Serie A 15/16 (13): JUVENTUS 1-0 Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2015, 00:00

Cabrini_idol pisze: Bonaventurą to Wy Serie A nie zwojujecie :)
Akurat dzisiejszym Bonaventurą mogą. Zacznij oglądać mecze, bo cały czas opierasz swoją opinię o telegazetę. Najlepszy (obok Pjanicia i Meggioriniego) asystent ligi. Nie wiem czy to chwilowy wyskok formy, czy to kolejny przykład, gdy włoski piłkarz z solidnego ligowca nagle staje się wiodącą postacią, jak np. Candreva. Giacomo stał się tak pewny siebie na boisku, że zaczął się wręcz na nim popisywać.

Obrazek
mcsqrczybyk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 listopada 2015, 01:05

Słaba 11 i ławka? O ile z tą ławką się zgodzę to przeanalizujmy po kolei. Lopez - super bramkarz na pewno lepszy od De Sanctisa. Abate - dobrze grał przed kontuzją, teraz niewiadoma, Rami Alex i Mexes - świetny sezon w ich wykonaniu. Zapata odstaje poziomem, ale na ławę całkiem niezły. Bonery wgl nie powinno być w Milanie. DS i Armero. Ten pierwszy gra super na PO na LO b.słabo, Armero słaby. DJ - stały wysoki poziom, Monto - świetny po kontuzji czołowa postać OBECNIE ligi. Muntar i Essien na ławę. Poli coś próbuje, ale jest strasznie nierówny. Jack - super transfer chyba najlepszy wewnątrz ligowy transfer lata. Honda - szkoda, że Inzaghi ciągle widzi w nim skrzydłowego, bo na ŚPO gra pięknie. Szary - mega nierówny, ciężko coś o nim napisać, Menez - wiadomo najlepszy darmowy transfer okna w Europie. Cerci - niech gra tak jak Toro i będzie super.

Jak ktoś mi powie, że my nie mamy składu na 3 miejsce to nie ma pojęcia o piłce. Potrzeba nam 1 ŚP- wysokiego poziomu, LO(np Coentrao) i dobrego zmiennika dla Meneza + wypadałoby pozbyć się słabych graczy i poprawić ławkę.
Bardzo lubię takie osoby, które nie mają pojęcia co piszą. Rozumiem, że w latach 2007-2011 mówiłeś to samo o Juve(to że została z nich tylko nazwa)? Jasne nie jest dobrze, ale nie jest tragicznie. Spokojnie możemy walczyć o 3 miejsce w tym sezonie a jeśli w lato jeszcze poprawimy kadrę to o coś więcej.

Posty kolegi Milano traktuję z przymrużeniem oka mniej więcej od przełomu roku 2014/2015. Z całym szacunkiem do Milanu, ligowych średniaków musimy ogrywać.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 20 listopada 2015, 07:29

Szkoda ze mecze miedzy Juve, a Milanem juz nie wzbudzaja taich emocji jak kiedys, gdy oba kluby bymy potegami. Licze na fajny mecz, no i oczywiscie zwyciestwo i skok w tabeli.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2015, 09:19

Il Fenomeno pisze:
Akurat dzisiejszym Bonaventurą mogą. Zacznij oglądać mecze, bo cały czas opierasz swoją opinię o telegazetę. Najlepszy (obok Pjanicia i Meggioriniego) asystent ligi. Nie wiem czy to chwilowy wyskok formy, czy to kolejny przykład, gdy włoski piłkarz z solidnego ligowca nagle staje się wiodącą postacią, jak np. Candreva. Giacomo stał się tak pewny siebie na boisku, że zaczął się wręcz na nim popisywać.
Przestań wciskać nam kit, że don Bonaventura to postać wiodąca w Serie A, co najwyżej postać wiodąca w Milanie, co nie świadczy o samym Milanie dobrze.

Nie potrzebuję oglądać jak Ty każdego meczu Serie A aby stwierdzić, że Bonaventura to najwyżej średniak z przebłyskami, coś jak Cerci w swoim prime.

Jakby łączono nas z Bonaventurą, byłbyś za ? Ja i pewnie większość kibiców Juve puściłoby pawia na dzień dzisiejszy. I nie przemawia za mną fakt, że jest 3, trzecim ! najlepszym asystentem w lidze po 12 kolejkach. Kiedyś Giovinco został też najlepszym asystentem w lidze :prochno:

Obrazek
Danielpiero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2015, 09:33

Cabrini_idol pisze:
Il Fenomeno pisze:
Przestań wciskać nam kit, że don Bonaventura to postać wiodąca w Serie A, co najwyżej postać wiodąca w Milanie, co nie świadczy o samym Milanie dobrze.

Nie potrzebuję oglądać jak Ty każdego meczu Serie A aby stwierdzić, że Bonaventura to najwyżej średniak z przebłyskami, coś jak Cerci w swoim prime.

