Serie A: Mercato 2013

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zdobędzie trzeci raz z rzędu w przyszył sezonie Scudetto?

Można wybrać tylko 1. opcję

135
69%
61
31%

Liczba głosów: 196

Rommanov

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2013, 20:10

pumex pisze:
Rommanov pisze:Coraz więcej źródeł podaje, że Mario Gomez stanie się wkrótce graczem Violi.
Sorry, ale w ogóle w to nie wierzę. Bo jak? Gomez (według jego agenta) odrzucił możliwość gry dla Napoli, a Violi powie 'tak'? Poza tym co z jego pensją i skąd Della Valle weźmie na nią hajs, skoro problemy finansowe jeszcze nie do końca zażegnane a Ligi Mistrzów brak? :think:
Mogę poprosić o wypowiedź tego agenta? Ja czytałem jedynie dementi informacji o Napoli, w której mówił, że nie było żadnych kontaktów zarówno na linii Gomez-Napoli, jak i Bayern-Napoli.
Według prasy Gomez zgodził się na pensję 3mln + bonusy, a hajs na nią się znajdzie kiedy zwolni się 2,7mln, które inkasuje JoJo.
O problemach finansowych też pierwsze słyszę, wiem tyle, że rok 2012 Fiorentina zamknęła z zyskiem, jako nieliczna z góry tabeli i jako 1 z 8 drużyn w całej lidze.
Robaku pisze:Taaaa Gomez to miał byc i w Napoli za Cavaniego i w Juve podobno miał się pojawić, wiec dla mnie ta Fiora to jest tak samo pewna jak przyjscie Jojo do Turynu, z drugiej strony jesli ma przyjsc Gomez to na pewno odejdzie Stevan, tylko pytanie dokąd - Juve czy Anglia!?
To info z Napoli wypuścił tylko jeden dziennik Bild, nikt inny o tym nie pisał. We Włoszech pojawiły się po tej informacji głosy, że to zagrywka Bayernu, aby podbić cenę.
Wiadomym jest natomiast, że transfer Gomeza do Violi jest możliwy tylko w przypadku odejścia JoJo. W poprzednim poście pisałem, że czekają na rozwiązanie jego sprawy. Fiorentina preferuje kierunek City/Chelsea, bo te kluby są w stanie zapłacić gotówką. Natomiast SKY Sports podało informację, że Juve odsunęło Jove na dalszy plan.

Agent Gomeza przedwczoraj powiedział, że w ciągu 3-4 dni przyszłość jego klienta powinna być już jasna. Dzisiaj w niemieckiej prasie pojawiły się wzmianki, że w weekend wybiera się do Włoch. No nic, pozostaje czekać, może w poniedziałek wszystko się wyjaśni. :wink:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2013, 23:10

Rommanov pisze:Mogę poprosić o wypowiedź tego agenta?
Wypowiedź agenta jest, ale jak często bywa tytuł który czytałem był trochę mylący, bo brzmiał, że Gomez nie chce do Napoli, natomiast treść była taka, że nie ma rozmów z Napoli, a to pewna różnica.

"We have never been discussing a transfer with Napoli. I am going to sort out the future of Mario Gomez in the next couple of days. Actually, I feel those next three to four days could see us get a clear idea about it."

Jeśli Gomez zasiliłby Violę (w co jednak dalej nie wierzę), to byłoby dla nich ogromnie wzmocnienie. Powtarzam: ogromne.
Rommanov pisze:O problemach finansowych też pierwsze słyszę, wiem tyle, że rok 2012 Fiorentina zamknęła z zyskiem, jako nieliczna z góry tabeli i jako 1 z 8 drużyn w całej lidze.
Fiorentina z tego co wiem powoli wychodzi z problemów, ale jeszcze chyba za wcześnie, by stwierdzić, że całkowicie mają za sobą ogromne kłopoty finansowe sprzed kilku lat.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 11:54

- łączony z nami od pewnego czasu Diakite przeszedł na free do Sunderlandu
- dziś włoskie media znowu huczą o porozumieniu Gomeza z Violą. Kurde, dalej nie chce mi się wierzyć. Czyżby Fiorentina miała lepszego egzekutora niż my (bo z całym przekonaniem stwierdzam, że Mario Gomez jest lepszy od Llorente) :think:

Obrazek
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 12:00

pumex pisze: - dziś włoskie media znowu huczą o porozumieniu Gomeza z Violą. Kurde, dalej nie chce mi się wierzyć. Czyżby Fiorentina miała lepszego egzekutora niż my (bo z całym przekonaniem stwierdzam, że Mario Gomez jest lepszy od Llorente) :think:
Jeszcze nie wiadomo jak Rossi, może w końcu wyzdrowieje :P Bo chyba cały czas jest w składzie Violi? Fajny skład skleili.

#AllegriOut
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 13:44

Jeśli Della Valle sprzeda Jove za te grube mln € to naprawdę to się może stać faktem. Nie dziwie się, że Viola nie chce Fabio/Matriego skoro mają taki atak już teraz.

Obrazek
Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 14:35

Gomez jest topowym strikerem. Nie wiem co musiałoby się stać, aby dołączył do Fiorentiny...

rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 14:44

Człowiek który dopiero co wygrał ligę mistrzów, miałby udać się do klubu który tam nie będzie grał ? Prędzej jakiś Arsenal, jeżeli nie wypali im pomysł z Higuainem (bo np. przejdzie on do Juve).

