LM 12/13 (gr. E) [06]: Shakhtar 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2012, 19:50

SKAr7 pisze: Nie da się grać wysoko pressingiem i jednocześnie uważać na kontry. Wysoki pressing to otwieranie się na kontry, nie trzeba grać w FMa, ani być szkoleniowcem Szombierek Bytom, żeby to wiedzieć.
Ale przeciez stwierdzenie hardcorowy pressing nie mowi czy ma to byc pressing wysoki czy nie.. Czy mowi :think:
SKAr7 pisze: I jeszcze jedno- drugim najważniejszym, nie najważniejszym :naughty: Muszę w końcu znaleźć chwilę i rozpisać czemu tak uważam :think:
Czekamy.
SKAr7 pisze:
gucio_juve pisze:jeszcze miesiąc temu podobno miała być najsilniejsza na świecie z Pirlo na czele i Marchisio oraz Vidalem
Śmiechu tu dodaje fakt, że nie miesiąc temu, ale nawet wczoraj chyba pojawił się na goal.com artykuł zastanawiający się, czy czasem nie mamy NAJLEPSZEJ pomocy na świecie :smile:
Ciezko zinterpretowac to zdanie, to fakt.. ale skoro stoisz w obozie "pomoc mamy na wypasie" to nie ma tematu.
Robaku pisze: Przecież Aluminium zostało okradzione jak się da!
JP nie zapomina :prochno:

Sila Spokoju- dumny jestes z Avatara co? Zeby tylko Giovinco gola na wage awansu nie strzelil, bo albo sie potniesz, albo wyjdziesz na glupka i bedziesz musial go zmienic.

delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2012, 20:00

Robaku pisze: Isla zamiast Lichego, Caseres => Kielon - raczej nie!
Isla zamiast Lichego? Boże uchroń! To już nawet nie strzał we własną stopę, a co najmniej w głowę...

Myślę, że nasz kochany Giorgio zagra:)

I chciałbym też, aby od początku zagrał Giovinco :)

Nie obraziłbym się, gdybyśmy wyszli ustawieniem 4-3-3:
Lichy, Barza, Bonu, Kielon - Pirlo, Vidal, Pogba - Gio, Matri, Mirko.

Mam nadzieję, że nie będę musiał oglądać Kwadwo, który raz po raz nabija sobie guzy waląc głową w mur. Dbajmy o jego zdrowie, niech zostanie w Turynie.

Uważam, że jeśli zagramy z odpowiednim nastawieniem (a tego się obawiam, mimo wszystko) to Szachtar, choć groźny, jak najbardziej w naszym zasięgu i do ogrania. Na pewno nie będzie łatwo, ale wierzę w chłopaków, wierzę w awans, w awans z pierwszego miejsca.

Czas by pokazać Europie, że my jesteśmy JUVENTUSEM! Forza!

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2012, 20:04

Supersonic pisze:
SKAr7 pisze: Nie da się grać wysoko pressingiem i jednocześnie uważać na kontry. Wysoki pressing to otwieranie się na kontry, nie trzeba grać w FMa, ani być szkoleniowcem Szombierek Bytom, żeby to wiedzieć.
Ale przeciez stwierdzenie hardcorowy pressing nie mowi czy ma to byc pressing wysoki czy nie.. Czy mowi :think:
SJP mnie zawiodło :(, więc wiki: Pressing (z ang. naciskanie) - sposób prowadzenia gry w piłce nożnej, który ma na celu uniemożliwienie drużynie przeciwnej rozegrania jakiejkolwiek akcji poprzez agresywne krycie i grę daleko od własnego pola karnego.
Mnie się to jednoznacznie wygląda tak, że niezależnie od określenia duży/mocny/hardcorowy/wyjechany w kosmos pressing = wysoki. I nie ma że boli.
Natomiast angielskie definicje które znalazłem, dają mniej więcej "trzymanie się blisko przeciwnika". Tylko no właśnie, gdzie mamy się trzymać blisko przeciwnika- na jego połowie? Na swojej? Bo oczywiste, że kiedy Szachtar będzie miał piłkę, to Bonuc nie będzie zwiewał w pole karne "Ukraińców". I w tym ujęciu imho staje się ono totalnie bezużyteczne w dyskusji.
No ale tu, czy mam rację i słusznie Ci to wyśmiałem, niech się wypowiedzą mądrzejsi ode mnie.

