za transfer 13,4 miliona i tyle.
- B@rt
- Juventino

- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 43 razy
Podstawowe pytanie brzmi, czy te 30 milionów to ma być zysk kapitałowy, czy tylko przychód. Niestety obawiam się, że chodzi o plusvalenzę, a Ty tu liczysz potencjalne przychody.
Kolejna rzecz - oblig w przypadku Ruganiego wymagał nie tylko utrzymania Violi, ale jakiejś tam jeszcze liczby występów w podstawie i ten wymóg raczej nie zostanie spełniony. Pomijając, że to grosze.
Kolejna rzecz - oblig w przypadku Ruganiego wymagał nie tylko utrzymania Violi, ale jakiejś tam jeszcze liczby występów w podstawie i ten wymóg raczej nie zostanie spełniony. Pomijając, że to grosze.
- Marcin890124
- Juventino

- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 75 razy
Arthur Melo : „Powrót do Juve? Chcę zostać tutaj, bo to mój dom i czuję się tu dobrze. Co przyniesie przyszłość, zdecyduję sercem. Chcę iść tam, gdzie będę czuł się doceniony”
Nic prostszego. Zrezygnować z kasy pobieranej w Juve i podpisać tam kontrakt na miarę swoich możliwości czyli około 500 tys za sezon gry. Niestety tak się nie stanie i Juve kolejny raz ześle go na wypożyczenie na inny koniec świata. Juz dawno powinniśmy mieć go z głowy i odnotować stratę ale wolą mu przedłużać kontrakt zmniejszając zarobki zamiast wziąść błąd na klatę jak Barcelona z Pjaniciem.
Nic prostszego. Zrezygnować z kasy pobieranej w Juve i podpisać tam kontrakt na miarę swoich możliwości czyli około 500 tys za sezon gry. Niestety tak się nie stanie i Juve kolejny raz ześle go na wypożyczenie na inny koniec świata. Juz dawno powinniśmy mieć go z głowy i odnotować stratę ale wolą mu przedłużać kontrakt zmniejszając zarobki zamiast wziąść błąd na klatę jak Barcelona z Pjaniciem.
- Bart985
- Juventino

- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 31 razy
Nie no, serio? Dziadek, z jego wymaganiami finansowymi żeby strzelać średniakom po mistrza? Znaczy przy obecnej polityce transferowej to to mnie nie zdziwi, ale zasmuci. Natomiast zerknąłem sobie na gole z czołówką SA - z Interem 6 goli strzelonych, 0 przez napadziora.
Z Milanem 0 goli w ogóle w dwumeczu.
Z Napoli 4 gole, 1 strzelony przez napastnika.
Z Como
W LM 4 gole z BVB, 2 Vlaho, 0 z Realem, z dwoma portugalskimi 3 gole, 1 Vlaho, z Villarrealem 2 gole i 0 od napastników.
5 goli z Galatą - ZERO od napastników. Galata strzeliła 8 i... jednego Osimhen. Więc może nie o to chodzi?
Ja tam bym wolał kogoś kto będzie strzelał każdemu, a zwłaszcza jednak topom.