Serie A 12/13 (11): JUVENTUS 1-3 Inter
- vitoo
- Juventino

- Podziekował: 18 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Marchisio wypoczęty, Vidal wypoczęty - będzie zapierdzielać za trzech. A więc MPV i jedziemy z dziadami. W drugiej chętnie za któregoś (pewnie za Claudio) zobaczę Pogbę.
Co do ataku to od pierwszych minut chciałbym zobaczyć dwóch z trójki: Mirko, Quaglia, Bendtner. Sebę widziałbym na boisku później, żeby sobie pohasał przy zmęczonych obrońcach Interu.
Co do ataku to od pierwszych minut chciałbym zobaczyć dwóch z trójki: Mirko, Quaglia, Bendtner. Sebę widziałbym na boisku później, żeby sobie pohasał przy zmęczonych obrońcach Interu.
- bendzamin
- Redaktor

Ja z kolei uwazam, ze Marchisio powinien zagrac. Jest naszym wychowankiem, mozna byc pewnym, ze w meczu z arcy-wrogiem da od siebie cos 'z watroby'. Nigdy nie zapomne tej bramki, a prawie rowno rok temu tez ich ladnie pokaral. Obok niego oczywiscie maestro Pirlo i wojownik Vidal, ktory bardzo ladnie gral z Catania, teraz sobie odpoczal i bedzie niszczyl interistow. Potwierdzone info.deszczowy pisze:Vidal - Pirlo - Pogba.
Tak zestawiłbym linię pomocy na ten mecz.
Aha, w ataku nie chce ogladac od poczatku duetu Giovinco - Vucinic. Sam wystawilbym Mirka z Bendtnerem, a Giovinco moze wejsc w drugiej polowce. Mam nadzieje, ze Czarnogorzec nareszcie zepnie poslady i pokaze sie z najlepszej strony.
- booyak
- Juventino

Mam tak samo jak Ty, mój składzik a w nim (♪♪♪)... ta sama trójka choć może było by to troszkę ryzykowne stawiać na takiego młokosa jak Pogba w tak prestiżowym i co by nie mówić ciężkim meczu.deszczowy pisze:Vidal - Pirlo - Pogba.
Tak zestawiłbym linię pomocy na ten mecz.
Dziwi mnie też narzekanie na formę Vidala. Fakt chłop troszkę gorzej prezentował się ostatnimi czasy ale mimo to nie schodził poniżej dobrego poziomu. W ataku postawił bym na parę Gio-Vucinic. Pierwszy niech wreszcie się przełamie i zamknie usta krytykom, drugi niech udowodni że potrafi dać coś drużynie i strzelić bramkę ciężkiemu rywalowi bo wg niektórych znawców od tego jest
Jakoś nie stresuje mnie ten mecz i nie boję się o wynik. Ale im bliżej tym bardziej zastanawiam się czy mam rację będąc tak spokojnym? Okaże się to dopiero w sobotni wieczór.
★ ★ ★
- vitoo
- Juventino

- Podziekował: 18 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Równie dużo będzie zależało od Vucinicia. I on jeszcze bardziej powinien się wziąć za siebie. Bendtner z Bologną pokazał więcej niż Mirko ostatnimi czasy.Castiel pisze:Oby Vidal wziął się za siebie. Wiele od niego zależy.
- Castiel
- Juventino

Jeśli ci najważniejsi zawodnicy jak Vidal i Mirko nie spiszą się dobrze lub bardzo dobrze w meczu z Interem to będzie to oznaczało jakiś większy problem. Arturo w meczu z Chelsea zagrał bardzo dobrze. Jakby nie było najcięższy chyba mecz w tym sezonie, a ze średniakami cieniuje. Vucinic to już w ogóle nie może się odnaleźć w tym sezonie...jak dalej będzie się tak prezentował to znając Conte posadzi go na dłużej niż 1 mecz...
Co do meczu to mam nadzieje, że wygramy nie tracąc więcej jak 1 gola...
Inter gra bardzo dobrze, ale na swojej drodze wielkich przeciwników nie miał i w sumie to nie wiemy na co ich stać. Dziwny zespół. Potrafią wygrać z Fiorentiną, która nas upokorzyła, by przegrać ze Sieną czy Romą...Dziwny zespół.
Co do meczu to mam nadzieje, że wygramy nie tracąc więcej jak 1 gola...
Inter gra bardzo dobrze, ale na swojej drodze wielkich przeciwników nie miał i w sumie to nie wiemy na co ich stać. Dziwny zespół. Potrafią wygrać z Fiorentiną, która nas upokorzyła, by przegrać ze Sieną czy Romą...Dziwny zespół.
- ketraB
- Juventino

Jeśli na mecz z interem wyjdzie taki skład jak podaje LGDS, to będę zadowolony. Liczę na ładną grę i dobry wynik.
Odnośnie Pogby, to w ostatnim meczu pokazał co potrafi, ale nie namaszczajmy go już wielkim piłkarzem. Póki co jest dobrze zapowiadającym się młodzianem i bez wątpienia ma wielki talent, ale stawianie go wyżej Marchisio jest niedorzeczne.
Byle do soboty
Odnośnie Pogby, to w ostatnim meczu pokazał co potrafi, ale nie namaszczajmy go już wielkim piłkarzem. Póki co jest dobrze zapowiadającym się młodzianem i bez wątpienia ma wielki talent, ale stawianie go wyżej Marchisio jest niedorzeczne.
Byle do soboty
- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 37 razy
- Otrzymał podziękowanie: 65 razy
Mam nadzieję, że ich upokorzymy, bo zarówno piłkarze jak i kibice tego klubu zaczęli obrastać w piórka.
Liczę, że Lichtsteiner pokaże im to samo :

Liczę, że Lichtsteiner pokaże im to samo :
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Przed kolejnym meczem to my jesteśmy faworytem i nie ma co do tego żadnych wątpliwości. Po swojej stronie mamy więcej argumentów i na chwilę obecną jesteśmy zespołem po prostu lepszym, ale wiadomo - derby rządzą się własnymi prawami. Warto zaznaczyć, że połowa naszego podstawowego składu odpoczywała, gramy u siebie i z zespołami bardziej wymagającymi radzimy sobie najzwyczajniej w świecie o wiele lepiej. Należy dodać, że ewentualne 3 punkty dla nas po tym spotkaniu to tymczasowe wybicie z głowy rywala myśli o Scudetto. Mam nadzieję, że potwierdzi się jedno - Juventus takich spotkań nie przegrywa. Nas tak naprawdę urządzałby nawet remis, ale rzecz jasna liczę na nasze zwycięstwo.
Piłkarze rywala (kibice zresztą też) są nazbyt pewni siebie przed sobotą. Napoli też było, a wszyscy widzieli, jak się skończyło. inter do tej pory nie grał z żadnym wymagającym rywalem (w derbach byli gorsi od Milanu, ale sędzia rzecz jasna dopomógł). Fiorentina grała z nimi o wiele gorzej niż w pojedynku z nami. Poza tym same leszcze. My mamy za sobą przeprawy z Napoli i Chelsea.
3 pkt mają być.
Piłkarze rywala (kibice zresztą też) są nazbyt pewni siebie przed sobotą. Napoli też było, a wszyscy widzieli, jak się skończyło. inter do tej pory nie grał z żadnym wymagającym rywalem (w derbach byli gorsi od Milanu, ale sędzia rzecz jasna dopomógł). Fiorentina grała z nimi o wiele gorzej niż w pojedynku z nami. Poza tym same leszcze. My mamy za sobą przeprawy z Napoli i Chelsea.
3 pkt mają być.
- Vincitore
- Juventino

Marchisio ze swoim patentem na strzelanie zwycięskich bramek Interowi na ławce? No way. Też się zauroczyłem Pogbą (w piłkarskim znaczeniu tego słowa
), ale trio MVP to mus.
Oglądałem Inter wielokrotnie w tym sezonie i wcale wielkiego futbolu nie grają, większość bramek strzelają po wrzutkach bądź kontrach na które trzeba będzie uważać. Nie oznacza to, że mecz będzie łatwy, ale wierzę, że na takie spotkania jak to naszych chłopaków specjalnie mobilizować nie trzeba (a głównie tego nam ostatnio brakowało).
Strzelmy wreszcie bramkę w pierwszej połowie.
Oglądałem Inter wielokrotnie w tym sezonie i wcale wielkiego futbolu nie grają, większość bramek strzelają po wrzutkach bądź kontrach na które trzeba będzie uważać. Nie oznacza to, że mecz będzie łatwy, ale wierzę, że na takie spotkania jak to naszych chłopaków specjalnie mobilizować nie trzeba (a głównie tego nam ostatnio brakowało).
Strzelmy wreszcie bramkę w pierwszej połowie.
- Vimes
- Juventino

Z okazji tego meczu przypomina mi się historia kiedy ograliśmy Inter 2:1, żeby potem odpaść z Ligi Mistrzów po porażce z Bayernem 1:4. W nadchodzącym tygodniu znów mamy spotkanie w Lidze Mistrzów, po którym możemy pożegnać się z tymi rozgrywkami tuż po Interze. FCN to jednak nie Bayern, więc nie ma co oszczędzać sił, tym bardziej, że Marchisio i Vidal mieli okazję, żeby odpocząć. Wygrywając z mediolańczykami możemy stworzyć bufor bezpieczeństwa pomiędzy pierwszym i drugim miejscem dający drużynie komfort psychiczny. Liczę na zwycięstwo, chociaż na remis również nie będę kręcić nosem.
- Bruce Badura
- Juventino

To będzie taki mecz prawdy dla obu drużyn. My chcemy wierzyć, że gramy jak w zeszłym sezonie, oni chcą wierzyć, że kryzys minął na dobre. W sumie remis nie będzie dla nas tragedią.
- pitrek
- Juventino

- Podziekował: 22 razy
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Z kim jak z kim ale z merdami trzeba wygrać obojętnie w jakim stylu i obojętnie ile, środek o ile CM będzie gotowy to standardowo MVP, no chyba że Marchisio nie ogarnie to wtedy tylko i wyłącznie nasz utalentowany murzynek PP
z przodu liczę na roszady i 4 napastników w całym meczu Mirko ---> Fabio Q , Gio ---> Niklas, z tyłu bez zmian. Tylko 3 pkt liczą się dla mnie w tym meczu nic innego, trzeba pokazać !@#$%^&* gdzie jest ich miejsce w szeregu.
" Vincere non è importante è l'unica cosa che conta "