Serie A 12/13 (25): Roma 1-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 43 razy

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 19:48

jednak jestem ciekaw czy po raz kolejny na polewym zagra Caseres, czy bedzie jakas rotacja
No to jest raczej pewne, skoro Kielon jest ciągle kontuzjowany, a Peluso zawieszony.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 19:55

Kiper69 pisze:Obstawiam 0-2, 0-3. Licze na dobry wystep Vidala i Pogby, fajnie by bylo jak by obaj cos ustrzelili i do tego Matri dolozyl by brameczke. :ok:
Obrona jak dla mnie jest akruat w wysokiej formie wiec sie nie martwie, jednak jestem ciekaw czy po raz kolejny na polewym zagra Caseres, czy bedzie jakas rotacja :think:
Ciekaw tez jestem gry maestro Pirlo, bo widac bylo, ze troche wlozyl zdrowia w mecz z ogrodnikami z glasgow, do tego go tez ladnie Brown okopal, wiec nie wiadomo jak moze byc z jego forma.

Nic tylko pojechac klubik z Rzymu i zapewnic sobie bezpieczna przewage nad Napoli.
Pirlo odpoczywal przed meczem ze Szkotami troche. w tym roku zagrał 2 całe mecze chyba tylko?

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 20:37

Nie bedzie to latwe spotkanie poniewaz Roma nie moze sobie pozwolic na kolejna wpadka z jednej stronie z drugiej stronie jestesmy bo ciezkim spotkanie w Glasgow.
Fajnie byloby zebysmy zagrali skutecznie w ataku i zeby Matri i Vucinic ponownie zdobyli gole.
Czy Peluso nie zagra z powodu kartek? Tu pisza ze jest zawieszony http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=243723
kiedy tu widac ze ma tylko 2 kartki!
http://www.worldfootball.net/team_einsa ... 2012-2013/
:think:

Dżesiu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 21:12

Chciałbym żeby wszedł Anelka, na dłuższą chwilę. Co do meczu.. Sam nie wiem czemu, ale jestem spokojny o wynik.

Mało piszę, dużo czytam.
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 21:16

W tym roku Roma zdobyła całe dwa punkty, dwukrotnie remisując i ponosząc cztery porażki. U nas nastroje są świetne, u nich minorowe, więc trzeba to wykorzystać. Chciałbym, żeby po sobotnim meczu Roma wyprzedziła Pescarę w klasyfikacji najgorszej defensywy ligi.

Obrazek
baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 21:44

O ten mecz jakoś bardzo się nie boję. Ewidentnie jak było widać w ostatnich meczach z Romą lubimy z nimi grać i mam nadzieję , że już w sobotę zastosują swoją ultraofensywę , po której znowu nastrzelamy im cztery bramki. Tak jak pisaliście wyżej Roma jest w rozsypce i trzeba to bezlitośnie wykorzystać. Obstawiam 0:2 dla nas po bramkach Matriego i Pogby ;)

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 21:47

juvemaroko pisze:Nie bedzie to latwe spotkanie poniewaz Roma nie moze sobie pozwolic na kolejna wpadka z jednej stronie z drugiej stronie jestesmy bo ciezkim spotkanie w Glasgow.
Fajnie byloby zebysmy zagrali skutecznie w ataku i zeby Matri i Vucinic ponownie zdobyli gole.
Czy Peluso nie zagra z powodu kartek? Tu pisza ze jest zawieszony http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=243723
Bo licza sie mu kartki jeszcze z Atalanty, chyba logiczne?? I z tego wzgledu pauzuje.

Kogut W.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 21:52

Martin jest w świetnej formie ostatnio. Ciekaw jestem, czy Giorgio tak z miejsca wskoczy do pierwszej jedenastki po kontuzji. Może być ciekawa rywalizacja, a to akurat dobrze, bo potrzeba szerokiej kadry, żeby zagarnąć LM i Sucdetto. :twisted:
Roma na pewno mocno się na nas zmotywuje, ale Celtic też był przecież nieziemsko zmotywowany, hehehe.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 43 razy

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 22:00

Jak się otworzą, to dostaną, z drugiej strony czy oni po tym ponad pół roku ze Zdenkiem, potrafią zagrać ultradefensywnie ( i to jeszcze u siebie )? :think:
Jedyna ich szansa w zmęczeniu Juve ligą mistrzów.
Na JP optymizm, czyli czeka nas trudny mecz :prochno:

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 22:12

Paweljuve2006 pisze:
juvemaroko pisze:Nie bedzie to latwe spotkanie poniewaz Roma nie moze sobie pozwolic na kolejna wpadka z jednej stronie z drugiej stronie jestesmy bo ciezkim spotkanie w Glasgow.
Bo licza sie mu kartki jeszcze z Atalanty, chyba logiczne?? I z tego wzgledu pauzuje.
dzieki za info zapomnialem o tym :)