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 16:03

Też mi się nie wydaje, że Gomez trafi do Florencji, chociaż gdyby tak się stało to trio Rossi - Gomez - Cuadrado wyglądałoby olśniewająco, do tego Ljajic, a w drugiej linii Aquilani z Borją Valero. Viola mogłaby realnie myśleć o tym, by stać się w następnym sezonie odpowiednikiem takiego Napoli, chociaż do tego potrzeba solidnej defensywy, a niezły Rodriguez i dobry Savic to trochę za mało, Tomoviciowi i Roncaglii zdarzają się jeszcze dziecinne błędy.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 16:40

Raczej Gomez nie przejdzie do Fiorentiny,ale trzbeba się martwić kto przejdzie do Juventusu. Niby chcą Diamantiego, a nawet z nim mają kłopot, co mnie akurat nie martwi bo nie jest on w niczym lepszy od naszych napastników. Ale pokazuje niestety jak mało argumentów posiadamy w ewentualnych negocjacjach o klasowych zawodników.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 19:32

W tamtym roku żałowałem Berbatova, w tym roku obym nie żałował Gomeza właśnie. Zarobki 3 mln to spokojnie w zasięgu finansowym Violi. Jeśli wyleczy się Rossi, Cuadrado i Ljalić zostaną w Violi na przyszły sezon to naprawdę można zrobić z tego ciekawe 4-3-3. A jak tam negocjacje z Joaqinem i wychowankiem Realu na środek obrony? Ruszyło coś?

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 19:47

Sprawdziłem, bo aż nie mogłem uwierzyć w tego Gomeza we Florencji!

Agent Gomeza dla jakiejś tam telewizji zdementował dziś jakiekolwiek porozumienie z Fiorentiną. Całą sprawę podkręcają "doniesienia z Niemiec", których już źródła wszystkie zagraniczne portale piszące o prawdopodobnym transferze Gomeza do Florencji pomijają, a źródłem tym jest Bild (niem. Fakt), który podał informację, że Gomez dogadał się z Fiorentiną i teraz brakuje tylko zgody Bayernu.

Niemniej Gomez podobnie jak Higuain oświadczył, że chce odejść. Mają go na oku jednak dużo bogatsze kluby niż Viola - Chelsea i Tottenham.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 20:20

Crunny pisze:Sprawdziłem, bo aż nie mogłem uwierzyć w tego Gomeza we Florencji!

Agent Gomeza dla jakiejś tam telewizji zdementował dziś jakiekolwiek porozumienie z Fiorentiną. Całą sprawę podkręcają "doniesienia z Niemiec", których już źródła wszystkie zagraniczne portale piszące o prawdopodobnym transferze Gomeza do Florencji pomijają, a źródłem tym jest Bild (niem. Fakt), który podał informację, że Gomez dogadał się z Fiorentiną i teraz brakuje tylko zgody Bayernu.

Niemniej Gomez podobnie jak Higuain oświadczył, że chce odejść. Mają go na oku jednak dużo bogatsze kluby niż Viola - Chelsea i Tottenham.
Crunny obecnie polski fakt jest jedną z lepiej poinformowanych redakcji sportowych w Polsce odnośnie polskiego środowiska, więc w takim wypadku oddajesz Bildowi dość wysoką pozycję w wiarygodności, a Bild wiarygodny jest rzadko.
Gomez zapewne odejdzie, jeśli do Fiory to nie bedzie miejsca dla Stevana, a jeśli Stevan odejdzie nie od Juve to znaczy, że żadnego dealu z Della Valle w najblizszym czasie nie zrobimy, ale to się może odbić negatywnie na Ljajiciu.

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 20:38

Crunny pisze:Sprawdziłem, bo aż nie mogłem uwierzyć w tego Gomeza we Florencji!

Tu się nie do końca zgodzę.... Bild może i jest szmatławcem pokroju "Faktu" ale co jakiś czas ich dziennikarze wywęszą,lub dostaną info o czymś naprawdę ważnym piłkarsko co się okazuje prawdą. Ostatni przykład-transfer Götze do Bayernu. To właśnie jeden z dziennikarzy Bildu zdobył/dostał te info i Bild jako pierwszy to podał do publicznej wiadomości :wink: W studio pomeczowym przy okazji meczu Bayern-barca był jeden z redaktorów Bildu i choć niektórzy naskakiwali na jego gazetę to on siedział i był bardzo dumny z tego faktu :wink: Mówię jak jest :ok:

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 21:05

Hmm mocno zbudowany napastnik, typowa "9" dobrze grający głową a przy tym ważna postać mocnej reprezentacji. Po pierwszym świetnym (co ważne skutecznym) sezonie w Bayernie w kolejnym traci miejsce w składzie po czym odchodzi do włoskiego zespołu walczącego o 4-6 miejsce. Zamieńcie Fiorentinę na Romę i coś mi mówi, że już była taka historia, notabene zawodnika mocno związanego z Violą :whistle:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 22:10

Że tak zapytam: jak Viola chce opłacić pensję Gomeza? Przecież oni płacą zdecydowanie słabiej niż my. Myślę, że bez zagłębiania się w szczegóły można przyjąć, że mają 2x mniejszy budżet płacowy od naszego. Mario w Bayernie ma gwiazdorski kontrakt więc jestem ciekawy rozwiązania tej kwestii.

Swoją drogą myślę, że wymiana Jojo -> Gomez wyszła by Fiołką na plus. Pod względem sportowym, jak i marketingowym. Tylko... ta pensja!?

ODPOWIEDZ