Serie A 13/14 (34): JUVENTUS 1-0 Bologna

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 17:50

Tevez ława ? blee, myslalem ze Conte da mu powalczyc o koronę strzelca.

Dlaczego zamiast Pogby, który ledwo co dyszy nie może zagrać Padoin, przeciez gramy z Bologna u siebie, jednym z najgorszych zespołow ligi. Wkurza mnie Conte.

Barzagli w podstawie wtf ? . Conte ogarnij się chlopie, bo z sezonu na sezon coraz gorzej mi ogladac Juventus pomimo mistrzostwa.
Ostatnio zmieniony 19 kwietnia 2014, 17:53 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 17:51

Juventus (3-5-2): Buffon, Barzagli, Ogbonna, Chiellini, Isla, Pogba, Pirlo, Marchisio, Asamoah, Llorente, Giovinco.

Bologna (3-5-1-1): Curci; Antonsson, Sorensen, Cherubin; Garics, Friberg, Pazienza, Christodoulopoulos, Morleo; Ibson, Cristaldo.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 17:57

Składzik spoko, dobrze że Tevez odpoczywa na Benfice. Liczę na kolejny dobry występ Giovinco i pewne 3 punkty bez większego przemęczania się.

#AllegriOut
Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 17:57

Cabrini_idol pisze:Dlaczego zamiast Pogby, który ledwo co dyszy nie może zagrać Padoin, przeciez gramy z Bologna u siebie, jednym z najgorszych zespołow ligi. Wkurza mnie Conte.
Podbijam, Bologna to niesamowite ogórki, Padoin w zupełności by styknał za Pogbę.

Inne rozwiązanie niż 2:0,3:0 po pierwszej połowie, wejście na 2 połowę Peluso z Padoinem z przyniesieniem kocyka, grillem, kanapkami i mlekiem dla Giovinco mnie zniesmaczy.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 17:58

Cabrini_idol pisze:Tevez ława ? blee, myslalem ze Conte da mu powalczyc o koronę strzelca.
Mistrzostwo Włoch > Wygrana w LE > korona króla strzelców dla Teveza.
Cabrini_idol pisze:Barzagli w podstawie wtf ?
A dlaczego nie ? Wraca nasz najlepszy obrońca w szeregi defensywne. Tylko się cieszyć.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 18:00

Cabrini_idol pisze:
Dlaczego zamiast Pogby, który ledwo co dyszy nie może zagrać Padoin, przeciez gramy z Bologna u siebie, jednym z najgorszych zespołow ligi. Wkurza mnie Conte.
Liczą, że Pogba strzeli wreszcie jakiegoś supergola i podbije cenę o kolejne 10 milionów. PSG go łyknie za grubą kasę, a my zrobimy transfery jak w 2001 roku 8)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 18:09

Cabrini_idol pisze:Barzagli w podstawie wtf ? . Conte ogarnij się chlopie, bo z sezonu na sezon coraz gorzej mi ogladac Juventus pomimo mistrzostwa.
A jak sobie wyobrażałeś? Że Conte po dość długiej kontuzji swojego podstawowego defensora wrzuci go na głęboką wodę w meczu z Benfiką, wcześniej go nie wypróbowując ze słabszym rywalem i nie dając mu złapać rytmu meczowego? Bardzo dobrze, że Barzagli dostanie szansę od pierwszej minut i ponownie poczuje smak potyczki.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 18:11

To troszke brak szacunku dla naszego najlepszego ostatnio zawodnika jakim jest Caceres.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 18:13

Cabrini_idol pisze:To troszke brak szacunku dla naszego najlepszego ostatnio zawodnika jakim jest Caceres.
Wiadomo, że Caceres naprawdę godnie zastąpił Barzagliego, ale równie dobrze możemy powiedzieć, że Storari po powrocie do zdrowia Buffona dalej powinien być podstawowym bramkarzem, bo pod nieobecność Gigiego spisywał się należycie.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 18:16

pumex nie porownuj Storariego i Buffona do Caseresa i Barzy. Zupelnie inny kaliber. Wiadomo w formie Barzagli jest nadal lepszym zawodnikiem niz Martin, ale Wloch wyglada z roku na rok gorzej, nawet pomijajac sama gra ale i czestsze kontuzje. Barza ma 33 lata a Martin 27, to duza roznica. Ostatnio gra Martina napawa mnie tym, ze za rok to on bedzie podstawowym obronca a nie Barzagli, nie ujmujac mu nic.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 18:22

Szczerze spodziewałem się Barzagliego dopiero w drugiej połowie, ale też jest ok. :ok: Oczekiwałem z kolei ataku w postaci pary Giovinco-Llorente i mam przeczucie, że Seba dzisiaj coś strzeli.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 18:24

Cabrini_idol, myślę, że patrzysz na wybór Conte w zbyt daleko idącej perspektywie. Ja uważam, że taki wybór jest podyktowany tylko i wyłącznie nadchodzącym spotkaniem z Benfiką i niezależnie kogo w czwartek Antonio widzi w podstawowym składzie, jego dzisiejsza decyzja teoretycznie jest słuszna. Bo jeśli planuje w LE postawić na Ceceresa, to Matrinowi przyda się odpoczynek - ostatnio gra dużo a siedząc przez 90 minut na ławce nie straci rytmu. Jeśli w tygodniu podstawowym obrońcą ma być Barzagli, to po tak długiej przerwie Conte musi mu dać ponownie poczuć mecz.

Obrazek
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 18:30

KOMENTUJ MECZ JUVE NA FANPAGE JUVEPOLAND!

#AllegriOut
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 19:17

Ciśniemy i nic. Jak Giovinco biega, tak LL gada. Co jest grane ? :prochno:

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 19:17

Dwie najważniejsze dla mnie rzeczy w tym meczu:
-powrót Barzagliego, dzięki któremu zyskaliśmy BARDZO WIELE na wyprowadzaniu akcji. Podłącza się, ciągnie piłkę, nie boi podać, daje pewność z tyłu. Caceres to żart, nic do przodu a i do tyłu, jak dobrze wiemy, średnio mu wychodzi. Nareszcie skończyło się to wieczne podawanie, cofanie do tylu najczęściej preferowane przez Urugwajczyka. BLEEEEEEH.
-Llorente. Ultra brzoza, zero szukania wolnego pola, jest stabilnym klocem przy latającym Giovinco.

Zablokowany