Coppa Italia 14/15 (FINAŁ): JUVENTUS 2-1 Lazio / 10. PUCHAR!

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2015, 21:06

Mecz z Lazio będzie niewątpliwie cholernie ciężki, ale mam przeczucie, że pójdzie po naszej myśli, zaś autorem sukcesu będzie...uwaga uwaga....niejaki F. LLorente. Zaprawdę powiadam wam :smile:

Julek997

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2015, 21:27

Kiedy wygrać Puchar Włoch jak nie teraz ?? Mamy genialne nastroje w drużynie, pewne mistrzostwo, finał LM, wypoczętych piłkarzy, a Lazio gra co 3 dni pierwszy składem, walczy o 2miejsce, przed derbami Rzymu, czego chcieć więcej.

Tylko szkoda Moraty i MArchisio, ale mam nadzieję, że po tylu latach wygramy !!

Wogóle ktoś pamięta te zwycięstwo w Pucharze Włoch w 95 ??
Jak wygrywaliśmy ostatni raz Puchar Włoch to nawet JuvePoland nie istniało

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2015, 23:02

W 2002 grał Carini ,w 2004 Chimenti a 2012 Storari. Teraz musi zagrać Buffon.No ile razy mamy to przerabiać? Juve 20 lat bez pucharu,przecież to absurd. Teraz ma być możliwie najlepszy skład od A do Z żeby po meczu nie było niedosytu. Zawsze jest ta myśl że z Buffonem byłoby lepiej. Storari niech gra do końca w lidze a finały dla mistrza.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 08:18

Sorek21 pisze:W 2002 grał Carini ,w 2004 Chimenti a 2012 Storari. Teraz musi zagrać Buffon.
Absolutnie się nie zgadzam. Szacunek do takiego zawodnika jak Storari musi być. To on broniąc w każdym meczu pomógł drużynie dostać się do finału, przez co pokazał, że można mu ufać, więc nie wyobrażam sobie, że w najważniejszym meczu mógłby zostać odsunięty na boczny tor. Te rozgrywki to jego rozgrywki i mam nadzieję, że nikt nie powie mu "zrobiłeś swoje a teraz spieprzaj"

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 08:44

Jestem tego samego zdania...w finale powinien bronić Marco...

Obrazek
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 10:44

pumex pisze:
Sorek21 pisze:W 2002 grał Carini ,w 2004 Chimenti a 2012 Storari. Teraz musi zagrać Buffon.
Absolutnie się nie zgadzam. Szacunek do takiego zawodnika jak Storari musi być. To on broniąc w każdym meczu pomógł drużynie dostać się do finału, przez co pokazał, że można mu ufać, więc nie wyobrażam sobie, że w najważniejszym meczu mógłby zostać odsunięty na boczny tor. Te rozgrywki to jego rozgrywki i mam nadzieję, że nikt nie powie mu "zrobiłeś swoje a teraz spieprzaj"
widze, ze niektorzy tu nie rozumieja koncepcji rezerwowego bramkarza. Za darmo on nie gra w tej druzynie. W finale powinien bronic Buffon, bo stawka meczu jest niebagatelna, wystawienie Storariego byloby brakiem szacunku dla kibicow, ktorzy chca by druzyna zrobila wszystko by wygrac i dla przeciwnika, ktory wie, ze nie mierzy sie z najlepszym skladem.

forumowy ujadacz
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 10:56

A wystawienie Storariego na takiego rywala jak Inter to tez brak szacunku ? Poza ty Storari broni bardzo dobrze i nie ma powodu aby kopać go w doopę tylko dlatego, że to finał...

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 11:46

filippo pisze:
pumex pisze:
widze, ze niektorzy tu nie rozumieja koncepcji rezerwowego bramkarza.
Faktycznie również mam podobne wrażenie, z tymże nie odnoszę tego do siebie :wink:

Ja wiem, że rezerwowy bramkarz pełni trochę inną rolę niż jakikolwiek inny rezerwowy piłkarz z pola, ale chyba mylisz rolę drugiego bramkarza z trzecim. Poza tym, że dostaje on pieniądze za respektowanie woli trenera, to podobnie jak inni gracze również tworzy atmosferę w szatni. Rezerwowi, którzy czują się totalnie niepotrzebni i olewani, są zespołowi całkowicie zbędni. Jaką motywację mogą mieć piłkarze spoza pierwszej widząc postępowanie wobec Storariego, którego część tutaj się domaga?