Supersonic pisze:
SKAr7 pisze:
gucio_juve pisze:jeszcze miesiąc temu podobno miała być najsilniejsza na świecie z Pirlo na czele i Marchisio oraz Vidalem
Śmiechu tu dodaje fakt, że nie miesiąc temu, ale nawet wczoraj chyba pojawił się na goal.com artykuł zastanawiający się, czy czasem nie mamy NAJLEPSZEJ pomocy na świecie :smile:
Ciezko zinterpretowac to zdanie, to fakt.. ale skoro stoisz w obozie "pomoc mamy na wypasie" to nie ma tematu.
Samą w sobie- prawda. Ale jak przeczytasz uważnie całego posta gucia tuż nad tym, do którego się odnosiłem tą wypowiedzią, to już interpretacja jest całkiem jednoznaczna.
Ostatnio zmieniony 03 grudnia 2012, 20:10 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2012, 20:09

Obrazek

Jesli Lucescu mowi, ze jego gracze sa zmeczeni, a Brazylijczycy chca uciekac do Rio, to mam nadzieje, ze obie druzyny zjedza pysznego biszkopta. Bukmacherzy tez nie sa glupi i bez powodu takiego kursu na remis nie daja :whistle:
Moze sie jednak rownie dobrze okazac, ze Ukraincy postanowia zagrac o cala pule. Wlasciciel Szachtara i Abramowicz to podobno bardzo dobrzy przyjaciele, a nasi srodowi rywale to zespol ambitny i wciaz wyrabiajacy sobie opinie w Europie - pokonanie Juve na pewno daloby im troche fejmu. Wiadomo, nie az tyle, co skanowanie telegazety na forum JP, ale i tak moga sie skusic.

Nie ma co gadac, najwazniejszy mecz w tym miesiacu. Musimy wejsc w niego z pelna koncentracja i na wielkiej agresji. Mam nadzieje, ze Giorgio i Vidal beda w 100% gotowi do walki na pelnych obrotach i troche poterroryzuja tych fantasistow-murzynkow. Wychodzimy oczywiscie 3-5-2, za Marchisio Pogba, w ataku Quagliarella i ktos z dwojki Vucinic - Giovinco (optowalbym za tym drugim).

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2012, 20:10

Mam złe przeczucia co do tego meczu...

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2012, 20:14

"januszowa tabela" wyciągnięta z internetu dla ubogich rozwaliła system :lol:

Spokojnie Panowie, remis to minimum co osiągniemy, miedziaki mają zapewniony awans a w głowach latynoskie damskie tyłki na plaży w Rio, a gryźć to mogą co najwyżej paluszki krabowe na urlopie a nie trawę na stadionie w Doniecku.

Stawiam na wygraną Juventusu 3:1

Zero szacunku dla Pogby
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2012, 20:26

delarudii pisze:
Nie obraziłbym się, gdybyśmy wyszli ustawieniem 4-3-3:
Niestety mecz z Torino nie dał nam pełnego obrazu gry w tym ustawieniu. Sam też byłbym za takim ustawieniem, ale to chyba zbyt ryzykowne, bo już widzę tą lawinę krytyki i złotych myśli wszystkich kibiców Juve, gdyby tfu........tfu........nam się noga podwinęła.
Tu mamy pewne (w sensie znane) 3-5-2, więc czujemy się bezpieczniej,gdzieś w głowach naszych jest wewnętrzny spokój - przecież grają swoim ustawieniem, przynajmniej na samym wyjściu jest psychiczny komfort.
Z drugiej strony, kto nie ryzykuje ten nie wygrywa!

delarudii pisze:Mam nadzieję, że nie będę musiał oglądać Kwadwo, który raz po raz nabija sobie guzy waląc głową w mur. Dbajmy o jego zdrowie, niech zostanie w Turynie.
Chyba aż tak źle to też znów z nim nie jest. Ja go jednach chętnie zobaczę od pierwszej min.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2012, 20:41

Olek1987 pisze:miedziaki mają zapewniony awans a w głowach latynoskie damskie tyłki na plaży w Rio
Już wybrano "Miss Bumbum 2012", więc przeszło im koło nosa.

Remis urządza ich i nas, nie awansować w takiej sytuacji byłoby naprawdę wielką sztuką.

Obrazek
delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2012, 20:46

Vimes pisze:
Olek1987 pisze:miedziaki mają zapewniony awans a w głowach latynoskie damskie tyłki na plaży w Rio
Już wybrano "Miss Bumbum 2012", więc przeszło im koło nosa.

Remis urządza ich i nas, nie awansować w takiej sytuacji byłoby naprawdę wielką sztuką.
Nie zapominaj, nie tak dawno podobna sztuka nam się udała ;]

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2012, 20:48

Chelsea tego nie wygra moim zdaniem oni grają padake.

A tam bramkarz fan Juve, będzie się starał żeby nic nie wpuścić, a przy okazji może jakiś jego kolega coś strzeli.

