Serie A 13/14 (23): Hellas Verona 2-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2014, 15:17

30Juventus30 pisze:Derby Rzymu są o 15 ze względu bezpieczeństwa. W pierwszej rundzie też grali o 15.

Szkoda, że mecz Juve nie puści nawet Orange Sport, które wybrało Inter-Sassuolo.....

A za tydzień gramy z Chievo więc raczej znowu będzie trzeba szukać transmisji w necie :(
Mieli w planach pokazać Juve,ale o tej samej porze są derby Rzymu więc byłaby konkurencja.Na wieczòr jest tylko jeden mecz Serie A więc wszyscy widzowie ligi będą go oglądać na ich antenie. Logiczne posunięcie w wykonaniu Orange Sport ale niestety nie dla nas.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 07 lutego 2014, 16:25

Wy naprawdę się obawiacie tego meczu ?

Hellas to ogórasy. Ten zespół zdobywał punkty głównie na swoim stadionie i to z niżej notowanymi przeciwnikami. Teraz losy się odwróciły, a do Werony jadą zespoły z czołówki.
Już ostatnio pokazali, że w rundzie rewanżowej nie będzie im tak łatwo zdobywać punkty. W Maratonie Napoli-Milan-Roma udało im się uzbierać okrągłe 0! punktów. Teraz sytuacja się prawdopodobnie powtórzy, bo wklepiemy im z 2-3 bramki, a tydzień później zapewne stracą jeszcze punkty z Torino.

Dodatkowo warto odnotować, że osłabienie w postaci Jorginho to dla Hellasu potężna strata.

Nie widzę innej opcji jak 0:2 / 0:3. Mam nadzieję, że to będzie spacerek, bez żadnych nerwów, po prostu przyjedziemy zabrać swoje.

Forza Juve !

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2014, 17:49

No może takie ogórasy to to nie były jak mieli Jorginho bo jednak te 35 pkt to fartem ciężko. Jednak nie powinniśmy mieć z nimi problemów. 3:0 powinno być.

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2014, 02:30

pumex pisze:zahor, nie zaczynajmy po raz kolejny tego tematu, nie ma sensu, tym bardziej, że użytkownik Asus wyraźnie sobie drwi z dyskusji
tamto już niestety dawno przestało być dyskusją, dlatego m.in. odpuściłem..

mnie ciekawi coś, co napisali na Weszło sondując włoskie gazety - Bonucci apeluje w imieniu całej drużyny do własnego trenera, by dał im trochę luzu – ciągłe bieganie wykańcza piłkarzy. Ale po co lecieć z tym od razu do mediów zamiast pogadać z samym Conte?

Jeśli tak faktycznie było to gość z miejsca powinien wylądować na ławce kosztem Ogbonny, który grając dawał chyba większą pewność drużynie w tyłach..

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2014, 02:55

PrzemasJuve pisze: mnie ciekawi coś, co napisali na Weszło sondując włoskie gazety - Bonucci apeluje w imieniu całej drużyny do własnego trenera, by dał im trochę luzu – ciągłe bieganie wykańcza piłkarzy. Ale po co lecieć z tym od razu do mediów zamiast pogadać z samym Conte?
Bonucci guida la rivolta scherzosa dei giocatori - wszystko było na żarty, pewnie taki materiał, żeby zapchać wydanie. Nie wiem, po co weszlaki szukają jakiejś sensacji. Albo w sumie może nie szukają, tylko nie są zbyt dokładni, bo wkleili dzisiaj okładkę wczorajszego wydania LGDS (dziś Gazzetta nie wyszła z powodu strajku).

Jeśli chodzi o mecz, to musimy wyjść zdecydowanie bardziej skoncentrowani niż na Inter, bo Toni raczej nie będzie tak maścił, jak ostatnio Palacio. Duet Caceres - Bonucci może niestety zagwarantować wysoki poziom emocji pod naszą bramką :/ No i fajnie, jakby Osvaldo na 15-20 minut wszedł (najlepiej nie po to, by ratować wynik).

