Serie A 25/26 (19): Sassuolo 0-3 JUVENTUS FC

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
ODPOWIEDZ
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 18 razy
Otrzymał podziękowanie: 59 razy

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2026, 12:07

Powiedział bym, ze z Lecce gra wyglądała lepiej. Byliśmy bardziej bezzębni niż ostatnio, na szczęście Sass nie zawiesiło wysoko poprzeczki. Oczywiście przeciwnika do błędów należy zmusić, także nieodpuszczanie i walka na całym boisku dała nam dominację, a słabi neroverdi popełnili błędy. Suma sumarum liczy się wynik i mniej więcej tak powinny się kończyć mecze z takimi przeciwnikami.

Na wyróżnienie zasługuje Miretti, świetny mecz, MoTM bezapelacyjnie. David dalej wyglądał słabo, ale skoro dołożył liczby to nie pasuje krytykować, oby choć trochę się przełamał. Mam nadzieję, iż zamiast młodego Włocha sprzedawać, Spal da mu pierwszy skład bo jak najbardziej zasługuje, śmiało mógłby zastąpić błąkającego się Thurama, dało by nam to kreatywność w środku pola, a Loca by się zajął tym co potrafi, czyli bronieniem i nic ponadto.

Minus dla Spala za zmiany, już po 2-0 Yildiz powinien być na ławce. Z jednej strony widać, że to półka wyżej niż Tudor, ze dwie niż Motta, aczkolwiek pewne jego wybory, opieszałość w zmianach, często niezrozumiałych, irytuje.
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 51 razy
Otrzymał podziękowanie: 16 razy

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2026, 12:52

Dwie bramki po wielbłądach rywala ale chociaż na papierze jest to reakcja po kompromitacji z Lecce.
David powinien mieć dwie bramki, oprócz gola raz podał do bramkarza i raz przestrzelił z 7-8 metrów.
Miretti, gdy gra, praktycznie zawsze wypada bardzo dobrze. Wychodzi na pozycje, szuka rozwiązań, nie holuje. Powinien zbierać więcej minut jako pierwszy do rotacji w środku i ciut wyżej. Męczą mnie nieskończone litanie problemów Maciusia Conceicao i Zhegrovy.
Po zmianach drużyna wyglądała źle i było blisko gonga na pożegnanie.
Bilans ogórkowej serii 2/3, jeśli dociągną 4/5 to wciąż będzie bardzo dobry wynik.

@jackop follow-up do dyskusji na czacie
K.Thuram pisze:How many times does Spalletti tell you to turn your head?
"He tells me that a lot, but he's right, I have to turn my head. A midfielder has to know where to play before having the ball, and that's a step I want to try to pass, and I want to pass it. It's good that he told me, I'll try to do it."
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 37 razy
Otrzymał podziękowanie: 65 razy

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2026, 19:29

Do grudnia byłem zażenowany lecz ostatnie 2 mecze co prawda z bobami, ale przywróciły mi nadzieję w Spallettiego. Gra wygląda zdecydowanie lepiej. Powoli bo powoli, ale widać jakieś automatyzmy, szybszą grę i pressing. Mecz z Lecce był pechowy, tam w pierwszej połowie powinno być 3:0 i kontrola spotkania, a wyszło jak wyszło.

Generalnie jest jakieś światełko w tunelu, że będzie lepiej.

Meczu co prawda całego nie widziałem, gdyż włączyłem w 60 minucie i po 2 minutach mieliśmy już 3:0, więc może dlatego mam taki odbiór :)

Ważne jest żeby kontynuować teraz dobrą passę i wygrać 3 najbliższe spotkania jakimiś sensownymi wynikami, a nie ka.łmenizmem.
Obrazek
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2026, 19:37

Trzeba jeszcze nadmienić jak fatalny wystep zanotował Muharemović, samobój za który specjalnie bym go nie winił, ale przy drugiej bramce to on przepuścił Mirettiego w kluczowym kontakcie będąc na moje zupełnie źle ustawionym. A to co zrobił przy trzecim golu no to już istny dramat. Wiadomo nie ma co skreślać po 1 występie, ale nie zapisał się zbyt dobrze w pamięci.
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 52 razy
Otrzymał podziękowanie: 58 razy

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2026, 15:36

ODPOWIEDZ