Serie A 15/16 (10): Sassuolo 1-0 JUVENTUS
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Musicie ochłonąć... najnowsze doniesienia mówią o Zazie w miejsce Moraty (ten ma być oszczędzany na derby).pablo1503 pisze:Skład mi się bardzo podoba - nie pogardziłbym![]()
Byłaby to w teorii optymalna '11', jaką życzył sobie chyba każdy użytkownik przed rozpoczęciem sezonu.

Nie potrafię patrzeć ze spokojem i wielkim optymizmem na kolejne mecze. Nasza nieskuteczność jest porażająca, wręcz nie wytłumaczalna na profesjonalnym poziomie. Tak źle nie było nawet za Del Neriego i Ferrary :roll: Zresztą liczby nie kłamią... nasz atak w lidze strzelił 7 goli (4x Dybala, 1x Morata, Mandżukić i Zaza), 7 goli zdobył sam Higuain i o ile jego uważam za topowego napastnika, tak liczba 7 goli przy nazwisku Eder z Sampdori to już coś zastanawiającego.
Nie wygraliśmy jeszcze 2 spotkań z rzędu. Wymiotuję taktyką 3-5-2

- pumex
- Juventino
Zaza w 3-5-2 (nawet jeśli miałoby to być ustawienie niesymetryczne) brzmi, najogólniej mówiąc, kurna, lipnie. Najpierw nie grał i był święty spokój, media miały pożywkę pisząc o jego tyłku przyklejonym do ławki i o kiepskiej decyzji Marotty, a teraz nagle wielki faworyt trenera
Jeśli już przy trenerze jesteśmy, to w jednej z kilku ostatnich wypowiedzi śmiało stwierdził, że wróciliśmy na ścieżkę zwycięstw. Po jednym zwycięstwie. Grubo. No to skoro wróciliśmy to dziś bankowo wygramy, w końcu drużyna będąca na zwycięskich torach nie ma innego wyboru. Prawda, trenerze? :roll:
Aaa, bym zapomniał, Sassuolo w tym sezonie jeszcze u siebie nie przegrało, zaś my z Alexem Sandro w pierwszym składzie jeszcze nie wygraliśmy

Jeśli już przy trenerze jesteśmy, to w jednej z kilku ostatnich wypowiedzi śmiało stwierdził, że wróciliśmy na ścieżkę zwycięstw. Po jednym zwycięstwie. Grubo. No to skoro wróciliśmy to dziś bankowo wygramy, w końcu drużyna będąca na zwycięskich torach nie ma innego wyboru. Prawda, trenerze? :roll:
Aaa, bym zapomniał, Sassuolo w tym sezonie jeszcze u siebie nie przegrało, zaś my z Alexem Sandro w pierwszym składzie jeszcze nie wygraliśmy

- sylvin
- Juventino
Obawiam się że niestety nie... pozostaje tylko Internet, aczkolwiek niedzielnego meczu w internecie także nie znalazłem...alessandro1977 pisze:Wychodzi na to, że dzisiejszego meczu w E nie zobaczymy ?
By czuć upadek, z wysoka spaść trzeba.
Być na dnie, by móc sięgnąć nieba
Być na dnie, by móc sięgnąć nieba
- Makiavel
- Juventino
Ten Zaza w pierwszym... oby to się jednak nie stało. Przecież nie istnieje racjonalny argument na rzecz Zazy, gdy go porównamy do Moraty: wolniejszy, gorszy technicznie, gorszy przegląd pola, mniej zgrany z drużyną, po prostu dużo słabszy.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Derbów Turynu także nie mogę dostrzec w programie...sylvin pisze:Obawiam się że niestety nie... pozostaje tylko Internet, aczkolwiek niedzielnego meczu w internecie także nie znalazłem...alessandro1977 pisze:Wychodzi na to, że dzisiejszego meczu w E nie zobaczymy ?