Obrazek
PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2014, 14:36

bendzamin pisze:Bonucci guida la rivolta scherzosa dei giocatori - wszystko było na żarty, pewnie taki materiał, żeby zapchać wydanie. Nie wiem, po co weszlaki szukają jakiejś sensacji. Albo w sumie może nie szukają, tylko nie są zbyt dokładni, bo wkleili dzisiaj okładkę wczorajszego wydania LGDS (dziś Gazzetta nie wyszła z powodu strajku).
aa no to widzisz, fajnie, że napisałeś, trza by tam pod tym wpisem im napisać o co chodzi, żeby nie poczuli się za cwani itd

co do meczu jeszcze przypomniałem sobie pierwsze spotkanie i nawet na JS jakoś wyjątkowo łatwo nie było

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 08 lutego 2014, 23:51

Ja tam myślę, że czeka nas piekielnie ciężkie spotkanie. W ostatniej kolejce co prawda bez problemów pokonaliśmy inter, ale teraz jedziemy do rewelacji obecnego sezonu. Wiem dobrze, że akurat zdecydowani faworyci z łatwością Veronę odprawiali, ale musimy pozostać czujni. To w dalszym ciągu, mimo odejścia Jorginho, solidna i niewygodna ekipa. Liczę oczywiście na 3 punkty, ale spodziewam się ciężkiej przeprawy.

Barzagliego zastąpi pewnie Caceres. W końcówce, przy ewentualnym korzystnym rezultacie, liczę na debiut Osvaldo.

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2014, 10:31

Jest jakis kanal na którym transmituja mecz dostepny na nc+?

Obrazek
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2014, 10:38

FelekJUVE pisze:Jest jakis kanal na którym transmituja mecz dostepny na nc+?
Tutaj http://sportnazywo.tv/verona-juventus-turyn-27773.html
wyskakuje, że polska transmisja ale nie wiem skąd niby mieliby to transmitować.

Ja mam inne pytanko: Ma ktoś jakieś źródła żeby obejrzeć (mogę sobie ściągnąć) cały mecz?? Bo nie będę w stanie dzisiaj obejrzeć na żywo :angry:
Bardzo liczę na odpowiedź.

ma83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2014, 10:40

na rojadirecta.es praktycznie wszystkie mecze można pobrać ;)

Tylko jedno może unicestwić marzenie - strach przed porażką.
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2014, 10:42

Zajrzyj na http://rojadirecta.me, oprócz live streamów jest tam forum, gdzie są zamieszczane skróty i pełne mecze.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2014, 11:36

Paweljuve2006 pisze:Ma ktoś jakieś źródła żeby obejrzeć (mogę sobie ściągnąć) cały mecz?? Bo nie będę w stanie dzisiaj obejrzeć na żywo
Przecież bardzo często u nas na forum ktoś (w dziale meczowym klub w dziale Multimedia) wrzuci dobre linki do ściągnięcia całego meczu :wink:

Cholera, ciągle martwię się występem Caceresa. Przy naprawdę wielkiej sympatii do niego, gościu ostatnio jest mocno niestabilny. Co gorsza, obok Urugwajczyka wystąpi Bonucci, który też ostatnio miał parę kompromitujących momentów. W 5-ciu poprzednich starciach nie potrafiliśmy zachować czystego konta i mam duże wątpliwości, czy dziś się to uda. Poza tym liczę, że nasi wyjdą na boisko i będą od początku grać swoje, bez zwyczajowego tracenia pierwszych 30 minut meczu na jakieś dziwaczne podchody.

Obrazek
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2014, 14:32

Składy oby drużyn:

HELLAS VERONA (4-3-3): 1 Rafael; 3 Albertazzi, 25 Marques, 18 Moras, 29 Cacciatore; 10 Hallfredsson, 30 Donadel, 2 Romulo; 15 Iturbe, 9 Toni, 11 Jankovic.
A disposizione: 12 Nicolas, 98 Borra, 4 Pillud, 5 Donati, 6 Martinho, 7 Marquinho, 8 Cacia, 14 Cirigliano, 21 Gomez Taleb, 23 Gonzalez, 26 Sala, 33 Agostini.
All.: Andrea Mandorlini.

JUVENTUS (3-5-2): 1 Buffon; 3 Chiellini, 19 Bonucci, 4 Caceres; 26 Lichtsteiner, 23 Vidal, 21 Pirlo, 6 Pogba, 22 Asamoah; 10 Tevez, 14 Llorente.
A disposizione: 30 Storari, 34 Rubinho, 5 Ogbonna, 7 Pepe, 8 Marchisio, 9 Vucinic, 12 Giovinco, 13 Peluso,18 Osvaldo, 20 Padoin, 33 Isla.
All.: Antonio Conte.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 09 lutego 2014, 14:37

Będą emocje z Caceresem i Bonuccim z tyłu :P

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lutego 2014, 14:59

Chievo nie zle sobie radzi w tym sezonie i zapewnie zagra tak aby sprawic nam niemila niespodzianka.
Mam nadzeje ze dzis Tevez znow trafi do siatki rywale, oraz ze Llorente potwierdzi ze jest w dobrej dyzpozycji.

Zablokowany