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 22:20

Na dobrą sprawę żadnego przeciwnika w Serie A nie można lekceważyć, zwłaszcza że rywale już trochę znają Juventus Conte, więc coraz ciężej czymś nowym zaskoczyc :) Także teksty że to nie musi być łatwy mecz są zbyteczne, bo co tydzień można pisać to samo i kiedyś się trafi i potem mozna powiedzieć: "haha a nie mówiłem?"
Pomijając ten remis 1:1 kiedy szybko straciliśmy gola a Estigarribia sam się zdziwił że zaliczył asystę przy wyrównaniu, mecze z Romą od jakiegoś czasu są dla nas lekkie i przyjemne. Olimpico chyba nie ma się co bać bo właśnie wygraliśmy 3:0 na (podobno) trudniejszym terenie. Jedyna przewaga Romy (no dobra, poza byciem gospodarzem), to to, że oni nie grają w pucharach. A wbrew temu co niektórzy wypisują, że niby z Celtikiem Juve grało na zwolnionych obrotach, ten mecz kosztował dużo sił.
Kogut W. pisze:Martin jest w świetnej formie ostatnio. Ciekaw jestem, czy Giorgio tak z miejsca wskoczy do pierwszej jedenastki po kontuzji. Może być ciekawa rywalizacja, a to akurat dobrze, bo potrzeba szerokiej kadry, żeby zagarnąć LM i Sucdetto. :twisted:
Caceres ma dobre ostatnie 2 mecze. W styczniu trochę błędów narobił. Pytanie w jakiej dyspozycji wróci Chiellini, ale Giorgio w pełni sił jest nie do ruszenia.

Ciekawe jaki atak wystawi Conte. Konsekwetnie Mitra-Mirko, czy może jakieś zmiany. Sam nie wiem, Quagliarella jak nie gwiazdorzy to może być, z kolei szybki Giovinco na Romę może się przydać. Anelki się nie spodziewam, chyba, że na ostatni kwadrans.
Tak czy siak, Matri ma szansę na gola w swoim 5 kolejnym meczu :shock: (z Lazio nie grał z powodu grypy).
@Siła spokoju - a czy ja mówię, że on jedyny? Chciałem przystopować opinie o wielkiej formie Caceresa. Większość robiła błędy w styczniu, ale nie każdego błędy kosztowały nas straty bramek.
Ostatnio zmieniony 14 lutego 2013, 22:52 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 34 razy
Otrzymał podziękowanie: 64 razy

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 22:27

@D@$ pisze:Caceres ma dobre ostatnie 2 mecze. W styczniu trochę błędów narobił. Pytanie w jakiej dyspozycji wróci Chiellini, ale Giorgio w pełni sił jest nie do ruszenia.
Powiedz kto w styczniu nie robił błędów ? :prochno: :prochno:

Obrazek
JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 23:02

pumex pisze:Drugie zdanie Pana Z. bardzo, bardzo mądre. Stadio Olimpico wbrew pozorom to dość trudny teren, więc wstrzymajmy się z tekstami "nice and easy". Ponoć po stronie Rzymian ma zabraknąć Osvaldo.
2011/2012: Roma 1-1 JUVENTUS, Lazio 0-1 JUVENTUS
2010/2011: Roma 0-2 JUVENTUS, Lazio 0-1 JUVENTUS
2009/2010: Roma 0-1 JUVENTUS, Lazio 0-2 JUVENTUS
2008/2009: Roma 1-4 JUVENTUS, Lazio 1-1 JUVENTUS
2007/2008: Roma 2-2 JUVENTUS, Lazio 2-3 JUVENTUS

Bilans w Serie A: 10 spotkań, 7 zwycięstw, 3 remisy.

Pójdźmy dalej:

2005/2006: Roma 1-4 JUVENTUS, Lazio 1-1 JUVENTUS

Dziękuję, dobranoc.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 23:24

JuventinoPS pisze:
2011/2012: Roma 1-1 JUVENTUS, Lazio 0-1 JUVENTUS
2010/2011: Roma 0-2 JUVENTUS, Lazio 0-1 JUVENTUS
2009/2010: Roma 0-1 JUVENTUS, Lazio 0-2 JUVENTUS
2008/2009: Roma 1-4 JUVENTUS, Lazio 1-1 JUVENTUS
2007/2008: Roma 2-2 JUVENTUS, Lazio 2-3 JUVENTUS

Bilans w Serie A: 10 spotkań, 7 zwycięstw, 3 remisy.

Pójdźmy dalej:

2005/2006: Roma 1-4 JUVENTUS, Lazio 1-1 JUVENTUS

Dziękuję, dobranoc.

Chociaż jedna osoba która popiera wiedzę statystykami.

Jak więc rzekłem: Nice and easy.

Przy obecnej formie Rzymian, kazdy inny wynik niż zwycięski będzie porażką, a biorąc pod uwagę naszą skuteczność jest to raczej mało prawdopodobne.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2013, 15:02

Tuttosport w końcu łaskawie zaktualizował składy, więc wrzucam:

Obrazek

Jak widać, u nas nie są planowane jakieś niespodzianki i żeby takowych nie było, tfu, tfu. Roma ponoć ma być ustawiona w nowym dla nich systemie 4-2-3-1 i szczerze mówiąc, patrząc na ich personalia, to bardzo ciekawe rozwiązanie, nie wiem, czy teoretycznie nie najlepsze

Obrazek
Zablokowany