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 13:01

Adrian27th pisze:Mimo ze finał, to akurat na tych Rzymian mamy patent.

Gładko i przyjemnie powinno być.
W lidze tak, ale z Coppa to mam złe wspomnienia. I za Conte i za Ranieriego jeszcze.

Co do dyskusji o bramkarzach, czy Buffon formalnie byłby zdobywcą pucharu jeżeli nie zagrałby nawet minuty? (nie wiem co tam wręczają, medale?)

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 14:53

Storari musi być. :ok: Jak byście się poczuli, gdyby szef do was powiedział: Odwaliłeś kawał dobrej roboty. A teraz spieprzaj. Tam są drzwi"? :smile:

Jestem pozytywnej myśli. Po potrójną koronę! :-D

@D@$ pisze: Co do dyskusji o bramkarzach, czy Buffon formalnie byłby zdobywcą pucharu jeżeli nie zagrałby nawet minuty? (nie wiem co tam wręczają, medale?)
Tak. Wszyscy rezerwowi etc. dostają medale. :wink:

Obrazek
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 15:43

A Morata i Marchisio też dostaną medale podczas dekoracji czy później z racji tego że zostali wykluczeni za kartki na ten mecz?

Finał trzeba wygrać, zbyt długo czekamy na 10 Puchar Włoch. Co prawda, może być trudniej niż w lidze bo w pojedynczym meczu łatwiej trochę słabszemu zespołowi o nawiązanie walki z faworytem (coś jak nasz finał LM z Barcą gdzie ten akurat argument jest powtarzany na naszą korzyść) zwłaszcza że finały rządzą się swoimi prawami, ale ogólnie jestem dobrej myśli. Lazio gra na swoim stadionie, ale to finał pucharu krajowego więc naszych kibiców powinno być więcej niż na meczu ligowym.

Nie wiem czy Lazio ma w głowie mecz z Romą o vicemistrza i bezpośrednią grę w LM nawet mimo tego że mają dzień odpoczynku więcej, ale to nie powinno mieć dla nas znaczenia, więc mam nadzieję że nikomu nie przyjdzie do głowy kunktatorstwo "może już Lazio odpuści i nie ma co się przemęczać" i obrona np. 1:0 jeśli taki wynik będzie pod koniec meczu. Mamy wyjść skoncentrowani i zagrać na 100%.

Z Juve na dobre i złe!
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 15:53

Pewnie jest jakaś pula medali np 40, a klub musi je rozdysponować na sztab i zawodników. Tak bynajmniej jest w innych ligach, tak dawno nie interesowałem się PW że nie wiem jak to się ma w tym przypadku.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 16:02

Ciekawe, że możemy być największymi wygranymi w Europie, albo jednymi z największych przegranych. 2 finały przed nami. Możemy mieć potrójną koronę (kto by pomyślał :prochno: ? tak! ja :smile: ), albo "tylko" scudetto.

Ciekawe jest, że przez 5 Agnelliego zdobyliśmy 4 mistrzostwa. Jeżeli on nie jest cudotwórcą, to już nie wiem kto :prochno: zakończenie 5 letniego planu potrójną koroną? Życzę mu tego z całego serca. 8)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 20:31

Przed nami cholernie ciężki mecz i naprawdę dziwią mnie komentarze co poniektórych, którzy już doszywają sobie kolejną, tym razem srebrną gwiazdkę. :stop: To jest finał, tu będzie walka do upadłego i nie interesują mnie statystyki naszych ostatnich pojedynków z rzymianami. Faktem jest co prawda, że Lazio jest w nieco gorszej sytuacji, jako że walczy jeszcze o pozycję gwarantującą bezpośredni awans do przyszłorocznej LM. Wydawać by się zatem mogło, że to jutrzejsze spotkanie ma z perspektywy tego klubu nieco mniejsze znaczenie niż zbliżające się wielkimi krokami derby Rzymu w poniedziałek. Nie mam jednak żadnych wątpliwości, że Lazio zrobi wszystko, by dopisać sobie jakiś puchar, zwłaszcza że na inne od długiego już czasu nie ma żadnych szans.

