Serie A 16/17 (11): JUVENTUS 2-1 Napoli

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 37 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 28 października 2016, 12:07

O ile dobrze zrozumiałem to na Tutto przebąkują coś o 433 z Lichtem na obronie i z Marchisio w środku.

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 28 października 2016, 12:22

Chce zobaczyć jutro święto futbolu w Turynie i interesują mnie tylko 3pkt. przegraliśmy dwa razy w Mediolanie i wystarczy. Liczę na kozacki mecz Igly i Pjanica. FJ!

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2016, 13:01

Hed pisze:Chce zobaczyć jutro święto futbolu w Turynie i interesują mnie tylko 3pkt. przegraliśmy dwa razy w Mediolanie i wystarczy. Liczę na kozacki mecz Igly i Pjanica. FJ!
Ja raczej będę uprawiał jakieś czarnowidztwo bo wydaje mi się, że będzie znowu męczenie buły i wymęczone jakieś 1:0. Z takimi ciut lepszymi drużynami nam nie idzie zbyt dobrze.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 192 razy

Nieprzeczytany post 28 października 2016, 14:02

CavAllano pisze: Jakoś szczególnie tego meczu się nie obawiam.
Ale to samo pisałeś tydzień temu ;)

Wszystko wskazuje na nas i musimy to wygrać. Ten mecz trzeba jednak wybiegać, wygryźć i zagrać z wielką determinacją i przede wszystkim chęcią...wówczas wynik będzie dla nas korzystny bo teoretycznie, Napoli nie ma żadnych argumentów na osiągnięcie dobrego wyniku z nami. Ale to tylko teoria, jeśli zagramy tak jak w większości meczów tego sezonu to wynik może być kiepski. Najlepiej to pewnie wygrać, tak aby nawet jakiś głąb z gwizdkiem nie spartolił nam sprawy. Mam nadzieję też, że zarząd zrobił coś w kwestii cymbała Rizzolego, cokolwiek.

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 37 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 28 października 2016, 14:22

Allegri na konferencji stwierdzil, że ważniejszy jest dla.nas nadchodzacy mecz z Lyonem niż jutrzejsza potyczka. Oby nie oznaczalo to gry na remis co w cale by mnie nie zdziwiło.

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 października 2016, 14:38

Allegri prubuje zmniejszych presji nad pilkarze, ale napewno uwaza to spotkanie z Napoli takze bardzo waznym .
Fajnie byloby zobaczyc kolejnego przekonujacego zwyciestwo.

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 28 października 2016, 14:46

Jak mnie te wypowiedzi irytują. Allegri jest mistrzem oznajmiania przed meczem, że nie jest on najważniejszy i nic się nie stanie jak przegramy oraz po meczu, który przegraliśmy informuje wszystkich, że gra była rewelacyjna, ale przeciwnik miał rewelacyjny dzień. Ok ja rozumiem zdejmowanie presji, ale nasi zawodnicy wyglądają raczej na mega słabo zmotywowanych, a nie przemotywowanych.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2016, 15:06

Urbi, ale niestety bądź stety nie zawsze trener jest od mobilizacji. Czasem od mobilizacji jest zawodnik, myślę, tutaj, że w naszej szatni są zawodnicy którzy tym się zajmują.
Jeśli tak to funkcjonuje, ze Allegri gada sobie trzy po trzy na tych konfach, to niech gada, bo póki co efekt jest mniej wiecej zadowalający, a niech gadkami motywującymi zajmuje się nawet Audero czy inny Kean, jeśli ma taki skills i posłuch w szatni.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2016, 15:13

To co mówi trener publicznie nie równa się sytuacji w szatni.

Nie zdziwi mnie przegrana. W tym sezonie punktujemy słabych, a przegrywamy z tymi bardziej zmotywowanymi. No zobaczymy. Jednak mając do wyboru pewną wygraną z Lyonem albo Napoli to wolę sklepać Francuzów. Ale najchętniej, żebyśmy obie drużyny odeslali z kwitkiem z JS.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2016, 15:30

Kamex22 pisze:Jednak mając do wyboru pewną wygraną z Lyonem albo Napoli to wolę sklepać Francuzów.
Niestety widzę, że mentalność drużyny udziela się również kibicom. Dwa trudniejsze mecze w odstępie kilku dni - faktycznie to taka ekstremalna jazda bez trzymanki, ze trzeba wybierać.

