Serie A: Mercato 2013
- Rommanov
- Juventino
Mogę poprosić o wypowiedź tego agenta? Ja czytałem jedynie dementi informacji o Napoli, w której mówił, że nie było żadnych kontaktów zarówno na linii Gomez-Napoli, jak i Bayern-Napoli.pumex pisze:Sorry, ale w ogóle w to nie wierzę. Bo jak? Gomez (według jego agenta) odrzucił możliwość gry dla Napoli, a Violi powie 'tak'? Poza tym co z jego pensją i skąd Della Valle weźmie na nią hajs, skoro problemy finansowe jeszcze nie do końca zażegnane a Ligi Mistrzów brak?Rommanov pisze:Coraz więcej źródeł podaje, że Mario Gomez stanie się wkrótce graczem Violi.
Według prasy Gomez zgodził się na pensję 3mln + bonusy, a hajs na nią się znajdzie kiedy zwolni się 2,7mln, które inkasuje JoJo.
O problemach finansowych też pierwsze słyszę, wiem tyle, że rok 2012 Fiorentina zamknęła z zyskiem, jako nieliczna z góry tabeli i jako 1 z 8 drużyn w całej lidze.
To info z Napoli wypuścił tylko jeden dziennik Bild, nikt inny o tym nie pisał. We Włoszech pojawiły się po tej informacji głosy, że to zagrywka Bayernu, aby podbić cenę.Robaku pisze:Taaaa Gomez to miał byc i w Napoli za Cavaniego i w Juve podobno miał się pojawić, wiec dla mnie ta Fiora to jest tak samo pewna jak przyjscie Jojo do Turynu, z drugiej strony jesli ma przyjsc Gomez to na pewno odejdzie Stevan, tylko pytanie dokąd - Juve czy Anglia!?
Wiadomym jest natomiast, że transfer Gomeza do Violi jest możliwy tylko w przypadku odejścia JoJo. W poprzednim poście pisałem, że czekają na rozwiązanie jego sprawy. Fiorentina preferuje kierunek City/Chelsea, bo te kluby są w stanie zapłacić gotówką. Natomiast SKY Sports podało informację, że Juve odsunęło Jove na dalszy plan.
Agent Gomeza przedwczoraj powiedział, że w ciągu 3-4 dni przyszłość jego klienta powinna być już jasna. Dzisiaj w niemieckiej prasie pojawiły się wzmianki, że w weekend wybiera się do Włoch. No nic, pozostaje czekać, może w poniedziałek wszystko się wyjaśni.
- pumex
- Juventino
Wypowiedź agenta jest, ale jak często bywa tytuł który czytałem był trochę mylący, bo brzmiał, że Gomez nie chce do Napoli, natomiast treść była taka, że nie ma rozmów z Napoli, a to pewna różnica.Rommanov pisze:Mogę poprosić o wypowiedź tego agenta?
"We have never been discussing a transfer with Napoli. I am going to sort out the future of Mario Gomez in the next couple of days. Actually, I feel those next three to four days could see us get a clear idea about it."
Jeśli Gomez zasiliłby Violę (w co jednak dalej nie wierzę), to byłoby dla nich ogromnie wzmocnienie. Powtarzam: ogromne.
Fiorentina z tego co wiem powoli wychodzi z problemów, ale jeszcze chyba za wcześnie, by stwierdzić, że całkowicie mają za sobą ogromne kłopoty finansowe sprzed kilku lat.Rommanov pisze:O problemach finansowych też pierwsze słyszę, wiem tyle, że rok 2012 Fiorentina zamknęła z zyskiem, jako nieliczna z góry tabeli i jako 1 z 8 drużyn w całej lidze.

- pumex
- Juventino
- łączony z nami od pewnego czasu Diakite przeszedł na free do Sunderlandu
- dziś włoskie media znowu huczą o porozumieniu Gomeza z Violą. Kurde, dalej nie chce mi się wierzyć. Czyżby Fiorentina miała lepszego egzekutora niż my (bo z całym przekonaniem stwierdzam, że Mario Gomez jest lepszy od Llorente)
- dziś włoskie media znowu huczą o porozumieniu Gomeza z Violą. Kurde, dalej nie chce mi się wierzyć. Czyżby Fiorentina miała lepszego egzekutora niż my (bo z całym przekonaniem stwierdzam, że Mario Gomez jest lepszy od Llorente)

- jarmel
- Redaktor
Jeszcze nie wiadomo jak Rossi, może w końcu wyzdrowiejepumex pisze: - dziś włoskie media znowu huczą o porozumieniu Gomeza z Violą. Kurde, dalej nie chce mi się wierzyć. Czyżby Fiorentina miała lepszego egzekutora niż my (bo z całym przekonaniem stwierdzam, że Mario Gomez jest lepszy od Llorente)

#AllegriOut
- Bruce Badura
- Juventino
Gomez jest topowym strikerem. Nie wiem co musiałoby się stać, aby dołączył do Fiorentiny...
- Vincitore
- Juventino
Też mi się nie wydaje, że Gomez trafi do Florencji, chociaż gdyby tak się stało to trio Rossi - Gomez - Cuadrado wyglądałoby olśniewająco, do tego Ljajic, a w drugiej linii Aquilani z Borją Valero. Viola mogłaby realnie myśleć o tym, by stać się w następnym sezonie odpowiednikiem takiego Napoli, chociaż do tego potrzeba solidnej defensywy, a niezły Rodriguez i dobry Savic to trochę za mało, Tomoviciowi i Roncaglii zdarzają się jeszcze dziecinne błędy.
- Lucas87
- Juventino
Raczej Gomez nie przejdzie do Fiorentiny,ale trzbeba się martwić kto przejdzie do Juventusu. Niby chcą Diamantiego, a nawet z nim mają kłopot, co mnie akurat nie martwi bo nie jest on w niczym lepszy od naszych napastników. Ale pokazuje niestety jak mało argumentów posiadamy w ewentualnych negocjacjach o klasowych zawodników.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
W tamtym roku żałowałem Berbatova, w tym roku obym nie żałował Gomeza właśnie. Zarobki 3 mln to spokojnie w zasięgu finansowym Violi. Jeśli wyleczy się Rossi, Cuadrado i Ljalić zostaną w Violi na przyszły sezon to naprawdę można zrobić z tego ciekawe 4-3-3. A jak tam negocjacje z Joaqinem i wychowankiem Realu na środek obrony? Ruszyło coś?
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Sprawdziłem, bo aż nie mogłem uwierzyć w tego Gomeza we Florencji!
Agent Gomeza dla jakiejś tam telewizji zdementował dziś jakiekolwiek porozumienie z Fiorentiną. Całą sprawę podkręcają "doniesienia z Niemiec", których już źródła wszystkie zagraniczne portale piszące o prawdopodobnym transferze Gomeza do Florencji pomijają, a źródłem tym jest Bild (niem. Fakt), który podał informację, że Gomez dogadał się z Fiorentiną i teraz brakuje tylko zgody Bayernu.
Niemniej Gomez podobnie jak Higuain oświadczył, że chce odejść. Mają go na oku jednak dużo bogatsze kluby niż Viola - Chelsea i Tottenham.
Agent Gomeza dla jakiejś tam telewizji zdementował dziś jakiekolwiek porozumienie z Fiorentiną. Całą sprawę podkręcają "doniesienia z Niemiec", których już źródła wszystkie zagraniczne portale piszące o prawdopodobnym transferze Gomeza do Florencji pomijają, a źródłem tym jest Bild (niem. Fakt), który podał informację, że Gomez dogadał się z Fiorentiną i teraz brakuje tylko zgody Bayernu.
Niemniej Gomez podobnie jak Higuain oświadczył, że chce odejść. Mają go na oku jednak dużo bogatsze kluby niż Viola - Chelsea i Tottenham.
- Robaku
- Juventino
Crunny obecnie polski fakt jest jedną z lepiej poinformowanych redakcji sportowych w Polsce odnośnie polskiego środowiska, więc w takim wypadku oddajesz Bildowi dość wysoką pozycję w wiarygodności, a Bild wiarygodny jest rzadko.Crunny pisze:Sprawdziłem, bo aż nie mogłem uwierzyć w tego Gomeza we Florencji!
Gomez zapewne odejdzie, jeśli do Fiory to nie bedzie miejsca dla Stevana, a jeśli Stevan odejdzie nie od Juve to znaczy, że żadnego dealu z Della Valle w najblizszym czasie nie zrobimy, ale to się może odbić negatywnie na Ljajiciu.
- Antek666
- Juventino
Tu się nie do końca zgodzę.... Bild może i jest szmatławcem pokroju "Faktu" ale co jakiś czas ich dziennikarze wywęszą,lub dostaną info o czymś naprawdę ważnym piłkarsko co się okazuje prawdą. Ostatni przykład-transfer Götze do Bayernu. To właśnie jeden z dziennikarzy Bildu zdobył/dostał te info i Bild jako pierwszy to podał do publicznej wiadomościCrunny pisze:Sprawdziłem, bo aż nie mogłem uwierzyć w tego Gomeza we Florencji!

- @D@$
- Juventino
Hmm mocno zbudowany napastnik, typowa "9" dobrze grający głową a przy tym ważna postać mocnej reprezentacji. Po pierwszym świetnym (co ważne skutecznym) sezonie w Bayernie w kolejnym traci miejsce w składzie po czym odchodzi do włoskiego zespołu walczącego o 4-6 miejsce. Zamieńcie Fiorentinę na Romę i coś mi mówi, że już była taka historia, notabene zawodnika mocno związanego z Violą 

- Arbuzini
- Juventino
Że tak zapytam: jak Viola chce opłacić pensję Gomeza? Przecież oni płacą zdecydowanie słabiej niż my. Myślę, że bez zagłębiania się w szczegóły można przyjąć, że mają 2x mniejszy budżet płacowy od naszego. Mario w Bayernie ma gwiazdorski kontrakt więc jestem ciekawy rozwiązania tej kwestii.
Swoją drogą myślę, że wymiana Jojo -> Gomez wyszła by Fiołką na plus. Pod względem sportowym, jak i marketingowym. Tylko... ta pensja!?
Swoją drogą myślę, że wymiana Jojo -> Gomez wyszła by Fiołką na plus. Pod względem sportowym, jak i marketingowym. Tylko... ta pensja!?