Ten sezon jest niesamowity, ale trzeba jeszcze postawić kropkę (właściwie to 2 kropki) nad "i". Udział w finale to tylko pewna statystyka, o której później i tak nikt nie będzie pamiętał; finały się po prostu wygrywa. Ten jutrzejszy ma ogromne znaczenie, jako że jako pierwsi we Włoszech możemy zdobyć Decimę, czyli 10 tytuł, w tym przypadku CI. Wszyscy cieszą się już na tę srebrną gwiazdkę, zapominając chyba o tym, że tak naprawdę nikt póki co żadnego rozporządzenia o jej ewentualnym doszyciu nie wydał. Myślę jednak, że nikt by się specjalnie nie wzbraniał, zwłaszcza że to my jako klub byliśmy swego czasu pionierami, jeśli mowa o złotej gwiazdce za zdobycie 10 Scudettich. Kolejna gwiazdka, kolejny rekord to rzecz jasna kolejna piękna karta historii. W tym sezonie po prostu musimy zdobyć to trofeum, czekamy już na nie zdecydowanie zbyt długo.

Jest praktycznie przesądzone, że między naszymi słupkami stanie Storari. :ok: Tu nawet nie chodzi o to, że Włoch był w spotkaniu z interem w wybornej formie, bo w jutrzejszej potyczce wystąpiłby tak czy siak. Od samego początku Allegri podkreśla, że CI to puchar Storariego i to on będzie grał w tych rozgrywkach. Do samego końca. Tu nie chodzi o rotację, tu chodzi o pewne zasady i szacunek dla graczy rezerwowych. Ostatnio, przy okazji Derbów Italii, Max przyznał, że dla niego liczy się cała kadra, a nie tylko podstawowa "11". W ten sposób buduje się w zespole autorytet, monolit i daj się poczucie, że każdy ma szansę na grę i jest częścią rodziny. To bardzo istotne, a sam Allegri dzięki takim decyzjom/takiej konsekwencji jest niewątpliwie wiarygodny w oczach piłkarzy.

Ogromnym osłabieniem jest dla nas brak Moraty. Chłopak był w ostatnim czasie gwarantem bramek i z pewnością coś by jutro ustrzelił... :think: W jego miejsce uświadczymy Llorente i tak szczerze przyznam, że kompletnie nie mam pojęcia, czego się po nim spodziewać. Z jednej strony może przejść obok meczu i kopać się w czoło. Z drugiej może być kimś decydującym jak jeszcze jakiś czas temu w pojedynkach grupowych z Realem... Nie zagra też Marchisio, a w jego miejsce ma się pojawić Pereyra. Tak, Argentyńczyk ma zagrać na pozycji Claudio, tuż za plecami napastników ma się natomiast pojawić Arturo. Kadrowo jesteśmy lepsi od rywala, ale musimy to jeszcze rzecz jasna udowodnić na murawie.

Uczyńmy z tego sezonu sezon wybitny. :pray: Niech nasi pozostaną skoncentrowani, pewni siebie, ale jednocześnie pokorni i dadzą nam jeszcze mnóstwo radości. Wszystkim nam życzę tej Tripletty. Wszystkim nam życzę 3 promyków we krwi po 06.06. Z radości.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 20:40

Kucharius1 pisze:Pewnie jest jakaś pula medali np 40, a klub musi je rozdysponować na sztab i zawodników. Tak bynajmniej jest w innych ligach, tak dawno nie interesowałem się PW że nie wiem jak to się ma w tym przypadku.
Jest dokładnie tak, jak piszesz.

Zablokowany