Serie A 13/14 (6): Torino 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2013, 00:24

Eeee mecze Juve z Torino przestały elektryzować po tej katastrofie samolotu. Tragedia, która zniszczyła klub i nie wiadomo jak potoczyłaby się historia gdyby nie to wydarzenie. Torino tera pałęta się od Serie A do B i tak w kółko przez co te derby bardziej przypominają te Barcelony z Espanyolem niż Interu z Milanem.
Mecz jak dla mnie bez historii. Wygrać i zapomnieć.

Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2013, 01:48

Castiel pisze:Eeee mecze Juve z Torino przestały elektryzować po tej katastrofie samolotu. Tragedia, która zniszczyła klub i nie wiadomo jak potoczyłaby się historia gdyby nie to wydarzenie. Torino tera pałęta się od Serie A do B i tak w kółko przez co te derby bardziej przypominają te Barcelony z Espanyolem niż Interu z Milanem.
Mecz jak dla mnie bez historii. Wygrać i zapomnieć.
Dlatego oglądasz mecze przede wszystkim z poziomu kanapy. Dla mnie mecz rozgrywa się też na trybunach, a nie tylko na samej murawie. Derby nie budzą w Tobie emocji... :doh:

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
mephisto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2013, 08:01

Buffon - Ogbonna, Bonucci, Barzagli - De Ceglie, Marchisio, Pogba, Vidal, Lichtsteiner - Giovinco, Llorente

Coś takiego bym widział na ten mecz ;). Na mecz z Torino dobrze byłoby wystawić jak najwięcej wychowanków, dlatego w mojej propozycji znalazł się Cegła. Torino powinniśmy tak czy siak bez żadnych problemów ograć, a ostatnie mecze z Granatą pokazują, że dobrze nam się z nimi gra :). Szkoda tylko, że Martin kontuzjowany, tak widziałbym go zamiast Barzy.

Ciekawe, czy Glik znów wyleci :D.

montero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2013, 08:34

Orientuje się ktoś czy jest jakaś knajpa w Krakowie, która transmituje ten mecz o 12:30?

Dziękuję z góry,

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2013, 08:55

mephisto pisze:Buffon - Ogbonna, Bonucci, Barzagli - De Ceglie, Marchisio, Pogba, Vidal, Lichtsteiner - Giovinco, Llorente

Coś takiego bym widział na ten mecz ;). Na mecz z Torino dobrze byłoby wystawić jak najwięcej wychowanków, dlatego w mojej propozycji znalazł się Cegła. Torino powinniśmy tak czy siak bez żadnych problemów ograć, a ostatnie mecze z Granatą pokazują, że dobrze nam się z nimi gra :). Szkoda tylko, że Martin kontuzjowany, tak widziałbym go zamiast Barzy.

Ciekawe, czy Glik znów wyleci :D.
Co mecz mamy problemy z tracenie głupich bramek a Ty chcesz kombinować w obronie i jeszcze DC wpuszczać? Opamiętaj się :wink:

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2013, 09:13

mephisto pisze:Buffon - Ogbonna, Bonucci, Barzagli - De Ceglie, Marchisio, Pogba, Vidal, Lichtsteiner - Giovinco, Llorente
Może jeszcze Motte i Rubinho? :wink:
Nie widzę sensu w wystawianiu DC, jeśli nawet rzeczywiście wykrzesałby z siebie wszystkie siły na mecz derbowy to i tak nadal będzie przesłabym zawodnikiem. Męczymy się ostatnio z każdym zespołem, więc jeśli chcemy zdobyć 3 punkty z Torino to nie widzę innego rozwiązania niż wystawienie najsilniejszego składu.

#AllegriOut
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2013, 09:20

Mehehehe pisze:Kto zbiera zakłady na to, w której minucie Glik dostanie czerwień? :P
Byle nikomu nóg nie połamał. Facet myli chamstwo w grze z determinacją. Mam nadzieje, że ten mecz obudzi w zawodnikach wszystko co najlepsze

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2013, 10:05

Castiel pisze:Torino tera pałęta się od Serie A do B i tak w kółko przez co te derby bardziej przypominają te Barcelony z Espanyolem niż Interu z Milanem.
Tylko, że dla Barcy Espanyol to zło nr 2, po Realu, w Primera Division. Dla nas Torino niekoniecznie, powiedziałbym, że bardziej mobilizujemy się na Inter, Milan, Napoli.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2013, 10:51

stahoo pisze: Tylko, że dla Barcy Espanyol to zło nr 2, po Realu, w Primera Division. Dla nas Torino niekoniecznie, powiedziałbym, że bardziej mobilizujemy się na Inter, Milan, Napoli.
Miałem na myśli to, że np Inter z Milanem to mniej więcej podobny poziom (mniej więcej), a pojedynki Juve i Torino przypominają walkę Dawida z Goliatem.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 września 2013, 11:09

Bez przesady, mamy początek sezonu, piłkarze nie są w ogóle zmęczeni, albo przynajmniej nie powinni być.

Liczę na najmocniejszy skład. Niech się zgrywają Tevez z Mirko...

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2013, 11:53

Obrazek

Powinni wypróbować kiedyś taki sposób :)
Podobno Seba od początku więc nie kto inny jak Tevez powinien obok niego zagrać

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 września 2013, 14:28

Dlatego oglądasz mecze przede wszystkim z poziomu kanapy. Dla mnie mecz rozgrywa się też na trybunach, a nie tylko na samej murawie. Derby nie budzą w Tobie emocji... Doh
A co ma tu budzić emocje? Derby bogatego i wielkiego Juve ze słabym od lat, pałętającym się w Serie B Torino? To, że są to derby Turynu to niestety nie wystarcza, żeby wzbudzać takie emocje jak chociażby przed meczem Juve-Viola.

grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 września 2013, 14:38

Powolanie na jutrzejszy mecz otrzymali:
1 Buffon
3 Chiellini
5 Ogbonna
6 Pogba
8 Marchisio
9 Vucinic
10 Tevez
11 De Ceglie
12 Giovinco
13 Peluso
14 Llorente
15 Barzagli
16 Motta
19 Bonucci
20 Padoin
21 Pirlo
22 Asamoah
23 Vidal
26 Lichtsteiner
27 Quagliarella
30 Storari
33 Isla
50 Citti
Edit:
Ponoc od pierwszych minut ma zagrac Tevez+Gio, Pirlo natomiast odpocznie.

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2013, 15:01

Nie ma co się spinać , mecz należy do tych " łatwych za 3pkt". Nie wyobrazam sobie , aby ktoś się obawiał, że w tym meczu możemy zgubić punkty ( Glik w obronie przecież :roll: ) Ja bym wystawił najsilniejszy sklad , to dopiero początek sezonu nikt nie ma prawa być zmęczony przeciez to nie ekstraklasa nasza ze zawodnicy po dwóch meczach są wyczerpani....a trzeba zaimponować formą i dobrym nastrojem przed waznym meczem z Galatasaray.

Obstawiam 3-0 dla naszych :)

Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2013, 19:26

Bardzo mi się podoba prognozowany skład. Najwyższy czas posadzić Pirlo na ławie. Pogba musi grać, bo ostatnio wygląda bardzo dobrze, a Vidal i Markiz również są w lepszej formie od Andrzeja.
Giovinco? Grał mało w ty sezonie, ale coś tam pokazywał, a że jest wychowankiem, to można mu dać szanse w derbach.
Czuję, że jutro nastąpi przełom w naszej grze. Obym się nie mylił :prochno:

Zablokowany