No offence ;)

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 28 października 2016, 15:35

alessandro1977 pisze:
CavAllano pisze: Jakoś szczególnie tego meczu się nie obawiam.
Ale to samo pisałeś tydzień temu ;)
A kto by się spodziewał, że sędzia nas z tego zwycięstwa jawnie okradnie? Byliśmy dużo lepsi, prowadziliśmy 1-0, a, czekaj... :lol: Te 3 punkty mielibyśmy w kieszeni, gdyby nie kochający nas Rizzoli. Owszem - tak czy inaczej powinniśmy byli te punkty zdobyć i nie pozostawić złudzeń, ale to już historia.

De Laurentiis zapowiedział, że nie zamierza się pojawić na meczu, ponieważ chce się w ten sposób zachować solidarnie w stosunku do kibiców. :smile: Zapytany o słowa Higuaina odnośnie chęci strzelenia neapolitańczykom bramki/bramek odparł, że Argentyńczyk się ich po prostu boi i dlatego tak gada. :prochno:
Kamex22 pisze:To co mówi trener publicznie nie równa się sytuacji w szatni.
:ok: Dokładnie. Piłkarze przecież nawet nie śledzą tego, co on mówi na konferencjach przedmeczowych. Co innego, gdy mamy do czynienia z konferencją przed pojedynkiem LM - wówczas bierze w niej udział także któryś z zawodników. Taki Sarri np. w ogóle nie udzieli dziś żadnych odpowiedzi, bo pewnie znowu pytaliby go o to, czy Juventus jest poza zasięgiem wszystkim i ponownie odpowiedziałby szczerze "tak", co nie spodobałoby się z kolei kibicom klubu z Południa. :lol:

Nie wierzę, że przegramy w twierdzy Turyn. Ten stadion zdobywały albo ogóry (udinese, inter), albo zespół, który był wówczas kompletnie poza naszym zasięgiem (Bayern). W takich spotkaniach jak to jutrzejsze, nie zwykliśmy w potyczkach domowych tracić punktów.

Tak sobie przeglądam wywiady/materiały na stronie będącej swoistym odpowiednikiem naszego Tuttojuve, a dotyczącej Napoli. Na każdym kroku wszyscy podkreślają, że dawno zapomnieli o Higuainie, że może sobie celebrować zdobytą bramkę, niektórzy piłkarze zapewniają, że nawet nie pozwolą dotknąć piłki Gonzalo. Ja myślę, że oni się boją, a za piłkarzem cholernie tęsknią, bo bez niego ten wózek okazale już nie wygląda. Na pewno bardzo się na naszej "9" skupią i to ich może zgubić, bo zagrożenie może przecież przyjść z innej strony.

Mnie cieszą słowa Allegriego, który zapowiada grę wysokim pressingiem. Napoli sobie z tym nie radzi.

EDIT:
Ze swoich źródeł wiem, że w Neapolu mają przy okazji tego spotkania wystawić ogromny telebim.
:lol: My takich nawet w Berlinie nie dostaliśmy, a oni robią to przy okazji meczu ligowego. :rotfl:

Kadziel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 października 2016, 19:57

Markiz pewnie nie zagra (niech się nie forsuje, bardziej się przyda na wiosnę), a to oznacza tartak w pomocy w postaci Hernanesa... Napoli pewnie nas zdominuje w środku i będziemy się przez większość meczu bronić i kontrować Mandzukiciem :C Higuain nawet nie zaistnieje w tym meczu. Dałbym zagrać Sturaro niech powalczy w środku chociaż przez 60 minut, lepsze to niż Hernanes lub Lemina na regiście.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 28 października 2016, 20:09

Evra pojawił się jednak na liście powołanych. :ok:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2016, 01:29

Podoba mi się środek pola Napoli i dlatego obawiam się trochę tego meczu. Nie ma co ryzykować wystawiania Marchisio. Na pewno ze strony rywala można spodziewać się agresywnej gry kontaktowej więc lepiej żeby Claudio odpuścił sobie takie spotkanie. Z Lyonem może okazać się zdecydowanie bardziej przydatny.

Myślę, że minuty może otrzymać Sturaro. Chciałbym go zobaczyć na boisku. Ofensywa zapewne spocznie na barkach Cuadrado i Sandro. Mam nadzieję, że Allegri pokombinuje z ustawieniem i wykazać się będą mogli również Pjanić oraz Alves. Na Khedirę specjalnie nie liczę, prezentuje bardzo mizerną formę.

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2016, 08:39

Do podstawowej jedenastki wskakują Hernanes i Lichtsteiner. Zatem będą emocje i niepewność do samego końca.

Obrazek

Zablokowany