Coppa Italia 12/13 (1/4): JUVENTUS 2-1 Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 22:32

3 złote gwiazdki, 1 srebrna, do tego tarcze za mistrzostwo i PW? Mało miejsca się robi na reklamy dla sponsorów na koszulkach... ;)

A tak zupełnie serio: nie będę zdziwiony jeśli oba zespoły wyjdą w rezerwowych składach. Milan musi gonić do czołówki, co by się do LM załapać, a Conte powinien wystawić rezerwy, bo kiedy, jak nie w PW? Kolejna okazja może się przydarzyć dopiero jak zapewnimy sobie scudetto, albo dojdziemy daleko do LM i trzeba będzie oszczędzać pierwszy garnitur kosztem ligi.

Wynik ciężko mi wytypować, ale chciałbym, żeby nasi dokopali Milanowi i zaszli jak najdalej w pucharze.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 22:41

Martwi mnie jedno - coraz więcej źródeł twierdzi, że Milan zagra praktycznie optymalnym składem (bez Robinho oraz Boatenga, który miałby zacząć na ławce). W naszym przypadku jest mowa o Peluso (chłop zagrał piach z Sampą, ale co tam... Odpowiednie spotkanie, by się ogrywać... :angry: ). Brakuje też Pirlo. Nie chcemy chyba drugiej porażki z rzędu, zwłaszcza że gramy u siebie, a o awansie decyduje tylko 90 minut...

Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 22:51

Matko... chroń mnie przed Peluso... I nie mówię tego przez pryzmat jednego katastrofalnego meczu...ale on nigdy mi się nie podobał. Jakby był bet "Czy bramka padnie po błędzie Peluso" to w ciemno bym zastawił mieszkanie ;/ Oby Martin jutro pokazał Antkowi, jakim był głupcem , zostawiając go na ławie.

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
royal'ek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 23:14

Dajcie się Peluso rozegrać. To był jego pierwszy mecz, poza tym nie można go obwiniać i mówić, że słabo gra. Chłopak musi się zaaklimatyzować w nowym klubie, to nie jest takie proste przejść z klubu do klubu gdzie są inne wymagania, sporo większe i grać na 100% bez żadnych błędów. Antoś dobrze zrobił, że go wziął. Dobre jest to dla piłkarza jak i dla klubu, marudzicie, że mógł Martin za niego grać, ale kto by go zastąpił jakby doznał kontuzji? Peluso potrzebuje czasu, dlatego w jutrzejszym meczu zapewne on zagra w pierwszej 11-sce. Jeśli ktoś obwinia Peluso, że przez niego został przegrany ostatni mecz to niech się dobrze zastanowi, ponieważ to cała drużyna kiepsko zagrała, okazji mieli mnóstwo, a gdyby nie ten karny to bramki by żadnej nie strzelili.

Przechodząc do jutrzejszego spotkania. W obronie wyżej wspomniany Peluso, Bonucci, Barzagli ( Caceres ) oraz Lichy. Następnie Pogba, Vidal ( Giaccherini ), Asamoah ( De Celie ), wyżej Giovinco, Vucinić oraz Matri ( Quagliarella ). Taktyka 4-3-3, taka moim zdaniem jest odpowiednia na jutrzejszy mecz. Trzeba przeciwnika czasem zaskoczyć zmianą taktyki, bo kiedyś rozgryzą "nasze" 3-5-2. Wiem, wiem i tak taką nie zagrają, bo to nierealne póki Conte ich trenuje, no może w bliskiej przyszłości, ale to z kimś naprawdę słabym.

Chłopaki powinni się postarać, bo CI to nie lada wyzwanie dla rezerwy. Mogą się wykazać i w końcu zagrać chodź te parę meczy do roku. Przy okazji są dobre wpływy finansowe dla klubu :) cicho powiem: na napadziora <hihi>. Ale z drugiej strony patrzeć, takie CI to też nie jest za dobre jeśli klub gra w LM, ryzykują przemęczeniem i odpukać kontuzją.

Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 23:53

royal'ek pisze:Dajcie się Peluso rozegrać. To był jego pierwszy mecz, poza tym nie można go obwiniać i mówić, że słabo gra. Chłopak musi się zaaklimatyzować w nowym klubie, to nie jest takie proste przejść z klubu do klubu gdzie są inne wymagania, sporo większe i grać na 100% bez żadnych błędów. Antoś dobrze zrobił, że go wziął. Dobre jest to dla piłkarza jak i dla klubu, marudzicie, że mógł Martin za niego grać, ale kto by go zastąpił jakby doznał kontuzji? Peluso potrzebuje czasu, dlatego w jutrzejszym meczu zapewne on zagra w pierwszej 11-sce. Jeśli ktoś obwinia Peluso, że przez niego został przegrany ostatni mecz to niech się dobrze zastanowi, ponieważ to cała drużyna kiepsko zagrała, okazji mieli mnóstwo, a gdyby nie ten karny to bramki by żadnej nie strzelili.
Owszem, cały zespół zagrał źle, ale to pojedyncze błędy zaważyły na tym , że Sampa strzeliła 2 gole. Conte zawsze gadał , że nowy musi się powoli wdrażać do składu ,a takiego Pierduso wystawił z miejsca do 1 składu, pokazując cztery litery Martinowi. Być może nie błyszczał w ostatnim meczu Caceres, ale przynajmniej solidnie grał w obronie. Nie odpuszczał, biegł do końca, a Peluso ? Po co się męczyć , pewnie nie strzeli bo Gigi broni, a tu 2 klopsy. Jakbyś oglądał kilka spotkań Peluso w Atalancie , to byś zobaczył , że grał ciut lepiej od De Cegły, ale ciut to za mało jak na Juve. Szkoda , że Antek ma inne zdanie...

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2013, 00:01

royal'ek pisze:marudzicie, że mógł Martin za niego grać, ale kto by go zastąpił jakby doznał kontuzji?
Pokretna logika. W kazdym meczu mamy grac dublerami, bo kontuzja? Poza tym, zastapilby go wlasnie Peluso.

Jesli juz mowa o Martinie, to podobno jest niezadowolony ze swojej sytuacji i poprosil o transfer. Jesli Urugwajczyk odejdzie, to bede mial mega-zal do Conte, bo stracimy zawodnika walecznego, niestarego, niesamowicie uniwersalnego i dajacego nam czesto bardzo wazne punkty. Na rzecz kogo? Jakiegos randoma, z ktorym Conte grywal w Scrabble za czasow trenowania Atalanty. :x

Widze w przewidywanych skladach mozliwosc zobaczenia Giaka na LWB. Lubie to :ok:

Obrazek
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2013, 00:21

bendzamin pisze:
royal'ek pisze:marudzicie, że mógł Martin za niego grać, ale kto by go zastąpił jakby doznał kontuzji?
Pokretna logika. W kazdym meczu mamy grac dublerami, bo kontuzja? Poza tym, zastapilby go wlasnie Peluso.
royal'ek miał na myśli, że Peluso będzie zmiennikiem Martina i Chiello.
Molek big fun juve pisze:,a takiego Pierduso wystawił z miejsca do 1 składu, pokazując cztery litery Martinowi.
(Marek Tuliusz obraca się w grobie)

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2013, 12:29

Skibil pisze:3 złote gwiazdki, 1 srebrna
Hehe, mnie też marzy się srebrna gwiazdka od dłuższego czasu. Jednak w obliczu ostatnich wydarzeń, a w przypadku zdobycia CI nie naszywałbym wcale gwiazdki tylko jeden, srebrny, wielki jak głowa morattiego znak zapytania nad i napis "czekamy na decyzję FIGC" pod tarczą CI.