Jakby łączono nas z Bonaventurą, byłbyś za ? Ja i pewnie większość kibiców Juve puściłoby pawia na dzień dzisiejszy. I nie przemawia za mną fakt, że jest 3, trzecim ! najlepszym asystentem w lidze po 12 kolejkach. Kiedyś Giovinco został też najlepszym asystentem w lidze :prochno:
To właśnie się nazywa zlekceważenie rywala :bravo: . Oby nasi nie pomyśleli tak samo, bo ten mecz się źle skończy...

,,Takich meczów nie wygrywa się piłkarzami jak Tacchinardi, ale takimi jak Zidane. Tacchinardi może pomóc, ale trzeba liczyć na mistrzów "
kacopys

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 listopada 2015, 09:56

Nie wiem czemu się czepiacie Giacomo, chłopak ma formę i gra bardzo dobrze. Porównywanie do Candrevy czy Giovinco w formię ok, ale czy oni w formie nie sprawiali nam problemów?
Jak nasi obrońcy utrzymają dyspozycję z repry może być naprawdę słabo, bo Bacca prezenty defensywy wykorzystuję no i Bonaventura potrafi mu sam sytuację wykreować...
Cała nasza nadzieja w pomocy, która jak zagra na swoim poziomie może ten mecz szybko ułożyć pod nasze dyktando. Na atak nie licze bo to na ten moment snajperzy z pepeszami.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 20 listopada 2015, 10:09

Szczerze mówiąc nie wiem czego się spodziewać po tym meczu. Liczę jak zawsze na 3 punkty, ale nie zdziwi mnie również porażka.

FORZA :juve:

Obrazek
zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2015, 10:20

Mimo, że nie oglądałem zbyt często Milanu w tym sezonie to jednak wnioskując po dotychczasowych wynikach drużyny musi być to jednak ekipa lepsza od tej z zeszłego sezonu. A co za tym idzie, że i Juventus zbytnio obniżył swoje loty w tym sezonie także mecz może być niezwykle ciekawym i wyrównanym widowiskiem i niekoniecznie Juventus musi to wygrać. Trzeba też dodać, ze jak do tej pory Juve nie potrafiło wygrać z żadnym zespołem z czołówki tabeli. Jedynie co przemawiałoby w tej chwili za Juventusem to statystyki z ostatnich ligowych meczy, w których to już chyba od sześciu meczy Milan w starciu z Juve nie potrafi zdobyć choćby punktu (dokładnie to 5 w lidze i mecz w CI), ale to może sprawiać, że milaniści będą chcieli za wszelką cenę przerwać tą złą passę. Do tego dochodzi jeszcze kontrowersja przy pierwszej bramce Teveza z zeszłego sezonu o której było przecież tyle sprzeczek. Także mi się wydaje, że Milan tak tanio skóry nie sprzeda w tym spotkaniu.

Co do Bonawentury i Poliego to uważam tego pierwszego za bardzo solidnego zawodnika natomiast tego drugiego podobnie jak napisał kibic Milanu, może nie jest to gracz o jakimś tam solidnym profilu ale to wszystko niweluje ogromną walecznością. I tak patrząc na awizowany skład Milanu to wydaje mi się, że mają w nim dwie słabe pozycje a mianowicie chodzi mi o Cerciego i środkowego obrońcę Alexa, którego uważam za zbyt ociężałego i powolnego. I gdyby te dwie pozycje zostały wymienione np. za Cerciego byłby El Sharaawy (wiem, ze odszedł) to naprawdę ten skład prezentowałby się w miarę przyzwoicie).

A co się tyczy Juventusu to jeśli nie będzie zmiany stylu gry z poprzednich meczy to naprawdę może być trudno o zwycięstwo w tym meczu. Nie wiem ja bym obstawiał remis w tym meczu z małym, ale to bardzo małym wskazaniem na Juventus.

P.S. A co się dzieje z najlepszym strzelcem Milanu z zeszłego sezonu Menezem (ławka czy może jakaś kontuzja?) bo za bardzo nie jestem w temacie?

Milano1910

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2015, 11:03

zysioJuve

Zlekceważona kontuzja. Prawdopodobnie pleców. Francuz nie zgłosił dolegliwości i rozpoczął przygotowania z drużyną co tylko pogłębiło uraz. Potem niby się leczył i wystąpił nawet w jednym oficjalnym spotkaniu pod koniec sierpnia z Perugią. Tam jeszcze bardziej pogorszył dolegliwość i konieczna była operacja. Francuz ma być gotowy na przełomie grudnia i stycznia...

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2015, 13:26

Cabrini_idol pisze:Nie potrzebuję oglądać jak Ty każdego meczu Serie A aby stwierdzić, że Bonaventura to najwyżej średniak z przebłyskami, coś jak Cerci w swoim prime.
Ważne by było, jakbyś jednak trochę pooglądał - wtedy ta dyskusja miałaby sens.
Ja nie twierdzę, że to już ligowy TOP, tylko zastanawiam się, czy to chwilowy przebłysk formy, czy kolejny piłkarz, który na stałe stanie się ze zwykłego ligowca wiodącą postacią, jak np. Candreva.

