LM 19/20 (gr. D) [5]: JUVENTUS F.C 1-0 Atletico Madryt

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 51 razy
Otrzymał podziękowanie: 16 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2019, 14:26

Ależ Was ekscytują te przewidywane składy, które od dłuższego czasu zupełnie się nie sprawdzają.
W pierwszym meczu było 4-3-3 i oba gole padły po oskrzydlonych akcjach.
Teraz zagramy zagęszczonym środkiem bez jakości i mam pewne obawy jak to wyjdzie. Trzeba liczyć na Pjanica, może Ramsey, no i napastnicy.
harcownia

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 listopada 2019, 17:40

Garreat pisze: 26 listopada 2019, 14:26Teraz zagramy zagęszczonym środkiem bez jakości i mam pewne obawy jak to wyjdzie. Trzeba liczyć na Pjanica, może Ramsey, no i napastnicy.
Na papierze mamy taki skład, że spokojnie moglibyśmy na mecz z Atletico wychodzić pół-pierwszym składzie. Na prawdę sporo ludzi mówiło, że Serie A to drugim składem wygramy :ahsisi:

Tym czasem gramy tak, że zęby bolą. Niby wyniki są, ale taka gra nie napawa optymizmem w kontekście sukcesów na trzech frontach. O dziwo może nie męczyło by to aż tak bardzo, gdyby nie nazwiska które mamy w składzie.
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 65 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2019, 18:33

Chciałbym dzisiaj ujrzeć powtórkę z wiosny, ale raczej sobie mogę tylko pomarzyć. Najważniejsze to zapewnić sobie pierwsze miejsce w grupie. Bardzo interesuje mnie występ CR7 dzisiaj, czy pokaże dzisiaj sportową złość i zamknie wszystkim usta, czy też zobaczymy go obrażonego na cały świat, albo takiego jakiego widzieliśmy w ostatnich meczach?
Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2019, 19:59

Jednak Ramsey w podstawie. Bentancur za Khedirę. Cuardado odpoczywa, a Higuain za świetną postawę dostał wolne.

🇵🇱 Szczesny
🇧🇷 Danilo
🇮🇹 Bonucci
🇳🇱 De Ligt
🇮🇹 De Sciglio
🇺🇾 Bentancur
🇧🇦 Pjanic
🇫🇷 Matuidi
🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Ramsey
🇵🇹 Ronaldo
🇦🇷 Dybala
Paya

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2019, 20:03

Poprostu pisze: 25 listopada 2019, 18:40Sarri na konferencji powiedział, że nie zagra taka trójka bo uważa Dybale za 9 i nie pasują charakterystykami do siebie.
Śmiać się czy płakać :?:
[/quote]

Przyznać rację. Ta trójka razem nie ma prawa zaczynać (co innego kończyć). Wszyscy grają baaaardzo wąsko i niestety zazwyczaj by sobie przeszkadzali.
Btw jaka inna drużyna wystawia trzy 9 (fakt że różne) na starcie?
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 104 razy
Otrzymał podziękowanie: 33 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2019, 20:15

Nicram_93
Zasadniczo, to w ostatnich sezonach LM jedyną nagrodą za pierwsze miejsce w grupie było rozgrywanie rewanżu u siebie. W obecnej może i będzie się opłacało wygrać grupę, bo na 90% uniknie się w ten sposób pojedynków w 1/8 z PSG, Bayernem i City, ale wszystko okaże się po obecnej kolejce. Jeśli przykładowo przegrają Barca i Liverpool, to po zwycięstwie w fazie grupowej mogą nam wylosować właśnie Blaugranę, The Reds, Real, Tottenham i Chelsea/Ajax czyli teoretycznie trudniejszy zestaw przeciwników.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2019, 20:16

