Serie A 24/25 (27): JUVENTUS FC 2-0 Hellas Verona

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
ArlitoV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 35 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 02 marca 2025, 17:53

Nie wiedziałem że mamy sekcję futsal :prochno:

Obrazek
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 79 razy

Nieprzeczytany post 02 marca 2025, 18:05

ArlitoV pisze: 02 marca 2025, 17:53 Nie wiedziałem że mamy sekcję futsal :prochno:
Nie, to pierwszy zespół ale po godzinach. Trenują se z mottą grę :)

Przewidywany skład:
Obrazek
Gonzalez miał być out :?:

Marcin890124

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 02 marca 2025, 18:41

Chico niedostępny więc Nico wskakuje.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 02 marca 2025, 19:04

Yildiz do tej pory grający na lewej, zagra na prawej? A w jego miejsce Gonzalez, który jedyne dobre mecze w Juventusie zagrał na prawej? Mbangula ławeczka... naMottane. Dobrze chociaż, że bez Koopa.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 02 marca 2025, 21:37

Taka bieda, że Weah gra na obronie, pomocy, skrzydle i identyczna sytuacja ma miejsce z Makenim.

Ależ Głupoli nam zmajstrował skład :prochno:

Obrazek
Maplu90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 138 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 02 marca 2025, 21:50

Marat87 pisze: 02 marca 2025, 19:04 Yildiz do tej pory grający na lewej, zagra na prawej? A w jego miejsce Gonzalez, który jedyne dobre mecze w Juventusie zagrał na prawej? Mbangula ławeczka... naMottane. Dobrze chociaż, że bez Koopa.
Motta się mota a my razem z nim.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."
⚪️⚫️
Szwamb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 31 razy

Nieprzeczytany post 02 marca 2025, 22:20

Sila Spokoju pisze: 02 marca 2025, 21:37 Taka bieda, że Weah gra na obronie, pomocy, skrzydle i identyczna sytuacja ma miejsce z Makenim.

Ależ Głupoli nam zmajstrował skład :prochno:
Kiedy ostatni raz Juventus trwale stracił 3/4 obrońców w ciągu sezonu (Cabal, Kalulu, Bremer)?
Jakby wyglądała np. obrona Juve w 2006 gdyby stracili Zambro, Thurama i Cannavaro?
Lub w 2015 przy stracie Barzagliego, Chielliniego i Bonucciego?

Nie wiem czy w historii współczesnej (powiedzmy od 1991) mieliśmy taką masakrę w obronie.

Pozytyw tej sytuacji jest taki, że:
Weah serio się sprawdza jako RB i ja bym w ogóle nikogo tam nie kupował, bo jest super, a jak poprawi odbiór sam w sobie to mega super.
Objawił się wypożyczony Veiga jako bardzo fajny def (wg mnie lepszy jako CB od Kalulu) i jeżeli dałoby się go jakoś wykupić to jestem za.

polecam www.sokker.org
:)
menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
Gontar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 02 marca 2025, 22:49

Szwamb pisze: 02 marca 2025, 22:20
Weah serio się sprawdza jako RB i ja bym w ogóle nikogo tam nie kupował, bo jest super, a jak poprawi odbiór sam w sobie to mega super.
Objawił się wypożyczony Veiga jako bardzo fajny def (wg mnie lepszy jako CB od Kalulu) i jeżeli dałoby się go jakoś wykupić to jestem za.
Z Weah jest ten problem co był z Cuadrado, mianowicie jest słaby taktycznie w obronie. Nie potrafi się dobrze ustawiać i kryć etc. Gdybyśmy grali 3 na obronie, to spoko bo by pół prawy go trochę ubezpieczał, ale przy grze 4 z tyłu to na dłuższą metę raczej bym go nie zostawiał jako podstawowego.

Fino alla Fine
Szwamb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 31 razy

Nieprzeczytany post 03 marca 2025, 00:36

Gontar pisze: 02 marca 2025, 22:49
Z Weah jest ten problem co był z Cuadrado, mianowicie jest słaby taktycznie w obronie. Nie potrafi się dobrze ustawiać i kryć etc. Gdybyśmy grali 3 na obronie, to spoko bo by pół prawy go trochę ubezpieczał, ale przy grze 4 z tyłu to na dłuższą metę raczej bym go nie zostawiał jako podstawowego.
Tylko Cuadrado przechodził do Juve jako skrzydłowy/box2box w wieku 27 lat, a pozycja bocznego obrońcy pojawiła się w jego przypadku chyba w wieku 32 lub 33 lat. Nie miał się kiedy tego nauczyć, nie był to też zawodnik o inklinacjach defensywnych w ogóle.