Cabrini_idol pisze:I nie przemawia za mną fakt, że jest 3, trzecim ! najlepszym asystentem w lidze po 12 kolejkach.
Jest pierwszym, razem z dwójką wcześniej wymienionych przeze mnie graczy (na pewno trzeba uważać na jego dośrodkowania ze stojącej piłki, bo dobrze bije rzuty rożne i wolne). A że po 12 kolejkach, nie ma się do czego przyczepiać, bo dla Juventusu najważniejsza jest aktualna forma chłopaka, gdyż teraz Turyńczycy grają z Milanem.

Cabrini_idol pisze:Kiedyś Giovinco został też najlepszym asystentem w lidze :prochno:
Nie wiem co w tym śmiesznego.

Po prostu irytuje mnie, że gość, który pewnie nie widział meczu Milanu w tym sezonie, tak lekceważąco pieprzy. Stawia Bonaventurę przy Polim, obronę ocenia na podstawie wieku i budowy ciała. No ale coś tam rzucił w eter, jest fajny. Ważne, że się wypowiedział. Spec.
Czekam teraz, jak po jego słabym meczu rzucisz na forum triumfalnie "no i gdzie ten bonaventura :prochno: ligowy top :prochno: "

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2015, 14:20

Il Fenomeno pisze:
Po prostu irytuje mnie, że gość, który pewnie nie widział meczu Milanu w tym sezonie, tak lekceważąco pieprzy. Stawia Bonaventurę przy Polim, obronę ocenia na podstawie wieku i budowy ciała. No ale coś tam rzucił w eter, jest fajny. Ważne, że się wypowiedział. Spec.
Czekam teraz, jak po jego słabym meczu rzucisz na forum triumfalnie "no i gdzie ten bonaventura :prochno: ligowy top :prochno: "

Widziałem, 2 mecze Milanu w tym sezonie.

Dalej nie przekonałeś mnie, że Bonaventura to coś więcej niż ligowy średniak z przebłyskami.

Obym mógł powiedzieć po meczu z nami ,,no i gdzie ten Bonaventura :prochno: ligowy top :prochno: ''. Całkiem spore szanse na to :prochno:

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 listopada 2015, 14:49

Cabrini_idol pisze: Widziałem, 2 mecze Milanu w tym sezonie.
:ok:

Takich nam trzeba, pisz jak najwiecej o Milanie. Do tego chetnie poczytam opinie na temat Embolo od ludzi, ktorzy widzieli jeden mecz Bazylei przeciwko Lechowi w TVP oraz oceny tegorocznej formy Aubameyanga sformulowane na podstawie dwumeczu Juventusu z BVB w LM. Mam to szczescie, ze na tym forum tego wszystkiego nie brakuje - jest spore grono osob, ktorym obserwowanie danego gracza przez piec minut daje podstawy do napisania dwudziestu postow na jego temat.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2015, 15:12

Z ostatnich doniesień Sky wynika, że na mecz będą gotowi Gigi, Licht i Mandzu więc jest dobrze.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2015, 15:18

zahor pisze:
Cabrini_idol pisze: Widziałem, 2 mecze Milanu w tym sezonie.
:ok:

Takich nam trzeba, pisz jak najwiecej o Milanie. Do tego chetnie poczytam opinie na temat Embolo od ludzi, ktorzy widzieli jeden mecz Bazylei przeciwko Lechowi w TVP oraz oceny tegorocznej formy Aubameyanga sformulowane na podstawie dwumeczu Juventusu z BVB w LM. Mam to szczescie, ze na tym forum tego wszystkiego nie brakuje - jest spore grono osob, ktorym obserwowanie danego gracza przez piec minut daje podstawy do napisania dwudziestu postow na jego temat.
Stary wg mnie Bonaventura to średniak z przebłyskami i nie obchodzi mnie Twoje zdanie na ten temat, tak samo jak moje zdanie mało obchodzi Ciebie. :prochno:

Kto by chciał Bonaventure w Juve ? ręka do góry. :cwaniak: NIKT. Wiesz czemu ? Bo to średniak, i jego wyróżniająca się gra w Milanie nie świadczy dobrze o samym klubie, który ma aspirację troszkę większe. A jestem jakoś dziwnie przekonany, że Milan nie załapie się do LM.

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 listopada 2015, 15:58

Cabrini_idol pisze: Kto by chciał Bonaventure w Juve ? ręka do góry. :cwaniak: NIKT. Wiesz czemu ? Bo to średniak, i jego wyróżniająca się gra w Milanie nie świadczy dobrze o samym klubie, który ma aspirację troszkę większe. A jestem jakoś dziwnie przekonany, że Milan nie załapie się do LM.
Ok, przekonales mnie. Jak na przyszlosc bede chcial wyrobic sobie zdanie na temat pilkarza, ktorego nie znam, zamiast ogladac mecze z jego udzialem zapytam innych ludzi, ktorzy nic o nim nie wiedza, czy chcieliby go w Juve. Ten Tomas Andrade, o ktorym pisza w newsie na glownej - dobry on jest? Warto go kupic? Pytanie kieruje wylacznie do osob, ktore podobnie jak ja nigdy nie widzialy go na oczy.

Zablokowany