Boki obrony Danilo-De Sciglio, chyba trzeba bedzie po piwa skoczyć bo to może być trudne na trzeźwo do zniesienia :prochno: :prochno:
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 65 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2019, 20:19

dimebag11 pisze: 26 listopada 2019, 20:15 Nicram_93
Zasadniczo, to w ostatnich sezonach LM jedyną nagrodą za pierwsze miejsce w grupie było rozgrywanie rewanżu u siebie. W obecnej może i będzie się opłacało wygrać grupę, bo na 90% uniknie się w ten sposób pojedynków w 1/8 z PSG, Bayernem i City, ale wszystko okaże się po obecnej kolejce. Jeśli przykładowo przegrają Barca i Liverpool, to po zwycięstwie w fazie grupowej mogą nam wylosować właśnie Blaugranę, The Reds, Real, Tottenham i Chelsea/Ajax czyli teoretycznie trudniejszy zestaw przeciwników.
Masz rację, ale wtedy można nie mieć przynajmniej pretensji do siebie, że dostało się trudnego rywala w 1/8, bo wtedy to już tylko pech, a tak to w dużej mierze na własne życzenie.

Co do składu to o ile pomoc wygląda dość pozytywnie, tak boki obrony przypominają poziom ekstraklasy (Danilo, MDS :facepalm: ). Zaskoczył mnie Sarri nieobecnością Higuaina, ale Dybala też w dość przyzwoitej formie, więc można spokojnie rotować. Bardziej bałbym się o dyspozycję CR7.
Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 52 razy
Otrzymał podziękowanie: 61 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2019, 20:20

Super, że Bentancur w miejsce Khediry. Oby to była zmiana na stałe.
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 51 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2019, 20:29

Skład chyba optymalny. Oczywiście poza Danilo ale to zrozumiałe.
Ciekawe który wyjdzie na prawej stronie, bo po lewej to De Sciglio jest tylko protezą.
Porażka stawia Atletico pod ścianą w ostatnim meczu, tak że będą jeździć na dupach.
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 24 razy
Otrzymał podziękowanie: 233 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2019, 20:34

Z tym, że z Loko nie powinni mieć problemów bo jak widać Lokomotiv już po porażkach z Juve spasował, problemem może być dla nich Leverkusen bo my jak dziś wygramy to do Niemiec pojedziemy na wycieczkę. Fajnie byłoby wydupczyć Atletico :)
Obrazek
hellspawn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2019, 20:42

Wojtek pisze: 26 listopada 2019, 19:59 Jednak Ramsey w podstawie. Bentancur za Khedirę. Cuardado odpoczywa, a Higuain za świetną postawę dostał wolne.

🇵🇱 Szczesny
🇧🇷 Danilo
🇮🇹 Bonucci
🇳🇱 De Ligt
🇮🇹 De Sciglio
🇺🇾 Bentancur
🇧🇦 Pjanic
🇫🇷 Matuidi
🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Ramsey
🇵🇹 Ronaldo
🇦🇷 Dybala
Higuain jednak chyba więcej daje jako zmiennik niż Dybala. Inna kwestia czy Dybala daje więcej w pierwszej jedenastce niż Higuain.
Myślę, że tu chodzi o większą elastyczność; z Ronaldo na typowej szpicy i wspomagającymi go Ramseyem z lewej i Dybalą z prawej i przechodzeniu w ustawienie z duetem Dybala Ronaldo wspomaganymi przez Ramseya. Higuain jednak jest bardziej przyspawany do środka.
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 40 razy
Otrzymał podziękowanie: 78 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2019, 20:57

Trzeba zdobyć przynajmniej ten 1 punkt i zapewnić sobie 1sze miejsce.

Fajny skład. Wreszcie jacyś inni pomocnicy niż zazwyczaj.
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

Obrazek
harcownia

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 listopada 2019, 21:14

Cieszy obecność Bentancura i Ramseya :) Tylko nie wiem czy dlatego, że ich lubię, czy dlatego że nie chciałem oglądać ich kolegów :D
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 80 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2019, 21:45

Festiwal żenady z obu stron, ale to my mamy Messiego :whistle:
Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Zablokowany