Wygrajmy to i cieszmy się z awansu z 1 miejsca :)
Będzie dobrze.
FORZA JUVE ! [/u]

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2012, 20:51

bendzamin pisze:Wlasciciel Szachtara i Abramowicz to podobno bardzo dobrzy przyjaciele
Już od tygodnia na różnego rodzaju portalach pojawiają się newsy mówiące o telefonach Abramovicha do Akhmetova z prośbą o mobilizację swoich piłkarzy.
Jedno jest według mnie pewne: jeśli nasi wyjdą z zamiarem zremisowania meczu to go przegrają, o 1/8 Champions League będziemy mogli pomarzyć i nie mówię tego dlatego, że pojawiają się jakieś mniej lub bardziej potwierdzone plotki
Mate.G pisze:Chelsea tego nie wygra moim zdaniem oni grają padake
Z West Ham'em nie grali wcale takiej padaki. Powinni wygrać z palcem w nosie, ale jak się nie wykorzystuje 100% sytuacji...:roll:

Obrazek
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2012, 20:54

Najważniejsze aby zagrać na zero z tyłu. Przy odrobinie szczęścia możemy wygrać i uniknąć Barcelony czy Manchesteru.Mimo wszystko remis z Szachtarem będzie można uznać jako sukces.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2012, 21:05

pumex pisze:
Mate.G pisze:Chelsea tego nie wygra moim zdaniem oni grają padake
Z West Ham'em nie grali wcale takiej padaki. Powinni wygrać z palcem w nosie, ale jak się nie wykorzystuje 100% sytuacji...:roll:
Ostatniego meczu akurat nie oglądałem ale przed tym grali kiepsko zresztą podobny to był mecz do naszego z Milanem.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2012, 21:05

pumex pisze:Jak mnie ktoś pyta o mecz 6-tej kolejki z Shakhtarem to jakie mam pierwsze skojarzenie? Bayern! Tak Bayern! Wtedy również wystarczyłby nam remis i sfrajerzyliśmy niemiłosiernie. Teraz ma być inaczej!
Tamto Bordeaux równie niespodziewanie spowodowało (co teraz Szachtar), że dwaj jednak faworyci grupy musieli bić się o ostatnie miejsce między sobą. Różnica jest taka, że wtedy Bayern musiał wygrać, Szachtar może nie oleje, ale motywacji też wielkiej mieć nie będzie.
Czyli szukając aanlogi, "Bayern" mamy już za sobą, jedziemy do "Bordeaux po jakies punkty. :prochno:
kuba2424 pisze:Spokojnie! Pogba też sobie poradzi. Po meczu z Torino przez chwilę pomyślałem - strzeli z Szachtarem na 1:0 z dystansu :)
Fajne miał te strzały z Torino, niewiele mu brakło. Z drugiej strony czasem myślę, czy on nie jest za wielki indywidualista, czasami to gra sam ze sobą jakby...
Ciekawe też czy Conte nie wstawi Giaccha, co często robił we wcześniejszych meczach gdy nie grał Marchisio. Lepszą formę ma chyba jednak Pogba. :think:
delarudii pisze:Nie obraziłbym się, gdybyśmy wyszli ustawieniem 4-3-3:
Ciekawy pomysł, daj Marchisio za Pogbę to będziesz miał tak jak to widziałem przed sezonem, tyle że to chyba nie pora na eksperymenty a 3-5-2 coraz bardziej mnie przekonuje. No ale Conte potrafi zaskoczyć (zrezygnowanie z 4-4-2/4-2-4 po dwóch meczach tamtego sezonu, przejście zimą na 3-5-2, Giacch w środku pomocy, Asamoah na skrzydle, Marrone na libero, trochę się nazbierało, a to pewnie nie wszystko jeszcze, ma łeb facet).
Olek1987 pisze:"januszowa tabela" wyciągnięta z internetu dla ubogich rozwaliła system :lol:
no co, strona bodajże 232 jakby ktoś chciał a włoska z hiszpańską na nieśmiertelnym 238, czasem se wejdę, a co :lol:

Najgorsze co można zrobić, to pojechać z nastawieniem na remis. Taki wynik jest oczywiście najbardziej prawdopodobny, bo przy np. 1:1 w 80. minucie nikt nie będzie forsował tempa i stąd takie kursy, ale nasi muszą wyjść z chęcią walki o 3 pkt, bo potem gupi gol i się źle może skończyć.

Dziwi mnie Giovinco w przewidywanych składach jako pewniak. Quagliarella podejrzewam, że prędzej w sobotę odpoczywał niż dostał karę, po to by w Doniecku zagrać od początku, to co, Mirko na ławie (w tak ofensywną wersję 4-3-3 wątpie)? Nie wydaje mi się, ale kto wie.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2012, 21:20

@D@$ pisze:Tamto Bordeaux równie niespodziewanie spowodowało (co teraz Szachtar), że dwaj jednak faworyci grupy musieli bić się o ostatnie miejsce między sobą. Różnica jest taka, że wtedy Bayern musiał wygrać
Różnice również były takie, że graliśmy u siebie a Bayern był w sporym dołku, grali nieładnie i nieskutecznie (wszystko zmieniło się od meczu z Juve), także teoretycznie mieliśmy łatwiej, bo Shakhtar wygrywa prawie wszystko jak leci, prezentuje bardzo ciekawy, widowiskowy futbol i gramy na wyjeździe :)

Obrazek
Zablokowany