Weah grywał już jako boczny obrońca we Francji, ma 25 lat, więc jest w wieku w którym np. Łukasz Piszczek zaczynał grac jako boczny obrońca.
Weah nie wydaje się być też zawodnikiem hmmm zbyt swobodnym/mało pokornym by nie ograć się też na tej pozycji.

Wierzę w niego.

polecam www.sokker.org
:)
menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 03 marca 2025, 02:00

Szwamb pisze: 03 marca 2025, 00:36
Gontar pisze: 02 marca 2025, 22:49
Tylko Cuadrado przechodził do Juve jako skrzydłowy/box2box w wieku 27 lat, a pozycja bocznego obrońcy pojawiła się w jego przypadku chyba w wieku 32 lub 33 lat. Nie miał się kiedy tego nauczyć, nie był to też zawodnik o inklinacjach defensywnych w ogóle.

Weah grywał już jako boczny obrońca we Francji, ma 25 lat, więc jest w wieku w którym np. Łukasz Piszczek zaczynał grac jako boczny obrońca.
Weah nie wydaje się być też zawodnikiem hmmm zbyt swobodnym/mało pokornym by nie ograć się też na tej pozycji.

Wierzę w niego.
Zgadzam się. Akurat weaha na obronie na boku bronię również całym sercem. Zresztą Piszczek był w Berlinie napastnikiem, a karierę światowej klasy bocznego obrońcy zrobił w Dortmundzie u Kloopa który wpadł na identyczny pomysł co Motta. To najlepsza decyzja Motty ostatnich chwil bo zwyczajnie to działa, a i sądzę, że najlepsza tego sezonu . Oczywiście prawdopodobnie z braku laku i fartu 😂, ale jednak. Co do Mckeeniego też nadaje się wyzej w środku. Pokazuje,że umie tworzyć syruacje, ma swietny przegląd pola oraz jest waleczny oraz umie puknąć bramkę. Człowiek orkiestra w tym cyrku małpim. Odsunąłbym Nico i grał na siłę na skrzydłach Franciszkiem, Manangą i Yildizem. Nico jest tragiczny na spółkę z kupąmeinersa i luizem. Absolutna tragedia. Zastanawia mnie skąd taki hurraoptymizm z veiga? To , że chłop pół defensywy PSV przez przypadek okiwał bo się wpatrzyl w Gattiego świadczy o jego klasie?;). Jest okej ale Kalulu jednak jest kotem i do tego strzelającym bramki oraz asekurującym wszystko. To trochę jednak niepowazne porównanie - fakt, że veiga się dobrze porusza i umie prosto kopnąć piłkę go jeszcze lepszym od cudaka Kalulu nie czyni.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 03 marca 2025, 10:17

Jakby co to wszystkie gazety awizują od początku naszego mistrza Kope.

Mateys

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 28 razy

Nieprzeczytany post 03 marca 2025, 10:54

Poprostu pisze: 03 marca 2025, 10:17 Jakby co to wszystkie gazety awizują od początku naszego mistrza Kope.
Co, po raz kolejny, pokazuje, że nie tylko Giuntoli jest problemem Juventusu.

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 03 marca 2025, 14:34

Został ostatni front, w którym musimy żreć nie tylko trawę ale i podłoże pod nią. Nie ma usprawiedliwen. Gramy przeciwko defensywie, w której rządzi Dawidowicz. Każdy inny wynik niż przekonujące zwycięstwo to z automatu zwolnienie trenera.

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 03 marca 2025, 15:53

To dzisiaj bez dopingu?

Inter 16/02/2025 :juveflag:
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 03 marca 2025, 16:19

Hed pisze: 03 marca 2025, 15:53 To dzisiaj bez dopingu?
Będzie dopingu przeciwko drużynie, trenerowi i zarządowi .Tak ma zostać do końca sezonu.

Zablokowany