- Cabrini_idol
- Juventino
Zaczyna mnie ostro wpieniać trenejro z tym ZAZĄ, na co ? po co ? Mamy podstawową parę zdrową( Morata Dybala) i to ona powinna grać w każdym meczu, pomijając CI i mecze u siebie z leszczami typu Bologna, Hellas itp. Przecież to są 21-23 latkowie, gdzie przy dzisiejszym prowadzeniu się profesjonalnych piłkarzy granie co 3 dni nie powinno być problemem. Oczywiście można robić regeneracje co 3-4 tygodnie odpuszczając mecze w pucharze czy mecze u siebie z dołem tabeli. Tym bardziej, że my nie mamy już marginesu błędu w tej rundzie.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Faktycznie, dzięki za info...syczu pisze:Są derby o 18:00 na żywo na Eleven Sports.
Bez dzisiejszego zwycięstwa ostatnie zwycięstwo z Atalanta będzie nic nie warte...Zaza dziś nie wypali tym bardziej, że zagra przeciwko swoim kolegom a takie mecze też rządzą się swoimi prawami...co mecz inny atak i to niczego dobrego nie wróży...za częste te rotacje i całkowicie bezsensowne...

- albertcamus
- Juventino
Jeszcze nie wygraliśmy, gdy nie miałem na sobie moich szczęśliwych, dziurawych bokserek z odpadniętymi guzikami na przodzie. Za to wygrywaliśmy zawsze kiedy drapałem się po lewym jajku czterokrotnie i plułem przez prawą nogę.pumex pisze:Aaa, bym zapomniał, Sassuolo w tym sezonie jeszcze u siebie nie przegrało, zaś my z Alexem Sandro w pierwszym składzie jeszcze nie wygraliśmy
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Lol.pumex pisze: Aaa, bym zapomniał, Sassuolo w tym sezonie jeszcze u siebie nie przegrało, zaś my z Alexem Sandro w pierwszym składzie jeszcze nie wygraliśmy
Mecz absolutnie do wygrania, zwłaszcza że gra wyglądała ostatnio zacnie (Atalanta czy nie - zespół pokazał charakter). Na chwilę obecną sytuacja wygląda tak, że w pierwszym składzie obok Dybali wystąpi Mandżukić (Sky), nie Zaza. Ubolewam nad tym, że cały czas pisze się o 3-5-2, bo wczoraj nie dość, że niektóre źródła karmiły nas 4-3-3 (co byłoby zrozumiałe, biorąc pod uwagę "klasę" rywala), to jeszcze do gry awizowany był Morata. Na pewno musi cieszyć podstawowa linia defensywy, bo akurat ta sprawuje się ostatnio bez zarzutu, więc zachowanie czystego konta z tyłu powinno się udać.
- Cabrini_idol
- Juventino
Tym bardziej, że Barzagli wyglądał na prawej obronie jak młody Bóg
, więc 4-3-3 wg mnie to odpowiednia formacja na DZIEŃ DZISIEJSZY.

- PrzemasJuve
- Juventino
oj to jakoś słabo szukałeś kolego, nawet różne możliwości byłysylvin pisze:Obawiam się że niestety nie... pozostaje tylko Internet, aczkolwiek niedzielnego meczu w internecie także nie znalazłem...
Z tymi leszczami to uważaj, bo to one odebrały Juve punkty w tym sezonie - Frosinone, Udine. Morata - Dybala podstawowa para? no oby, ja jednak myślę, że Chorwat miał mieć taką role początkowo. Hiszpan po kontuzji, ciagle jakiś nieswój jakby stąd rotacja. Zaza byłby ok, dałbym mu zagrać typowo na 9 w 4-3-3, bo w 3-5-2 to chyba nie to.Cabrini_idol pisze:Zaczyna mnie ostro wpieniać trenejro z tym ZAZĄ, na co ? po co ? Mamy podstawową parę zdrową( Morata Dybala) i to ona powinna grać w każdym meczu, pomijając CI i mecze u siebie z leszczami typu Bologna, Hellas itp. Przecież to są 21-23 latkowie, gdzie przy dzisiejszym prowadzeniu się profesjonalnych piłkarzy granie co 3 dni nie powinno być problemem. Oczywiście można robić regeneracje co 3-4 tygodnie odpuszczając mecze w pucharze czy mecze u siebie z dołem tabeli. Tym bardziej, że my nie mamy już marginesu błędu w tej rundzie.
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- juventini22
- Juventino
Gdzie będziecie oglądali? Macie coś pewnego?
Nienawidze meczy w środku tygodnia średniakami/słabeuszami, wówczas bardzo ciężko o dobry link
Nienawidze meczy w środku tygodnia średniakami/słabeuszami, wówczas bardzo ciężko o dobry link