Ciekawe jak nasi solidni rezerwowi sobie poradzą. Meczu oglądać nie będę to może wygramy, ale nie nastawiam się pozytywnie :stop:

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2013, 13:30

Przewidywane składy mówią raz Peluso, raz Giacch na LWB. A w pierwszy znowu na Milan ten Isla...

Conte często zaskakuje nawet jak jest wiele przypuszczeń o często i tak wymyśla w ostatniej chwili coś innego. Nie chciałbym widzieć dzisiaj Islii, po prostu za słaby. Nie da sobie rady.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2013, 13:44

Z linią pomocy Isla-Vidal-Marrone-Gacek-Pelusp to ja cudów nie przewiduję.

Dla mnie zwycięstwo w tym meczu będzie nieoczekiwanym triumfem ducha nad materią.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2013, 13:46

zoff pisze:Nie chciałbym widzieć dzisiaj Islii, po prostu za słaby. Nie da sobie rady.
Ja mimo wszystko wolę, żeby Conte dał kolejną szansę Isli, niż np. Peluso. Mauricio jest przynajmniej młody i delegując go na boisko jest szansa, że załapie tryby. A Peluso? Typowa średniaczyna blisko 30-tki, w którą nie ma sensu inwestować. Jak już jest, to niech gra, ale tylko w sytuacjach absolutnie koniecznych.

Obrazek
Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2013, 13:46

Jeżeli mają grać rezerwowi to na prawym skrzydle powinien wybiec Padoin, który radzi sobie dobrze i do tej pory "lipy nie robił" i na pewno jest zawodnikiem pewniejszym od Isli. Po drugiej stronie pozostawiłbym Peluso, który miał kilka niezłych wrzutek w swoim niefortunnym debiucie i będzie mógł tam czymś postraszyć - a przy tym nie będzie zajmował niebezpiecznej pozycji bez nikogo za plecami. Środek może być, Marrone moim zdaniem jest w stanie udźwignąć ciężar prowadzenia gry, nawet w spotkaniu z Milanem. Obrona bez zarzutu. W ataku przydałby się ktoś inny za Matriego...

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2013, 13:53

nie, nie, nie ludzmy sie, ze antonio poslucha naszych glosow rozsadku i zagra (optymalne przynamniej na teraz) 4-3-3, lepiej zagrac 5 w pomocy pilkarzami, ktorzy do tego sie srednio nadaja, peluso jako wingback!? gosc, kory zawalil 1,5 gola z doria, ktorego obiegal jak chcial mlody argentynczyk? chyba, ze chcemy przetrwac 120 minut i liczyc na szczescie i storariego w karnych

po raz 1 od bardzo dawna czuje niepokoj przed meczem...a moze to wlasnie dobrze i wystrzela chlopaki?

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2013, 14:02

To jest już żenująco- denerwujące w jaki sposób komentujecie sytuację przed meczem. Później jeszcze sami siebie cytujecie : "oho, ale jestem fajny. Zgadłem, że wygramy/przegramy" :doh:

A dodatkowo te jęki po przegranym meczu. W części waszej opinii albo wygrywamy i LM w tym roku nasza albo przegrywamy wszystko i CONTE OUT.

Trochę rozsądku. Poza tym to tylko puchar Włoch więc jak najbardziej gra drugi skład, bo od takich meczy oni są, a dodatkową motywacją będzie przeciwnik i o ile mnie pamięć nie myli - własny stadion.

Tak więc w górę serca ... :prochno:

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2013, 14:08

Jak dla mnie, to spokojnie można wyjść pomocą Isla-Vidal-Marrone-Pogba-Giac/Peluso/DeCeglie. Obejrzymy sobie rezerwy. Puchar powinien być możliwością pokazania się dla rezerw. Wynik nie jest jutro ważny. Chłopaki maja się rozegrać i się nie połamać. Barzagli, Pirlo, Lichy powini odpocząć.

PS. Jak ktoś znajdzie link wymagający słabego łącza (mam tu wifi 2mega i spocast muli) to poproszę ;)

Zablokowany