Serie A 12/13 (29): Bologna 0-2 JUVENTUS
- Castiel
- Juventino
Chyba najlepszy atak jaki możemy obecnie wystawić to Matri i Quag. No ewentualnie Vucinic i Quag. Jeśli Conte znowu wystawi Kurdupla to nie wiem co tam się dzieje na treningach bo na boisku wygląda to mizernie.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 69 razy
Błagam, tylko nie kolejny popis 'szwagrowania' na boisku.
Tak jak pisał Vimes, dzień dziecka w LM się skończył, więc trzeba spiąć poślady i ciułać punkty. Byle jak, byleby były 3. Wybaczę nawet nędzny styl - najwyżej dostarczymy Bayernowi kiepskich materiałów szkoleniowych
Jeśli chodzi o inter i Lazio, to są to dla mnie w tym momencie mecze 2giej kategorii.
Tak jak pisał Vimes, dzień dziecka w LM się skończył, więc trzeba spiąć poślady i ciułać punkty. Byle jak, byleby były 3. Wybaczę nawet nędzny styl - najwyżej dostarczymy Bayernowi kiepskich materiałów szkoleniowych

Jeśli chodzi o inter i Lazio, to są to dla mnie w tym momencie mecze 2giej kategorii.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Cabrini_idol
- Juventino
Jak to dobrze znowu móc odetchnąć pełną piersią grając w decydujących fazach LM, mierząc się ze ścisłą światową elitą. Jak to dobrze powiedzieć, że mecz z Interem czy z Lazio sa drugiej kategorii. Wreszcie jesteśmy tam skąd nigdy nie powinniśmy wylatywać.
Dlatego teraz bardzo ważne są mecze z tymi slabszymi zespołami, jutro mierzymy sie z jednym z nich i najważniejsze sa 3 punkty. Najważniejsze żeby przed meczem z Bayernem mięc miniumum 7 pkt przewagi nad 2 zespołem w tabeli. Jesli wygramy mecze z Bologna , Pescara , Sampdorią czy Torino zdobedziemy mistrzostwo nawet remisujac czy przegrywajac z interem milanem czy lazio ( choc lazio też gra jeszcze w Europie, ba jeden dzien mniej będą mieć na regeneracje) zdobedziemy Scudetto.
Najważniejsze zachowac ten dystans przed meczami z Bayernem.
Wybacze naszym nawet porazke z interem i lazio jeśli wyeliminujemy Piwoszy.
Ja bym dał znowu szanse na gre naszemu Django. Poza tym uruchomilbym Caceresa, ktory musi mieć ta systematycznosc minimalną gry , jakby (odpukac) musialby wejsc w meczu z Bayernem. Najciężej wytypowac nasz atak. Ja jednak dalbym szanse Mirko z Matrim w tym meczu. Ale na Bayern postawilbym na Giovinco i Matriego.
Forza Juve!
Dlatego teraz bardzo ważne są mecze z tymi slabszymi zespołami, jutro mierzymy sie z jednym z nich i najważniejsze sa 3 punkty. Najważniejsze żeby przed meczem z Bayernem mięc miniumum 7 pkt przewagi nad 2 zespołem w tabeli. Jesli wygramy mecze z Bologna , Pescara , Sampdorią czy Torino zdobedziemy mistrzostwo nawet remisujac czy przegrywajac z interem milanem czy lazio ( choc lazio też gra jeszcze w Europie, ba jeden dzien mniej będą mieć na regeneracje) zdobedziemy Scudetto.
Najważniejsze zachowac ten dystans przed meczami z Bayernem.
Wybacze naszym nawet porazke z interem i lazio jeśli wyeliminujemy Piwoszy.
Ja bym dał znowu szanse na gre naszemu Django. Poza tym uruchomilbym Caceresa, ktory musi mieć ta systematycznosc minimalną gry , jakby (odpukac) musialby wejsc w meczu z Bayernem. Najciężej wytypowac nasz atak. Ja jednak dalbym szanse Mirko z Matrim w tym meczu. Ale na Bayern postawilbym na Giovinco i Matriego.
Forza Juve!

