Serie A 12/13 (33): JUVENTUS 1-0 Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2013, 17:02

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2013, 17:20

bendzamin pisze:
grande amore pisze: Swoja droga - ciekawe czy Salamon zadebiutuje? :lol:
Na pewno będzie to jeden z głównych tematów rozważań komentatorów :smile:
Jeżeli zadebiutuje w tym sezonie to obstawiałbym mecz z Pescarą. Allegri raczej nie wystawi go w wyjazdowym meczu z Juventusem w momencie, gdy jeszcze ma szanse na drugie miejsce, a jednocześnie wciąż nie jest pewny trzeciego, za duże ryzyko.
bendzamin pisze:
Monte Cristo pisze: Balotelli jest zawieszony?
Tak, ale milan złożył odwołanie, które zostanie rozpatrzone... w piątek :| :ok: Mam nadzieję, że dwóch meczów mu nie cofną, ale cholera ich wie.
A ja wolałbym, żeby jednak cofnęli, bo milaniści będą narzekać, że "nie wystąpili w najsilniejszym składzie".
Ostatnio zmieniony 18 kwietnia 2013, 17:27 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2013, 18:06

No to tyle dobrze bo gdzies czytałem(w zeszłym tygodniu?), ze duze szanse na angaz w tym meczu ma Rizzoli i obawiałem sie poprostu, ze te patałachy znów bedą grac 14 na 11.

Obrazek
Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2013, 19:40

Trzeba pyknąć mediolańczyków i zrewanżować się za porażkę z I rundy. Liczę na gładkie 2/3-0 i pokazanie kto w 100 % zasłużył na tegoroczne scudetto. :happy:

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2013, 23:44

Nie wiedzialem gdzie poruszyc ten temat, wiec porusze go w meczowce, jako ze Pirlo byl zwiazany takze z Milanem. Podobno dzis wieczorem, pare chwil temu ,zmarl syn Andrei. Odszedl z powodu raka :(

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2013, 23:53

Póki co są to informacje niepotwierdzone, a media opierają się o kondolencje Stevena Gerrarda na jakimś portalu społecznościowym. Wiadomo, że w obliczu takiej sytuacji występ Pirlo w niedziele może być zagrożony, ale przecież to nie jest w tej chwili najważniejsze.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2013, 23:54

Nie ma na razie żadnego potwierdzenia tego, tylko twitty. Mam nadzieję, że to nieprawda...

Obrazek
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2013, 23:56

Trabi o tym kilku moich znajomych Portugalczykow, jak i znajomy Anglik, a takze Wloch. Czytalem o tym na kilku zagranicznych forach. Pisza o tym na polskiej stronie Arsenalu, cos przebakiwali na Real Madryt, kilku znajomych polskich kibicow - bynajmniej nie Juventusu - takze cos pisalo na fejsbuku/twitterze. Mysle ze to zbyt powazna sprawa, aby z niej zartowac, badz wyciagac wyssane z palca wnioski. Nie chcialbym aby to byla prawda, wiadomo, ale obawiam sie ze... :(
Chyba nikt nie bylby tak bezmozgi zeby robic sobie szopke z czyjejs smierci ?

Ja pierd...ziele.
Jakim chu...cherkiem mentalnym trzeba byc zeby z takiej rzeczy zartowac?
Gdybym mial cos z Macierewicza, podejrzewalbym Milanistow o chec pogorszenia nam morale przed waznym dla nas i dla nich meczem.
Ale mysle ze nawet Interisci nie byliby do tego zdolni... :angry:
Ostatnio zmieniony 19 kwietnia 2013, 00:06 przez Dobry Mudżyn, łącznie zmieniany 2 razy.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2013, 00:02

Oryginalnym źródłem był podobno fanpage Gerrarda, nie jego oficjalny profil na twitterze. Umieszczono tam już sprostowanie i przeprosiny.
We're very happy to hear that the rumours about Pirlo's son are FAKE.
We will make sure to have reliable sources next time we tweet something like that, we're incredibly sorry for that tweet.
Pieprzony internet :/

Edit: Cholera wie, kto pierwszy to puścił. Każdy pisze teraz, że to nie on jako pierwszy o tym napisał.

