LM 17/18 (1/8) : JUVENTUS F.C 2-2 Tottenham
- Kiss
- Juventino
Jedyne co mnie martwi to, to robienie pod siebie przed Tottenhamem. No sorry ale jeśli my mamy wreszcie ta LM wygrac to ja tu widze minimum 3:0 i nic nizej. To sa totalne leszcze/średniaki oprócz ataku, a ten maja owszem calkiem ciekawy ale z zerowym doświadczeniem. Jak my się mamy bac takiego zespołu to ja już nie wiem z kim my mamy grac w 1/4. Liczymy na cuda i Basel? Pewnie i tak bym poczytal, ze Basel nas rozniesie. Monaco rok tomu to był imo zespol jak dzisiejszy Tottenham x3.
Aha oglądam lige angielska w miare regularnie i tak twierdze, ze Spursi to pomijając cala formacje ofensywna jest zespolem na poziomie...bo ja wiem...Udinese?
Od razu odpowiem na prawdopodobne argumenty przemawiajace za Totkami: tak ten Real Madryt co przegrywa z Gironami i z każdym z kim da się przegrać.
Aha oglądam lige angielska w miare regularnie i tak twierdze, ze Spursi to pomijając cala formacje ofensywna jest zespolem na poziomie...bo ja wiem...Udinese?
Od razu odpowiem na prawdopodobne argumenty przemawiajace za Totkami: tak ten Real Madryt co przegrywa z Gironami i z każdym z kim da się przegrać.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Ja też nie rozumiem strachu przed Totkami. Tottenham to drużyna na poziomie Romy. Inny rezultat niż nasze zwycięstwo to będzie zaskoczenie.

- Shadow Marshall
- Juventino
Mnie martwi tylko zabawa naszych obrońców w polu karnym i panika w tej strefie przy naciskach tych właśnie niezłych napastników. Nasi już nie raz pokazali, że nie radzą sobie za dobrze w tym elemencie i podania do przeciwnika to dosyć częste zjawisko w ich wykonaniu. Oby nie poszła z tego jakaś kontra.
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Może to dziwnie zabrzmi, ale lepiej wygląda Szczęsny niż Buffon przy zabawie "podaj do bramkarza". Bardzo jestem ciekaw tego meczu. Gramy u siebie i oby nie było obrony Częstochowy od pierwszej minuty.
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- jakku1
- Juventino
Szczerze, to bardzo jestem zdziwiony hurraoptymizmem przed tym meczem. Tottenham to swietna druzyna, wygrali swoją grupę, są w bardzo dobrej formie i zwyczajnie pachnie mi tutaj jakims remisem.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Mnie śmieszą teksty typu "Przecież Tottenham to poziom Romy" :C :rotfl:
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- Arbuzini
- Juventino
Tottenham nie bez przyczyny wygrał swoją grupę. Z pewnością jest to jeden z łatwiejszych przeciwników jakich mogliśmy wylosować, ale to nie znaczy, że łatwy. Szczególnie, że trzeba mieć świadomość tego, że do pojedynku z nimi podchodzimy w osłabionym kontuzjami składzie. Na szczęście piłkarze ofensywni złapali dobrą formę, a reszta od dłuższego czasu trzyma niezły poziom, ale na ławce rezerwowych Allegri nie ma zbyt wielu opcji. Obrona trzyma się bardzo dobrze, ale w pomocy i ataku trener ma właściwie tylko po jednym zawodniku do wejścia*.
* - celowo nie liczę Sturaro
* - celowo nie liczę Sturaro
- zuravski
- Juventino
A ile byś chciał zmienników na daną pozycję? Po 2? Ile wtedy kadra miałaby liczyć zawodników? 40? No sorry ale to logiczne że za każdego jest jedno zastępstwo, wydaje mi się to całkiem logiczne. Mecz wygramy 2-0, a na wembley kunktatorsko.
- wagner
- Juventino
Nie ma mowy o strachu przed Tottenhamem, to że ktoś się ich nie boi nie znaczy, że ich lekceważy. Osobiście spodziewam się podobnego scenariusza jak podczas dwumeczu z Borussią Dortmund w 2015 roku. Pa.
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- daroo89
- Juventino
Jedni pękają przed Tottenhamem, a inni porównują go do Udinese...
Juventus miał mocno pod górkę w rywalizacjach z angielskimi drużynami w fazach play-off europejskich pucharów przez ostatnie 20 lat. Najwyższy czas odwrócić ten trend. Spodziewam się szachów w pierwszym meczu. Priorytetem pewnie będzie zachowanie czystego konta, także nie oczekiwałbym huraganowych ataków od początku meczu. Tottenham przylatuje po meczu derbowym, będą odpoczywać o 1 dzień krócej. Obstawiam skromne 1-0 dla Juve.

Juventus miał mocno pod górkę w rywalizacjach z angielskimi drużynami w fazach play-off europejskich pucharów przez ostatnie 20 lat. Najwyższy czas odwrócić ten trend. Spodziewam się szachów w pierwszym meczu. Priorytetem pewnie będzie zachowanie czystego konta, także nie oczekiwałbym huraganowych ataków od początku meczu. Tottenham przylatuje po meczu derbowym, będą odpoczywać o 1 dzień krócej. Obstawiam skromne 1-0 dla Juve.
Bukol87 pisze:Bardzo dobry w odbiorze ze świetną wydolnością. Technika jak na prawego obrońcę wystarczająca. Jest walka i duża świadomość taktyczna. Sturaro ma wszelkie atrybuty by dawać radę, nawet na poziomie LM.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Podchodziłem do tego spotkania z dużym optymizmem ale jedna myśl go zachwiała - kiedy ostatnio ograliśmy Anglików w pucharowej fazie LM?
Jak sięgam pamięcią same zonki, może coś mi umknęło.
Jak sięgam pamięcią same zonki, może coś mi umknęło.
calma calma
- zuravski
- Juventino
Analogicznie mówiło sie w zeszłym roku ze statystyki przemawiają na nasza korzyść w meczu z Realem a wyszło jak wyszło, więc w tego typu teorie ja nie wierzę tym bardziej ze w tej sytuacji jesteśmy po prostu lepszym zespołem od totkow. Doświadczenie zrobi swoje a to jest po stronie Juve.