- Dybala 4ever
- Juventino
Znowu mecz z niewygodnym rywalem. Ponadto piłkarze Bologny mające przeszłość związaną z Juventusem tradycyjnie się zepnie przeciwko ex klubowi. Najbardziej ciekawy jestem występu Gabbiadiniego. Mamy też po swojej stronie kilku piłkarzy zagrożonych zawieszeniem. A lepiej aby nie pauzowali w następnej kolejce, bo czeka nas pojedynek z naszym odwiecznym wrogiem z Mediolanu- interem. Przyda się na pewno Vidal- 1 mecz przerwy da mu świeżość i więcej sił. Jest jeszcze w Bologni Diamanti uwaga na niego ma bardzo dobrze ułożoną stopę do strzałów, potrafi zaskoczyć. Potwierdzone info
.

- Nedved1983
- Juventino
warto dać pograć 90 minut Pogbie, jest duże ryzyko, że będzie musiał zagrać w LM za Vidala/ Marchisio, i każda minuta na boisku jest tu na wagę złota. warto by też było dać pograć Caceresowi, może jeszcze nie w wyjściowej 11, ale mógłby wyjść w 2 połowie. oby nie znowu beznadziejny atak Mikrus, Szwagier, tego widoku po raz kolejny nie da się znieść. trzeba wygrać jak najmniejszym kosztem. i oby nie było męczarni jak ostatnio.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Mecz nie wygodny ale koniecznie musimy go wygrać. Mieliśmy tydz. odpoczynku o czym teraz bedziemy mogli pomarzyć. Bologna to trudny rywal, już w zeszłym sezonie napsuła nam krwi, w tym pokonaliśmy ją w doliczonym czasie gry. Wygrali 3 mecze z rzędu, niemniej jednak dziś musimy ich po prostu pokonać. To ważne w perspektywie LM. Jak można się domyślić z interem wyjdziemy w połowie rezerwowym składem więc o wynik będzie jeszcze trudniej.
Także dla nas w tym meczu liczy się tylko pełna pula, nie ważne w jakim stylu.
Co do składu, widzę, że Asamoah chyba pozostał w Afryce bo nagle awizowany za niego jest Peluso....Nie przekonuje mnie zupełnie tez nasz atak
Ponadto żal jest sadzać na ławkę Pogbę, ktory jest w gazie a w pierwszym meczu z nimi zagrał koncertowo.
Także dla nas w tym meczu liczy się tylko pełna pula, nie ważne w jakim stylu.
Co do składu, widzę, że Asamoah chyba pozostał w Afryce bo nagle awizowany za niego jest Peluso....Nie przekonuje mnie zupełnie tez nasz atak

- Robaku
- Juventino
Ja bym chciał zobaczyć Pogbę na prawej stronie pomocy. Mówił, że lubi tam grać i dziwię się Conte, że nie chcę go przetestować jak wb na prawej. Przecież to może być dodatkowo naturalny zastępca/ następca Lichego.
I też dałbym odpocząć Asie, jest to mecz, w którym będziemy naturalnymi faworytami i nie zdziwiłbym się gdyby Bolonia grała podobnie jak Catania, dlatego dałbym Gacka na lewego WB i zobaczył co zdziała w przekroju calego meczu.
I też dałbym odpocząć Asie, jest to mecz, w którym będziemy naturalnymi faworytami i nie zdziwiłbym się gdyby Bolonia grała podobnie jak Catania, dlatego dałbym Gacka na lewego WB i zobaczył co zdziała w przekroju calego meczu.
- Castiel
- Juventino
Nawet nie żartuj. Pogba nie ma takiej szybkości jak Lichtsteiner. To zawodnik idealny do środka pola i niech tam zostanie.Robaku pisze:Ja bym chciał zobaczyć Pogbę na prawej stronie pomocy. Mówił, że lubi tam grać i dziwię się Conte, że nie chcę go przetestować jak wb na prawej. Przecież to może być dodatkowo naturalny zastępca/ następca Lichego.
- Robaku
- Juventino
ta są jego słowa dokładnie news na jp. z 6.03.2013 r. Widocznie lubi tam gra i wie jak tam grać, więc czemu jego nie sprawdzić. Szybkosć, szybkością, na lewej gra czasem Peluso, a wiekszosc czasu Asa, którzy Boltami nie są i dają sobie radę. I uważam, że Pogba jest tak uniwersalny, że sobie spokojnie by tam poradził, przecież on jest cholernie waleczny i czasem jak straci pilke pogoni za zawodnikiem 20 - 30 metrów i wslizgiem ja odbierze. Ja bym chciał go tam zobaczyc, jesli sam jest przekonany, że da sobie radę.Castiel pisze:Nawet nie żartuj. Pogba nie ma takiej szybkości jak Lichtsteiner. To zawodnik idealny do środka pola i niech tam zostanie.Robaku pisze:Ja bym chciał zobaczyć Pogbę na prawej stronie pomocy. Mówił, że lubi tam grać i dziwię się Conte, że nie chcę go przetestować jak wb na prawej. Przecież to może być dodatkowo naturalny zastępca/ następca Lichego.
- squinter
- Juventino
Nie mam pojecia skad wy bierzecie pomysly na ustawienie Pogby na WB, juz nie pierwszy raz czytam na forum takie glupoty, az sie przykro robi...
co do meczu, bedzie ciezko, ale Bologna chyba nie jest druzyna, ktora jest w stanie odniesc 4. zwyciestwo z rzedu i to w dodatku z mistrzem Wloch. Dzis niewazny styl, wazne 3 pkt.
co do meczu, bedzie ciezko, ale Bologna chyba nie jest druzyna, ktora jest w stanie odniesc 4. zwyciestwo z rzedu i to w dodatku z mistrzem Wloch. Dzis niewazny styl, wazne 3 pkt.
On mówił o prawej stronie na środku ( tam gdzie gra Vidal ), nie na skrzydle.Robaku pisze:ta są jego słowa dokładnie news na jp. z 6.03.2013 r. Widocznie lubi tam gra i wie jak tam grać, więc czemu jego nie sprawdzić. Szybkosć, szybkością, na lewej gra czasem Peluso, a wiekszosc czasu Asa, którzy Boltami nie są i dają sobie radę. I uważam, że Pogba jest tak uniwersalny, że sobie spokojnie by tam poradził, przecież on jest cholernie waleczny i czasem jak straci pilke pogoni za zawodnikiem 20 - 30 metrów i wslizgiem ja odbierze. Ja bym chciał go tam zobaczyc, jesli sam jest przekonany, że da sobie radę.Castiel pisze:Nawet nie żartuj. Pogba nie ma takiej szybkości jak Lichtsteiner. To zawodnik idealny do środka pola i niech tam zostanie.Robaku pisze:Ja bym chciał zobaczyć Pogbę na prawej stronie pomocy. Mówił, że lubi tam grać i dziwię się Conte, że nie chcę go przetestować jak wb na prawej. Przecież to może być dodatkowo naturalny zastępca/ następca Lichego.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- pumex
- Juventino
Pogba mówił, że najbardziej lubi grać na prawej stronie środka ataku, a nie na prawym skrzydle, już nie mówiąc o pozycji wingbacka. Wybacz, ale to pomysł na miarę "Isli na prawym ataku" (edit: oo, fazzi mnie uprzedził)Robaku pisze:Ja bym chciał zobaczyć Pogbę na prawej stronie pomocy. Mówił, że lubi tam grać
Asamoah faktycznie chyba jeszcze cierpi po PNA, ale szczerze mówiąc, wolę jego niż Peluso. Mam wrażenie, że Ghańczyk mimo wszystko nie daje mniej w ataku, a jest pewniejszy w kryciu.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Asamoah oczywiście w żadnym wypadku nie jest pewniejszy w kryciu od zawodnika, który może grać w trójce stoperów. Asa po prostu lepiej operuje piłką i daje więcej opcji kolegom niż Peluso, którego gra ofensywna zaczyna się i kończy na niezłej wrzutce.pumex pisze:Asamoah faktycznie chyba jeszcze cierpi po PNA, ale szczerze mówiąc, wolę jego niż Peluso. Mam wrażenie, że Ghańczyk mimo wszystko nie daje mniej w ataku, a jest pewniejszy w kryciu.