Obrazek
johnnybgoode

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2013, 00:07

Oczywiście rasizm stosowany wobec czarnoskórych piłkarzy Milanu (Boatenga konkretnie) pewnie zdaniem Milanistow jest i tak dalej bardziej bolesny niż puszczanie plotek o śmierci czyjegoś syna :doh:

Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2013, 11:09

A co to ma wspólnego z Milanem i jego kibicami?

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2013, 12:59

johnnybgoode pisze:Oczywiście rasizm stosowany wobec czarnoskórych piłkarzy Milanu (Boatenga konkretnie) pewnie zdaniem Milanistow jest i tak dalej bardziej bolesny niż puszczanie plotek o śmierci czyjegoś syna :doh:
Już też nie przesadzaj w drugą stronę. Co do plotki, to nie chcę mi się wierzyć, że milaniści byli inicjatorem durnej plotki pod kątem niedzielnego spotkania.

Mam nadzieję, że w niedzielę zobaczę 3-5-1-1 właśnie z Vucinicem z przodu a tuż za nim Marchisio, który był po ostatnim meczu przez niektórych mocno krytykowany- moim zdaniem zupełnie bezpodstawnie.
W Mediolanie graliśmy swoje, a raczej Contowskie 3-5-2 i się skończyło, jak się skończyło. Nie ma co znów się męczyć tym ustawieniem, chyba że trenerowi żal milanistów i chce podarować im symboliczny punkt, by mieli choć jeszcze minimalne szanse wyprzedzić Napoli. Przekonaliście mnie - po rozważaniach muszę przyznać rację tym, którzy chcieliby zobaczyć w niedzielę Balotelliego. Mecz zyskałby z pewnością na dramaturgii...

Murzin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2013, 14:51

Skoro okazało się to nieprawdą, to mam nadzieję, że Andrea w meczu z jego byłymi kolegami wróci do dawnej dyspozycji i zlejemy rossonerich 8) Trzeba wziąć odwet za ostatnią porażkę!

Jeśli chodzi o skład to chciałbym chodź na chwilę zobaczyć Caceresa, a przy ewentualnym dobrym wyniku dałbym też pograć Anelce :) Reszta myślę bez zmian, trzeba wyjść w najmocniejszym składzie.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2013, 15:41

Milan może mieć kłopoty ze skleceniem silnej "jedenastki". "Według MilanNews.it występ Boatenga i Abate w spotkaniu przeciwko Juventusowi jest poważnie zagrożny. Posiniaczona kostka Ghańczyka nie wygląda najlepiej, dzisiaj zawodnik ma poznać dokładną diagnozę i długość przerwy w grze". Jeżeli Juve wygra w niedzielę, to już może zacząć świętować Scudetto.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2013, 19:05

Nie będę oryginalny jak napiszę, że liczą sie dla mnie tylko 3 pkt. Niby nawet porażka niewiele nam zmienia, ale to chyba ostatni szlagierowy mecz w tym sezonie, pomijając ten gwarantujący nam mistrzostwo, a liczymy że taki nadejdzie. Poza tym:
a) wypadałoby się zrewanżować za pierwszą rundę
b) miło byłoby wybić Milanowi myśli o czymś więcej niż miejscu gwarantującym el. LM... Niżej chyba nie spadną, bo nei bardzo ma kto ich wyprzedzić, ale i to miłe.

Troche cicho w tym temacie, jak na takie spotkanie.
Chciałbym 3-5-2, ale Conte chyba wie co robi.
Ciekawe czy zagra Bendtner :prochno:
@yanquez - doszło do tego, że temat musiałem znaleźć wchodząc na forum->mecze zamiast z głównej "ostatnio na forum" :?
Ostatnio zmieniony 21 kwietnia 2013, 19:41 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany