Serie A 25/26 (16): JUVENTUS FC 2-1 AS Roma
- Distant Dreamer
- Juventino

- Podziekował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 139 razy
Patrząc na skład to równie dobrze to może być 4-3-3 z pomocą Burger-Loca-Thuram, no ale zobaczymy.
Nie podoba mi się tak szybkie wystawianie Bremera, oby bez kontuzji....
Nie podoba mi się tak szybkie wystawianie Bremera, oby bez kontuzji....
- Urbi27
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 34 razy
Z pewnością nie jest to mecz gdzie udałoby nam się dominować, ale kolejna solidna połowa. Daj Bóg zdrowie Yildizowi bo jednak każda groźna akcja Juve przechodzi przez niego. Dobre odegranie Cambiaso, kilka razy dobrze się włączył, jak na niego to całkiem dobry mecz.
Trzeba dalej grać swoje w drugiej połowie i może to dowieziemy.
Trzeba dalej grać swoje w drugiej połowie i może to dowieziemy.
- jackop
- Juventino

- Podziekował: 35 razy
- Otrzymał podziękowanie: 78 razy
Źle się zestarzało, ale chociaż szybkoUrbi27 pisze: ↑20 grudnia 2025, 00:44 Do pelnego skladu brakuje realnie Koopa i Gattiego. Vlaho juz praktycznie nie liczę w kadrze. Do tego Holender zawieszony, a nie kontuzjowany. Takiego dobrostanu pod wzgledem zdrowia zawodnikow juz dawno nie mielismy, oby ktos kluczowy nie wypadl w najblizszych tygodniach to Spal bedzie mogl poukladac to w sposob docelowy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Urbi27
- Juventino

Oby to jednak nic poważnego, obaj schodząc nie wyglądali tak źle.jackop pisze: ↑20 grudnia 2025, 22:04Źle się zestarzało, ale chociaż szybkoUrbi27 pisze: ↑20 grudnia 2025, 00:44 Do pelnego skladu brakuje realnie Koopa i Gattiego. Vlaho juz praktycznie nie liczę w kadrze. Do tego Holender zawieszony, a nie kontuzjowany. Takiego dobrostanu pod wzgledem zdrowia zawodnikow juz dawno nie mielismy, oby ktos kluczowy nie wypadl w najblizszych tygodniach to Spal bedzie mogl poukladac to w sposob docelowy.![]()
Dobry mecz jak na warunki Juve. W sumie gol Romy to jedyna ich realna sytuacja w drugiej połowie, gdzie my mieliśmy spokojnie możliwość strzelenia trzeciego gola.
Ważne 3 pkt, teraz kilka meczów z dosyć słabymi rywali, jeżeli Bremer nie wysypał się na kilka tygodni to jestem ogólnie ukontentowany.
- AdiJuve
- Juventino

- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 36 razy
Wygrana zasłużoną, chociaż nie do końca pewna. Było trochę więcej sytuacji na dobicie rywala. Szkoda, że Kenan bez gola bo dzisiaj bezapelacyjnie najlepszy na boisku, świetny z przodu do tego dołożył harówę z tyłu.
Trza zimą szukać okazji i wzmocnić obronę bo krucho tam jest. Loca świetny w destrukcji. Concencaio i Openda w końcu z bramkami. Zhegrova to tak sinusoida, top wrzutka potem że 2 głupie straty, ale drybling ma jakościowy. Mając Kenana po jednej i Zhegrove po drugiej będziemy mieli dużo większe pole manewru bo obaj będą piekielnie groźni 1 na 1.
Trza zimą szukać okazji i wzmocnić obronę bo krucho tam jest. Loca świetny w destrukcji. Concencaio i Openda w końcu z bramkami. Zhegrova to tak sinusoida, top wrzutka potem że 2 głupie straty, ale drybling ma jakościowy. Mając Kenana po jednej i Zhegrove po drugiej będziemy mieli dużo większe pole manewru bo obaj będą piekielnie groźni 1 na 1.
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2025, 22:55 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- MRN
- Juventino

- Podziekował: 18 razy
- Otrzymał podziękowanie: 217 razy
Mega ważne zwycięstwo, chłopaki zostawili serce na boisku ale koszmarną zmianę dał Zhegrova i niepotrzebny niepokój. Było spokojne 2-0 a ten idiota co rusz tracił piłkę co chwilę w okolicach własnego pola karnego. Comceicao jest jaki jest ale zjada go póki co i zawsze coś tam zrobi. Dziś podobał mi się nawet Cambiaso, pierwszy raz od chyba dwóch lat ale bramka dla Romy na jego konto. Roma póki co punktuje z ogórkami, czarodziej Soule bezjajeczny a Dybala zbytnio nie miał z kim grać. Dwa zwycięstwa z silnymi rywalami pod rząd, teraz seria z pozoru łatwiejszych meczów ale trzeba zacisnąć zęby i punktować co by nie okazało się, że zwycięstwa z Bologną i Roma pójdą na marne.

- Distant Dreamer
- Juventino

- Podziekował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 139 razy
Niby narzekałem na wystawienie Bremera, ale napiszę tylko o pozytywach 
Na plus dziś większość składu wyjściowego, mi mecz się podobał mimo nerwowej końcówki. Realnie mieliśmy znacznie więcej groźnych lub bramkowych sytuacji.
Teraz wygrać następne 5 meczów
Na plus dziś większość składu wyjściowego, mi mecz się podobał mimo nerwowej końcówki. Realnie mieliśmy znacznie więcej groźnych lub bramkowych sytuacji.
Teraz wygrać następne 5 meczów
- jackop
- Juventino

- Podziekował: 35 razy
- Otrzymał podziękowanie: 78 razy
Było spokojne 2-0, bo chłop zrobił drugiego gola - Burger ukradł mu asystę
Cfeli Famili jak zwykle zawalił, bo nie stoi tam gdzie stać powinien. Obrywa się ludziom, którzy są spóźnieni w asekuracji jego pozycji

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Elohi
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Nie było to w pełni zasłużone zwycięstwo, ale widać postęp w grze. Sytuacji dużo, mogliśmy wygrać i wyżej i do zera gdy obrońcom się nie przysnęło. Rugani też miał furę szczęścia.
Najlepszy mecz Opendy w Juve, Belg wygląda coraz lepiej i może to by ciekawa rywalizacja między nim a Davidem.
Teraz seria meczy, gdzie 3 pkt są obowiązkowe. Więc kto wie?
Najlepszy mecz Opendy w Juve, Belg wygląda coraz lepiej i może to by ciekawa rywalizacja między nim a Davidem.
Teraz seria meczy, gdzie 3 pkt są obowiązkowe. Więc kto wie?
""Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta""
- jfc.8
- Juventino

Po kontuzji Vlaho pozostali napastnicy zaczęli lepiej się prezentować. Jakby rozegrali w trio Yildiz Openda David kilka meczy może by się lepiej zgrali. Mecz ciekawy. Cieszy wygrana. Dybala i Soule praktycznie nic nie pokazali.
- dimebag11
- Juventino

- Podziekował: 99 razy
- Otrzymał podziękowanie: 31 razy
Jak zdobędziemy 13 oczek w najbliższych 5 meczach ze znacznie niżej notowanymi rywalami to i tak będzie dobry wynik, bo raczej mało prawdopodobne, że wygramy wszystkie spotkania. Niemniej musimy teraz spiąć poślady i zacząć ciułać te punkty, bo potem od okolic 22 kolejki mamy na rozkładzie: Benficę (D) w LM, Napoli (D), Monaco (W) w LM, Parmę (W), Atalantę (W) w Coppa Italia, Lazio (D), Inter (W), Como (D), Romę (W), a więc srogi terminarz z decydującymi o awansie do fazy pucharowej meczami w Champions League.Distant Dreamer pisze: ↑20 grudnia 2025, 22:55 Niby narzekałem na wystawienie Bremera, ale napiszę tylko o pozytywach
Teraz wygrać następne 5 meczów![]()
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Urbi27
- Juventino

Bremer powiedział że wszystko z nim ok, Conceicao także, nie wiadomo co z Cabalem, ale ogólnie jeżeli nikt się nie wysypie teraz na treningu to zostaniemy z praktycznie docelowym składem na następny mecz.
Spodziewam się że nie będzie żadnego przechodzenia na 4-3-3, bo tak jak wcześniej pisałem, gdyby Spal naprawdę chciał to zrobić to już by to zrobił, jedyna zmiana to pewnie wrzucenie Koopa w miejsce Kelly'iego, co patrząc na poziom naszych przyszłych przeciwników powinno ewidentnie pomóc.
Spodziewam się że nie będzie żadnego przechodzenia na 4-3-3, bo tak jak wcześniej pisałem, gdyby Spal naprawdę chciał to zrobić to już by to zrobił, jedyna zmiana to pewnie wrzucenie Koopa w miejsce Kelly'iego, co patrząc na poziom naszych przyszłych przeciwników powinno ewidentnie pomóc.
- Alexinhio-10
- Juventino

- Podziekował: 68 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Dobry meczyk, mogliśmy wygrać wyżej. Zawodnicy walczyli i czuli się dość pewnie. Zhegrova parę razy zbyt nonszalancko i stracona bramka. Ogółem dobry prognostyk na przyszłość, oby coś zatrybiło.
- Volto
- Juventino

- Podziekował: 18 razy
- Otrzymał podziękowanie: 58 razy
Pierwsze 20-25 minut jak z Bologna, powoli i ospale, bez fajerwerków. Potem zaczęliśmy coś kreować przy całkowitej bezpłciowości Romy. Dybala sam próbował, bez skutku, Soule kompletnie nie istniał. Bramka dla nich, jak i sytuacja Fergusona to po rażących błędach naszych. Na plus intensywność i walka, na minus kalma po 2-1. Wygląda ta gra - coraz częściej - jak nie zbiór przypadkowych zagrań, a coś z planem, choćby takim ramowym.
Graczem meczu Yildiz, fenomenalny grajek, na plus Openda.
Następne 5 spotkań to musi być 13 punktów. Nie wierzę, że wygramy wszystko, stąd 13 to realny scenariusz, i scenariusz którego potrzebujemy.
Graczem meczu Yildiz, fenomenalny grajek, na plus Openda.
Następne 5 spotkań to musi być 13 punktów. Nie wierzę, że wygramy wszystko, stąd 13 to realny scenariusz, i scenariusz którego potrzebujemy.
- Hołek
- Juventino

- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Człowiek zawsze gani to czas i pochwalić. Podobał mi się ten mecz, zaczyna to przypominać piłkę nożną. Yildiz klasa, podobali mi się pierwszy raz Openda (chociaż za dużo kombinuje) i Cambiasso. Fajny ten nasz Mcceni, niby nic szczególnego nie gra, a zawsze poziom trzyma z przebłyskami czegoś ekstra.
Łysy mnie wkurzał i nie wierzyłem w niego, ale kto wie- chętnie się przyznam do pomyłki w przyszłości.
Łysy mnie wkurzał i nie wierzyłem w niego, ale kto wie- chętnie się przyznam do pomyłki w przyszłości.
Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?